Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Λαμία το νέο διοικητήριο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

Published

on

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ανακοινώνει ότι υπερψηφίστηκε η ειδική νομοθετική διάταξη που αφορά την ανέγερση Διοικητηρίου της Περιφέρειας στην έδρα της, την πόλη της Λαμίας.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Με την ίδια διάταξη, προχωρά και η διαδικασία ανέγερσης νέου Δικαστικού Μεγάρου Λαμίας από τα συναρμόδια Υπουργεία. Επισημαίνεται ότι η ανέγερση διοικητηρίου στην έδρα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, τη Λαμία, υπήρξε πρωταρχικός στόχος της Περιφερειακής Αρχής, ο οποίος υπηρετήθηκε από την αρχή της θητείας μέσα από διεργασίες που υλοποιούνται σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών.

Πρώτο καθοριστικό βήμα ήταν η ανταλλαγή τμημάτων ακινήτων μεταξύ Υπουργείου Οικονομικών και Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για την τακτοποίηση των οικοπέδων, όπου θα αναγερθούν Διοικητήριο και Δικαστικό Μέγαρο.

Εκδόθηκε κοινή απόφαση του αρμοδίου οργάνου του Υπουργείου Οικονομικών και του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανού, η οποία αποτελεί τον τίτλο για την μεταγραφή και καταχώριση των ακινήτων στο αρμόδιο υποθηκοφυλακείο και κτηματολογικό γραφείο, αντίστοιχα.

Δεύτερο καθοριστικό βήμα είναι η ψήφιση της διάταξης, η οποία είχε κατατεθεί στην Ολομέλεια της Βουλής, σε σχέδιο νόμου του Υπουργείου Οικονομικών με τίτλο: «Εταιρική διακυβέρνηση των Ανωνύμων Εταιρειών του Δημοσίου και των λοιπών θυγατρικών της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας, διαχείριση συμμετοχών του Δημοσίου σε ανώνυμες εταιρείες και ρυθμίσεις για την Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας, αξιολόγηση της έναντι του Δημοσίου φερεγγυότητας και πιστοληπτικής ικανότητας φυσικών και νομικών προσώπων και σύσταση Ανεξάρτητης Αρχής Πιστοληπτικής Αξιολόγησης, ίδρυση και λειτουργία Κεντρικού Μητρώου Πιστώσεων, Συμπληρωματικός Κρατικός Προϋπολογισμός οικονομικού έτους 2022 και λοιπές διατάξεις αρμοδιότητας Υπουργείου Οικονομικών».

Με την έγκριση της νομοθετικής διάταξης, τροποποιείται -κατά παρέκκλιση κάθε άλλης γενικής ή ειδικής διάταξης- η χρήση γης, προσδίδοντας στα οικόπεδα που πρόκειται να ανεγερθούν το Διοικητήριο της Περιφέρειας και το Δικαστικό Μέγαρο Λαμίας, χρήση γης: «ΔΙΟΙΚΗΣΗ», ενώ ορίζονται και θα ισχύουν οι κάτωθι όροι δόμησης και ρυμοτομίας:

α. Μέγιστο ποσοστό κάλυψης: 50% της επιφάνειας.

β. Μέγιστος συντελεστής δόμησης: 0,8.

γ. Συντελεστής όγκου: 4,40.

δ. Ελάχιστες αποστάσεις των κτιρίων από τα όρια του γηπέδου: 7,50 μέτρα.

ε. Μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος των κτιρίων: 17,50 μέτρα μετρούμενο από το γύρω φυσικό ή διαμορφωμένο έδαφος.

ζ. Ορίζεται πρασιά: 7,50 μ.

Με αφορμή τη θετική εξέλιξη, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Μια ημέρα πριν την ιστορική επανεκκίνηση της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας, έγινε ένα ακόμη καθοριστικό βήμα για την ανέγερση Διοικητηρίου της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην έδρα της, την πόλη της Λαμίας. Ένας κορυφαίος στόχος, για τον οποίο δουλεύουμε μεθοδικά από την πρώτη ημέρα της θητείας μας. »

Αρχικά, διαμορφώσαμε τα όμορα οικόπεδα για την ανέγερση Διοικητηρίου και Δικαστικού Μεγάρου στο πρώην στρατόπεδο Τσαλτάκη, ώστε να έχουν κατάλληλο περίγραμμα και όρια. Ακολούθησε μια επίπονη τεχνική διαδικασία, ώστε να τακτοποιήσουμε τα ζητήματα χρήσεων γης, όρων δόμησης και ρυμοτομίας. Σήμερα, με τη στήριξη και πάλι του Υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, τον οποίο και ευχαριστώ θερμά, αυτή η προσπάθεια ολοκληρώθηκε επιτυχώς, αφού ψηφίστηκε από τη Βουλή των Ελλήνων η διάταξη με την οποία καθορίζονται οριστικά όλα αυτά τα στοιχεία. »

Σύντομα, με την ολοκλήρωση των μελετών, και καθώς ήδη εργαζόμαστε για την εξασφάλιση χρηματοδότησης του έργου, θα επανέλθουμε με περισσότερα θετικά νέα. Τελικός μας στόχος, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, να αποκτήσει το… σπίτι της.

