Πολλά και σοβαρά ερωτηματικά εγείρει η σύγκρουση τρένων κοντά στη Λιβαδειά. Αγώνας δρόμους για τον απεγκλωβισμό των τραυματιών.

Ολοκληρώθηκε πριν λίγο η επιχείρηση μεταφοράς των τραυματιών από το σιδηροδρομικό ατύχημα κοντά στον σταθμό της Λιβαδειάς. Η αμαξοστοιχία 54 έφτασε λίγο μετά τις 10:00 το βράδυ στο σταθμό της Δαύλειας, όπου περίμεναν οι διασώστες του ΕΚΑΒ αλλά και πυροσβέστες οι οποίοι και μετέφεραν τους συνολικά 9 τραυματίες στα ασθενοφόρα και οδηγούνται στο Νοσοκομείο της Λιβαδειάς. Μέχρι αυτή την ώρα έχουν φτάσει στο νοσοκομείο 4 άτομα.

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακόμη και για τη μεταφορά τους με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο οργανώθηκε μία ολόκληρη επιχείρηση καθώς η παλιά εθνική οδός που οδηγεί από τη Λιβαδειά μέχρι την Τιθορέα είναι σχεδόν αδιάβατη λόγω της χιονόπτωσης.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κομβόι από εκχιονιστικά

Έτσι λοιπόν δημιουργήθηκε ένα κομβόι από εκχιονιστικά μηχανήματα που κατευθύνονταν από τη Λιβαδειά προς τη Δαύλεια για να ακολουθήσουν πίσω τους τα ασθενοφόρα τα οποία κινήθηκαν με αντιολισθητικές αλυσίδες. Λόγω της πυκνής χιονόπτωσης ο δρόμος έκλεισε πάρα πολύ νωρίς και για την επιστροφή των ασθενοφόρων και των τραυματιών στο νοσοκομείο της Λιβαδειάς χρειάστηκε και πάλι να προπορεύονται εκχιονιστικά μηχανήματα για να ανοίγουν το δρόμο από τα χιόνια.

Και παιδί 4 ετών

Όπως σημειώνουν επιβάτες μεταξύ των τραυματιών είναι και ένα παιδί 4 περίπου ετών που έχει τραυματισθεί στον αυχένα.

Σε ό,τι αφορά την αμαξοστοιχία έχει μέσα τους υπόλοιπους επιβάτες, που έχουν ζήσει ένα πραγματικό θρίλερ τη σημερινή μέρα, θα κινηθεί με έλξη από άλλη μηχανή μέχρι το σιδηροδρομικό σταθμό Λιανοκλαδίου και οι επιβάτες θα φιλοξενηθούν σε ξενοδοχεία στη Λαμία καθώς είναι αδύνατον να προχωρήσει το τρένο προς τη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλουν οι επιβάτες μέσα το τρένο επικράτησαν πολικές συνθήκες καθώς για πολλές ώρες δεν είχε θέρμανση αλλά ούτε και φωτισμό.

Αναχώρηση από Αθήνα

Να θυμίσουμε ότι η αμαξοστοιχία ήταν προγραμματισμένη να φύγει 12:15 το μεσημέρι από την Αθήνα. Υπήρξε μία καθυστέρηση για να φύγει μία ώρα αργότερα. Υπήρξε βλάβη, ακινητοποιήθηκε στο ΣΣ της Λιβαδειάς που χρειάστηκε ώρες να αποκατασταθεί και στη συνέχεια υπήρξε το σιδηροδρομικό ατύχημα. Όπως  υποστηρίζουν οι επιβάτες μεταξύ τους βρέθηκαν και δύο γιατροί που ανέλαβαν να δώσουν τις πρώτες βοήθειες σε αυτούς που είχαν τραυματιστεί μέχρι να φτάσουν τα σωστικά συνεργεία.

Τέλος αργά το βράδυ, αναχώρησε το τρένο από το σταθμό της Δαύλειας με κατεύθυνση το Λιανοκλάδι, ωστόσο όμως κινείται με πάρα πολύ μικρή ταχύτητα.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr
Εγκρίθηκε η τέταρτη δόση σε ανοσοκατεσταλμένους ασθενείς