ΚΟΣΜΟΣ
Σύμμαχος του Πούτιν: Ποια είναι η πρώτη πόλη που θα πλήξουμε έαν ξεσπάσει ο Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ρώσος βουλευτής και στενός σύμμαχος του προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν προειδοποίησε για πυραυλικό χτύπημα εναντίον ευρωπαϊκής πρωτεύουσας, μιλώντας σε ρωσικό τηλεοπτικό σταθμό που υποστηρίζεται από το Κρεμλίνο, και ονόμασε την πόλη που πιστεύει ότι θα είναι ο πρώτος στόχος της Μόσχας σε περίπτωση που ξεσπάσει ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Εισβολή στη Βαλτική
Ο Αντρέι Γκουρουλιόφ, πρώην αναπληρωτής διοικητής της νότιας στρατιωτικής περιοχής της Ρωσίας, έκανε το σχόλιο αυτό κατά τη διάρκεια συζήτησης σχετικά με τον αποκλεισμό από τη Λιθουανία του γειτονικού ρωσικού θύλακα του Καλίνινγκραντ, όπως γράφει το newsweek.com.
Δείτε επίσης – Πυρηνικός πόλεμος: «Ο πρώτος στόχος που θα χτυπηθεί θα είναι η βάση του Ιντσιρλίκ στην Τουρκία»
Η Μόσχα απείλησε με αντίποινα μετά την επιβολή κυρώσεων από το Βίλνιους για εμπορεύματα στα οποία έχει επιβληθεί εμπάργκο κατά τη διέλευση και την είσοδο στη ρωσική επικράτεια της Βαλτικής Θάλασσας.
Ο ρώσος βουλευτής έθεσε την προοπτική εισβολής στη Βαλτική, στο πλαίσιο της στρατηγικής επαναφοράς της λιθουανικής πρωτεύουσας Βίλνιους στην προηγούμενη ταυτότητά της ως Βίλνο και της πρωτεύουσας της Εσθονίας Ταλίν στην τσαρική της ταυτότητα ως Ρεβάλ.
Τόσο η Εσθονία όσο και η Λιθουανία είναι χώρες του ΝΑΤΟ και οποιαδήποτε εισβολή από τη Ρωσία θα ενεργοποιούσε το Αρθρο 5, προκαλώντας πιθανώς έναν Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο, για τον οποίο ο Γκουρουλιόφ είπε ότι η Δύση δεν θα είχε «το στομάχι».
«Θα καταστρέψουμε ολόκληρη την ομάδα των διαστημικών δορυφόρων του εχθρού κατά την πρώτη αεροπορική επιχείρηση, είπε ο ρώσος βουλευτής στο πρόγραμμα Vremya Pakazhet (Ο χρόνος θα δείξει).
Η πόλη που θα χτυπηθεί πρώτη
«Κανείς δεν θα νοιαστεί αν είναι Αμερικανοί ή Βρετανοί, θα τους βλέπαμε όλους ως ΝΑΤΟ», είπε, προσθέτοντας ότι η Ρωσία θα «περιορίσει ολόκληρο το σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας» και ότι «σίγουρα δεν θα ξεκινήσουμε από τη Βαρσοβία, το Παρίσι ή το Βερολίνο».
«Το πρώτο που θα χτυπηθεί θα είναι το Λονδίνο. Χωρίς αμφιβολία η απειλή για τον κόσμο προέρχεται από τους Αγγλοσάξονες», τόνισε, προειδοποιώντας ότι η Ρωσία θα στοχεύσει σε κρίσιμα σημαντικά σημεία που θα διέκοπταν την παροχή ρεύματος στην Ευρώπη.
Οι Η.Π.Α. τότε θα πρέπει να πουν στη Δυτική Ευρώπη να συνεχίσει να μάχεται «στο κρύο χωρίς φαγητό και ηλεκτρισμό», πρόσθεσε.
Οι συμμετέχοντες στα ρωσικά κρατικά τηλεοπτικά κανάλια έχουν διατυπώσει επανειλημμένες απειλές για πυραυλικά πλήγματα εναντίον πρωτευουσών ευρωπαϊκών χωρών που υποστηρίζουν την Ουκρανία στον πόλεμό της με τα στρατεύματα του Βλαντιμίρ Πούτιν.
Σενάριο κλιμάκωσης
Αυτό το σενάριο κλιμάκωσης έχει γίνει δημοφιλές μετά την επιτυχή δοκιμή του διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου Sarmat (ICBM) από τη Ρωσία, για τον οποίο οι καλεσμένοι στην τηλεόραση τόνισαν ότι μπορεί να φτάσει στο Λονδίνο σε δύο λεπτά (φωτογραφία, επάνω, από EPA/EFE).
