ΚΟΣΜΟΣ
Στήριξη Μακρόν σε Ουκρανία: «Η Ρωσία θα δώσει λόγο στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ»


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κρίσιμη καμπή στην ιστορία της Ευρώπης
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν σε διάγγελμά του προς τον γαλλικό λαό επανέλαβε την στήριξη της Γαλλίας στην Ουκρανία.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Θα ζητήσουμε από την Ρωσία να δώσει λόγο στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, τόνισε ο Γάλλος Πρόεδρος επισημαίνοντας οτι οι κυρώσεις σε βάρος της θα είναι στο ύψος των πολεμικών πραξεών της.
Θα υποστηρίξουμε τη δημοκρατία και την ελευθερία, σημείωσε ο Μακρόν και τόνισε πως τα όσα συνέβησαν την περασμένη νύχτα συνιστουν μία κρίσιμη καμπή στην ιστορία της Ευρώπης, θα επηρεάσουν τις ζωές των πολιτών και θα έχουν επιπτώσεις στην γεωπολιτική της ευρωπαϊκής ηπείρου.
Διαβάστε επίσης – ΕΕ και ΝΑΤΟ: Ο Πούτιν ξαναφέρνει τον πόλεμο στην Ευρώπη – Θα λογοδοτήσει
Η Γαλλία θα προστατέψει τους πολίτες της αυτή την περίοδο που ξαναγεννιούνται τα φαντάσματα του παρελθόντος, είπε ακόμη ο Γάλλος πρόεδρος στο σχετικά σύντομο διάγγελμά του αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα υπάρξει και άλλο στο εγγύς μέλλον.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ
Γράψτε το σχόλιό σας


Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΟΣΜΟΣ
Γαλλία: Σε ανασχηματισμό προχώρησε ο Μακρόν – Εκτός ο υπουργός που κατηγορείται για βιασμό


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σε ανασχηματισμό της κυβέρνησής του προχώρησε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, ενόψει της δύσκολης δεύτερης προεδρικής θητείας του κατά την οποία η κυβέρνηση μειοψηφίας του θα δυσκολευτεί να περάσει νόμους στην Εθνοσυνέλευση για να συνεχίσει τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις που ξεκίνησε το 2017.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Μεταξύ των νέων μελών της γαλλικής κυβέρνησης είναι η επικεφαλής οικονομολόγος του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), Λοράνς Μπούν, η οποία γίνεται υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, αντικαθιστώντας τον έμπιστο του Μακρόν, Κλεμάν Μπον, ο οποίος αναλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο Μεταφορών.
«Έκπτωτοι» από την κυβέρνηση μετά από μόλις έξι εβδομάδες στη δουλειά είναι ο Νταμιέν Αμπάντ (τη θέση του οποίου αναλαμβάνει ο Ζαν-Κριστόφ Κομπ), ο υπουργός Κοινωνικών Υπηρεσιών, Ηλικιωμένων και Ατόμων με ειδικές ανάγκες της Γαλλίας που κατηγορείται για απόπειρα βιασμού από τρεις διαφορετικές γυναίκες, και τρεις υπουργοί που έλαβαν μέρος στις βουλευτικές εκλογές τον περασμένο μήνα αλλά έχασαν τις έδρες τους.
Πρόκειται για την υπουργό Περιβάλλοντος Αμελί ντε Μοντσαλίν (τη θέση της οποίας αναλαμβάνει ο Κριστόφ Μπεσύ), η υπουργός Υγείας Μπριζίτ Μπουργκινιόν (τη θέση της οποίας αναλαμβάνει ο Φρανσουά Μπρον) και η υπουργός Θαλασσών Ζουστίν Μπενάν (τη θέση της οποίας αναλαμβάνει ο Έρβε Μπερβίλ).
Οι σημαντικές υπουργικές θέσεις παραμένουν αμετάβλητες. Ο υπουργός Οικονομικών του Μακρόν από το 2017, Μπρουνό Λε Μερ, θα συνεχίσει να επιβλέπει την οικονομία με ένα ενισχυμένο χαρτοφυλάκιο που περιλαμβάνει «βιομηχανική και ψηφιακή κυριαρχία».
Ο επίσης κοντά στον Μακρόν, Ζεράλντ Νταρμάνιν, παραμένει στο υπουργείο Εσωτερικών, και η πρώην πρέσβης στο Λονδίνο, Κατρίν Κολόννα παραμένει υπουργός Εξωτερικών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, η ελληνικής καταγωγής Χρυσούλα Ζαχαροπούλου παραμένει Υφυπουργός Ανάπτυξης, Γαλλοφωνίας και Διεθνών Συνεργασιών αν και πρόσφατα σε βάρος της είχαν γίνει τρεις καταγγελίες για βιασμό κατά την εξάσκηση του επαγγέλματός της ως γυναικολόγου.
Η γαλλική προεδρία διόρισε τον πρώην υπουργό Υγείας Ολιβέ Βεράν ως κυβερνητικό εκπρόσωπο, επιβεβαιώνοντας τις αναφορές των μέσων ενημέρωσης.
Η πρωθυπουργός της Γαλλίας Ελίζαμπεθ Μπορν πρόκειται να πραγματοποιήσει ομιλία την Τετάρτη και ενδέχεται να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης για το νέο της υπουργικό συμβούλιο μετά την ομιλία.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
ΚΟΣΜΟΣ
ΗΠΑ: Στο φως συγκλονιστικό βίντεο από τη συντριβή στρατιωτικού ελικοπτέρου σε αεροπλανοφόρο


