OIKONOMIA
Σύμπλευση Μητσοτάκη – Τσίπρα για την ταχύτερη διείσδυση των ΑΠΕ


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Έρευνα της ΡΑΕ για «ουρανοκατέβατα» κέρδη σε ηλεκτροπαραγωγούς φυσικού αερίου και πετρελαίου. Πως πληρώνονται οι παραγωγοί ΑΠΕ και πως επιδοτούν τους λογαριασμούς ρεύματος.
Κοινή πολιτική γραμμή ως προς την αναγκαιότητα της επίσπευσης των διαδικασιών αδειοδότησης και ανάπτυξης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας για φθηνότερη ενέργεια και απεξάρτηση από γεωπολιτικά συμφέροντα εμφάνισαν κατά τη διάρκεια της σημερινής συζήτησης στη Βουλή ο πρωθυπουργός και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Οι Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξης Τσίπρας διασταύρωσαν τα ξίφη τους, με αφορμή την όξυνση της ενεργειακής κρίσης που έχει πυροδοτήσει η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία για το μείγμα των μέτρων οικονομικής στήριξης των νοικοκυριών κι επιχειρήσεων αλλά και για το προτεινόμενο από την Κομισιόν μέτρο της έκτακτγς φορολόγησης των λεγόμενων «ουρανοκατέβατων» κερδών στην ενέργεια από τις αυξήσεις των τιμών του φυσικού αερίου και του πετρελαίου.
- Διαβάστε επίσης: Γεωργιάδης: Εγκαινιάστηκε η συνεργασία με τους εκπροσώπους της βιομηχανίας για να προχωρήσουμε γρηγορότερα στις ΑΠΕ
Ωστόσο, με τις ομιλίες τους φανέρωσαν τη συμφωνία τους ως προς τη σημασία της επικράτησης των ΑΠΕ στο ενεργειακό μίγμα της χώρας. Είτε πρόκειται για χερσαία αιολικά και φωτοβολταϊκά πάρκα είτε για υπεράκτιες ανεμογεννήτριες.
Φθηνότερη ενέργεια οι ΑΠΕ
«Οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας είναι η φθηνότερη πηγή ενέργειας την οποία έχει σήμερα στη διάθεσή της η χώρα μας. Είναι εγχώρια, κανείς δεν μπορεί να μας την πάρει, κανείς δεν μπορεί να μας την χρεώσει», σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός και συνέχισε: «Και οφείλουμε να υλοποιήσουμε πλήρως το Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα και να υπερδιπλασιάσουμε την παραγωγή από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας μέχρι το 2030. Είτε μιλάμε για ενέργεια από τον αέρα, στην ξηρά αλλά και στη θάλασσα -διότι ανοίγεται μια πολύ μεγάλη ευκαιρία σήμερα να μπορέσουμε να χωροθετήσουμε μεγάλα αιολικά πάρκα και στις θαλάσσιες ζώνες μας- είτε μιλάμε για τον ήλιο, είτε μιλάμε για ακόμα πιο καινοτόμες μορφές Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας που ενδεχομένως να μπορούν να αναπτυχθούν τα επόμενα χρόνια», πρόσθεσε.
Αλλά και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απαντώντας στον Κυριάκο Μητσοτάκη ανέδειξε την πολιτική κατεύθυνση του κόμματος του και τη στήριξη του στην κυβερνητική πολιτική των ΑΠΕ: «Δυόμισι χρόνια κυβερνάτε και δεν κάνατε κάτι για επενδύσεις στις ΑΠΕ. Μόνο σχέδια είστε. Εμείς μαζί σας είμαστε για τις ΑΠΕ και για τα πλωτά, αλλά μόνο σχέδια κάνετε», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.
Λίγο νωρίτερα ο πρωθυπουργός είχε επίσης υπογραμμίσει την ανάγκη περαιτέρω απλοποίησης του ρυθμιστικού πλαισίου για τις ΑΠΕ.
Τα υπερκέρδη
Ο πρωθυπουργός επίσης ανήγγειλε την πιθανότητα επιβολής έκτακτης εισφοράς σε μεγάλες ενεργειακές εταιρείες αν από την έρευνα της ΡΑΕ προκύψουν υπερκέρδη εξαιτίας της ενεργειακής κρίσης και του πολέμου της Ουκρανίας. Είναι ένα μέτρο που έχει συστήσει η Ευρ. Επιτροπή στα κράτη – μέλη προκειμένου να στηρίξουν οικονομικά τους καταναλωτές απέναντι στις μεγάλες αυξήσεις των ορυκτών καυσίμων (φυσικό αέριο και πετρέλαιο).
