Με το όπλο παρά πόδας οι ελεγκτικές αρχές για τους ολιγάρχες

Μετά τον πρώτο κατάλογο με τους 650 Ρώσους ολιγάρχες που έστειλε η Κομισιόν και η ΕΚΤ σε όλες τις ευρωπαϊκές κεντρικές τράπεζες και στις αρχές ξεπλύματος μαύρου χρήματος, οι ελληνικές (όπως και οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές) ελεγκτικές και εποπτικές αρχές άρχισαν να ερευνούν τη διαδρομή του ρωσικού μαύρου χρήματος που διασυνδέεται με το σύστημα εξουσίας του Πούτιν.

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση που έκανε εκπρόσωπος ανώτατης ελεγκτικής αρχής ότι «βρισκόμαστε με το όπλο παρά πόδας», για να προσθέσει αμέσως μετά «ό,τι μας ζητηθεί θα το ψάξουμε αμέσως». Την ίδια ώρα μια άλλη πηγή (ανώτατη πολιτική, αυτή τη φορά) δήλωνε: «Τα ψάχνουμε τώρα όλα και θα έχουμε λίαν συντόμως εκπλήξεις». Είναι χαρακτηριστικό ότι οι ελεγκτικές αρχές ποτέ δεν προαναγγέλλουν τις έρευνες που διεξάγουν, αλλά ανακοινώνουν μόνον τα αποτελέσματα των ερευνών.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πάντως οι πληροφορίες επιμένουν ό,τι στα ζητούμενα τις έρευνας είναι το ιδιαίτερο ενδιαφέρον των ελεγκτικών αρχών σε εκκλησιαστικούς και επιχειρησιακούς κύκλους που όμως δεν λειτουργούν με όρους επιχειρηματία. Εκείνο που μου λένε είναι ότι με την έρευνα αυτή, οι περιπτώσεις διακίνησης μαύρου χρήματος από ανθρώπους του Πούτιν στην Ελλάδα, όχι μόνον, (εάν υπάρχουν) θα ανακαλυφθούν, αλλά θα διακοπεί και η λειτουργία τους (και φυσικά η χρηματοδότησή τους).

Οι πάμπλουτοι Ρώσοι κρύβουν τα σκάφη τους στις Μαλδίβες

Όλες αυτές οι αυστηρές κυρώσεις που αποφάσισαν τόσο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή όσο και η κυβέρνηση των ΗΠΑ, προκάλεσαν τον πανικό πολλών Ρώσων ολιγαρχών. Κάνουν τα πάντα για να σώσουν τις περιουσίες τους. Τουλάχιστον πέντε σούπερ γιοτ, που ανήκουν σε Ρώσους δισεκατομμυριούχους, είχαν αγκυροβολήσει στις Μαλδίβες ή έπλεαν προς το νησιωτικό αυτό κράτος του Ινδικού Ωκεανού, το οποίο δεν έχει συμφωνία έκδοσης και δικαστικής συνεργασίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτά δείχνουν τα δεδομένα υπηρεσιών που παρακολουθούν τους πλόες των πλοίων. Στην Ελλάδα, όπως διαβάσατε παραπάνω οι ελεγκτικές αρχές βρίσκονται με το όπλα παρά πόδας για την όποια διαδρομή ρωσικού μαύρου χρήματος προς την Ελλάδα.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr
Μοίρασαν φυλλάδια κατά του σχολικού εκφοβισμού