Connect with us
banner epikhirisis

ΕΛΛΑΔΑ

“Στόχος είναι η μείωση του φόρου των μισθωτών και η επανίδρυση του κοινωνικού κράτους” (Βίντεο)

Published

on

Θέλεις να βλέπεις τα νέα του astratv.gr πρώτα στη Google;
Πρόσθεσέ μας στις προτιμώμενες πηγές σου:

Google Logo Πρόσθεσε το astratv.gr
στα αγαπημένα σου στη Google

Στον Άδωνι Γεωργιάδη για τα δάνεια των κομμάτων απάντησε η Θεώνη Κουφονικολάκου, εκπρόσωπος τύπου της ΕΛ.Α.Σ, μιλώντας σήμερα Παρασκευή (29.05.2026) στον ΣΚΑΪ. Παράλληλα μίλησε για την επανίδρυση του κοινωνικού κράτους και τη μείωση του φορολογικού βάρους των μισθωτών.

Θεώνη Κουφονικολάκου: Κάποιες οικογένειες βρέθηκαν μέσα στην περιδίνηση της αγωνίας

Η εκπρόσωπος τύπου της ΕΛ.Α.Σ, Θεώνη Κουφονικολάκου σχολίασε κατ΄αρχάς τη δήλωση του Άδωνι Γεωργιάδη, σύμφωνα με την οποία τα δάνεια των κομμάτων δεν θα αποπληρωθούν ποτέ και αυτό δεν είναι σημαντικό διότι έχουν καλυφθεί μέσω της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών. Η κ. Κουφονικολάκου αξιολόγησε το θέμα ως σοβαρό πρόβλημα ηθικής τάξης καθώς «η ανακεφαλαιοποίηση από κάποιους έγινε, κάποιοι την πλήρωσαν, κάποιοι γονείς έχασαν τον ύπνο τους, κάποιοι πολίτες έχασαν τις ευκαιρίες τους, κάποιες οικογένειες βρέθηκαν μέσα στην περιδίνηση της αγωνίας».

Στη συνέχεια, η εκπρόσωπος τύπου έδωσε έμφαση στους δύο βασικούς πυλώνες του προγράμματος της Συμπαράταξης, δηλαδή στην επανίδρυση του κοινωνικού κράτους και τη μείωση του φορολογικού βάρους των μισθωτών, που έχουν επωμιστεί το φορτίο της δημοσιονομικής εξυγίανσης της χώρας: «ο κύριος Τσίπρας έχει παρουσιάσει και στους Δελφούς και είμαι σίγουρη ότι η κυρία Σιούτη είναι ενημερωμένη και για την παρουσία στους Δελφούς συγκεκριμένους πυλώνες.

Ελάφρυνση του φορολογικού βάρους των μισθωτών, οι οποίοι έχουν ομολογουμένως σηκώσει το βάρος της δημοσιονομικής εξυγίανσης της χώρας όλα αυτά τα χρόνια και της μεσαίας τάξης και το δεύτερο, ο δεύτερος βασικός πυλώνας είναι η επανίδρυση του κοινωνικού κράτους, ιδίως με έμφαση στους άξονες της παιδείας και της υγείας. Εδώ θέλουμε πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, πλήρη πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας και βέβαια έμφαση και στους ηλικιωμένους».

Advertisement

Ενθάρρυνση της υγιούς επιχειρηματικότητας

Τέλος, η κ. Κουφονικολάκου μίλησε και για την ενθάρρυνση της υγιούς επιχειρηματικότητας μέσω της πάταξης της διαφθοράς, περιγράφοντας και την ολοκληρωμένη πρόταση για τη Διαφάνεια, με βάση την οποία ένα σύστημα με την υποστήριξη της τεχνητής νοημοσύνης θα μπορεί να ενεργοποιεί δείκτες κινδύνου σε δημόσιες συμβάσεις αυξημένου ρίσκου: «όταν μπορεί μια κυβέρνηση να εγγυηθεί διαφάνεια, όταν μπορεί μια κυβέρνηση να εγγυηθεί ότι δεν θα πάρει τριάντα κάτι δισεκατομμύρια από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, να τα δώσει σε 30 εταιρείες που περνάνε τον προθάλαμο του Μεγάρου Μαξίμου και μπορεί να εφαρμόσει ένα σύστημα διαφάνειας σαν αυτό που έχουμε εισηγηθεί.

Ένα σύστημα το οποίο λέει με τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης εγώ θα ξέρω ανά αναθέτουσα αρχή ανά σύμβαση θα ξέρω πού έχουν πάει τα χρήματα, πόσες τροποποιήσεις έχουν γίνει. Ποιός βουλευτής κρύβεται πίσω από την εταιρεία, πού υπάρχουν καρτέλ και εναρμονισμένες πρακτικές» .

Περισσότερα Εδω

Advertisement

Θέλεις να λαμβάνεις πρώτος τις ειδήσεις του astratv.gr στο WhatsApp;
Γίνε μέλος στην κοινότητά μας:

Μπες στο κανάλι του astratv.gr
στο WhatsApp

Θέλεις να λαμβάνεις πρώτος τις ειδήσεις του astratv.gr στο Viber;
Γίνε μέλος στην κοινότητά μας:

Μπες στο κανάλι του astratv.gr
στο Viber
Advertisement

Μέλος του
Μητρώου Ηλεκτρονικού Τύπου
Μ.Η.Τ. 252107

dei 03 2025 myHome GasControl 300x250
Advertisement
Dei
main logo black
455937950 1028081182654240 8041229916307210525 n
Advertisement
Advertisement
Anassa
Advertisement

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Μετάβαση στο περιεχόμενο