Connect with us

ΜΑΓΝΗΣΙΑ

Στην Κοινοβουλευτική Ομάδα Φιλίας Ελλάδας- Νέας Ζηλανδίας ο Αθ. Λιούπης

Published

on

Λιούπης
Spread the love

Στη συνάντησης της Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Νέας Ζηλανδίας βρέθηκε τη Δευτέρα στη Βουλή των Ελλήνων, ο βουλευτής Μαγνησίας, Αθανάσιος Λιούπης.

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Στη Βουλή των Ελλήνων βρέθηκε τη Δευτέρα ο Πρόεδρος της Βουλής της Νέας Ζηλανδίας κ. Trevor Mallard και ομάδα Νεοζηλανδών Βουλευτών, στηρίζοντας την ομάδα φίλιας που έχει αναπτυχθεί μεταξύ των δύο Κοινοβουλίων, με στόχο την προαγωγή της συνεργασίας των δύο χωρών, όπως επισημαίνεται σε σχετικό δελτίο τύπου του Βουλευτή Μαγνησίας της ΝΔ κ. Αθανάσιου Λιούπη.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τον Πρόεδρο της Βουλής της Νέας Ζηλανδίας κ. Trevor Mallard, τον οποίο συνόδευαν τέσσερις βουλευτές, ο Πρέσβης της Νέας Ζηλανδίας στη Ρώμη κ. Anthony George Simpson και η επίτιμη πρόξενος στην Αθήνα κ. Ioanna Gouvatsou υποδέχθηκε στο γραφείο του ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Κωνσταντίνος Τασούλας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης της Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Νέας Ζηλανδίας, στην οποία μέλος είναι και ο Βουλευτής N. Μαγνησίας της ΝΔ κ. Αθανάσιος Λιούπης, έγινε εκτενής αναφορά στις ιστορικές και παραδοσιακές σχέσεις που συνδέουν τους δύο λαούς, των οποίων κομβικό σημείο αποτέλεσε η Μάχη της Κρήτης.

Τονίστηκε επίσης ότι η παρουσία της ελληνικής διασποράς στη Νέα Ζηλανδία έχει λειτουργήσει ως γέφυρα σύσφιξης των δεσμών μεταξύ των δύο χωρών. Για την περαιτέρω ανάπτυξη των εμπορικών, αγροτικών και επενδυτικών σχέσεων, κρίσιμο ρόλο διαδραματίζει η επικύρωση της Συμφωνίας Ελευθέρου Εμπορίου με την Ε.Ε. την οποία η Ελλάδα υποστηρίζει ενθέρμως. Ακόμη, εκφράστηκε η αμοιβαία επιθυμία εξεύρεσης νέων διαύλων συνεργασίας μέσω της εκπαίδευσης, έρευνας, καινοτομίας και του πολιτισμού.

Ο κ. Λιούπης , όπως σημειώνεται, εξέφρασε την ικανοποίησή του, καθώς μετά από δύο χρόνια περιορισμών, δόθηκε η δυνατότητα για τη δια ζώσης συνάντηση των Ελλήνων και των Νεοζηλανδών Βουλευτών, κατά την οποία έγινε ένας ουσιαστικός και παραγωγικός διάλογος.

Έλληνες και Νεοζηλανδοί αντάλλαξαν απόψεις και δεσμεύθηκαν να εξαντλήσουν κάθε δυνατότητα για τη διεύρυνση των μακροχρόνιων δεσμών φιλίας των δύο λαών.

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

loading...
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
ΜΑΓΝΗΣΙΑ14 ώρες ago

Έκτακτο κλειστά τα σχολεία μέχρι την Τετάρτη 27/9

ΜΑΓΝΗΣΙΑ14 ώρες ago

Έκτακτο κλειστά τα σχολεία έως την Τετάρτη 27/9

VIDEO6 ημέρες ago

Στην εισαγγελία κάτοικοι της Δράκειας υπέστη ζημιές από την κακοκαιρία η περιοχή του Πηλίου

ΕΛΛΑΔΑ5 ημέρες ago

«Έρχεται κακοκαιρία που θα θυμίζει Daniel» λέει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης

ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ημέρες ago

Διπλό market pass για τους κατοίκους της Μαγνησίας

VIDEO4 ημέρες ago

Αυτοψία του Αχιλλέα Μπέου στην λίμνη Κάρλα-Ανήσυχος με την κατάσταση που επικρατεί &την δυσφορία-Ρεπορτάζ: Γιάννης Αποστολίδης

ΘΕΣΣΑΛΙΑ6 ημέρες ago

Η τσίπα δεν αγοράζεται κύριε Αγοραστέ –

ΒΟΛΟΣ4 ημέρες ago

Παρέμβαση της διοίκησης του ΕΦΚΑ για τον 26χρονο ΑΜΕΑ

ΕΛΛΑΔΑ7 ημέρες ago

Λιβύη: Ποια ήταν η νοσηλεύτρια που σκοτώθηκε στο φονικό τροχαίο – Η τραγική ιστορία της

ΠΟΛΙΤΙΚΗ5 ημέρες ago

«Αδειάζει» τον Αγοραστό για την κρεμαστή γέφυρα των Τεμπών η Μητρόπολη Λάρισας

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλή