Η σειρά μαθημάτων μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από άλλους επαγγελματίες πρώτης γραμμής, που έρχονται αντιμέτωποι με υποθέσεις βίας κατά των γυναικών και ενδοοικογενειακής βίας, όπως επαγγελματίες υγείας, κοινωνικοί επιστήμονες, οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών και φοιτητές

Ένα νέο διαδικτυακό πρόγραμμα με τίτλο HELP και στόχο την επιμόρφωση των αστυνομικών σε θέματα βίας κατά των γυναικών, με επίκεντρο τα δικαιώματα του θύματος, δημιούργησε το Συμβούλιο της Ευρώπης.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το πρόγραμμα προσφέρει λεπτομερή, πρακτική και ολοκληρωμένη εκπαίδευση, με στόχο να βελτιωθεί η ποιότητα της ανταπόκρισης των αστυνομικών αρχών στις υποθέσεις βίας κατά των γυναικών και της υποστήριξης στην πρόσβαση των θυμάτων στη Δικαιοσύνη.

Το εργαλείο βασίζεται στην εμπειρία πολλών ευρωπαϊκών αστυνομικών αρχών, όπως της Δανίας, της Γαλλίας, της Πορτογαλίας, της Σλοβενίας και της Σουηδίας.

Η σειρά μαθημάτων μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από άλλους επαγγελματίες πρώτης γραμμής, που έρχονται αντιμέτωποι με υποθέσεις βίας κατά των γυναικών και ενδοοικογενειακής βίας, όπως επαγγελματίες υγείας, κοινωνικοί επιστήμονες, οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών και φοιτητές.

Η σειρά μαθημάτων είναι διαθέσιμη στα αγγλικά στο link http://help.elearning.ext.coe.int/login/index.php και σχεδιάζεται να μεταφραστεί και σε άλλες γλώσσες στο μέλλον.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr
Καταγγελία: Κακομεταχειρίστηκαν ζωόφιλη στο ταξίδι της από τη Σκόπελο στον Βόλο