Ένα σύγχρονο Διοικητήριο, στην έδρα της στη Λαμία, το οποίο θα λύσει λειτουργικά ζητήματα των υπηρεσιών μας και θα αποτελέσει, όχι μόνο έναν ισχυρό αναπτυξιακό πόλο, αλλά κυρίως το εμβληματικό σύμβολο του θεσμού της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας».

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΚΕ: Η δημοσιογράφος-συγγραφέας Εύα Νικολαΐδου δώρισε στον Περισσό ηχητικό υλικό με την Έλλη Αλεξίου

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Ο γενικός γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, συναντήθηκε την Τετάρτη με την δημοσιογράφο-συγγραφέα, Εύα Νικολαΐδου, η οποία δώρισε στο ΚΚΕ ηχητικό υλικό συζητήσεων με την Έλλη Αλεξίου.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

«Στις 28 Σεπτεμβρίου 1988, αποχαιρετούσαμε τη ‘δασκάλα του γένους’ Έλλη Αλεξίου. Με αφορμή τη σημερινή επέτειο, η μνήμη γίνεται απέραντη γι’ αυτή την ξεχωριστή μορφή των γραμμάτων. Όλη η διαδρομή της ζωής της ζωντανεύει μέσα από τις πολύωρες αφηγήσεις της, καταγεγραμμένες από τη φίλη της, δημοσιογράφο – συγγραφέα, Εύα Νικολαΐδου», αναφέρει ο Περισσός σε ανακοίνωσή του.

Διαβάστε επίσης: Έλλη Αλεξίου: Αν ερχόταν ο μπαμπάς μας από την εξορία…

Κουτσούμπας: «Ο δικός της κόσμος θα γίνει και δικός μας»

«Εκπληρώνοντας ένα χρέος – φόρο τιμής απέναντί της, δωρίζει στο ΚΚΕ – που με συνέπεια και αφοσίωση υποστήριζε η Έλλη Αλεξίου – το ηχητικό υλικό των συζητήσεων, ως παρακαταθήκη για τις μελλοντικές γενιές», σημειώνει το ΚΚΕ.

Και προσθέτει: «Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας παρέλαβε τη δωρεά στο γραφείο του με συγκίνηση, λέγοντας: ‘Με την ιστορία της ζωής της, που είναι αποτυπωμένη σε αυτές τις κασέτες, ο δικός της κόσμος θα γίνει και δικός μας’».

Παράλληλα με τη δωρεά αυτή, η Εύα Νικολαΐδου χαρίζει στο κόμμα ένα θεατρικό έργο που έγραψε για την παιδαγωγό και αναφέρεται στα χρόνια του επαναπατρισμού της.

Μαθαίνουμε για τους ισχυρούς δεσμούς της ζωής της Έλλης Αλεξίου με τον Κώστα Βάρναλη, τον Β. Δασκαλάκη, την Γαλάτεια και τον Νίκο Καζαντζάκη κ.ά, καθώς και για τα χρόνια που δίδαξε ως δασκάλα στο Ηράκλειο και ποια ήταν η καθημερινότητά της τα τελευταία χρόνια.

Η δημοσιογράφος έγραψε ένα βιβλίο, πριν από δέκα χρόνια, για τη γνωριμία της με την Έλλη Αλεξίου, τα πνευματικά δικαιώματα του οποίου παραχώρησε στη «Σύγχρονη Εποχή».

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερντογάν: Χτίζει αφήγημα «ελληνικής απειλής»

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Κεκαλυμμένη απειλή βλέπει η Αθήνα πίσω από τις γραμμές της ανακοίνωσης του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας της Τουρκίας, που διαμηνύει για μία ακόμα φορά προς την Αθήνα, πως η Άγκυρα δεν θα διστάσει να χρησιμοποιήσει κάθε είδους νόμιμες μεθόδους και μέσα «για την προστασία των συμφερόντων του έθνους μας απέναντι στις μάταιες προσπάθειες της Ελλάδας».

