ΘΕΣΣΑΛΙΑ
ΣΘΕΒ: Να αποπληρωθούν άμεσα επιχειρήσεις που συμμετέχουν στα προγράμματα του ΟΑΕΔ


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Με επιστολή στον Διοικητή του ΟΑΕΔ κ. Σ. Πρωτοψάλτη, ο Σύνδεσμος Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών επισημαίνει τη μεγάλη χρονική καθυστέρηση αποπληρωμής των επιχειρήσεων που συμμετέχουν σε προγράμματα ΛΑΕΚ 0,24%. Παρόμοια παρέμβαση είχε σταλεί ήδη από τον περασμένο Απρίλιο και στην πρώην διοικήτρια του ΟΑΕΔ κα Μ. Καραμεσίνη.
Όπως αναφέρεται στην επιστολή, μεγάλος αριθμός προγραμμάτων κατάρτισης εργαζομένων παραμένουν σε εκκρεμότητα ως προς την αποπληρωμή από το έτος 2014 και 2015 και ενώ αυτά έχουν ολοκληρωθεί πλήρως και εγκρίθηκε η αποπληρωμή τους. Ακόμα και όσες επιχειρήσεις έχουν πληρώσει αρκετά υψηλές εργοδοτικές εισφορές και μπορούσαν μ’ αυτόν τον τρόπο να υλοποιήσουν τέτοια προγράμματα, πρέπει να περιμένουν τουλάχιστον τέσσερα χρόνια να αποπληρωθούν από τον ΟΑΕΔ.
Σε μια οικονομία όπου η ανταγωνιστικότητα είναι το ζητούμενο η επιμόρφωση των εργαζομένων μοιάζει ως μια κατάσταση δυσλειτουργική και αυτό διότι παρά τις καταβολές δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ ετησίως, μέσω των ασφαλιστικών εισφορών των επιχειρήσεων γι’ αυτά τα προγράμματα, η Δημόσια Διοίκηση μαζί με όλες τις άλλες του οφειλές προς τον ιδιωτικό τομέα καθυστερεί να τις αποπληρώσει.
Για τους λόγους αυτούς ο ΣΘΕΒ ζητά την ταχύτατη ενεργοποίηση της διαδικασίας αποπληρωμής των προγραμμάτων των επιχειρήσεων ΛΑΕΚ 0,24 που υλοποίησαν για τα έτη 2014 και 2015.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Πηγη:https://www.ert.gr/perifereiakoi-stathmoi/larisa/sthev-na-apoplirothoyn-amesa-epicheiriseis-poy-symmetechoyn-sta-programmata-toy-oaed/

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Στο οχυρό Ρούπελ μέλη του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Λάρισας


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Την Κυριακή 15η Μαΐου 2022, πραγματοποιήθηκε από μέλη του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Λάρισας εκδρομή στο οχυρό Ρούπελ προκειμένου να παρακολουθήσουν την αναβίωση της Μάχης των Οχυρών, κατά την οποία δοξάστηκαν τα Ελληνικά όπλα απέναντι στο Γερμανικό Στρατό σε μια μάχη που διήρκησε 3 ημέρες, από τις 6 έως τις 9 Απριλίου του 1941. Οι ένδοξοι στρατιώτες μας και οι Αξιωματικοί τους που αμύνονταν του Οχυρού, συνέτριψαν τον εχθρό, αποτυπώνοντας στη συλλογική μας μνήμη τα λόγια του τότε Διοικητή, Ταγματάρχη Δημήτριου Δουράτσου ότι «Τα Οχυρά δεν παραδίδονται, καταλαμβάνονται» !!

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Παράλληλα με την αναβίωση, είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν το εσωτερικό του Οχυρού, το Μουσείο καθώς και τα περίπτερα των Διοργανωτών, με προεξέχων το περίπτερο των Συναδέλφων του ΣΕΑΝ Σερρών οι οποίοι συμμετείχαν καθοριστικά στον Συντονισμό της διοργάνωσης.
Στο Περιθώριο της εκδήλωσης ο Πρόεδρος του Συνδέσμου, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον ΑΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, με τον Διοικητή του Γ’ Σώματος Στρατού, Αντιστράτηγο Σωτήρη Κωστάκογλου, με τον Προέδρο της ΕΑΑΣ Λάρισας κ. Κωνσταντίνο Βλάχο και τον Πρόεδρο της ΕΑΑΑ Λάρισας κ. Βασίλη Παπαδόπουλο.
Εν συνεχεία, γευμάτισαν στη ΛΑΦ Σερρών όπου αντάλλαξαν εθιμοτυπίες με τον Πρόεδρο του ΣΕΑΝ Σερρών κ.Βασίλη Κατιρτζόγλου και μέλη του ΔΣ., οι οποίοι τους παρουσίασαν το πολύπλευρο και πλούσιο έργο του Συνδέσμου τους. Είχαν δε, την ευγένεια να τους δεχτούν και στο γραφείο του Συνδέσμου τους.
Η εκδρομή ολοκληρώθηκε με περιήγηση, καφέ στο κέντρο της πόλης των Σερρών και την επιστροφή στην Λάρισα τις βραδινές ώρες.
Στην εκδρομή συμμετείχαν ως συνοδοί ο Πρόεδρος Μιχαήλ Φωκάς με τον Ταμία Γεώργιο Γκουλιώνη, συνεπικουρούμενοι από τα μέλη παλαιότερων ΔΣ, κ. Νικόλαο Παλαμίδα και κ. Ιωάννη Μπουρονίκο.
Ο ΣΕΑΝ Λάρισας είναι απόλυτα ικανοποιημένος από τη συμμετοχή των Εφέδρων Αξιωματικών, των οικογενειών τους όπως και των φίλων του Συνδέσμου σε αυτή την εκδρομή η οποία είχε πληρότητα 100% και τους δημιουργεί την ανάγκη πραγματοποίησης ανάλογης δραστηριότητας στο άμεσο μέλλον.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
«Ένα Μουσικό Ταξίδι στο Χρόνο» από τους μαθητές 3ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Λάρισας


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Την Παρασκευή, 6 Μαΐου 2022, Μαθητές του 3ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Λάρισας, στο πλαίσιο του μαθήματος «Ζώνη Δημιουργικών Δραστηριοτήτων», που παρακολούθησαν καθ’ όλη τη διάρκεια του τρέχοντος Σχολικού Έτους και έχοντας επιλέξει ως θέμα ενασχόλησης «Ένα Μουσικό Ταξίδι στο Χρόνο», είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα ιστορικά και λαογραφικά στοιχεία ιστορικών κοιτίδων του Ελληνισμού με πλούσια πολιτιστική παράδοση, όπως ο Πόντος, η Ανατολική Θράκη, η Ήπειρος και η Θεσσαλία, με βιωματικό και διερευνητικό τρόπο, μέσω των κατά τόπους παραδοσιακών χορών.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Η Διεύθυνση, ο Σύλλογος Διδασκόντων και οι Μαθητές του 3ου Εσπερινού ΕΠΑ.Λ. Λάρισας εκφράζουν τις θερμές ευχαριστίες τους σε όλους τους συντελεστές του προγράμματος και ιδιαιτέρως στον κ. Σωτήριο Καραβασίλη, Εκπαιδευτικό Φυσικής Αγωγής και επί πολλά έτη χοροδιδάσκαλο σε Πολιτιστικούς Συλλόγους της Λάρισας και των περιχώρων της.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago
65χρονος που ζούσε στη Σκιάθο ο νεκρός που βρέθηκε να επιπλέει στην ακτή του Ξενία Βόλου
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago
Αυξήσεις “φωτιά” στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια -Βόλος – Σποράδες: Εισιτήρια από χρυσάφι
-
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ2 ημέρες ago
Στοίχημα: Χωρίς ρίσκο στον αγγλικό τελικό
-
ΘΕΣΣΑΛΙΑ4 ημέρες ago
Ο Γκουσγκούνης και η θρυλική ατάκα «μέριασε γέρο να διαβώ» στην ταινία «Sex… 13 μποφόρ»
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago
Σοκ στη Σκιάθο πέθανε 42χρονος από ανακοπή καρδιάς
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago
Εγκαινιάστηκε το υπερσύγχρονο καράβι SPORADES STAR
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago
Έβρισαν και χτύπησαν αστυνομικό στην Σκιαθο
-
COVER STORY4 ημέρες ago
Κατακύρωση στη κοινοπραξία Αστικού Υπεραστικού ΚΤΕΛ και Αθ.Σανίδα για τις συγκοινωνίες Σκιαθου