Στο πλαίσιο του εορτασμού της 25ης Μαρτίου 2022 θα λάβει χώρα στο Σιδηρόκαστρο το παραδοσιακό έθιμο των λαμπαδηφοριών στις 24.03.2022. Το έθιμο αναβιώνει κάθε χρόνο, με μια διακοπή τα δύο τελευταία χρόνια λόγω της πανδημίας.

Στο πλαίσιο του εορτασμού της 25ης Μαρτίου 2022 θα λάβει χώρα στο Σιδηρόκαστρο το παραδοσιακό έθιμο των λαμπαδηφοριών στις 24.03.2022 .

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Το έθιμο διασώζεται από τα χρόνια της Τουρκοκρατίας όταν οι Έλληνες με αναμμένες δάδες γιόρταζαν την απελευθέρωση  της πατρίδας από τους Τούρκους και την Ανάσταση του Έθνους.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Το έθιμο αναβιώνει κάθε χρόνο, με μια διακοπή τα δύο τελευταία χρόνια λόγω της πανδημίας.

Η εκδήλωση  περιλαμβάνει :

  • δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, στον οποίο φυλάσσεται το ιερό δισκοπότηρο, με το οποίο κοινώνησαν οι οπλαρχηγοί πριν δώσουν τις μάχες για την απελευθέρωση της πατρίδας από τον τούρκικο ζυγό,
  • αναπαράσταση του ξεσηκωμού,
  • λαμπαδηφορίες στους δρόμους του χωριού με τη συμμετοχή όλων των κατοίκων, που θα καταλήξουν στην κεντρική πλατεία και τέλος
  • παραδοσιακό κέρασμα

Οι εκδηλώσεις αποτελούν συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Ο Δήμος Τριφυλίας ζητά από τους παρευρισκομένους να τηρούν τα μέτρα προστασίας από την πανδημία τόσο στο εσωτερικό του Ιερού Ναού, όσο και στους εξωτερικούς χώρους των εκδηλώσεων.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr
Τραγωδία στην Κρήτη: Τον βρήκε νεκρό στο πάτωμα, δίπλα από το κρεβάτι του