Connect with us

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Στην Ιερά Μονή Αναλήψεως του Σωτήρος Συκέας Ελασσόνας ο Θ. Παιδής

Published

on

Μοιράσου το αρθρο!

Στη Συκέα Ελασσόνας, όπου πραγματοποιήθηκαν λατρευτικές εκδηλώσεις στην Ιερά Μονή Αναλήψεως του Σωτήρος, παραβρέθηκε ο Θανάσης Παιδής.

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κατανυκτικό ήταν το κλίμα, ενώ πλήθος πιστών έδωσε το παρών σ’ αυτή τη μεγάλη εορτή της Ορθοδοξίας.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Στηνπανηγυρική Θεία Λειτουργία χοροστάτησαν ο Μητροπολίτης Κιλκίς Βαρθολομαίος και ο Μητροπολίτης Ελασσόνας Χαρίτων.

Η Ηγουμένη Παντάνασσα και οι μοναχές είχαν φροντίσει ώστε όλα να είναι στην εντέλεια και το ιστορικό μοναστήρι να αποτελέσει για μία ακόμη χρονιά σημείο αναφοράς για την ευρύτερη περιοχή.

Θα πρέπει να καταγραφεί ότι η Ιερά Μονή ιδρύθηκε – όπως μαρτυρά η επιγραφή στο υπέρθυρο της δυτικής θύρας του Καθολικού – επί αρχιερατείας του αρχιεπισκόπου Ελασσώνος Γερμανού και το έτος κατά το οποίο ολοκληρώθηκε η αγιογράφηση του Καθολικού ήταν το 1650.

Ο Θανάσης Παιδήςείχε την ευκαιρία να ανταλλάξει ευχές με τους κατοίκους της περιοχής, ενώ δήλωσε τα εξής:

«Με μεγάλη χαρά βρεθήκαμε για την εορτή της Αναλήψεως του Σωτήρος σ’ αυτήν την κοιτίδα της Ορθοδοξίας…

Η Ιερά Μονή στη Συκέα Ελασσόναςαποτελεί ένα από σημαντικότερα θρησκευτικά μνημεία της περιοχής μας που στέκει επί αιώνες σ’ αυτά τα χώματα.

Οφείλουμε να αναφέρουμε την τεράστια συνεισφορά τόσο του Μακαριστού Βασιλείου, όσο και του Μητροπολίτη Χαρίτωνα, καθώς πέρα από το σημαντικό ποιμαντικό έργο τους, έχουν συμβάλλει τα μέγιστα στη διατήρηση και ανάδειξη των θρησκευτικών μνημείων του τόπου μας. Έτσικρατιέται άσβεστη η ιστορική μνήμη, ενώ αποκαλύπτονται οι βαθιές ρίζες που έχει η Ορθόδοξη Πίστη.

Παράλληλα, αυτά ακριβώς τα σημεία επισκέπτονται πιστοί από πολλά μέρη της Υφηλίου, στο πλαίσιο του θρησκευτικού τουρισμού που αποτελεί αναπτυξιακή πύλη με τεράστιες δυνατότητες.

Εμείς δηλώνουμε ότι θα στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις την ανάδειξη των μνημείων, με στόχο η περιοχή στη σκιά του Ολύμπου να αποτελεί πόλο έλξης με παγκόσμια εμβέλεια» υπογραμμίζει, κλείνοντας, ο Θανάσης Παιδής.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Δημοφιλή