ΜΑΓΝΗΣΙΑ
Στον Δήμο Βόλου τοποθετούνται κάδοι ανακύκλωσης ενδυμάτων & υποδημάτων

Ένα ακόμη βήμα στην ανακύκλωση και κατ’ επέκταση στην προστασία του περιβάλλοντος γίνεται στον Δήμο Βόλου. Ηδη στους δρόμους της πόλης, και συγκεκριμένα σε 80 σημεία με δυνατότητα 200 κάδων σε κάθε σημείο του Δήμου, δίπλα από τους πράσινους και μπλε κάδους, αλλά και τους κώδωνες για γυαλί, τοποθετούνται και νέοι κάδοι ειδικών προδιαγραφών για την ανακύκλωση ειδών ένδυσης και υπόδησης αλλά και υφασμάτων.

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Μιλώντας ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας, Απόστολος Μαλαματίνης, στους μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολέιου Αγριάς, τόνισε ότι μέχρι και σήμερα, παλιά ρούχα και παπούτσια καταλήγουν στα σκουπίδια, αν δεν διατεθούν σε κάποιο κοινωφελές ίδρυμα για να χρησιμοποιηθούν από όσους έχουν ανάγκη. Με την επέκταση της ανακύκλωσης, ρούχα και παπούτσια που θα καταλήγουν στους ειδικούς κάδους και θα είναι σε καλή κατάσταση, θα έχουν μία ακόμη χρήση.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Συγκεκριμένα, οι πολίτες θα εναποθέτουν τα είδη ένδυσης και υπόδησης που πλέον δεν χρειάζονται στους κάδους. Από τους κάδους θα συλλέγονται και θα οδηγούνται στην προ διαλογή. Οσα μπορούν να χρησιμοποιηθούν θα διατίθενται στην τράπεζα ρουχισμού που έχει δημιουργηθεί στο πλαίσιο της λειτουργίας του Κοινωνικού Παντοπωλείου Βόλου για την κάλυψη αναγκών πολιτών που βρίσκονται σε δυσχερή οικονομική θέση.
Οσα δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν θα προωθούνται στην ανακύκλωση.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΜΑΓΝΗΣΙΑ
Κιβωτός του Κόσμου: Ο Ελλάδιος έκανε στροφή 180 μοιρών στην κατάθεσή του

Τον περασμένο Δεκέμβριο ο Ελλάδιος είχε κάνει τρομερές καταγγελίες για τις συνθήκες διαβίωσης στη δομή, ωστόσο 2,5 μήνες μετά τα πράγματα έχουν αλλάξει.