«Οι αυξήσεις των τιμών του φυσικού αερίου, του ρεύματος, του πετρελαίου είμαι βέβαιος -θα φανεί αυτό όταν τελειώσει αυτή η άσκηση- έχει οδηγήσει σε αυξημένα κέρδη στις επιχειρήσεις ενέργειας», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός δείχνοντας τους ηλεκτροπαραγωγούς φυσικού αερίου και πετρελαίου.
Επίσης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έστρεψε τα βέλη του στην ανάγκη έκτακτης φορολόγησης της ΔΕΗ. Επικαλέστηκε στοιχεία για την ηλεκτροπαραγωγή φυσικού αερίου λέγοντας ότι το μέσο κόστος της στο οκτάμηνο (Ιουλίου 21 – Φεβρουαρίου 22) ήταν στα 153 ευρώ/Μεγαβατώρα και η μέση τιμή πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας ήταν στα 202 ευρώ/Μεγαβατώρα. Κατά τον Αλέξη Τσίπρα προκύπτει υπερκέρδος στο φυσικό αέριο 59 ευρώ/Μεγαβτώρα όταν πέρυσι ήταν μόλις 2 με 3 ευρώ/Μεγαβατώρα. Ο ίδιος υπολόγισε ότι συνολικά οι ηλεκτροπαραγωγοί φυσικού αερίου κέρδισαν 1,7 δισ. ευρώ και αφαιρουμένων των επιστροφών και εκπτώσεων στους καταναλωτές προκύπτει υπερκέρδος 1,4 δισ. ευρώ. «Το 1 δισ. ευρώ ανήκει στη ΔΕΗ», υπογράμμισε.
Ο κ. Μητσοτάκης αμφισβήτησε τα στοιχεία υπογραμμίζοντας πως «θα πρέπει να δημοσιευτούν οι ισολογισμοί και να πιστοποιηθούν τα στοιχεία από ορκωτούς λογιστές. Αν η ΔΕΗ έχει υπερκέδη με διάταξη θα φορολογήσω το 90%», πρόσθεσε.
Οι ΑΠΕ
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι παραγωγοί ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ με βάση τον σημερινό τρόπο λειτουργίας της χονδρεμπορικής αγοράς δεν πληρώνονται με βάση την υψηλότερη τιμή (Οριακή Τιμή Συστήματος).
Η αμοιβή τους είναι εκείνη που συμφώνησαν κατόπιν διαγωνισμών της ΡΑΕ που προηγήθηκαν για την ανάπτυξη των έργων ΑΠΕ. Αυτές οι τιμές έχουν ένα εύρος από 50 έως 70 ευρώ ανά Μεγαβατώρα. Όταν στη χονδρεμπορική αγορά η τιμή κλεισίματος και πληρωμής είναι π.χ. τα 250 ευρώ/MWh δεν αποζημιώνονται με αυτή αλλά με τις κλειδωμένες χαμηλότερες τιμές των 50 – 70 ευρώ/MWh.
Η διαφορά που θα έπρεπε να εισπράξουν μέχρι τα 250 ευρώ/MWh, κατευθύνεται στο Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης από το οποίο επιδοτούνται οι λογαριασμοί ρεύματος νοικοκυριών κι επιχειρήσεων. Ουσιαστικά οι ΑΠΕ είναι εκείνες που ενισχύουν τους καταναλωτές για να αντιμετωπίσουν τις αυξήσεις των τιμών των ορυκτών καυσίμων.
Πηγή: ot.gr

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

OIKONOMIA
Ψηφιακή κάρτα εργασίας: Από την 1η Ιουλίου μπαίνει σε εφαρμογή στις τράπεζες και τα σούπερ μάρκετ


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Η «ψηφιακή εποχή» στην εργασία ξεκινά την 1η Ιουλίου με την ένταξη στην ψηφιακή κάρτα εργασίας των εργαζόμενων σε τράπεζες και σούπερ μάρκετ ενώ το πρόγραμμα αυτό φιλοδοξεί έως το τέλος του 2022 να επεκταθεί στο σύνολο της οικονομίας.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Πρόκειται για τη σημαντικότερη καινοτομία των τελευταίων ετών, στο χώρο της αγοράς εργασίας. Στην ψηφιακή απεικόνιση της παρεχόμενης εργασίας, των ωρών απασχόλησης, των ρεπό αλλά και των αμοιβών, θα έχουν άμεση πρόσβαση εργοδότες και εργαζόμενοι.
Σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης και η γενική γραμματέας του υπουργείου, Άννα Στρατινάκη, παρουσίασαν την υπουργική απόφαση και τον οδηγό εφαρμογής της κάρτας εργασίας. Η απαρχή του νέου θεσμού ξεκινά με την λειτουργία του ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ από την 1η Ιουνίου.
«Είναι η βάση πάνω στην οποία θα πατήσει η νέα ψηφιακή κάρτα», σημείωσε ο υπουργός Εργασίας, ενώ ξεκινά η απογραφή των εργαζομένων στις επιχειρήσεις στις οποίες θα ισχύσει η κάρτα από τον Ιούλιο (τράπεζες και σούπερ μάρκετ).
Τι θα αφορά η απογραφή
Η απογραφή θα αφορά ωράρια, υπερωρίες, άδειες. Όλα τα στοιχεία θα εισέρχονται ψηφιακά στο νέο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ.
Το επόμενο διάστημα θα εκδοθεί αναλυτικός οδηγός για την προσαρμογή των λογιστηρίων και των τμημάτων ανθρώπινου δυναμικού των επιχειρήσεων στο νέο πληροφοριακό σύστημα.
Πρόσβαση για τους εργαζομένους
Οι εργαζόμενοι θα μπορούν να «βλέπουν» τα δεδομένα της ατομικής τους Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας, μέσα από την εφαρμογή myErgani mobile app, καθώς και μέσα από το myErgani web portal (https://myErgani.gov.gr). Η εφαρμογή αυτή, μπορεί να εγκατασταθεί στο κινητό τηλέφωνο ή στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του ενδιαφερόμενου και θα τον καθιστά – άμεσα – συνδεδεμένο με τα στοιχεία, που «φαίνονται» στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ. Η παρακολούθηση των στοιχείων αυτών θα γίνεται σε πραγματικό χρόνο.
Οι εργοδότες, μέσα από το Πληροφοριακό Σύστημα ΕΡΓΑΝΗ, θα έχουν πρόσβαση στο σύνολο των υποβληθέντων στοιχείων από τον μηχανισμό της Κάρτας Εργασίας, για το σύνολο των Εργαζόμενων, καθώς και εργαλεία επεξεργασίας/αναζήτησης αυτών των στοιχείων.
Χρονοδιάγραμμα
Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας τα μέτρα αυτά θα συμβάλουν αποφασιστικά στην την πάταξη της μαύρης και αδήλωτης εργασίας. Το χρονοδιάγραμμα εφαρμογής προβλέπει τα εξής:
1. Αρχές Ιουνίου ξεκινά η απογραφική διαδικασία του ωραρίου απασχόλησης από όλες τις επιχειρήσεις που απασχολούν εργαζόμενους μισθωτής εξαρτημένης εργασίας. Στο πλαίσιο αυτό, ο εργοδότης θα δηλώνει για κάθε εργαζόμενο τα γενικά στοιχεία που αφορούν τη σχέση εργασίας, το ωράριο απασχόλησης (είτε σταθερό εβδομαδιαίο είτε μεταβαλλόμενο ανά ημέρα), τις έκτακτες τροποποιήσεις του ωραρίου, υπερωρίες και άδειες. Μετά την υποβολή της δήλωσης, το Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ θα εμφανίζει το Προγραμματισμένο Ωράριο Εργασίας ανά Εργαζόμενο, το οποίο θα είναι άμεσα διαθέσιμο σε εργοδότη και εργαζόμενο σε ψηφιακή μορφή ημερολογίου.
2. Η απογραφική διαδικασία θα ολοκληρωθεί στις 30 Νοεμβρίου 2022 για όλες τις επιχειρήσεις με εξαίρεση τις τράπεζες και τα σούπερ μάρκετ που θα πρέπει – λόγω εφαρμογής της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας από 1ης Ιουλίου – να την έχουν ολοκληρώσει μέχρι τις 30 Ιουνίου.
3. Επιχειρήσεις που ήδη χρησιμοποιούν σύστημα ωρομέτρησης θα έχουν τη δυνατότητα άμεσης διασύνδεσης με τον νέο μηχανισμό της Κάρτας Εργασίας στο Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ.
Τα στοιχεία που θα δηλώνει ο εργοδότης για κάθε εργαζόμενο είναι:
– Γενικά στοιχεία που αφορούν την σχέση εργασίας ως προς το χρόνο απασχόλησης
– Ωράριο Απασχόλησης, σε δύο βασικές κατηγορίες: Σταθερό εβδομαδιαίο (Δήλωση ωραρίου για εβδομάδα αναφοράς, Δευτέρα – Κυριακή). Μεταβαλλόμενο ανά ημέρα
– Πρόγραμμα εργασίας. (Δήλωση ωραρίου αναλυτικά για κάθε ημέρα, από – έως).
