Connect with us

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Στο σφυρί 32 ακίνητα σε κτίριο φιλέτο στην παραλία της Χαλκίδας απο τη Λαρισαικη εταιρεία Αστικα Ακινητα Χαλκιδας

Published

on

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Της Ματίνας Χαρκοφτάκη

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μια βροχή από πλειστηριασμούς αναμένεται να έρθει στις 18 Μαΐου καθώς έχει προγραμματιστεί να βγουν προς εκποίηση συνολικά 32 ακίνητα, τα οποία εντάσσονται κάτω από την ιδιοκτησία μιας και μόνο εταιρείας, της Αστικά Ακίνητα Χαλκίδας στην οποία διαχειριστής είναι ο Γιάννης Δημοβέλης, ο Λαρισαίος επιχειρηματίας που ίδρυσε το 1992 το ελληνικό brand ένδυσης Staff Jeans. Συγκεκριμένα, αντιμέτωπα για πρώτη φορά με το ηλεκτρονικό σφυρί θα βρεθούν 32 οριζόντιες ιδιοκτησίες, οι οποίες εντοπίζονται σε ένα επταώροφο κτίριο-φιλέτο, το οποίο βρίσκεται πάνω στην παραλία της Χαλκίδας, η οποία συγκαταλέγεται ανάμεσα στα πιο πολυσύχναστα και κεντρικά σημεία της πόλης καθώς εκεί “χτυπά” η καρδιά της νυχτερινής και όχι μόνο διασκέδασης  με την παρουσία ενός μεγάλου αριθμού εστιατορίων, καφέ αλλά και ξενοδοχείων. Με τη συνολική τιμή πρώτης προσφοράς να ανέρχεται στα 4,671 εκατ. ευρώ, η προσπάθεια για να εκποιηθούν τα ακίνητα θα γίνει με την διενέργεια 32 ξεχωριστών πλειστηριασμών για κάθε ιδιοκτησία. Για την ακριβότερη η τιμή εκκίνησης έχει τεθεί στα 310.000 ευρώ ενώ το αρχικό τίμημα για την φθηνότερη έχει οριστεί στα 81.000 ευρώ.

Η αρχική λειτουργία ξενοδοχείου και η μετατροπή σε χώρο μεικτής χρήσης

Πρόκειται για 32 οριζόντιες ιδιοκτησίες, συνολικής επιφανείας 2.947 τ.μ., εκ των οποίων οι δύο είναι καταστήματα και οι υπόλοιπες διαμερίσματα και οι οποίες βρίσκονται σε επταώροφο κτίριο, το οποίο έχει ανεγερθεί σε οικόπεδο έκτασης 887,86 τ.μ. το οποίο εντοπίζεται επί της παραλιακής λεωφόρου Βουδούρη και των οδών Αντωνίου Δούνα και Αγγελή Γοβιού στον αριθμό 19 στην Χαλκίδα. Τα δύο καταστήματα βρίσκονται στο ισόγειο του κτιρίου και διαθέτουν δικές τους εισόδους ενώ τα διαμερίσματα αναπτύσσονται στους επάνω ορόφους. Όπως επισημαίνεται στην έκθεση εκτίμησης, το κτίριο, εντός του οποίου εντοπίζονται οι εν λόγω ιδιοκτησίες, είχε αρχικά ανεγερθεί το 1973 με χρήση για ξενοδοχείο, ωστόσο στη συνέχεια με βάση την οικοδομική άδεια που εκδόθηκε το 2009 ανακατασκευάστηκε πλήρως και μετατράπηκε σε χώρους μεικτής χρήσης (κατοικίες και ισόγεια καταστήματα). Σύμφωνα με τα παραπάνω στοιχεία, το έτος κατασκευής του θεωρείται το σταθμισμένο 2005 (15% 1973 και 85% 2011). Ωστόσο, όπως επισημαίνεται, οι οριζόντιες ιδιοκτησίες διαθέτουν διαφορετικό ποσοστό αποπεράτωσης ενώ τα διαμερίσματα που βρίσκονται στος δύο τελευταίους ορόφους, δηλαδή στο πέμπτο και τον έκτο, έχουν υποστεί φθορές από προσβολή των δομικών στοιχείων από υγρασία. Αν και η αυτοψία του κτιρίου, η οποία πραγματοποιήθηκε τον Σεπτέμβριο του περασμένου έτους έγινε μόνο εξωτερικά, στην έκθεση εκτιμάται ότι εσωτερικά το επίπεδο της συντήρησης είναι τυπικό.

