Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Βουλή το νομοσχέδιο με παρατάσεις μέτρων για την πανδημία

Published

on

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Στην Ολομέλεια εισάγεται αύριο για συζήτηση και ψήφιση το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Υγείας  «Ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κοροναϊού COVID-19 και την προστασία της δημόσιας υγείας» μετά και την ολοκλήρωση και της δεύτερης ανάγνωσής του και την κατά πλειοψηφία ψήφισή του, από την Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πλεύρης: Μύθος ότι η Ελλάδα ήρε τα μέτρα λόγω τουρισμού

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, ολοκληρώνοντας την διαδικασία της δεύτερης ανάγνωσης και απαντώντας στις επικρίσεις για την πορεία της πανδημίας, καταλόγισε στην Αντιπολίτευση ότι έχει μια θολή τοποθέτηση σχετικά με το εάν πρέπει να έχουμε μέτρα και ποια μέτρα πρέπει να έχουμε. «Όταν η Κυβέρνηση περιοριστικά μέτρα εσείς τα καταψηφίζατε. Τώρα, λέτε πως δεν παίρνουμε μέτρα».

Επανέλαβε πως δεν ισχύει ο μύθος ότι η Ελλάδα ήρε τα μέρα για τον τουρισμό λέγοντας πως η χώρα μας ήταν από τις τελευταία από όλες  χώρες που άνοιξε τα μέτρα και αυτή την στιγμή σε όλη την  Ευρώπη υπάρχουν λιγότερα μέτρα από ότι  στην Ελλάδα Η άρση των μέτρων, πρόσθεσε, είναι σε μια συλλογική ευρωπαϊκή διαχείριση στοχευμένων πολιτικών.

Δεν θα έχουμε πίεση στο σκληρό δείκτη των διασωληνώσεων

Σχετικά με το νέο κύμα είπε «πως ναι, είναι ένα κύμα που θα έχει λοιμώξεις, θα βγάλει και νοσηλείες, αλλά δεν θα είναι οι νοσηλείες που έβγαιναν στα προηγούμενα κύματα και δεν θα έχουμε πίεση στον σκληρό δείκτη των διασωληνώσεων». Ακολουθούμε το μοντέλο που ακολουθούν όλες οι χώρες πλην Κίνας. Τόνισε την σημασία που έχει ο εμβολιασμός. Ανέφερε πως πολλοί υπουργοί υγείας της Ε.Ε. έχουμε θέσει και στην Επίτροπο να υπάρξει μια κοινή κατεύθυνση στο πώς θα γίνει η εμβολιαστική κάλυψη. Δεν ξέρουμε εάν οι εταιρείες θα έχουν επικαιροποιημένο εμβόλιο και πότε αυτό θα υπάρξει. Έχουμε εντάξει τα αντιϊκά φαρμάκά στον σχηματισμό και  τα πρώτα αποτελέσματα και για την Ελλάδα, δείχνουν ότι έχουν πολύ θετικό αποτύπωμα.

Σχετικά με τις διατάξεις του νομοσχεδίου, πως οι παρατάσεις των ρυθμίσεων είναι επιλογή να γίνονται μέσω της Βουλής και όχι με μια πάγια γενική εξουσιοδοτική Υπουργική Απόφαση. Χαρακτήρισε σημαντική την ιδιωτική συμβολή στο σύστημα Υγείας. ‘Αφησε ανοικτό και μελετά την πρόταση που έγινε και από την Αντιπολίτευση,  αύριο με νομοτεχνική βελτίωση  να επεκταθούν   συνολικά οι παρατάσεις συνταξιοδότησης και  σε ευρύτερες ιατρικές ειδικότητες των ιατρών που θέλουν να παραμείνουν στις θέσεις τους.  Σχετικά με τις αναστολές εργασίας των ανεμβολίαστων υγειονομικών ανέφερε ο κ. Πλεύρης πως η θέση  της Κυβέρνησης παραμένει όπως έχει διατυπωθεί, μέχρι 31/12 θα είναι σε αναστολή, και το μήνυμα είναι να πάνε  να εμβολιαστούν για να επιστρέψουν  στην εργασία τους.

