Connect with us
banner epikhirisis

ΚΟΣΜΟΣ

Στροφή Στάρμερ στην ακρίβεια με φόντο αντιδράσεις για τις τιμές τροφίμων

Published

on

super market 2 1 768x430 1.jpg

Με αιχμή το κόστος ζωής, η κυβέρνηση Στάρμερ ανακοινώνει πάγωμα της αύξησης στον φόρο καυσίμων, δωρεάν μετακινήσεις με λεωφορεία για παιδιά κάτω των 15 ετών τον Αύγουστο και εξετάζει μειώσεις δασμών σε βασικά τρόφιμα, σε μια προσπάθεια να περιορίσει τις επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης και του πολέμου με το Ιράν στην Βρετανία.

Ανταπόκριση – Λονδίνο

Την ίδια ώρα, η υπουργός Οικονομικών Ρέιτσελ Ριβς φαίνεται να απομακρύνεται από την ιδέα επιβολής πλαφόν στις τιμές βασικών αγαθών, μετά τις έντονες αντιδράσεις των σούπερ μάρκετ και της βιομηχανίας τροφίμων. Οι Financial Times αναφέρουν ότι οι μεγάλες αλυσίδες προειδοποίησαν για στρεβλώσεις στην αγορά και πιθανές ελλείψεις προϊόντων, ενώ το υπουργείο Οικονομικών επιμένει πως δεν υπήρξε ποτέ σχέδιο επίσημης ανακοίνωσης για έλεγχο τιμών.

Οι Times και Daily Telegraph προβάλλουν την προειδοποίηση του διοικητή της Τράπεζας της Αγγλίας Άντριου Μπέιλι, ο οποίος δήλωσε ότι τέτοιες παρεμβάσεις «δεν είναι βιώσιμες μακροπρόθεσμα».

Η εφημερίδα Daily Mirror, με τίτλο «Labour’s Happy Shoppers», υποστηρίζει ότι οι κινήσεις της κυβέρνησης θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε φθηνότερα βασικά προϊόντα όπως κονσέρβες φασολιών, πατατάκια και μαργαρίνη. Στις εφημερίδες Mirror αλλά και στους Times, ο Κιρ Στάρμερ γράφει ότι η κυβέρνηση «γκρεμίζει το κατεστημένο» για να στηρίξει τους εργαζόμενους.

Advertisement
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber



Περισσότερα Εδω

Advertisement

Μέλος του
Μητρώου Ηλεκτρονικού Τύπου
Μ.Η.Τ. 252107

dei 03 2025 myHome GasControl 300x250
Advertisement
Dei
main logo black
455937950 1028081182654240 8041229916307210525 n
Advertisement

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ASTRATV

Advertisement
Anassa
Advertisement

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Μετάβαση στο περιεχόμενο