Ο Γιάννης Δημοβέλης και η “Αστικά Ακίνητα Χαλκίδας”

Επισπεύδουσα είναι η Cepal Hellas ενώ τα ακίνητα κατασχέθηκαν για οφειλές της Αστικά Ακίνητα Χαλκίδας, η οποία εδρεύει στην ΒΙ.ΠΕ Λάρισας στον δήμο Μακρυχωρίου. Η συγκεκριμένη εταιρεία η οποία συστάθηκε το 2007 με στόχο την ανάπτυξη, διαχείριση, εκμετάλλευση και πώληση ακίνητης περιουσίας φαίνεται να συνδέεται τουλάχιστον κατά το παρελθόν με τον όμιλο ενδυμάτων Staff Jeans ενώ διαχειριστής της Αστικά Ακίνητα Χαλκίδας από τότε που ιδρύθηκε είναι ο Γιάννης Δημοβέλης, ο Λαρισαίος επιχειρηματίας, ο οποίος βρίσκεται πίσω από τη δημιουργία του ελληνικού brand Staff Jeans. Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσιευμένες οικονομικές καταστάσεις, η Αστικά Ακίνητα Χαλκίδας τόσο το 2015 όσο και το 2014 εμφάνισε μηδενικά έσοδα, ενώ οι ζημιές το 2015 περιορίστηκαν σε 220.209 ευρώ έναντι 772.897 ευρώ .

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Σε εξέλιξη η ετήσια Γενική Συνέλευση του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας – Θα εκλεγεί νέο προεδρείο (φώτο

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτήν την ώρα η ετήσια Γενική Συνέλευση του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας στην ισόγεια αίθουσα του Εμπορικού Επιμελητηρίου, από την οποία θα προκύψει το νέο προεδρείο, αλλά και θα παρουσιαστεί η μεγάλη έρευνα που διεξήγαγε ο Εμπορικός Σύλλογος σε 500 καταστήματα της πόλης, η οποία αποτυπώνει το κλίμα που επικρατεί στην αγορά αλλά και το τι χρειάζεται προκειμένου να “ορθοποδήσει”.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Παράλληλα, θα παρουσιαστούν και τα τελικά σχέδια του Open Mall που έχει στα “σκαριά” ο Δήμος Λαρισαίων μαζί με τον Εμπορικό Σύλλογο.

Αναλυτικά τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης:

“Έναρξη Εργασιών – Εκλογή Προεδρείου Γ.Σ

Οικονομικός Απολογισμός έτους 2021

Προϋπολογισμός έτους 2022

Τοποθέτηση προέδρου ΕΣΛ- απολογισμός δράσεων 2021

Παρουσίαση αποτελεσμάτων έρευνας ΕΣΛ

Τελική Παρουσίαση αρχιτεκτονικής μελέτης Open Mall

Τοποθετήσεις μελών

Λήψη απόφασης για το θερινό ωράριο έτους 2022 (Σάββατα)

Λήξη εργασιών”

Σε δήλωσή του στο onlarissa.gr, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας κ. Χαράλαμπος Παπαδόπουλος επεσήμανε πως “η φετινή ετήσια Γενική Συνέλευση έρχεται σε μία δύσκολη συγκυρία για το εμπόριο αλλά και για τους καταναλωτές”.