-Έκτακτες τροποποιήσεις ωραρίου.
-Υπερωρίες.
-Άδειες.
Πηγή: ΟΤ

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
OIKONOMIA
ESM: Μάχη για την εκλογή του «νέου Ρέγκλινγκ» – Τρεις χώρες διεκδικούν τη θέση


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Μακρόχρονη και επίπονη αποδεικνύεται η διαδικασία επιλογής του διαδόχου του Κλάους Ρέγκλινγκ, στην κεφαλή του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM).

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Η θητεία του Γερμανού – ο οποίος βρίσκεται εξαρχής στο τιμόνι τόσο του ESM όσο και του προκατόχου του EFSF (που συνέχισε να υπάρχει) – λήγει τυπικά τον ερχόμενο Οκτώβριο, όμως δεν έχει καταστεί δυνατό μέχρι στιγμής να επιτευχθεί ομοφωνία για το πρόσωπο που θα τον διαδεχθεί.
Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις τέσσερις χώρες που παρουσίασαν υποψήφιους για τη θέση, έχει αποσυρθεί μόνο η μία (Ολλανδία), ενώ η «μάχη» ανάμεσα στις τρεις άλλες (Ιταλία, Πορτογαλία και Λουξεμβούργο) συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Αποτυπώνοντας, σε ένα ακόμη θέμα, την ύπαρξη διαφορετικών και σε μεγάλο βαθμό ανταγωνιστικών στρατοπέδων στην ΕΕ και την ευρωζώνη.
Ο ρόλος EFSF και ESM στην κρίση
Υπενθυμίζεται ότι ο ρόλος του ESM και του EFSF υπήρξε καθοριστικός κατά τη διάρκεια της χρηματοπιστωτικής κρίσης που έπληξε τον κόσμο και την Ευρώπη στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας. Παρά δε το γεγονός ότι αρκετές από τις «συνταγές» που εφάρμοσαν ενδέχεται να προκάλεσαν περισσότερο κακό παρά καλό, οι ηγέτες της ευρωζώνης αποφάσισαν να προχωρήσουν σε αναβάθμισή τους.
Έτσι, με την αναθεώρηση της Συνθήκης, τον Ιανουάριο του 2021, ο ESM σχεδιάζεται ώστε να αποτελεί ένα από τα βασικά εργαλεία για την αντιμετώπιση μελλοντικών κρίσεων. Παρά δε το γεγονός ότι δύο ακόμη χώρες δεν έχουν εγκρίνει την αναθεωρημένη Συνθήκη – Γερμανία και Ιταλία – αυτό αναμένεται αργά ή γρήγορα να συμβεί, με στόχο ο διάδοχος του Ρέγκλινγκ να μην έχει «δεμένα τα χέρια» του.
Το δικαίωμα βέτο και η Ιταλία
Ποιος θα είναι, όμως, ο διάδοχος; Με βάση τη Συνθήκη, η επιλογή του απαιτεί τη στήριξη τουλάχιστον του 80%, με τις ψήφους να καθορίζονται κατ’ αναλογία με το κεφάλαιο που έχει συνεισφέρει κάθε χώρα στον ESM. Στην πράξη, λοιπόν, υπάρχουν δύο χώρες, η Γερμανία και η Γαλλία, που διαθέτουν δικαίωμα βέτο, καθώς το ποσοστό τους ξεπερνά το 20%.
Κάτι ανάλογο μπορεί να επιτύχει και η Ιταλία, παρά το γεγονός ότι το δικό της «μερίδιο» ανέρχεται σε 18%. Κι αυτό διότι, όπως εκτιμάται, είναι σε θέση να βρει σύμμαχο ή συμμάχους από μικρότερες χώρες που θα μπορέσουν να της διασφαλίσουν την «αναστέλλουσα μειοψηφία».
Η παραπάνω διαπίστωση έχει ιδιαίτερη σημασία επειδή η Ιταλία παραμένει ανάμεσα στους τρεις διεκδικητές της προεδρίας του ESM. Και όχι μόνο αυτό αλλά, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Politico, αρνείται να αποσύρει τον υποψήφιό της, Μάρκο Μπούτι, έστω και αν στην τελευταία ψηφοφορία συγκέντρωσε τις λιγότερες προτιμήσεις (όπως και ο Ολλανδός Μένο Σνελ στην προηγούμενη, ο οποίος αποσύρθηκε από τη συνέχεια).
