Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

Στον Εισαγγελέα έστειλε ο Αυγενάκης καταγγελίες κατά της ΕΑΟΜ ΑμεΑ – Τι απαντά η Ομοσπονδία

Published

on

Στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, για να διερευνηθεί τυχόν διενέργεια αξιόποινων πράξεων, διαβίβασε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, δύο αναφορές – καταγγελίες εναντίον της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας ΑμεΑ και του πρόεδρου της, Γιώργου Φουντουλάκη.
Η πρώτη αφορά σε διασπάθιση δημοσίου χρήματος, αναφορικά με τις επιχορηγήσεις που ελάμβανε η ΕΟΑΜ ΑμεΑ από την ΓΓΑ, κακοδιαχείριση, αλλά και απειλές, εκβιασμούς και λεκτική βία από τον πρόεδρο, ο οποίος εγκαλείται ακόμα και για πλαστογραφία εγγράφου.
Ειδικότερα, στην καταγγελία που υποβλήθηκε στον κ. Αυγενάκη και προωθήθηκε στην Εισαγγελία, προσκομίζονται έγγραφα και αναφέρονται απ’ ευθείας αναθέσεις, κατατμήσεις συμβάσεων και παράκαμψη όλων των νόμιμων διαδικασιών που προβλέπονται για τις δημόσιες συμβάσεις, χρηματοδότηση ΜΚΟ από τις εισροές των χορηγιών της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής και πλείστα παραδείγματα αυταρχικής συμπεριφοράς και κατάχρησης εξουσίας από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας.
Την καταγγελία υπέβαλλαν 11 Παραολυμπιονίκες (Γεώργιος Καπελάκης, Γρηγόρης Πολυχρονίδης, Μανώλης Στεφανουδάκης, Fernandes Chejon, Αλεξάνδρα Δήμογλου, Αλέξανδρος Χελμούτ Ταξιλδάρης, Ανδρέας Κατσαρός, Ευθύμhς Καλαράς, Γιάννης Κωστάκης, Κώστας Καραούζας, Αδαμαντία Χαλκιαδάκη), έξι Πρωταθλητές (Γιάννης Ζαχαριουδάκης, Κωνσταντίνος Στυλιανάκης, Μιχάλης Λεμονής, Ιωάννης Ζάχος, Ιωάννης Κουκουλάκης, Φίλιππος Παπαδάκης) τρεις εκπρόσωποι αθλητικών σωματείων ΑμεΑ (Μεγαλόνησος, Καστελλάνοι, Ηρόδικος) και ο προπονητής Ιπποκράτης Σκαντζάκης.
Η δεύτερη αναφορά από τον Πρωταθλητή Ευρώπης, Ευάγγελο Λώνα, τον γενικό γραμματέα του Συλλόγου Ελλήνων Παραολυμπιονικών, Ιωάννη Κωστάκη και την Αντωνία Δρακάκη (συνταξιούχο ΑμεΑ και μέλος συλλόγου ΑμεΑ) κάνει λόγο για εκβιασμούς, λεκτική βία και εκφοβισμό, απευθείας αναθέσεις συμβάσεων χωρίς διενέργεια διαγωνισμού, διασπάθιση χρήματος κλπ.

ΕΑΟΜ-ΑμεΑ: «Η καταγγελία θεωρούμε ότι λαμβάνει χώρα για καθαρά επικοινωνιακούς λόγους και τη δημιουργία εντυπώσεων πριν από τις εκλογές»

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες, εξέδωσε ανακοίνωση, μέσω της οποίας εκφράζει την έκπληξή του για τις καταγγελίες εναντίον του προέδρου της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ, Γιώργου Φουντουλάκη. Παράλληλα, επισημαίνει ότι «θεωρούμε ότι λαμβάνει χώρα για καθαρά επικοινωνιακούς λόγους και τη δημιουργία εντυπώσεων πριν από τις αρχαιρεσίες καθώς η διερεύνησή της (κάτι που καθόλα επιθυμούμε και εμείς ως ΔΣ) είναι κάτι που ευνόητα θα πάρει χρόνο».

Η ανακοίνωση:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες (ΕΑΟΜ-ΑμεΑ), εκφράζει την έκπληξή του για όσα είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας και αφορούν καταγγελίες προς τον αρμόδιο Υφυπουργό σχετικά με τη διαχείριση της ομοσπονδίας και προσωπικά κατά του προέδρου της κου Γιώργου Φουντουλάκη.

Καταγγελιών που όπως προκύπτει από το σχετικό δελτίο τύπου της ΓΓA απέστειλαν μόλις τρία (3) σωματεία, της δύναμης της Ομοσπονδίας μας και μόλις είκοσι (20) ημέρες πριν από τις εκλογές.

Αντίθετα αποστέλλονται από ορισμένους και μόνον Παραολυμπιονίκες που (τυχαία;) συμβαίνει να διεκδικούν την εκλογή τους , τόσο στο ΔΣ της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ όσο και σε άλλα θεσμικά όργανα του χώρου μας.

