Connect with us
banner epikhirisis

LIFESTYLE

Στέλιος Ρόκκος: Η ηχηρή απάντηση στα επικριτικά σχόλια για τη συναυλία του Γιάννη Πάριου – “Είναι ένα υπερωκεάνιο, είναι στην ωραιότερη στιγμή του” (Εικόνα)

Published

on

Θέλεις να βλέπεις τα νέα του astratv.gr πρώτα στη Google;
Πρόσθεσέ μας στις προτιμώμενες πηγές σου:

Google Logo Πρόσθεσε το astratv.gr
στα αγαπημένα σου στη Google

Τα αρνητικά σχόλια και οι διαδικτυακές κριτικές που συνόδευσαν την πρόσφατη live εμφάνιση του Γιάννη Πάριου στη Λάρνακα της Κύπρου προκάλεσαν έντονες συζητήσεις, φέρνοντας ξανά στο προσκήνιο τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζονται οι μεγάλοι καλλιτέχνες στο πέρασμα των ετών. Απέναντι σε αυτό το κύμα αμφισβήτησης, ο Στέλιος Ρόκκος επέλεξε να τοποθετηθεί δημόσια, παίρνοντας σαφή θέση υπέρ του σπουδαίου ερμηνευτή. Μέσα από μια μακροσκελή, αφοπλιστική και βαθιά ποιητική ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο αγαπημένος τραγουδοποιός δεν στάθηκε απλώς στην υπεράσπιση ενός συναδέλφου του, αλλά στηλίτευσε την επιφανειακή νοοτροπία της εποχής που απαιτεί εντυπωσιασμούς και «τεχνικές επιδόσεις» στην τέχνη, αποθεώνοντας τη διαχρονική αξία, το βάθος και την αυθεντικότητα του Γιάννη Πάριου.

Στέλιος Διονυσίου υπέρ του  Γιάννη Πάριου: «Πολλοί μπερδεύουν την τέχνη με τον αθλητισμό»

Στο κείμενό του, ο Στέλιος Ρόκκος χρησιμοποίησε τη μεταφορά του «υπερωκεάνιου» για να περιγράψει το εκτόπισμα του ερμηνευτή, επικρίνοντας όσους αντιμετωπίζουν τη μουσική με όρους τσίρκου ή στίβου:«Ο Πάριος είναι ένα υπερωκεάνιο. Και βαρκάκι όταν γίνεται δεν παύει να είναι υπερωκεάνιο. Πολλοί άνθρωποι μπερδεύουν την τέχνη με τον αθλητισμό ή το τσίρκο. Θέλουν επιδόσεις. Θέλουν τον τραγουδιστή να καταπίνει σπαθιά ή να κάνει τριπλά φωνητικά άξελ. Να κρατάει μια νότα σαν να κάνει ελεύθερη κατάδυση. Τότε μόνο ξεσπούν σε χειροκροτήματα. Στην κορύφωση. Δεν καταλαβαίνουν πώς η Μεγάλη Παρασκευή είναι η μεγαλύτερη μέρα της Εβδομάδας. Ο ψίθυρος δεν τους λέει τίποτα. Δεν τον ακούν καν καθώς χασκογελάνε τρώγοντας ξηροκάρπι, ενώ παλεύουν να βρουν το ζουμ στο κινητό. Πλήρωσαν για αίμα και δεν τους αρέσει να τους πιάνουν κοροΐδο».

«Φτάνει στον γιαλό της αλήθειας – Δεν έχει να αποδείξει τίποτα»

Στη συνέχεια, ο καλλιτέχνης εστίασε στη σημερινή εικόνα του Γιάννη Πάριου επί σκηνής, υπογραμμίζοντας πως η αλήθεια του ξεπερνά κάθε επιφανειακή απαίτηση του κοινού:«Ο Πάριος είναι στην ωραιότερη στιγμή του. Αν τον ακούσεις τώρα θα μάθεις. Φαίνεται από το γεγονός πως δεν κοιτάζει τον κόσμο. Κοιτάζει “αλλού”. Τι κοιτάζει δεν ξέρω. Ό,τι κι αν είναι πάντως το κοιτάζει ίσος προς ίσον. Κατάματα. Δεν έχει να αποδείξει τίποτα σε κανέναν. Ακόμα και μ΄ ένα σπασμένο κουπί φτάνει στον γιαλό της αλήθειας. Και δένει».




rokkos

Περισσότερα στο parapolitika.gr

Θέλεις να λαμβάνεις πρώτος τις ειδήσεις του astratv.gr στο Viber;
Γίνε μέλος στην κοινότητά μας:

Μπες στο κανάλι του astratv.gr
στο Viber

Θέλεις να λαμβάνεις πρώτος τις ειδήσεις του astratv.gr στο WhatsApp;
Γίνε μέλος στην κοινότητά μας:

Μπες στο κανάλι του astratv.gr
στο WhatsApp
Advertisement

Μέλος του
Μητρώου Ηλεκτρονικού Τύπου
Μ.Η.Τ. 252107

Advertisement
dei 03 2025 myHome GasControl 300x250
main logo black
455937950 1028081182654240 8041229916307210525 n
Advertisement
Advertisement
Anassa

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Μετάβαση στο περιεχόμενο