Connect with us
banner epikhirisis

ΕΛΛΑΔΑ

Στη “φάκα” της ΕΛΑΣ τέσσερα άτομα για υπόθεση παιδικής πορνογραφίας

Published

on

kathigitis pornografia silipsi.jpg

Θέλεις να βλέπεις τα νέα του astratv.gr πρώτα στη Google;
Πρόσθεσέ μας στις προτιμώμενες πηγές σου:

Google Logo Πρόσθεσε το astratv.gr
στα αγαπημένα σου στη Google

Μεγάλη επιχείρηση με τη κωδική ονομασία «Αιγίς» στήθηκε από την ΕΛΑΣ στο πλαίσιο της καταπολέμησης της παιδικής πορνογραφίας ανηλίκων. Στο πλαίσιο της επιχείρησης οι αστυνομικοί της Διεύθυνση Δίωξης Κυβερνοεγκλήματος προχώρησαν σε 4 συλλήψεις. Μάλιστα, σοκ προκαλεί ότι μεταξύ των συλληφθέντων βρίσκονται και δύο 17χρονοι μαθητές από την Κρήτη και τη Θεσσαλονίκη.

Διαβάστε: Φρίκη στη Θεσσαλονίκη: 28χρονη είχε σχέση με ανήλικη και διακινούσε υλικό παιδικής πορνογραφίας

 

Επιχείρηση “Αιγίς” κατά της πορνογραφίας ανηλίκων – Τι εντόπισαν οι Αρχές

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, από την επιτόπια ψηφιακή έρευνα στα ψηφιακά τους πειστήρια κατά τη διάρκεια των κατ’ οίκων ερευνών, βρέθηκαν βίντεο σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων, καθώς και πολλές φωτογραφίες και βίντεο με άτομα που αυτοτραυματίζονται.

Τα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Κυβερνοεγκλήματος Βορείου Ελλάδος κατάφεραν να εντοπίσουν τους διαδικτυακούς χρήστες που είχαν αποκτήσει πρόσβαση σε αυτούς τους ιστότοπους και η συντονισμένη επιχείρηση πραγματοποιήθηκε από από 11/06/2026 έως τις 26/06/2026. Από τα σπίτια των κατηγορουμένων κατασχέθηκαν λάπτοπ, κινητά, κάρτες σιμ, τάμπλετ, σκληροί δίσκοι.

Advertisement

 

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Κυβερνοεγκλήματος και την Υποδιεύθυνση Δίωξης Κυβερνοεγκλήματος Βορείου Ελλάδος οργανώθηκε και υλοποιήθηκε επιχείρηση με την κωδική ονομασία «Αιγίς» για την καταπολέμηση του φαινομένου της πορνογραφίας ανηλίκων, μέσω διαδικτύου.

Στο πλαίσιο αυτό, το διάστημα από 11 έως 26 Ιουνίου 2026, αστυνομικοί και των δύο υπηρεσιών προχώρησαν σε εκτεταμένες έρευνες, κατά τις οποίες συνελήφθησαν 4 άτομα, μεταξύ των οποίων δύο ανήλικοι, και σχηματίστηκαν δικογραφίες τακτικής διαδικασίας σε βάρος ακόμη 3 ατόμων.

Ειδικότερα, έπειτα από ενδελεχή ψηφιακή ανάλυση και αξιοποίηση πληροφοριών που περιήλθαν από αλλοδαπές Αρχές στο πλαίσιο της διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας, καθώς και με τη χρήση εξειδικευμένου εργαλείου ανάλυσης, εντοπίστηκαν χρήστες του διαδικτύου εντός της ελληνικής επικράτειας, οι οποίοι φέρονται να απέκτησαν πρόσβαση και να διέθεταν προς διαμοιρασμό αρχεία με υλικό σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων.

Ακολούθησε η ταυτοποίηση των εμπλεκομένων, ενώ σε έρευνες σε οικίες σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Άμφισσα, Ηράκλειο Κρήτης, Σαντορίνη και Ξάνθη, με τη συνδρομή τοπικών αστυνομικών Υπηρεσιών και παρουσία δικαστικών λειτουργών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Advertisement
  • 10 συσκευές κινητής τηλεφωνίας,
  • 4 κάρτες SIM,
  • 2 ηλεκτρονικοί υπολογιστές,
  • 2 φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές,
  • tablet,
  • 2 σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικών υπολογιστών,
  • εξωτερικός σκληρός δίσκος και
  • κάρτα μνήμης (microSD).

Κατά την επιτόπια ψηφιακή έρευνα στα πειστήρια 4 εμπλεκομένων εντοπίστηκε πλήθος αρχείων με υλικό σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων, λόγος για τον οποίο και συνελήφθησαν. Σημειώνεται ότι δύο εξ αυτών ήταν ανήλικοι, στην κατοχή των οποίων επιπλέον εντοπίστηκε υλικό με πράξεις αυτοτραυματισμού ατόμων (σχετικό το από 20-06-2026 Δελτίο Τύπου).

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στις αρμόδιες Υπηρεσίες Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακή εξέταση.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές, όπου σε βάρος τους ασκήθηκαν κακουργηματικές διώξεις και παραπέμφθηκαν σε κύρια ανάκριση, ενώ οι δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος των λοιπών τριών ατόμων θα υποβληθούν με την τακτική διαδικασία.

Περισσότερα Εδω

Advertisement

Θέλεις να λαμβάνεις πρώτος τις ειδήσεις του astratv.gr στο WhatsApp;
Γίνε μέλος στην κοινότητά μας:

Μπες στο κανάλι του astratv.gr
στο WhatsApp

Θέλεις να λαμβάνεις πρώτος τις ειδήσεις του astratv.gr στο Viber;
Γίνε μέλος στην κοινότητά μας:

Μπες στο κανάλι του astratv.gr
στο Viber
Advertisement

Μέλος του
Μητρώου Ηλεκτρονικού Τύπου
Μ.Η.Τ. 252107

Advertisement
dei 03 2025 myHome GasControl 300x250
main logo black
455937950 1028081182654240 8041229916307210525 n
Advertisement
Advertisement
Anassa

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Μετάβαση στο περιεχόμενο