Η διόλου, κατά τη γνώμη μας, άσχετη (τουλάχιστον όσον αφορά στο χρόνο και τρόπο δημοσιοποίησής της) συγκεκριμένη καταγγελία για την Ομοσπονδία και τον πρόεδρο του ΔΣ (ο οποίος -σημειωτέον- δεν θα συμμετέχει στην εκλογική διαδικασία των αρχαιρεσιών της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ ) θεωρούμε ότι λαμβάνει χώρα για καθαρά επικοινωνιακούς λόγους και τη δημιουργία εντυπώσεων πριν από τις αρχαιρεσίες καθώς η διερεύνησή της (κάτι που καθόλα επιθυμούμε και εμείς ως ΔΣ) είναι κάτι που ευνόητα θα πάρει χρόνο.

Από την πλευρα μας ως υπεύθυνο ΔΣ, είμαστε χαρούμενοι που ο αρμόδιος Υφυπουργός, ασκώντας τις σχετικές του αρμοδιότητες, διαβίβασε την υπόθεση στον κο Εισαγγελέα, καθώς η Δικαιοσύνη αποτελεί τον μοναδικό θεσμικό καταλυτικό παράγοντα σε τέτοιες περιπτώσεις και της έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη.

Ωστόσο, θα θέλαμε να υπογραμμίσουμε ότι προκαλεί εντύπωση, πως τα τρία σωματεία που μας καταγγέλλουν, δεν έχουν κατηγορήσει και ουδέποτε στο παρελθόν αντιτεθεί στη διαχείριση της Ομοσπονδίας (εντός ή εκτός θεσμικών της οργάνων) ούτε φυσικά καταφερθεί προσωπικά κατά του προέδρου της. Αντίθετα έχουν υπερψηφίσει όλους τους οικονομικούς και διαχειριστικούς απολογισμούς, σε όλες τις γενικές συνελεύσεις. Χωρίς κανένα ερωτηματικό και χωρίς καμία απορία, χωρίς καμία επιφύλαξη.

Αλλά και άλλοι από τους καταγγέλοντες από σημαντικές θέσεις ευθύνης που κατείχαν ή κατέχουν σε άμεσα συναρτώμενα με την Ομοσπονδία θεσμικά όργανα και θέσεις, ουδέποτε κατήγγειλαν ή εμέφθησαν το ΔΣ της Ομοσπονδίας ή τον πρόεδρό της, πολλώ δε μάλλον εαυτούς.

Τα μέλη του διοικητικού Συμβουλίου μίας αθλητικής πολυομοσποδίας που τα τελευταία 12 χρόνια έκανε περήφανη όλη την Ελλάδα με τα παραολυμπιακά μετάλλια των άξιων αθλητών της και που επανειλημμένα έχει λάβει τα συγχαρητήρια των υπηρεσιών της ΓΓΑ για τη διαχείρισή της και θέλει και επιζητεί και εν τέλει απαιτεί την άμεση διερεύνηση των καταγγελιών που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας και των οποίων άμεσα ζητήσαμε να λάβουμε γνώση από τον αρμόδιο Υφυπουργό κάτι που ευελπιστούμε ότι θα γίνει το συντομότερο δυνατό διότι μόνον έτσι θα μπορέσουμε και από την πλευρά μας να διαφυλάξουμε την τιμή και αξιοπρέπεια και ακεραιότητα των μελών μας με κάθε νόμιμα προβλεπόμενα τρόπο.

Κλείνοντας απευθυνόμαστε στα σωματεία, τα μέλη τους, τους προπονητές, τους χιλιάδες αθλητές μας και τους γονείς τους, τονίζοντας ότι όλα αυτά τα χρόνια, η Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες, εκτός από δεκάδες μετάλλια, τον παγκόσμιο θαυμασμό και σεβασμό και καταξίωση στη συνείδηση του μέσου Έλληνα συμπολίτη μας, πέτυχε κάτι ακόμα σημαντικότερο, την ενότητα του χώρου. Αυτή που δυστυχώς φαίνεται να διακυβεύεται με απαράδεκτες μεθοδεύσεις.

Συνεχίζουμε με σεμνότητα , σοβαρότητα και υπευθυνότητα το αναπτυξιακό μας πρόγραμμα, με σκοπό να διατηρήσουμε τις αγωνιστικές κατακτήσεις μας, τη διάδοση του αθλητισμού των ΑμεΑ σε όλα τα άτομα με αναπηρίες στη χώρα μας που αποτελεί, εκτός από τον αμιγή αγωνιστικό αθλητισμό και σημαντικό κοινωνικό έργο.

Συνεχίζουμε παράλληλα τα χορηγικά μας προγράμματα που είναι τόσο απαραίτητα για την περαιτέρω ανάπτυξη του χώρου,πάντα σε συνεργασία και με την αρωγή της Πολιτείας και πάντα προς όφελος των συμπολιτών μας αθλητών ΑμεΑ καθώς αυτοί είναι και θα είναι οι πρωταγωνιστές μένοντας μακριά από μικρόψυχες και διχαστικές σκοπιμότητες και πρακτικές».

ΠΗΓΗ: SPORTS.ERT.GR

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Advertisement

Advertisement <
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Δημοφιλή

Κάντε εγγραφή στο
νέο μας κανάλι!

Δείτε Δελτία Ειδήσεων - Εκπομπές - Ρεπορτάζ
ΕΓΓΡΑΦΗ ΕΔΩ!
Ολα τα βίντεο απο το μεγαλυτερο καναλι της Θεσσαλίας
close-link
Click Me