Connect with us

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Συμβασιοποιήθηκε το έργο αποκατάστασης ζημιών του «Ιανού» στην Τοπική Κοινότητα Βατσουνιάς του Δήμου Μουζακίου

Published

on

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Στο Δημαρχείο Μουζακίου υπογράφτηκε τη Δευτέρα 20/12/2021, μεταξύ του Δημάρχου κ. Θεοφάνη Στάθη και του επικεφαλής της εργοληπτικής εταιρίας «Χατζηγάκης Τεχνική Α.Ε.», παρόντος του μηχανικού της Τεχνικής Υπηρεσίας κ. Θανάση Σπανού, η σύμβαση εκτέλεσης του έργου αποκατάστασης υποδομών στην Τοπική Κοινότητα Βατσουνιάς, ύψους 150.000 ευρώ.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Στις παρεμβάσεις περιλαμβάνονται εργασίες τσιμεντοστρώσεων, ασφαλτοστρώσεων και κατασκευής τοιχίων αντιστήριξης οι οποίες θα γίνουν σε τμήματα δρόμων ασφαλτοστρωμένων και μη, τα οποία υπέστησαν σοβαρές ζημιές κατά την καταστροφική επέλαση του μεσογειακού κυκλώνα «Ιανού».  Οι εργασίες ανά θέση είναι οι ακόλουθες:

ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ

 1. Θέση «Κάντζιος Αντώνης έως Τσιάμη»: Εργασίες κατασκευής ασφαλτόστρωσης μήκους 200 μέτρων, κυμαινόμενου πλάτους από 4,40 μέτρα έως 5,20 μέτρα.
 2. Θέση «Ευάγγελος Χαϊντούτης προς ποταμιά»: Εργασίες κατασκευής ασφαλτόστρωσης μήκους 400 μέτρων, κυμαινόμενου πλάτους από 4,00 μέτρα έως 6,70 μέτρα. Σε κάποια σημεία (στροφή δρόμου) η διατομή του δρόμου φτάνει τα 13,20 μέτρα.
 3. Θέση «Από Αργυρό έως Ράχη»: Εργασίες κατασκευής ασφαλτόστρωσης μήκους 300,00 μέτρων, πλάτους 4,20 μέτρων.
 4. Θέση «Οικία Τζίμη Θεοχάρη μέχρι εκκλησία Αγίου Γεωργίου»

Εργασίες κατασκευής ασφαλτόστρωσης μήκους 320,00 μέτρων, πλάτους 4,20 μέτρων.

 1. Θέση «Κάντζιος Γεώργιος»: Εργασίες κατασκευής ασφαλτόστρωσης μήκους 100,00 μέτρων, πλάτους 4,00 μέτρων.
 2. Θέση «Γέφυρα Καρδάκου έως Μαντάνια»: Εργασίες κατασκευής ασφαλτόστρωσης μήκους 250,00 μέτρων, πλάτους 3,50 μέτρων.
 3. Θέση «Εκκλησία Αγίου Νικολάου»: Εργασίες κατασκευής ασφαλτόστρωσης μήκους 100,00 μέτρων, πλάτους 4,00 μέτρων.

ΤΣΙΜΕΝΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ

 1. Θέση «Καλαντζής Θωμάς»: Εργασίες κατασκευής τσιμεντόστρωσης από σκυρόδεμα κατηγορίας C16/20 πάχους 0,11 μέτρων, μήκους 50,00 μέτρων, πλάτους 4,50 μέτρων, οπλισμένη με δομικό πλέγμα Β500C οπής 0,10Χ0,10 μέτρα.
 2. Θέση «Ξηλώματα»: Εργασίες κατασκευής τσιμεντόστρωσης από σκυρόδεμα κατηγορίας C16/20 πάχους 0,17 μέτρων, μήκους 40,00 μέτρων, πλάτους 3,00 μέτρων, οπλισμένη με δομικό πλέγμα Β500C οπής 0,10Χ0,10 μέτρα.
 3. Θέση «Οικία Βασιλείου Δημήτρη (κάτω από Άγιο Γεώργιο)»: Εργασίες κατασκευής τσιμεντόστρωσης από σκυρόδεμα κατηγορίας C16/20 πάχους 0,17 μέτρων, μήκους 50,00 μέτρων, πλάτους 4,00 μέτρων, οπλισμένη με δομικό πλέγμα Β500C οπής 0,10Χ0,10 μέτρα.
 4. Θέση «Οικία Πάντου Γεώργιου»: Εργασίες κατασκευής τσιμεντόστρωσης από σκυρόδεμα κατηγορίας C16/20 πάχους 0,17 μέτρων, μήκους 50,00 μέτρων, πλάτους 3,50 μέτρων, οπλισμένη με δομικό πλέγμα Β500C οπής 0,10Χ0,10μέτρα.
 5. Θέση «Ποταμιά»: Εργασίες κατασκευής τοιχίου αντιστήριξης ύψους ανωδομής 2,00 μέτρων, μήκους 11,00 μέτρων από σκυρόδεμα κατηγορίας C16/20 με τοποθέτηση σωλήνων PVC διαμέτρου Φ110 στο σώμα του τοιχίου για την αποστράγγισή του.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 150.526,64 ευρώ.

ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Ο Δήμαρχος Δ. Μουζακίου κ. Θ. Στάθης μετά την υπογραφή της σύμβαση δήλωσε: «Αρχίζει η κατασκευή ενός ακόμη έργου από αυτά που έχει ήδη δρομολογήσει ο Δήμος μας για την αποκατάσταση ζημιών που προκάλεσε ο «Ιανός». Η μεγάλη και επίπονη προσπάθεια της Δημοτικής αρχής για επαναφορά της κανονικότητας στην καθημερινότητα των δημοτών, αλλά και για περεταίρω βελτίωση των συνθηκών διαβίωσής τους, συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς αναμένοντας την έναρξη σύντομα και των μεγάλων έργων από την Πολιτεία στην περιοχή μας».

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Ανάγκες υποδομών και σοβαρών έργων στην περιοχή –

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Στην περιοχή του Κουλουρίου της Λάρισας, βρέθηκε ο πρώην Πρόεδρος της ΔΕΕΠ Λάρισας της Ν.Δ. Χρήστος Καπετάνος, ο οποίος είχε μία πολύωρη συζήτηση στην πλατεία της συνοικίας με κατοίκους της περιοχής και ενημερώθηκε για τα προβλήματα της.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μετά τις συναντήσεις ο κ. Καπετάνος δήλωσε:

«Σήμερα είχα την ευκαιρία να επισκεφτώ το Κουλούρι της Λάρισας. Ευχαριστώ τους κατοίκους του, για την ενημέρωση και την υποδοχή.

Συζητήσαμε για την ενεργειακή εισαγόμενη κρίση, για την πανδημία που συνεχίζεται, τις μειώσεις στον ΕΝΦΙΑ και στην φορολογία, αλλά και για τους 10.000 νέους διορισμούς μονίμων εκπαιδευτικών από την κυβέρνηση.

Σε τοπικό επίπεδο, λείπουν σοβαρές υποδομές από την περιοχή αυτή, που υπάγεται στο 3ο δημοτικό Διαμέρισμα της Λάρισας. Πρωτίστως δεν υπάρχει ένας ιατρός αγροτικός που υπήρχε παλιότερα. Αντιμετωπίζεται η περιοχή άλλοτε ως συνοικία και άλλοτε ως χωριό. Ζουν 220 κάτοικοι και πολλά παιδιά, χωρίς να υπάρχει ένας πιστοποιημένος χώρος αθλοπαιδιών, ενώ ακόμη και οι μπασκέτες είναι σπασμένες. Επισκέφτηκα και το ΚΑΠΗ του Κουλουρίου, το οποίο δεν έχει λειτουργήσει ποτέ. Επίσης χρειάζεται επίλυση το θέμα των ταχυδρομικών κυτίων, καθότι οι λογαριασμοί αφήνονται σε ένα παγκάκι στην πλατεία. Τέλος η ανάπλαση της υφιστάμενης πλατείας και ο ελλιπής φωτισμός της περιοχής είναι έργα που όπως μου ανέφεραν οι κάτοικοι, χρειάζεται να γίνουν άμεσα.

Οφείλουμε όλοι, να προστρέχουμε και να συνδράμουμε με τις όποιες δυνάμεις μας, διότι τα προβλήματα δεν έχουν μπλε, πράσινο ή κόκκινο χρώμα».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Επιβεβλημένη η επίσκεψη κάθε Έλληνα στην Έκθεση “Σήκω ψυχή μου” (φωτό) –

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

«Η Μικρασιατική Καταστροφή αποτελεί την μεγαλύτερη τραγωδία στην ιστορία του ελληνισμού. Η τρισχιλιετής παρουσία του, με λαμπρά επιτεύγματα σε κάθε τομέα της ζωής που επηρέασαν τον παγκόσμιο πολιτισμό, έλαβε απότομο τέλος, εξαιτίας της Γενοκτονίας που άσκησε εναντίον του διαδοχικά το οθωμανικό κράτος, οι Νεότουρκοι και οι κεμαλικοί. Η συμπλήρωση φέτος 100 χρόνων από την καταστροφή του 1922 συνιστά πρόκληση μελέτης της κρίσιμης εκείνης περιόδου, αλλά και ανάδειξης της προσφοράς των Προσφύγων στην ανάπτυξη της Ελλάδας στις δεκαετίες που μεσολάβησαν.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Υπό αυτό το πρίσμα η πρωτοβουλία του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων να διοργανώσει την έκθεση ‘‘Σήκω ψυχή μου!’’, με εικόνες και μουσικές των Προσφύγων του ’22, είναι μια σημαντική πρωτοβουλία, και για τούτο αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους όσους εργάστηκαν για πραγματοποίησή της, πρωτίστως στον πρόεδρο της Βουλής, κ. Κωνσταντίνο Τασούλα, που σταθερά αποδεικνύει την ευαισθησία του στις δράσεις που στοχεύουν στην διεύρυνση της εθνικής αυτογνωσίας. Τα εκθέματα της έκθεσης, τοποθετημένα με γνώση και πολλή αγάπη, κατορθώνουν να μεταδώσουν στον επισκέπτη δυνατά συναισθήματα και πολύτιμες πληροφορίες για τη ζωή των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, την οδυνηρή έξοδο και την προσφυγιά. Ιδιαίτερα ενδιαφέροντα είναι τα στοιχεία που αναδεικνύουν την προσφορά των Μικρασιατών στην καλλιτεχνική παραγωγή στην Ελλάδα, καθώς έφεραν μαζί τους σπουδαίες πολιτισμικές παραδόσεις.

Θεωρώ επιβεβλημένη την επίσκεψη κάθε Έλληνα στο χώρο της Έκθεσης και πρωτίστως των καταγομένων από τα άγια μικρασιατικά χώματα. Αυτήν την ανάγκη, άλλωστε, ήθελε να καταδείξει και η επίσκεψη των εκπροσώπων των προσφυγικών συλλόγων του νομού Λάρισας, ο οποίος το 1928 -όπως καταγράφεται και στα επίσημα στοιχεία που έχουν αναρτηθεί σε σχετικό χάρτη- είχε 9% του πληθυσμού του, δηλαδή 14.000 κατοίκους, που ήταν πρόσφυγες».

Τα παραπάνω δήλωσε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας και ιστορικός ερευνητής κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, με αφορμή την επίσκεψη εκπροσώπων των προσφυγικών συλλόγων του Νομού Λάρισας στην Έκθεση του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων με τίτλο «Σήκω ψυχή μου! Εικόνες και μουσικές των Προσφύγων του ’22» που πραγματοποιείται για τη συμπλήρωση εκατό χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Τεκμήρια διαφύλαξης της ιστορικής μνήμης

Βασικούς θεματικούς άξονες της Έκθεσης, πρόεδρος της επιστημονικής επιτροπής της οποίας είναι ο κ. Διονύσης Σαββόπουλος, αποτελούν η ζωή πριν από το 1922 στη Σμύρνη, την Ιωνία, την Καππαδοκία, τον Πόντο, την Κωνσταντινούπολη, την Προποντίδα, την Ανατολική και τη Βόρεια Θράκη (Ανατολική Ρωμυλία), καθώς και η Έξοδος, η απώλεια και το τραύμα της προσφυγιάς, η ζωή και η μουσική δημιουργία στη νέα πατρίδα. Φωτογραφικά, οπτικοακουστικά και αρχειακά τεκμήρια σημαντικών φορέων διαφύλαξης της ιστορικής μνήμης και πλήθος τεκμηρίων που συνεισέφεραν τοπικοί σύλλογοι, οργανώσεις και ιδιώτες, “συνομιλούν” στην έκθεση με στίχους και ποικίλες μελωδίες: μοιρολόγια, παραδοσιακά τραγούδια και χοροί, μικρασιάτικα ρεμπέτικα, αλλά και η νεότερη ελληνική μουσική παραγωγή, που επηρεάστηκε από τη μουσική πνοή των προσφύγων.

Η επίσκεψη των εκπροσώπων των προσφυγικών σωματείων πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία της ειδικής συνεδρίασης της Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς στη Βουλή των Ελλήνων, την οποία ενημέρωσαν για τις δράσεις τους με στόχο την διατήρηση της ιστορικής μνήμης των αλησμόνητων πατρίδων.

Τους εκπροσώπους των μικρασιατικών και ποντιακών συλλόγων της Λάρισας που, εκτός του Μάξιμου Χαρακόπουλου, συνόδευαν οι μικρασιατικής καταγωγής αυτοδιοικητικοί, ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Γιώργος Λαδόπουλος και η Αντιδήμαρχος Κιλελέρ κ. Βάνα Χλιάπη, ξενάγησε στην Έκθεση ο κ. Χρήστος Χρηστίδης.

Στην έκθεση ξεναγήθηκαν ο κ. Κύριλλος Τσακιρίδης (Πρόεδρος Ποντιακού Συλλόγου Λόφου Ελασσόνας), ο κ. Μιχάλης Χατζεϊπίδης (Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Απανταχού Ολυμπιαδιτών «Το Ματζικέρτ»), ο κ. Χαράλαμπος Δημητριάδης (Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Αετοράχης), ο κ. Γεώργιος Τσολακίδης (Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μυστιωτών Καππαδοκίας «Ο Άγιος Βασίλειος»), η κ. Δέσποινα Θεοδώρου (Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μικρασιατών Νομού Λαρίσης), η κ. Βάσω Κοντοπούλου (Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μικρασιατών Επαρχίας Φαρσάλων), ο κ. Ηλίας Αθαναηλίδης (Πρόεδρος του Μικρασιατικού Συλλόγου Βουναίνων «Η Καθ’ Ημάς Ανατολή»), η κ. Ελένη Λιάγκουρα (Μέλος της Ιστορικής – Λαογραφικής Ένωσης Λάρισας «Αλησμόνητες Πατρίδες»), ο κ. Θεόδωρος Γενετίδης (Πρόεδρος της Ένωσης Ποντίων και Μικρασιατών Λάρισας «Οι Ακρίτες»), η κ. Μαρία Παναγιωτοπούλου (Αντιπρόεδρος του Μορφωτικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου Ομορφοχωρίου), καθώς και μέλη των ανωτέρω συλλόγων.

Στους εκπροσώπους των συλλόγων προσφέρθηκε ο οδηγός της έκθεσης που εξέδωσε η Βουλή. Κατά την επίσκεψη, ο Μικρασιατικός Σύλλογος Βουναίνων «Η καθ’ ημάς Ανατολή» άφησε το λάβαρό του στον εκθεσιακό χώρο, όπου φυλάσσονται λάβαρα προσφυγικών σωματείων, για το χρονικό διάστημα που θα διαρκέσει η έκθεση.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.
ΚΟΣΜΟΣ2 λεπτά ago

Πελόζι: Οι ΗΠΑ δεν θα επιτρέψουν στην Κίνα να απομονώσει την Ταϊβάν

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ7 λεπτά ago

Δίκτυα οπτικών ινών: Απλούστερη και ταχύτερη η εγκατάσταση

ΠΟΛΙΤΙΚΗ12 λεπτά ago

«Αμπντούλ Χαμίντ Χαν»: Μοιάζει με πλωτό ξενοδοχείο και «έκανε τον Έλληνα να τρέμει»

ΕΛΛΑΔΑ13 λεπτά ago

Χαλκιδική: Ήρωας ναυαγοσώστης έσωσε δύο γυναίκες μέσα σε έξι ημέρες

ΜΠΑΣΚΕΤ18 λεπτά ago

Λάουρι: «Κάτι με… έτρωγε όλη τη σεζόν, όταν έρθει η ώρα θα μιλήσω»

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ19 λεπτά ago

Παπαδόπουλος: «Εμπιστευτείτε τους Έλληνες ποδοσφαιριστές» (audio)

OIKONOMIA21 λεπτά ago

Βαμβάκι: Ξεκίνησε η γενεά Αυγούστου του πράσινου σκουληκιού

ΚΟΣΜΟΣ22 λεπτά ago

ΗΠΑ: Κεραυνός έπεσε κοντά στον Λευκό Οίκο – Τέσσερις άνθρωποι σε κρίσιμη κατάσταση

ΘΕΣΣΑΛΙΑ23 λεπτά ago

Ανάγκες υποδομών και σοβαρών έργων στην περιοχή –

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ27 λεπτά ago

Η Hugo Boss δημιούργησε γκαρνταρόμπα εικονικής πραγματικότητας

ΜΑΓΝΗΣΙΑ7 ημέρες ago

43χρονος πέθανε στον ύπνο του

ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago

Έφυγε από την ζωή ο Bengaj Altin(Αλέκος ) μαρμαράς στην Σκιαθο

ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ημέρες ago

Αστικό Λεοφωρείο βούλιαξε σε λακκούβα στο δρόμο

ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago

Φορτηγό παρέσυρε πεζή στον Βόλο

ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago

Σοκ συνελήφθη για παιδική πορνογραφία ο Υποδιοικητής πυροσβεστικής Αέρ.Σκιαθου

Χωρίς κατηγορία6 ημέρες ago

Τουρμπίνα αεροπλάνου την πέταξε στην θάλασσα στην Σκιαθο

ΜΑΓΝΗΣΙΑ1 ημέρα ago

Την Πέμπτη 4/8 στις 11 η απολογία του Υποδ.Πυροσβεστικής Δικηγόρος των ανηλίκων ο Σάκης Κοκκίνης

ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ημέρες ago

Ρασοφορία σε Μοναχό για τον Ευάγγελο Γαλανη

ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ημέρες ago

Τροχαίο στην οδό Μαιάνδρου- Ο Νεαρός με το δίκυκλο πέρασε πάνω από το αυτοκίνητο και «προσγειώθηκε» στο έδαφος

ΜΑΓΝΗΣΙΑ17 ώρες ago

Στη θλίψη βυθίστηκε ο Αλμυρός Μαγνησίας από τον θάνατο του Παναγιώτη Αναστασίου

Δημοφιλή