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Το Υπουργείο Εξωτερικών από την πλευρά της Αθήνας επαναλαμβάνει πως «η Ελλάδα δεν προβάλει καμία διεκδίκηση έναντι της Τουρκίας» και «τάσσεται υπέρ του διαλόγου στη βάση του Διεθνούς Δικαίου». Διαμηνύει την ίδια στιγμή απέναντι στην προειδοποίηση της Τουρκίας πως η Αθήνα «θα υπερασπιστεί, όμως, τα νόμιμα συμφέροντα και δικαιώματά της, εφόσον παραστεί η ανάγκη».

Κάνει το επόμενο βήμα

Ο τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με την απόφαση του να φέρει τις σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας, προχωρά επί της ουσίας στο επόμενο βήμα. Και επιχειρεί να θέσει το πολιτικό πλαίσιο προκειμένου να χαρακτηρίσει τις κινήσεις της Ελλάδας τις οποίες χαρακτηρίζει «προκλήσεις και εκτός πλαισίου διεθνούς δικαίου» ως θέμα που πρέπει να ασχοληθεί το όργανο που αποφασίζει για την πολιτική εθνικής ασφάλειας του κράτους της Τουρκίας.

Χτίζει δηλαδή το αφήγημα της «ελληνικής απειλής» επιχειρώντας να δικαιολογήσει μία τουρκική αντίδραση, στο πλαίσιο, όπως υποστηρίζεται στην ανακοίνωση των «νόμιμων μεθόδων και μέσων».

Το αφήγημα του «ατυχήματος» οικοδομείται σταδιακά, με την Ελλάδα να μην καταγγέλλεται πλέον στο πλαίσιο ομιλιών και δηλώσεων, αλλά να μπαίνει στα αρμόδια όργανα, που εξετάζουν το σύνολο, όπως σημειώνεται, της «προκλητικότητας και των παράνομων ενεργειών» της Αθήνας.

Βολές κατά συμμάχων της Ελλάδας

Στο κάδρο μπαίνουν και οι συμμαχίες της Αθήνας και δη αυτές που έχουν βασιστεί σε αγορές αμυντικών εξοπλισμών και συμφωνίες για βάσεις, όπως με τις ΗΠΑ και τη Γαλλία, που στοχοποιούνται πλέον ως συνυπεύθυνες δυνάμεις στην «ένταση» που υποτίθεται ότι προκαλεί η Ελλάδα στην περιοχή.

Στο στόχαστρο Ερντογάν οι ΗΠΑ

Ιδιαίτερα οι ΗΠΑ μπαίνουν στο στόχαστρο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν – μετά και την άρση του εμπάργκο όπλων απέναντι στην Κυπριακή Δημοκρατία – ως ο άμεσος συνένοχος της Ελλάδας στην παραβίαση των συνθηκών, στον οποίο η Τουρκία απευθύνει άμεσες προειδοποιήσεις. Η Ουάσιγκτον στοχοποιήθηκε και στην συνέντευξη του τούρκου προέδρου στο CNN Turk που ακολούθησε τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, με τον Ερντογάν να υπογραμμίζει ότι δεν μπορεί η Άγκυρα να αποδεχτεί εξοπλισμούς ελληνικών νησιών, όπως είναι η Λέσβος και η Σάμος με αμερικανικά όπλα. Έκανε ακόμα αναφορά στις βάσεις των ΗΠΑ στην Ελλάδα, υπογραμμίζοντας τη δυσαρέσκεια του και καλώντας την Ουάσιγκτον να μην υποκινεί την Ελλάδα.

Τόνισε δε ότι η Άγκυρα έστειλε τις απαραίτητες προειδοποιήσεις της όσον αφορά τον εξοπλισμό των νησιών που πρέπει να είναι αποστρατικοποιημένα στην Ελλάδα, τόσο στην Αθήνα, όσο και στην Ουάσιγκτον, ενώ την ίδια στιγμή, σημείωσε ότι έχουν σταλεί και οι απαραίτητες επιστολές στον ΟΗΕ.

Ο Ερντογάν επιτέθηκε ευθέως στις ΗΠΑ και για την άρση του εμπάργκο όπλων απέναντι στην Κυπριακή Δημοκρατία, σημειώνοντας ότι αυτό το βήμα δεν θα μείνει αναπάντητο. Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις προθέσεις του και αν έχει σκοπό για αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων, υπενθύμισε τις χιλιάδες στρατιώτες που μετρά η κατοχική δύναμη στο νησί…

Η αντίδραση της Ουάσιγκτον

Στον τούρκο πρόεδρο και το ανακοινωθέν του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας της Τουρκίας, απάντησε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ σημειώνοντας για μία ακόμα φορά ότι «η κυριαρχία και η εδαφική ακεραιότητα όλων των χωρών πρέπει να γίνεται σεβαστή και να προστατεύεται. Η κυριαρχία της Ελλάδας σε αυτά τα νησιά είναι αδιαπραγμάτευτη».

