Connect with us
banner epikhirisis

ΕΛΛΑΔΑ

Στόχος της Περιφέρειας Αττικής είναι η 24ωρη επιτήρηση επικίνδυνων σημείων

Published

on

kameres troxaia xardalias iaveris.jpg
Τα 100 κοµβικά σηµεία του Λεκανοπεδίου όπου θα τοποθετηθούν 388 κάµερες ελέγχου παραβιάσεων ερυθρού σηµατοδότη από διερχόµενα αυτοκίνητα παρουσιάζει η “Α”. Στόχος της Περιφέρειας Αττικής, η οποία έχει υπογράψει σύµβαση µε ανάδοχο εταιρεία, είναι η 24ωρη επιτήρηση επικίνδυνων σηµείων µε στόχο τη µείωση των τροχαίων ατυχηµάτων. Η επιλογή των 100 σηµείων έγινε κατόπιν εισηγήσεων της Τροχαίας, µε βάση τα στατιστικά στοιχεία. Οι κάµερες θα τοποθετηθούν σε κεντρικές λεωφόρους, όπως οι λεωφόροι Συγγρού, Αµαλίας, Κηφισίας, Ποσειδώνος, Θηβών, ΝΑΤΟ, πολυσύχναστες διασταυρώσεις και δρόµους µε υψηλή επικινδυνότητα.

“Στόχος µας είναι η δραστική µείωση των τροχαίων ατυχηµάτων και των συνεπειών που προκαλούνται από τις παραβιάσεις του ερυθρού σηµατοδότη. Με την εγκατάσταση των 388 καµερών δεν στοχεύουµε στην επιβολή προστίµων, αλλά στη δηµιουργία ενός ασφαλούς οδικού δικτύου, προλαµβάνοντας επικίνδυνες παραβάσεις που θέτουν καθηµερινά σε κίνδυνο οδηγούς, επιβάτες, ποδηλάτες και πεζούς εντός του αστικού ιστού», τονίζει µιλώντας στην “Α” ο πολύπειρος στα εν λόγω ζητήµατα αντιπεριφερειάρχης Οδικής Ασφάλειας και Κέντρου ∆ιαχείρισης Κυκλοφορίας, Κωνσταντίνος “Ιαβέρης” Μαρκουίζος.

“Αλλαγή νοοτροπίας”

“Είναι σίγουρο ότι αυτές οι συσκευές θα λειτουργήσουν αποτρεπτικά, θα ενισχύσουν την υπεύθυνη συµπεριφορά και θα συµβάλουν στην αλλαγή νοοτροπίας. Η τοποθέτηση των καµερών θα πραγµατοποιηθεί, κατόπιν υπόδειξης των υπηρεσιών της Τροχαίας Αττικής, σε σηµεία όπου έχουν καταγραφεί στο παρελθόν τα περισσότερα σοβαρά ατυχήµατα”, συµπληρώνει ο αντιπεριφερειάρχης.





Και εξηγεί ο κ. Μαρκουίζος: “Οι κάµερες έχουν τη δυνατότητα λήψης πέντε φωτογραφιών και βίντεο ακόµη και υπό συνθήκες χαµηλού φωτισµού. Προκειµένου να τηρηθεί η προστασία των προσωπικών δεδοµένων, θα καταγράφεται µονάχα το πίσω µέρος του οχήµατος, ώστε να µη διακρίνονται οι επιβαίνοντες. Το σχετικό υλικό θα αποστέλλεται µέσω VPN, χωρίς καµία ανθρώπινη παρέµβαση, σε κεντρικό υπολογιστή (server) διαχείρισης παραβάσεων. Αποκλειστική πρόσβαση θα έχει µόνο η Ελληνική Αστυνοµία, επιβάλλοντας τις προβλεπόµενες ποινές στους παραβάτες, σύµφωνα µε τα όσα ορίζει ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας”. Το τελευταίο µάλιστα έχει ιδιαίτερη σηµασία, καθώς διευκρινίζεται ότι η Περιφέρεια δεν θα εµπλέκεται στην επιβολή των προστίµων για όσους παρανοµούν. Κάτι το οποίο θα παραµείνει αποκλειστική αρµοδιότητα της Τροχαίας, όπως ισχύει και σήµερα.

Στοιχεία παραβάσεων

Στο πλαίσιο των στοχευµένων δράσεων που εφαρµόζει η ∆ιεύθυνση Τροχαίας Αττικής για την τροχονοµική αστυνόµευση και την αναβάθµιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας στην περιοχή της Αττικής, κατά τον µήνα Αύγουστο του 2025 βεβαιώθηκαν 21.346 παραβάσεις, από τις οποίες 224 σε βαθµό πληµµελήµατος. Σε σχέση µόνο µε την παραβίαση ερυθρού σηµατοδότη βεβαιώθηκαν 230 παραβάσεις.

Advertisement



simeia-kameres-2

Η επικείµενη εγκατάσταση των “έξυπνων” καµερών σε 100 καίρια σηµεία της Αττικής αποτελεί ένα κρίσιµο βήµα για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας. Με την
πρόληψη επικίνδυνων παραβάσεων, την αποτροπή συµπεριφορών που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή και την υγεία χιλιάδων πολιτών, αλλά και µε σεβασµό στα προσωπικά δεδοµένα, ο περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς, φιλοδοξεί να δηµιουργήσει ένα πιο ασφαλές και πολιτισµένο οδικό περιβάλλον στο Λεκανοπέδιο.

Δημοσιεύτηκε στην “Απογευματινή” το Σαββάτο 27 Σεπτεμβρίου.

Περισσότερα Εδω

Advertisement
dei 03 2025 myHome GasControl 300x250
Advertisement
Dei
main logo black
455937950 1028081182654240 8041229916307210525 n
Advertisement

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ASTRATV

Advertisement
Anassa
Advertisement

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Διαχειρίστρια- Διευθύντρια : Σοφία Κοντοθανάση
Iδιοκτησία – Δικαιούχος domain name ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΠΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ASTRA AE
AΦΜ 094214456
Δ Ο Υ ΒΟΛΟΥ
Εδρα Γ.ΚΑΡΤΑΛΗ 76-ΒΟΛΟΣ ΤΚ 38333 ΤΗΛ.ΕΠΙΚ. 2421031434
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ [email protected]
Νόμιμος εκπρόσωπος : Παναγιώτα Τσιρτόγλου
Τεχνικός προϊστάμενος : Μιχάλης Χειμωνίδης
Εμπορικό τμήμα – Λογιστήριο : Μαρία Παπαζέτη
Διευθυντ.ς Σύνταξης: Σοφία Κοντοθανάση
Ρεπορτάζ: Βασίλης Μπαντίδης
Copyright © 2024 AstraTV.gr - Γ.Ε.Μ.Η.: 50683644000

Μετάβαση στο περιεχόμενο