Δείτε τη δήλωση του:

Δείτε φωτογραφίες από την συνέλευση:

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

«Επιχειρηματική Περιφέρεια της Ευρώπης» η Θεσσαλία – Σε Λαρισινές επιχειρήσεις μέλη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Οικονομικής Πολιτικής (φώτο

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα της διήμερης επίσκεψης που πραγματοποίησε στη Λάρισα η Αντιπροσωπεία της Επιτροπής Οικονομικής Πολιτικής ECON της Επιτροπής των Περιφερειών της Ευρώπης, μετά από πρόσκληση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας και μέλους της Επιτροπής ECON Κώστα Αγοραστού. Η επίσκεψη της ECON, οργανώθηκε στο πλαίσιο της διάκρισης «Επιχειρηματική Περιφέρεια της Ευρώπης», με την οποία έχει βραβευτεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας, της ολοκληρωμένης στρατηγικής της για την ενίσχυση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας με έργα, προγράμματα και δράσεις που οδηγούν σε επενδύσεις άνω του 1,5 δις ευρώ την τελευταία δεκαετία καθώς και της επιλογής της από την Επιτροπή των Περιφερειών, ως μοναδικής Περιφέρειας στην Ελλάδα που αποτελεί Ευρωπαϊκό Περιφερειακό Κόμβο RegHUB.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τα 17 μέλη της ΕCON είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας για την οικονομία και την παραγωγική διάρθρωση της Θεσσαλίας καθώς και για τα ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά εργαλεία που αξιοποιεί η Περιφέρεια για την ενίσχυση των επιχειρήσεων, με έμφαση στις επενδύσεις κατά τη διάρκεια της πανδημίας covid-19. Συνοδευόμενη από τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Λάρισας Βασίλη Πινακά, η Αντιπροσωπεία της ECON επισκέφτηκε επιχειρήσεις της Λάρισας που ενισχύθηκαν χρηματοδοτικά από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και αποτελούν «καλές πρακτικές» εφαρμογής των ενισχύσεων της Ε.Ε. για τις MME και την επιχειρηματικότητα, στην περίοδο της πανδημίας.

Συγκεκριμένα τα μέλη της ECON επισκέφτηκαν:

-την ηγέτιδα εταιρία στην ελληνική διέλαση αλουμινίου EXALCO Aluminium Systems. Ξεναγήθηκαν από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο Ιωάννη Καντώνια και ενημερώθηκαν για το όραμα και τους στόχους ενός εκ των μεγαλυτέρων επιχειρηματικών ομίλων στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο οποίος απασχολεί περισσότερους από 625 υπαλλήλους. Ο κ. Ι. Καντώνιας παρουσίασε στα μέλη της ECON το στρατηγικό επενδυτικό πρόγραμμα του Ομίλου που αναμένεται να εκτιναχθεί τις επόμενες χρονιές, καθώς οι εξαγωγές διπλασιάζονται και τους βασικούς πυλώνες της φιλοσοφίας ανάπτυξης του Ομίλου, που εστιάζει στις συνεχείς επενδύσεις στο ανθρώπινο δυναμικό και στη χρήση 100% καθαρής ενέργειας.

– την PROGNOSIS BIOTECH, επιχείρηση βιοτεχνολογίας που ειδικεύεται στην ανάπτυξη σύγχρονων τεχνολογιών δοκιμών in vitro προς χρήση στις αγορές τροφίμων, ποτών, γεωργίας και κλινικών διαγνώσεων. Ξεναγήθηκαν από τον διευθύνοντα σύμβουλο Αντώνιο Νταντάσιο και ενημερώθηκαν για τις τέσσερις συνολικά μεθόδους ανίχνευσης κορωνοιού που έχει αναπτύξει η εταιρία: τρία τεστ ELISA (δοκιμές μάζας) και ένα γρήγορο τεστ πλευρικής ροής. Μαζί, αυτές οι τεχνικές ανιχνεύουν αντισώματα στην στεφανιαία αρτηρία μέσω δείγματος ή ορού αίματος.

-το Οινοποιείο «Ktima Karipidis». Τα μέλη της ECON ξεναγήθηκαν από τον διευθύνοντα σύμβουλο Παντελή Καριπίδη στο οικογενειακό οινοποιείο που δίνει βαρύτητα στην παραγωγή και τη συντήρηση του κρασιού, στην έκθεση αγροτικών μηχανημάτων παλαιάς εποχής που λειτουργεί στο χώρο, καθώς και στην αίθουσα γευσιγνωσίας όπου είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον ξεχωριστό χαρακτήρα της ετικέτας Καριπίδη.