Ο υπουργός σχετικά με τα ΤΟΜΥ ανέφερε πως υπάρχουν θετικές εξελίξεις σχετικά με την παράταση που θα λάβουμε για την χρηματοδότησής τους  που είναι να ολοκληρωθεί 31/12/23 και τουλάχιστον οι  μονάδες που δεν έχουν ανοίξει έχει διασφαλιστεί ότι το χρονικό πλαίσιο του θα ξεκινά από τότε που θα ανοίξουν. Επίσης, επειδή αυξήθηκαν οι Επιτροπές η προκήρυξη του 21 ευελπιστούμε ότι θα ολοκληρωθεί μέχρι τέλη Ιουλίου.

Διαβάστε επίσης Πλεύρης: Δυναμική η εξέλιξη της πανδημίας – Δεν θα χρειαστούν μέτρα

Ο εισηγητής της ΝΔ Σπύρος Τσιλιγγίρης, τόνισε την ανάγκη παράταση ισχύος των έκτακτων ρυθμίσεων που κρίνονται αναγκαίες για τη διαχείριση της πανδημίας, τονίζοντας πως οι μεταλλάξεις που προκύπτουν δεν επιτρέπουν σε καμία περίπτωση εφησυχασμό. Η Κυβέρνηση της ΝΔ, υπογράμμισε με ένα πολυεπίπεδο και πολυθεματικό χαρακτήρα παρεμβάσεων που έγιναν από την πρώτη στιγμή αντιμετώπισε την πανδημία με γνώμονα από τη μία την ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας και από την άλλη την προστασία της ανθρώπινης ζωής και των πιο ευάλωτων κατηγοριών συμπολιτών μας.

Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ξανθός, ανέφερε πως θεωρούμε αναγκαίο πολιτικά και επιβεβλημένο σε αυτή τη συγκυρία, να καταψηφίσουμε το νομοσχέδιο υποδηλώνοντας με αυτό τον τρόπο την ανάγκη μιας συνολικής αναπροσαρμογής της υγειονομικής στρατηγικής. Οι  παρατάσεις , είπε, είναι μια αποτυχημένη συνταγή. Η έξαρση των κρουσμάτων δείχνει πως η πανδημία προχωρά τελείως ανεξέλεγκτη. Τα χθεσινά νούμερα είναι ιδιαίτερα ανησυχητικά. Καταλόγισε  τεράστια πολιτική ευθύνη στην Κυβέρνηση για την πρόωρη χαλάρωση των  μέτρων και γι’ αυτό το «σφύριγμα» πρόωρης λήξης της. Χαρακτήρισε εντελώς λάθος την θεωρία ότι το ΕΣΥ επί του παρόντος δεν πιέζεται. Λάθος το σήμα της κατάργησης  της υποχρεωτικότητας της μάσκας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Ζήτησε την αναθέρμανση του εμβολιασμού με σοβαρό και τεκμηριωμένο τρόπο. Επισήμανε πως ο επιδημιολογικός χάρτης έχει να ενημερωθεί από τις 12 Απριλίου και ρώτησε εάν μέσα στα  κρούσματα που ανακοινώνονται από τον ΕΟΔΥ είναι και οι επαναμολύνσεις ή όχι. Ζήτησε την αυτόματη  προκήρυξη και κάλυψη όλων  των κενών λόγω συνταξιοδότησης που προκύπτουν. Δήλωσε την κάθετη διαφωνία του με το άρθρο 51 του νομοσχεδίου για τις παρατάσεις των διοικήσεων των πρυτανικών αρχών λέγοντας πως υπονομεύει την  δημοκρατική και αυτοτελή  λειτουργίας των πανεπιστημίων. Ο κ. Ξανθός ζήτησε από τον υπουργό να κάνει αποδεκτή την τροπολογία που έχει καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ  που αφορά την αποκατάσταση μισθολογικών αποδοχών στους εργαζόμενους του προγράμματος «Φίλος του ΕΟΔΥ». Πρόκειται είπε για 670 εργαζόμενους γιατρούς,  νοσηλευτές και άλλους επαγγελματίες υγείας που από το Δεκέμβριο του 2021 έχουν  μία  αυθαίρετη περικοπή της τάξης του 45% στις προβλεπόμενες μισθολογικές αποδοχές τους.