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ένα συγκλονιστικό βίντεο, που ήρθε στο φως της δημοσιότητας πριν από λίγες μέρες, καταγράφει τη στιγμή της συντριβής ενός αμερικανικού στρατιωτικού ελικοπτέρου πάνω σε ένα πλοίο του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Το τραγικό συμβάν που προκάλεσε τον θάνατο τριών πεζοναυτών, έλαβε χώρα στις 5 Αυγούστου του 2017, όταν το αεροπλανοφόρο USS Green Bay βρισκόταν στην ακτή του Κουίνσλαντ, στην Αυστραλία. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail, στα επίμαχα πλάνα, φαίνεται το αεροσκάφος MV-22 Osprey να επιχειρεί προσνήωση πάνω στο αποβατικό πλοίο USS Green Bay και τελικά να συντρίβεται λόγω τεχνικών προβλημάτων.
Δείτε το βίντεο:
Το βίντεο δείχνει τη στιγμή που το τμήμα του αριστερού κινητήρα του αεροσκάφους χτυπά πάνω στο κατάστρωμα, και οι έντρομοι ναύτες τρέχουν μακριά για να γλιτώσουν.
Λίγες στιγμές αργότερα, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, το αεροσκάφος Bell-Boeing – που μετέφερε 25 πεζοναύτες της Μοίρας 265 Marine Medium Tiltrotor – έκανε βουτιά 10 μέτρων και έπεσε στη θάλασσα. Η τρύπα που άνοιξε στο πιλοτήριο από την πρόσκρουση είχε ως αποτέλεσμα το αεροσκάφος να πλημμυρίσει γρήγορα με νερό και να βουλιάξει.
CONTENT WARNING: Harrowing never-before-seen footage has emerged from the fatal crash of a US Marine Corps MV-22 Osprey at USS Green Bay, Rockhampton in 2017.
The American military aircraft had been attempting to land on the crowded deck of an amphibious transport dock. #9News pic.twitter.com/CfeTDDlzhi
— 9News Queensland (@9NewsQueensland) July 4, 2022
Νεκροί τρεις πεζοναύτες
Το γεγονός ότι η επιχείρηση διάσωσης ξεκίνησε αμέσως είχε ως αποτέλεσμα να γλιτώσουν οι 22 από τους πεζοναύτες που επέβαιναν στο MV-22 Osprey. Οι σοροί των τριών άλλων πεζοναυτών ανασύρθηκαν μετά από έρευνα που κράτησε περίπου 12 ώρες.
Επρόκειτο για τον 26χρονο Benjamin Cross, τον 21χρονο Nathaniel Ordway, και τον 19χρονο Ruben Velasco, οι οποίοι δεν κατάφεραν να διαφύγουν από το πιλοτήριο καθώς αυτό γέμιζε με νερό.
Ο υποσμηναγός Cross, ήταν ένας από τους πιλότους του αεροσκάφους της ώρα της συντριβής. Σε έρευνα που ακολούθησε αποδείχθηκε ότι, ούτε ο ίδιος ούτε ο συγκυβερνήτης του έφεραν την παραμικρή ευθύνη για το τραγικό δυστύχημα, που προκλήθηκε από τεχνικό πρόβλημα του αεροσκάφους.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
-
COVER STORY1 ημέρα ago
Στην παραλία Κεχρια Σκιαθου ο Σακης Ρουβάς
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago
Σοκ στον Βόλο- Σκοτώθηκε 14χρονο κορίτσι -Έπεσε στο μπάνιο του σπιτιού της
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago
Πέθανε ο 53χρονος Κωνσταντίνος Ντάκης από Βόλο
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago
Πέθανε ξαφνικά 49χρονη
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago
50χρονη από Πτελεό είπε ψέματα και ..αναστάτωσε ολόκληρο χωριό!
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago
Πέθανε ο έμπορος αυτοκινήτων Γιάννης Μέκκας από τον Βόλο
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago
Στα δικαστήρια Βόλου συνοδεία αστυνομικών οδηγήθηκε για τρίτη φορά σε δύο εβδομάδες 29χρονος
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago
50χρονος οδηγός υπό την επήρεια αλκοόλ παρέσυρε με το ΙΧ του 33χρονο διανομέα στην οδό Αναλήψεως