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
«Καλύτερα να ήμουν φυλακή παρά στην «Κιβωτό». Καλύτερα να ήμουν εκεί», έλεγε ο Ελλάδιος τον Δεκέμβριο. «Ήμασταν 14 ετών και δουλεύαμε μέσα στην «Κιβωτό». Δηλαδή καλύτερα στη φυλακή παρά στην «Κιβωτό» κύριε Ευαγγελάτε», υποστήριζε.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Μάλιστα τότε μιλώντας στο σε ζωντανή σύνδεση στο LIVE NEWS είχε καταγγείλει σωματική κακοποίηση και ξυλοδαρμό από ιθύνοντες της δομής φιλοξενίας ανηλίκων «Κιβωτός του Κόσμου».
«Εμένα με έχουν χτυπήσει δυο φορές μέσα στην «Κιβωτό». Εγώ λέω καθαρά με ονόματα γιατί δεν κρύβομαι», έλεγε τότε και είχε προθυμοποιηθεί να δείξει πού ήταν το γνωστό διαμέρισμα κολαστήριο της «Κιβωτού», στο οποίο είχαν αναφερθεί πολλοί πρώην τρόφιμοι.
«Εδώ είναι τα χειρότερα χρόνια που έχω ζήσει πραγματικά. Κι αν θέλετε να κατεβούμε γιατί αρχίζω και τα ενθυμούμαι και στεναχωριέμαι τζάμπα γι’ αυτούς τους ανθρώπους».
Τέλος, υποστήριξε ότι οι κάδοι που έδειχνε στην εκπομπή ήταν το μέρος που κατέληγαν οι δωρεές στην «Κιβωτό».
«Βλέπετε δύο κάδους. Αυτοί γεμίζανε μαύρες σακούλες. Όλα ρούχα».
Κι ως μια τελευταία πινελιά, στον αέρα, ο ίδιος αποφάσισε να μιλήσει ανοιχτά ακόμη και για την παραβατική του συμπεριφορά πριν από μερικά χρόνια που τον οδήγησε στη φυλακή.
«Έκατσα σε μια φυλακή για τρία χρόνια. Πήρα τον πατέρα Αντώνιο μέσα από τη φυλακή του λέω «έχω μπλέξει». Θέλω να με βοηθήσετε, να μου δώσετε μια ευκαιρία σαν παιδί να βγω. Να σταθώ στα πόδια μου και μου απάντησε… «μη με πάρεις τηλέφωνο και δεν σε ξέρω».
Ο ΕΛΛΑΔΙΟΣ ΔΗΛΩΝΕΙ ΠΩΣ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΚΕ
Αυτός ο άνθρωπος σήμερα κάνει στροφή 180 μοιρών. Κάνει το άσπρο μαύρο και φτάνει στο σημείο μέσω του site «EKKLISIA ONLINE» να πει πως χρηματίστηκε για να πει όσα είπε.
«Είχα ανάγκη και το έκανα. Αυτές οι δηλώσεις είναι ψέματα όλες», δήλωσε.
ΤΑ ΑΠΕΙΛΗΤΙΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ SMS
Μετά την τηλεοπτική του εμφάνιση, ο Ελλάδιος άρχισε να στέλνει μηνύματα στο LIVE NEWS ζητώντας χρήματα, αρχικά παρακλητικά:
SMS MESSENGER
«Έχω μεγάλο πρόβλημα. Τσακώθηκα με αυτόν που έμενα. Δεν έχω ούτε λεφτά, ούτε σπίτι. Δεν έχω ούτε να φάω. Ζητάω βοήθεια».
Στην συνέχεια όλο και πιο πιεστικά:
«Εγώ με τον καινούργιο χρόνο θα βγω σε άλλη εκπομπή και μην το παίρνεις ότι σε απειλώ. Θα με ακούσεις στην άλλη εκπομπή και τα λέμε».
Ώσπου έφτασε στο σημείο να διατυπώσει ακόμη και απειλές:
«Κι όποιος με ενοχλήσει, έχω μπει και πάλι σε συμμορία. Κι άμα τύχει να συναντηθούμε στον δρόμο… θα τα «πούμε».
ΤΑ «ΚΑΛΕΣΜΑΤΑ» ΜΕΣΩ FACEBOOK
Λίγες μέρες αργότερα, ανώτατο στέλεχος της «Κιβωτού» και σήμερα κατηγορούμενος, κάνει ένα άνοιγμα μέσω του Facebook ζητώντας μάρτυρες υπεράσπισης του πατρός Αντωνίου.
«Αγαπητοί φίλοι της «Κιβωτού του κόσμου» και του πατέρα Αντώνιου. Η διαδικασία σύνταξης του υπομνήματος και η συλλογή μαρτυριών έχει αρχίσει. Όσοι επιθυμούν να καταθέσουν την μαρτυρία τους μπορούν να αποστείλουν ένα κείμενο στη διεύθυνση αυτή».
Και ω του θαύματος, ένας… μάρτυρας υπεράσπισης βρέθηκε.
«Ούτε με έχουνε χτυπήσει, ούτε μου έχουν κάνει κάτι κακό, ίσα ίσα μας έδωσαν αγάπη», λέει σήμερα ο Ελλάδιος.
«Παρακαλώ μην κατακρίνουμε και αποθαρρύνουμε τον Ελλάδιο. Έστω και λίγο αργά, έκανε το σωστό και φέρθηκε γενναία», γράφουν στο Facebook πλέον για τον πρώην τρόφιμο της δομής.
ΝΟΜΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ LIVE NEWS
Προκαλεί λοιπόν γνήσια απορία, γιατί αίφνης ο νεαρός άρχισε να αραδιάζει ασύστολα ψεύδη και από ποιον πήρε στα αλήθεια λεφτά για να το κάνει.
Το LIVE NEWS πάντως έχει ήδη κινηθεί νομικά, ενώ διαθέτει πλήθος στοιχείων που αποδεικνύουν την κατάφωρη συκοφαντική δυσφήμιση τόσο από τον 23χρονο, όσο και από το site που εξαρχής έχει σταθεί στο πλευρό του κατηγορούμενου ιερέα.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
ΜΑΓΝΗΣΙΑ
Εισαγγελική παρέμβαση για απειλές από ομάδα ανηλίκων σε 50χρονο στον Βόλο


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago
Πέθανε οδηγός ταξί στον Βόλο
-
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ5 ημέρες ago
Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η πρώτη μέρα της ιστορικής διοργάνωσης
-
MEDIA23 ώρες ago
«Μεγάλη Εικόνα» με τη Νίκη Λυμπεράκη: καλεσμένος ο ολυμπιονίκης Πύρρος Δήμας, Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου στις 00:10
-
MEDIA3 ημέρες ago
«Μαύρο Ρόδο»- Έβαλε φωτιά το ζεϊμπέκικο του Θέμη Καστρινού
-
MEDIA5 ημέρες ago
Ο Καμπούρης ξεσκίζει τον Τατσόπουλο – «Άθλιε υβριστή του καρκίνου της αδερφής μου θα σε…»
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ4 ημέρες ago
Άκου! Η παράσταση αρχίζει: «Καγκουρώ» του Βασίλη Κατσικονούρη
-
ΣΤΟΙΧΗΜΑ4 ημέρες ago
Best Picks Δευτέρας με Super League και NBA
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ5 ημέρες ago
Stavros Lantsias Quartet: «Ο “δικός” μου Ennio Morricone»