Ο ειδικός αγορητής του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ Γιώργος Φραγγίδης, ανέφερε πως το  έκτο κύμα που εξελίσσεται το τελευταίο διάστημα και δεν έχει φτάσει ακόμα στην κορύφωσή του. Επισήμανε πως δεν έχουμε μια απόλυτη ακριβή εικόνα των κρουσμάτων. Καταλόγισε στην Κυβέρνηση πως δεν φαίνεται να έχει αντιληφθεί μέχρι τώρα την αξία του δημοσίου συστήματος υγείας. Οι τρίμηνες παρατάσεις ρυθμίσεων προσωρινού χαρακτήρα δεν αποτελεί ούτε αξιόπιστη λύση και βέβαια ούτε ριζική λύση. Το σύστημα υγείας χρειάζεται αναγέννηση και ισχυροποίηση Χρειάζεται να γυρίσουν οι γιατροί μας πίσω να ανατραπεί το brain drain και αυτό θα γίνει μόνο αν τους προσφέρουμε ένα αξιοπρεπές μέλλον στη χώρα τους. Να αλλάξει η εκπαίδευση, να συνδεθεί με την εργασία, να δοθούν κίνητρα για πλήρωση ειδικοτήτων, να μην εκμεταλλευόμαστε  τους ειδικευόμενους γιατρούς  για να κάνουν την εργασία των ειδικευμένων.

Ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης,  ανέφερε πως οι  ρυθμίσεις του νομοσχεδίου επιβεβαιώνουν ότι με λεγόμενα πρόσθετα μέτρα λόγω των έκτακτων αναγκών, ουσιαστικά δεν προστίθεται προσωπικό στις δημόσιες μονάδες υγείας, καθώς και ότι η στελέχωση, ο εξοπλισμός των δημόσιων μονάδων υγείας παραμένει πολύ πίσω από τις ανάγκες του λαού. Τα άρθρα του νομοσχεδίου δεν απαντούν στις οξυμένες λαϊκές ανάγκες αλλά σχετίζονται με τις αντιλαϊκές ανατροπές. Χαρακτήρισε  απαράδεκτο μέτρο της αναστολής εργασίας των ανεμβολίαστων υγειονομικών. Διαφώνησε με την  πληρωμή της όποιας καμπάνιας για τους εμβολιασμούς στα μέσα ενημέρωσης. Υλοποιείτε, είπε, την πολιτική των συμβάσεων αντί για μόνιμο προσωπικό. Των υπερωριών. Την αποστολή δειγμάτων εξετάσεων στον ιδιωτικό επιχειρηματικό τομέα. Την   πληρωμή για επιτάξεις  ιδιωτικών μονάδων για νοσηλεία και μέσων. Την  εφαρμογή των πρωτοκόλλων συνταγογράφησης των φαρμάκων  με κριτήρια το κόστος.

Η ειδική αγορήτρια της Ελληνικής Λύσης Μαρία Αθανασίου, ανάφερε πως η κυβέρνηση επί δυόμιση χρόνια ανοίγει διάπλατα τις πόρτες και τα παράθυρα σε ιδιώτες εργολάβους, για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντά τους, ενώ κλείνει  και την πιο μικρή χαραμάδα σε μονιμοποιήσεις του έκτακτου προσωπικού.  Δεν είναι προτεραιότητά σας το Δημόσιο Εθνικό Σύστημα Υγείας αντίθετα το υπονομεύετε. Και το νομοσχέδιο αυτό είναι  αποκαλυπτικό των επιλογών και της πολιτικής της Κυβέρνησης. Την επέκρινε για την επιμονή στην αναστολή εργασίας των 7.000 ανεμβολίαστων υγειονομικών.