Ο Ερντογάν κατήγγειλε την Ελλάδα και ως υπεύθυνη για την απουσία διαλόγου, καθώς και για άρνηση προσφυγής στη διεθνή δικαιοσύνη, με αιχμή την «στρατικοποίηση» των νησιών.

Αναλυτές και διπλωμάτες διαβάζοντας πίσω από τις γραμμές τόσο της ανακοίνωσης του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας της Τουρκίας, όσο και της συνέντευξης του Ερντογάν δεν αποκλείουν η Άγκυρα να επιχειρήσει προσφυγή στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ με αιχμή την αποστρατικοποίηση των νησιών. Υπογραμμίζουν δε και το στοιχείο της αναφοράς του σε μπλοκάρισμα των διεθνών δικαστικών οδών.

Σε αυτό το πλαίσιο το «επεισόδιο» υπό τη μορφή «ατυχήματος» δείχνει να μοιάζει μακριά, αλλά όχι και η κλιμάκωση των τουρκικών προκλήσεων επί του διπλωματικού πεδίου.

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ8 λεπτά ago

ΚΚΕ: Η δημοσιογράφος-συγγραφέας Εύα Νικολαΐδου δώρισε στον Περισσό ηχητικό υλικό με την Έλλη Αλεξίου

ΕΛΛΑΔΑ9 λεπτά ago

Υβριδικό χειρουργείο στο Ιατρικό Αθηνών αποκαθιστά το διαβητικό πόδι

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ14 λεπτά ago

Υπέγραψε στην Σαμπάμπ Αλ Αχλί ο Ντεναγιέρ

ΚΟΣΜΟΣ17 λεπτά ago

Μολδαβία: Η πρόεδρος Σάντου κατηγορεί τη Ρωσία ότι δεν σέβεται την ουδετερότητα της χώρας της

VIDEO26 λεπτά ago

Βόλος: Ενεργειακό και πολυκατοικίες καυστήρας πετρελαίου ή αερίου ενόψει δύσκολου χειμώνα

ΕΛΛΑΔΑ28 λεπτά ago

Πολυτεχνειούπολη: Σωρεία κατηγοριών απήγγειλε ο εισαγγελέας σε μέλη των συμμοριών

ΜΠΑΣΚΕΤ32 λεπτά ago

Με το “δεξί” η Άλμπα

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ33 λεπτά ago

Γιορέντε: «Θα ήμουν ο αντικαταστάτης του Μπενζεμά στη Ρεάλ δωρεάν»

OIKONOMIA35 λεπτά ago

Πετρέλαιο: Σκαρφαλώνουν οι τιμές του στις διεθνείς αγορές

ΚΟΣΜΟΣ36 λεπτά ago

Βαλτική: Οι εκρήξεις στους αγωγούς φυσικού αερίου ίσως δείχνουν το νέο μέτωπο του πολέμου στην Ουκρανία

ΜΑΓΝΗΣΙΑ1 ημέρα ago

Η τραγική ιστορία ενός 60χρονου γιατρού γράφεται κάθε μέρα στους δρόμους του Βόλου..

MEDIA5 ημέρες ago

Δεν κράτησε ούτε 2 εβδομάδες: Σε μετωπική Λιάγκας και Νομικού, τέλος από το Πρωινό

AUTO-MOTO6 ημέρες ago

Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ Arrepiado στο 20ο Motor Festival Gold Edition του ΟΑΚΑ! (ΦΩΤΟ+video)

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ5 ημέρες ago

Ο Ντέιβιντ Μπόουι τιμήθηκε με πλακέτα στη Λεωφόρο της Δόξας της Μουσικής στο Κάμντεν του Λονδίνου

ΣΤΟΙΧΗΜΑ5 ημέρες ago

Στοίχημα Σαββάτου: Κύπρος – Ελλάδα προγνωστικά και ανάλυση αγώνα

ΣΤΟΙΧΗΜΑ4 ημέρες ago

Στοίχημα: Άνετη η Ελλάδα, “καίγεται” η Κύπρος

ΜΑΓΝΗΣΙΑ1 ημέρα ago

Έκανε ποδήλατο στον Άναυρο και κατέληξε.. στο νοσοκομείο Βόλου

ΣΤΟΙΧΗΜΑ6 ημέρες ago

Στοίχημα Πέμπτης: Κροατία – Δανία ανάλυση και προγνωστικά

ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago

Πέθανε ο γνωστός ξενοδόχος του Βόλου Βασίλης Ταλαδιανός

ΣΤΟΙΧΗΜΑ6 ημέρες ago

Στοίχημα: Βγάζει αντίδραση η Ρουμανία

Δημοφιλή