Η αντιπροσωπεία της ECON

Στην αποστολή συμμετείχαν ο Πρόεδρος της ECON Michael Murphy (Ιρλανδία), ο Γενικός Γραμματέας της ECON Piotr Zajaczkowski (Πολωνία) και τα μέλη Rob Jonkman (Ολλανδία), Dan Boyle (Ιρλανδία), Γιάννης Κουράκης (Ελλάδα), Dainis Turlais (Λετονία), Mindaugas Sinkevičius (Λιθουανία), Sergio Caci (Ιταλία), József Kóbor (Ουγγαρία), Miroslaw Lech (Πολωνία), Bruno Hranić (Κροατία), Adrian Teban (Ρουμανία), Mariusz Frankowski (Πολωνία), Juri Gotmans (Εσθονία), Αdrian Αriel Ζittelli Ferrari (Ισπανία), Σταύρος Σταυρινίδης (Κύπρος) και Robert Szabo (Ουγγαρία).

Δείτε το βίντεο:

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading
Advertisement

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.
OIKONOMIA5 λεπτά ago

Ψηφιακή κάρτα: Ποια εργασιακά δικαιώματα κατοχυρώνονται – Ο οδηγός εφαρμογής

ΚΟΣΜΟΣ6 λεπτά ago

Κιλιτσντάρογλου: «Ο Ερντογάν ετοιμάζεται να δραπετεύσει από την Τουρκία»

ΘΕΣΣΑΛΙΑ7 λεπτά ago

Σε εξέλιξη η ετήσια Γενική Συνέλευση του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας – Θα εκλεγεί νέο προεδρείο (φώτο

VIDEO15 λεπτά ago

Δράμα με 76χρονη χαροκαμένη μητέρα στον Βόλο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ16 λεπτά ago

Νέα δημοσκόπηση: «Αγκάθι» για τους πολίτες η ακρίβεια – Στο 9,9% η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ

ΕΛΛΑΔΑ17 λεπτά ago

Επιστρέφει στη βάση του το Apache που έκανε αναγκαστική προσγείωση

OIKONOMIA24 λεπτά ago

Ρωσικό αργό: Σε επίπεδα ρεκόρ τα φορτία που μεταφέρονται μέσω θαλάσσης

ΚΟΣΜΟΣ26 λεπτά ago

Χένρι Κίσινγκερ: Η Ουκρανία να δώσει εδάφη στη Ρωσία για να τελειώσει ο πόλεμος

VIDEO35 λεπτά ago

Λάρισα: Διαμαρτυρία εργαζομένων ΟΤΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ37 λεπτά ago

Πανεπιστημιακή Αστυνομία: Τα υπαρκτά προβλήματα στα πανεπιστήμια «δεν αντιμετωπίζονται με βούρδουλα και οπλοφόρους, λέει ο Ν. Φίλης

ληστεία
ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ημέρες ago

Ληστεία σε καφετέρια της Ν. Ιωνίας- Όσα είπε ο ιδιοκτήτης στο ASTRA

ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago

Εφυγε από την ζωή ο Γιαννης Παπανικολαου από την Συκη Πηλιου

ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago

Ο ΤΖΟΝΑΘΑΝ ΧΑΡΤΝΕΤ ΤΟΥ ΜΑΣΤΕΡ ΣΕΦ ΣΤΗΝ ΣΚΙΑΘΟ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΒΕΛΕΝΤΖΑΚΟΥ .

ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago

Σε θρίλερ εξελίχθηκε το ταξίδι για Βολιώτες επιβάτες με το «Βέλος» μέχρι την Αθήνα

ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην αγορά του Βόλου και στο «Βολωνάκι» για καφέ

ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ημέρες ago

Το πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Βόλο

ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago

Θλίψη έχει σκορπίσει στην τοπική κοινωνία της Μαγνησίας και της Λάρισας ο θάνατος του τραγουδιστή δημοτικών τραγουδιών Γιάννη Γκόβαρη

ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago

Θλίψη για τον θάνατο 58χρονο Βολιώτη

ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago

Θλίψη στην τοπική κοινωνία του Βόλου – Πέθανε ο σπουδαίος Βολιώτης μουσικοσυνθέτης Βαγγέλης Παπαθανασίου

ηλικιωμένος
ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago

Βόλος: Ηλικιωμένος κατέρρευσε στη μέση του δρόμου

Δημοφιλή