ΜΑΓΝΗΣΙΑ
Στην Κοινοβουλευτική Ομάδα Φιλίας Ελλάδας- Νέας Ζηλανδίας ο Αθ. Λιούπης

Στη συνάντησης της Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Νέας Ζηλανδίας βρέθηκε τη Δευτέρα στη Βουλή των Ελλήνων, ο βουλευτής Μαγνησίας, Αθανάσιος Λιούπης.

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Στη Βουλή των Ελλήνων βρέθηκε τη Δευτέρα ο Πρόεδρος της Βουλής της Νέας Ζηλανδίας κ. Trevor Mallard και ομάδα Νεοζηλανδών Βουλευτών, στηρίζοντας την ομάδα φίλιας που έχει αναπτυχθεί μεταξύ των δύο Κοινοβουλίων, με στόχο την προαγωγή της συνεργασίας των δύο χωρών, όπως επισημαίνεται σε σχετικό δελτίο τύπου του Βουλευτή Μαγνησίας της ΝΔ κ. Αθανάσιου Λιούπη.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Τον Πρόεδρο της Βουλής της Νέας Ζηλανδίας κ. Trevor Mallard, τον οποίο συνόδευαν τέσσερις βουλευτές, ο Πρέσβης της Νέας Ζηλανδίας στη Ρώμη κ. Anthony George Simpson και η επίτιμη πρόξενος στην Αθήνα κ. Ioanna Gouvatsou υποδέχθηκε στο γραφείο του ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Κωνσταντίνος Τασούλας.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης της Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Νέας Ζηλανδίας, στην οποία μέλος είναι και ο Βουλευτής N. Μαγνησίας της ΝΔ κ. Αθανάσιος Λιούπης, έγινε εκτενής αναφορά στις ιστορικές και παραδοσιακές σχέσεις που συνδέουν τους δύο λαούς, των οποίων κομβικό σημείο αποτέλεσε η Μάχη της Κρήτης.
Τονίστηκε επίσης ότι η παρουσία της ελληνικής διασποράς στη Νέα Ζηλανδία έχει λειτουργήσει ως γέφυρα σύσφιξης των δεσμών μεταξύ των δύο χωρών. Για την περαιτέρω ανάπτυξη των εμπορικών, αγροτικών και επενδυτικών σχέσεων, κρίσιμο ρόλο διαδραματίζει η επικύρωση της Συμφωνίας Ελευθέρου Εμπορίου με την Ε.Ε. την οποία η Ελλάδα υποστηρίζει ενθέρμως. Ακόμη, εκφράστηκε η αμοιβαία επιθυμία εξεύρεσης νέων διαύλων συνεργασίας μέσω της εκπαίδευσης, έρευνας, καινοτομίας και του πολιτισμού.
Ο κ. Λιούπης , όπως σημειώνεται, εξέφρασε την ικανοποίησή του, καθώς μετά από δύο χρόνια περιορισμών, δόθηκε η δυνατότητα για τη δια ζώσης συνάντηση των Ελλήνων και των Νεοζηλανδών Βουλευτών, κατά την οποία έγινε ένας ουσιαστικός και παραγωγικός διάλογος.
Έλληνες και Νεοζηλανδοί αντάλλαξαν απόψεις και δεσμεύθηκαν να εξαντλήσουν κάθε δυνατότητα για τη διεύρυνση των μακροχρόνιων δεσμών φιλίας των δύο λαών.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ14 ώρες ago
Έκτακτο κλειστά τα σχολεία μέχρι την Τετάρτη 27/9
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ14 ώρες ago
Έκτακτο κλειστά τα σχολεία έως την Τετάρτη 27/9
-
ΕΛΛΑΔΑ5 ημέρες ago
«Έρχεται κακοκαιρία που θα θυμίζει Daniel» λέει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης
-
VIDEO4 ημέρες ago
Αυτοψία του Αχιλλέα Μπέου στην λίμνη Κάρλα-Ανήσυχος με την κατάσταση που επικρατεί &την δυσφορία-Ρεπορτάζ: Γιάννης Αποστολίδης
-
ΒΟΛΟΣ4 ημέρες ago
Παρέμβαση της διοίκησης του ΕΦΚΑ για τον 26χρονο ΑΜΕΑ
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago
«Επιβεβαιώνεται ότι το νερό που παρέχεται από το δίκτυο της ΔΕΥΑΜΒ είναι κατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση» ανακοίνωσε ο Φώτης Σερέτης
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago
Λιμεναρχείο Βόλου: Στην ανατολική Μαγνησία τα μεγαλύτερα ύψη βροχής την Τρίτη
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago
Εκτελούσε εργασίες και υπέστη καρδιακή ανακοπή στη Δράκεια