Η ειδική αγορήτρια του ΜέΡΑ 25  Μαρία Απατζίδη, είπε το νομοσχέδιο αυτό έρχεται  χωρίς να υπάρχει καμία σοβαρή μελέτη των επιδημιολογικών δεδομένων και χωρίς να υπάρχει διαφάνεια εκ μέρους της κυβέρνησης. Εργαλειοποιεί  την πανδημία για την ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ με τις  συμπράξεις δημοσίου και ιδιωτικού τομέα.. Η κυβέρνηση, είπε η βουλευτής,  στοχοποίησε κοινωνικές ομάδες του πληθυσμού  με εκφράσεις «ψεκασμένοι» για να καλύψει τις ευθύνες της  Με τις τρίμηνες παρατάσεις είπε κρατάτε σε ομηρία το προσωπικό ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου. Διαφώνησε με την αναστολή των ανεμβολίαστων υγειονομικών και με την εξόντωση του προσωπικού με τις ατέρμονες υπερωρίες.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συρίγος: Οι τρεις λόγοι που «κράτησαν» το Αμπντούλ Χαμίντ Χαν στην τουρκική υφαλοκρηπίδα

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Τους λόγους για τους οποίους ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επέλεξε στην παρούσα φάση να κρατήσει εντός τουρκικής υφαλοκρηπίδας το πλωτό γεωτρύπανο «Αμπντούλ Χαμίντ Χαν», εξήγησε ο υφυπουργός Παιδείας και καθηγητής Διεθνούς Δικαίου Άγγελος Συρίγος.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Επιλέγει να προχωρήσει σταδιακά σε όξυνση

Μιλώντας στον Σκάι ο Άγγελος Συρίγος διευκρίνισε πάντως, ότι πρόκειται για μια κίνηση τακτικής και πως η λεγόμενη «Γαλάζια Πατρίδα» αποτελεί στρατηγική επιλογή της Τουρκίας που δεν αλλάζει.

«Επιλέγει όμως σε αυτή την φάση η Τουρκία και λόγω του ότι δεν είναι τόσο κοντά οι τουρκικές εκλογές, να προχωρήσει σταδιακά σε όξυνση ανάλογα και με τις αντιδράσεις τις οποίες θα βλέπει», σημείωσε.

Διαβάστε επίσης Ανατριχιαστική… λεπτομέρεια: Τα ονόματα των τουρκικών πλοίων που συνοδεύουν το Αμπντούλ Χαμίντ Χαν

Σύμφωνα με τον κ. Συρίγο, οι τρεις λόγοι που η Τουρκία δεν έκανε κάτι ακραίο στο Αιγαίο είναι:

Οι διπλωματικές κινήσεις της Ελλάδας που δημιούργησαν ένα πλέγμα πιέσεων στην Τουρκία, κυρίως από Αμερική, Γερμανία, πιθανότητα και από άλλες χώρες. Η αποφασιστικότητα της Αθήνας από στρατιωτικής πλευράς, καθώς η περιοχή από την Κρήτη έως το Καστελόριζο έχει κλείσει με Notam για ασκήσεις του ελληνικού πολεμικού ναυτικού μέχρι τις 7 Σεπτεμβρίου.

Επίσης η επίσκεψη τουρκικής αντιπροσωπείας στις ΗΠΑ την επόμενη εβδομάδα για διαπραγματεύσεις και συζητήσεις σχετικά με τα μαχητικά F-16.

Η διαφορά του Αμπντούλ Χαμίντ Χαν με το Oruc Reis

Ο κ. Συρίγος εξήγησε επίσης, γιατί το Αμπντούλ Χαμίντ Χαν δεν θα ακολουθήσει την πορεία του Oruc Reis στην Ανατολική Μεσόγειο.

Όπως είπε, το Oruc Reis δεν είναι γεωτρητικό, αλλά σεισμογραφικό σκάφος και αυτό σημαίνει ότι κινείται διαρκώς πάνω από τις θάλασσες πραγματοποιώντας έρευνες.

Το Αμπντούλ Χαμίντ Χαν από την άλλη, είναι γεωτρητικό κάτι που σημαίνει ότι αγκυροβολεί σε ένα σημείο και στη συνέχεια προσπαθεί να διατρήσει το βυθό για να βρει φυσικό αέριο ή πετρέλαιο. «Επομένως είναι εκ των πραγμάτων σταθερό» τόνισε.

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κικίλιας: 11% αύξηση στις αφίξεις σε 14 αεροδρόμια σε σχέση με τον Ιούλιο του 2019

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Η αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος ενισχύει την οικονομία, δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας, τροφοδοτεί εκατοντάδες επαγγέλματα και στηρίζει τη μέση ελληνική οικογένεια.

Στα οφέλη που προκύπτουν για την ελληνική οικογένεια από την άνοδο του τουρισμού αναφέρεται σε ανάρτηση του στο Twitter ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, με αφορμή την αύξηση κατά 11% των αφίξεων εφέτος τον Ιούλιο στα 14 αεροδρόμια της Fraport σε σχέση με τον Ιούλιο του 2019.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Όπως λέει ο κ. Κικίλιας, η αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος ενισχύει την οικονομία, δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας, τροφοδοτεί εκατοντάδες επαγγέλματα και στηρίζει τη μέση ελληνική οικογένεια.

Ακολουθεί η ανάρτηση του υπουργού Τουρισμού Βασίλη Κικίλια:

Ιούλιος 2022: 12% αύξηση των αφίξεων στα 14 αεροδρόμια της Fraport σε σχέση με τον Ιούλιο του 2019.

Η αναβάθμιση του τουριστικού μας προϊόντος:

    • ενισχύει την οικονομία *δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας *τροφοδοτεί εκατοντάδες επαγγέλματα
    • στηρίζει τη μέση ελληνική οικογένεια

https://platform.twitter.com/widgets.js

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.
ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ημέρες ago

Επεισόδιο στα κεντρικά καταστήματα της ΔΕΗ στον Βόλο μεταξύ δύο πολιτών

ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago

Πέθανε η Μαριάνα Καρακίτσου Σαραφοπούλου από Βόλο σε ηλικία 64 ετών.

ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago

58 χρόνος έπεσε σε χαράδρα και σκοτώθηκε στο σεσκλο

LIFESTYLE5 ημέρες ago

ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ ΜΑΡΙΝΑ ΑΣΛΑΝΟΓΛΟΥ ΚΑΙ ΑΣΗΜΑΚΗΣ ΑΛΕΞΙΟΥ ΣΤΟ BARACOA ΤΗΣ ΣΚΙΑΘΟΥ

ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago

Fuel Pass 2: Καθυστέρηση στην πληρωμή του επιδόματος

ΜΑΓΝΗΣΙΑ7 ημέρες ago

Στη θλίψη βυθίστηκε ο Αλμυρός Μαγνησίας από τον θάνατο του Παναγιώτη Αναστασίου

ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago

Fuel Pass 2: Ξεκινά η καταβολή του στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων

ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ημέρες ago

Πέθανε ο 50χρονος Αριστείδης Βογιατζής από το Βόλο- Εργαζόταν στο εργοστάσιο της ΕΥΡΗΚΑ

ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ώρες ago

Σε υπόθεση θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση της αρπαγής ενός βρέφους- Στον Βόλο αναζητούν οι αρχές τον πατέρα του

ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago

Έρχεται διπλός «Τειρεσίας» για χρέη σε Εφορία, ΕΦΚΑ, Δήμους, ΔΕΚΟ και Τράπεζες

Δημοφιλή