Φαβορί ο Πορτογάλος
Πάντως, πάλι με βάση το ρεπορτάζ του Politico, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η περίπτωση του υποψηφίου της Πορτογαλίας, Ζοάο Λεάο. Ενός εκπροσώπου του ευρωπαϊκού Νότου που έχει να παρουσιάσει εξαιρετικά διαπιστευτήρια, καθώς διαδραμάτισε πρωταγωνιστικό ρόλο στην – επιτυχή, όπως θεωρούν οι Βρυξέλλες – έξοδο της χώρας του από την περίοδο των μνημονίων, η οποία ξεκίνησε το 2011, όταν ζήτησε τη βοήθεια του ESM.
«Είναι πολύ σημαντικό να βρεθεί η σωστή αναλογία ανάμεσα στη βελτίωση των δημοσιονομικών μεγεθών, όχι μόνο μέσω των προσεκτικών δημοσιονομικών πολιτικών, αλλά και μέσω των κακών ρυθμών οικονομικής ανάπτυξης και αύξησης της απασχόλησης», είπε ο ίδιος στο Politico, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι «η Πορτογαλία πέτυχε αυτή την ισορροπία». Σημείωσε δε ότι το 2021, κατάφερε να μειώσει το ποσοστό του δημόσιου χρέους της κατά 7,8%, έναντι μέσου όρου 1,6% για την ευρωζώνη.
Ο ESM είναι «το ταμείο σωτηρίας της Ευρώπης (…) Ακόμη και όταν δεν χρησιμοποιείται, είναι σημαντικό γιατί προσφέρει σταθερότητα», πρόσθεσε ο Λεάο, εκτιμώντας πως «η Πορτογαλία έχει καλές πιθανότητες να εκλεγεί» στην ηγεσία. Κάτι τέτοιο δε, όπως είναι φανερό, θα αποτελέσει μια ακόμη επιτυχία του Σοσιαλιστή πρωθυπουργού της, Αντόνιο Κόστα, ο οποίος κέρδισε σαρωτικά και με απόλυτη πλειοψηφία στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές.
Δεν είναι το μόνο «αγκάθι»…
Το σίγουρο είναι ότι το «παζάρι» συνεχίζεται και όλα τα σενάρια παραμένουν ανοιχτά μέχρι τις 16 Ιουνίου, όταν οι διοικητές του ESM θα συνεδριάσουν για να εκλέξουν τον επόμενο διευθύνοντα σύμβουλο του οργανισμού. Ακόμη και αυτό της (περιορισμένης) παράτασης της θητείας του Ρέγκλινγκ, ως ύστατης λύσης.
Εξάλλου, η διαφωνία αναφορικά με το πρόσωπο που θα τον διαδεχθεί δεν είναι η μοναδική. Όπως έγινε γνωστό στις αρχές του μήνα, για του λόγου το αληθές, το Βερολίνο έχει ήδη αρνηθεί την πρόταση των οικονομολόγων του ESM για τη σύσταση ενός ταμείου σταθερότητας με «προίκα» 250 δισ. ευρώ, που θα μπορεί να παρεμβαίνει άμεσα σε περιπτώσεις νέων και έκτακτων χρηματοπιστωτικών κρίσεων.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago
Εφυγε από την ζωή ο Γιαννης Παπανικολαου από την Συκη Πηλιου
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago
Ο ΤΖΟΝΑΘΑΝ ΧΑΡΤΝΕΤ ΤΟΥ ΜΑΣΤΕΡ ΣΕΦ ΣΤΗΝ ΣΚΙΑΘΟ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΒΕΛΕΝΤΖΑΚΟΥ .
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago
Σε θρίλερ εξελίχθηκε το ταξίδι για Βολιώτες επιβάτες με το «Βέλος» μέχρι την Αθήνα
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην αγορά του Βόλου και στο «Βολωνάκι» για καφέ
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago
Θλίψη έχει σκορπίσει στην τοπική κοινωνία της Μαγνησίας και της Λάρισας ο θάνατος του τραγουδιστή δημοτικών τραγουδιών Γιάννη Γκόβαρη
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago
Θλίψη για τον θάνατο 58χρονο Βολιώτη
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago
Θλίψη στην τοπική κοινωνία του Βόλου – Πέθανε ο σπουδαίος Βολιώτης μουσικοσυνθέτης Βαγγέλης Παπαθανασίου
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago
Βόλος: Ηλικιωμένος κατέρρευσε στη μέση του δρόμου