Μια άμεση αντιπαράθεση μεταξύ Μόσχας και ΝΑΤΟ στον πόλεμο της Ουκρανίας είναι συχνά σημεία συζήτησης.
Ο Γκουρουλιόφ είναι τώρα βουλευτής στο ρωσικό κοινοβούλιο του κυβερνώντος κόμματος Ενωμένη Ρωσία. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει στενούς δεσμούς με τον Βλαντιμίρ Πούτιν και ήταν ένας από τους βουλευτές της Δούμας στους οποίους επιβλήθηκαν κυρώσεις από το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ, έναν μήνα μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.
Εχει και στον παρελθόν εκφράσει απόψεις που υποδαυλίζουν, λέγοντας σε άλλο προπαγανδιστικό κανάλι του Κρεμλίνου, το Russia-1, αυτόν τον μήνα, ότι η Ρωσία ήταν έτοιμη για έναν «μεγάλο κολοσσιαίο πόλεμο».

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΟΣΜΟΣ
Ισημερινός: Πέντε νεκροί και 16 τραυματίες σε επίθεση που αποδίδεται στο «οργανωμένο έγκλημα»


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 16 τραυματίστηκαν σήμερα σε επίθεση στο Γουαγιακίλ, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη και το κυριότερο λιμάνι του Ισημερινού, την οποία η κυβέρνηση απέδωσε στο οργανωμένο έγκλημα, έγινε γνωστό από τις αρχές και τις υπηρεσίες διάσωσης.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κέντρο αποστολής προς την Ευρώπη και τις ΗΠΑ
«Μισθοφόροι του οργανωμένου εγκλήματος μας επιτίθενται σήμερα με εκρηκτικά. Αυτό είναι κήρυξη πολέμου κατά του κράτους», έγραψε στο Twitter ο υπουργός Εσωτερικών Πατρίσιο Καρίλιο.
Η έκρηξη, της οποίας οι ακριβείς συνθήκες δεν έχουν καθοριστεί ακόμη από τις δυνάμεις της τάξης, προκάλεσε επίσης την καταστροφή οκτώ σπιτιών και δύο αυτοκινήτων, σύμφωνα με τις υπηρεσίες διάσωσης.
«Είτε είμαστε ικανοί να ενωθούμε για να αντιμετωπίσουμε (το οργανωμένο έγκλημα), είτε το τίμημα που θα πληρώσουμε θα είναι ακόμη πιο υψηλό για την κοινωνία», προειδοποίησε ο Καρίγιο.
Ειρηνικός κάποτε γείτονας της Κολομβίας και του Περού, των δύο μεγαλύτερων παραγωγών κοκαΐνης παγκοσμίως, ο Ισημερινός είναι σήμερα κέντρο αποστολής λευκής σκόνης προς την Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες και τόπος εδαφικών διαφορών μεταξύ πολλών συμμοριών, σύμφωνα με τις αρχές και αναλυτές.
Μεξικανικά καρτέλ ξεπλένουν χρήμα στον Ισημερινό
Τα μεξικανικά καρτέλ, που θέλουν να διαχειρίζονται το σύνολο της εμπορικής δραστηριότητας, από την παραγωγή έως την αποστολή, βρήκαν στον Ισημερινό μια δολαροποιημένη οικονομία όπου μπορούν να ξεπλένουν τα παράνομα έσοδά τους και αρχές ελάχιστα προετοιμασμένες να αντιμετωπίσουν τις συμμορίες, αρχές που γρήγορα κατακλύζονται από την οικονομία της διαφθοράς.
Η χώρα, η οποία επί χρόνια δεν ήταν παρά ένα σημείο διαμετακόμισης, έγινε «άδυτο για το οργανωμένο έγκλημα», δήλωσε πρόσφατα στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Μάριο Παζμίνιο, πρώην επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών.
Οι μεγαλύτερες κατασχέσεις κοκαΐνης μετά την Κολομβία και τις ΗΠΑ
Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση του Γραφείου των Ηνωμένων Εθνών για τα Ναρκωτικά και το Έγκλημα (UNODC), ο Ισημερινός, που αριθμεί 18 εκατομμύρια κατοίκους, είναι η τρίτη χώρα παγκοσμίως όπου το 2020 έγιναν οι μεγαλύτερες κατασχέσεις κοκαΐνης, μετά την Κολομβία και τις ΗΠΑ, δηλαδή το 6,5% των 1.424 τόνων που κατασχέθηκαν παγκοσμίως.
Μεταξύ 2021 και σήμερα, περισσότεροι από 300 τόνοι κοκαΐνης κατασχέθηκαν, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Πατρίσιο Καρίγιο. Ωστόσο, οι κατασχέσεις, οι οποίες το 2021 έφτασαν ένα ετήσιο ρεκόρ 210 τόνων, αντιπροσωπεύουν λιγότερο από το 30% αυτού που πραγματικά κυκλοφορεί στα λιμάνια και τα αεροδρόμια.
Βίαιο ξεκαθάρισμα λογαριασμών
Αυτή η προσοδοφόρα διακίνηση οδηγεί σε πολλές άκρατες επιθυμίες και σε βίαιο ξεκαθάρισμα λογαριασμών που οι αρχές δυσκολεύονται να ελέγξουν.
Το ποσοστό ανθρωποκτονιών αυξήθηκε από 6 σε 14 ανά 100.000 κατοίκους από το 2018 έως σήμερα, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών.
Οι συγκρούσεις μεταξύ συμμοριών έχουν επεκταθεί και στις φυλακές και έχουν προκαλέσει τον θάνατο 350 και πλέον κρατουμένων από τον Φεβρουάριο του 2021.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
ΚΟΣΜΟΣ
Ουκρανία: “Οι κίνδυνοι αυξάνονται κάθε μέρα” στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια, δηλώνει ο δήμαρχος της Ενεργκοντάρ


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Οι κίνδυνοι γύρω από τον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια, στη νότια Ουκρανία, όπου η Μόσχα και το Κίεβο αλληλοκατηγορούνται εδώ και μια και πλέον εβδομάδα βομβαρδισμών, «αυξάνονται κάθε μέρα», δήλωσε σήμερα ο δήμαρχος της Ενεργκοντάρ, της πόλης όπου βρίσκεται ο σταθμός.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ξεκάθαρη πυρηνική τρομοκρατία
«Οι κίνδυνοι αυξάνονται κάθε μέρα«, δήλωσε τηλεφωνικά στο Γαλλικό Πρακτορείο ο δήμαρχος Ντμίτρο Ορλόφ, προσθέτοντας ότι τα πυρά στον σταθμό έγιναν καθημερινά και καταγγέλλοντας την «ξεκάθαρη πυρηνική τρομοκρατία» της Ρωσίας, που «μπορεί να τελειώσει απρόβλεπτα ανά πάσα στιγμή».
Πυρά όλμων δέχεται το πυρηνικό εργοστάσιο κάθε μέρα και νύχτα από τα κατεχόμενα χωριά», πρόσθεσε, εξηγώντας ότι «η κατάσταση είναι σοβαρή και το πιο ανησυχητικό είναι ότι δεν υπάρχει διαδικασία αποκλιμάκωσης».
Το Ενεργκοντάρ, όπως και ο πυρηνικός σταθμός της Ζαπορίζια, έχει καταληφθεί από τις αρχές Μαρτίου από τα ρωσικά στρατεύματα. Πιστός στο Κίεβο, ο Ντμίτρο Ορλόφ βρήκε καταφύγιο στη Ζαπορίζια, τη μεγάλη πόλη της περιοχής.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η πόλη Ενεργκοντάρ άρχισε να βομβαρδίζεται τις τελευταίες 24 ώρες, «κάτι που δεν είχε συμβεί ποτέ στο παρελθόν» και σήμερα σκοτώθηκε ένας 45χρονος άμαχος.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago
Το άγαλμα που άφησε άφωνες τις υπηρεσίες του Δήμου στα Παλαιά Βόλου
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ12 ώρες ago
Σοβαρό τροχαίο στο τρούλο στην Σκιαθο με τραυματισμό
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago
Αυτός είναι ο 34χρονος που απείλησε την 26χρονη σύντροφό του με κατσαβίδι στο Βόλο
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago
Σε υπόθεση θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση της αρπαγής ενός βρέφους- Στον Βόλο αναζητούν οι αρχές τον πατέρα του
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago
Απίστευτο περιστατικό σε ιερό ναό της Νέας Ιωνίας- Ιερέας απαγόρευσε ζευγάρι να μπει στο ναό επειδή …φορούσαν μάσκες
-
ΕΛΛΑΔΑ4 ημέρες ago
Μερομήνια: Πώς θα είναι το φθινόπωρο και ο χειμώνας – Ποιοι θα είναι οι «σκληρότεροι» μήνες
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago
Βόλος- Μπήκε σε κατάστημα εστίασης για πότο.. και αφού ήπιε.. έβρισε και χτύπησε δύο γυναίκες υπαλλήλους γιατί δεν ήθελε να πληρώσει
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago
Διάλυση υπηρεσιών στο Δήμο Σκιαθου καταγγέλει ο Ν Γιαμαρελος