OIKONOMIA
Συναγερμός – Με email και SMS αδειάζουν τις τραπεζικές καταθέσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι κλοπές καταθέσεων από επιχειρήσεις και νοικοκυριά μέσω Διαδικτύου. Μετά την ενεργοποίηση επιπλέον μέτρων ασφαλείας από τις τράπεζες στις online συναλλαγές με κάρτες, τα κυκλώματα στράφηκαν στο e-banking για να αυξήσουν τους τζίρους τους. Κι αυτό σε μια συγκυρία ιδιαίτερα ευνοϊκή, καθώς αυξήθηκε κατακόρυφα ο αριθμός των χρηστών στις υπηρεσίες ηλεκτρονικής τραπεζικής..

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Τραπεζικές πηγές κάνουν λόγο για οργανωμένες συμμορίες, αρκετές από τις οποίες έχουν την έδρα τους στο εξωτερικό και χρησιμοποιούν «βαποράκια» στην Ελλάδα για να αποσπάσουν μεγάλα χρηματικά ποσά από ανυποψίαστους πολίτες. Οι ίδιοι κύκλοι τονίζουν πως «οι επιτήδειοι είδαν τις 600.000 νέες εγγραφές, κυρίως άπειρων στις online διαδικασίες καταθετών, τους πρώτους μήνες μετά το ξέσπασμα της πανδημίας, ως μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για την επέκταση των δραστηριοτήτων τους».
Είναι ενδεικτικό ότι μέσα σε εννέα μήνες το 2021 τα περιστατικά απάτης μέσω e-banking αυξήθηκαν κατακόρυφα, με τη συνολική λεία να ανέρχεται σε 40 εκατ. ευρώ. Δηλαδή κατά μέσο όρο κάθε ημέρα το διάστημα Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου έκαναν φτερά καταθέσεις της τάξης των 150.000 ευρώ. Σε σχέση δε με την αντίστοιχη περίοδο του 2020 η ετήσια αύξηση ξεπερνά το 500%.
Οι τεχνικές
Σε κάθε περίπτωση, για να ολοκληρωθεί μια απάτη απαιτείται σε όλες τις περιπτώσεις η συμμετοχή του θύματος. Και αυτό διότι για να εκτελεστεί μια μεταφορά χρειάζονται τα ακόλουθα: τα στοιχεία για την είσοδο στο e-banking και η επιβεβαίωση της συναλλαγής είτε μέσω κωδικού μιας χρήσης ή μέσω ειδοποιήσεων στο κινητό του δικαιούχου του λογαριασμού.
Η κλασική μέθοδος για αυτού του είδους τις απάτες είναι το phishing (ψάρεμα στοιχείων). Οι δράστες αποστέλλουν ένα απατηλό e-mail ή ακόμα και SMS, με το οποίο ενημερώνουν τον παραλήπτη ότι πρέπει να μπει στον λογαριασμό του πατώντας συγκεκριμένο link, προφασιζόμενοι ένα πρόβλημα, π.χ. ότι μπλόκαρε η κάρτα ή πάγωσε ο λογαριασμός του.
Αν το θύμα πατήσει το link, εισέρχεται σε μια ιστοσελίδα που μοιάζει με το e-banking της τράπεζάς του. Εφόσον πληκτρολογήσει εκεί τα στοιχεία εισόδου, αυτά περιέρχονται σε γνώση των δραστών. Στη συνέχεια οι τελευταίοι ζητούν από τα θύματα να τους αποκαλύψουν τον κωδικό μιας χρήσης που εστάλη στο κινητό τους, ώστε να εκτελέσουν τη μεταφορά που θέλουν ή να επιβεβαιώσουν τη συναλλαγή μέσω της ειδοποίησης στο m-banking.
Από την άλλη, η απάτη SIM Swap συνδυάζει το phishing και την απόκτηση ελέγχου στο κινητό του θύματος. Συγκεκριμένα, δηλώνουν στον τηλεπικοινωνιακό πάροχο, προσποιούμενοι το θύμα, ότι έχασαν το κινητό και εκδίδεται νέα κάρτα SIM με τον ίδιο αριθμό. Ετσι, λαμβάνουν άμεσα και τα SMS που αποστέλλει η τράπεζα στον πελάτη της.
Οι αγγελίες
Υπάρχουν πάντως και περιπτώσεις που ο ίδιος ο καταθέτης, εν γνώσει του, αποστέλλει χρήματα στον δράστη, ο οποίος προηγουμένως τον έχει πείσει να κάνει το έμβασμα, προφασιζόμενος διάφορους λόγους.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν οι αγγελίες πώλησης προϊόντων. Οι ληστές εξαπατούν τους υποψήφιους αγοραστές, οι οποίοι αποστέλλουν τα χρήματα, χωρίς όμως ποτέ μετά να παραλάβουν αυτό που αγόρασαν. Αλλες φορές πάλι οι ανυποψίαστοι πολίτες, ως πωλητές, πείθονται από τους δράστες ότι:
- Είτε έχουν ήδη εξοφληθεί για το προϊόν που πούλησαν, κυρίως με το να τους επιδεικνύουν πλαστή βεβαίωση μεταφοράς εμβασμάτων.
- Είτε ότι δήθεν εκ παραδρομής τούς έχουν καταθέσει μεγαλύτερο χρηματικό ποσό και ζητούν την επιστροφή της διαφοράς.
Στην τελευταία περίπτωση, οι επιτήδειοι ισχυρίζονται ότι κατά την πληκτρολόγηση του ποσού «πάτησαν κατά λάθος» ένα μηδενικό παραπάνω. Π.χ. αντί για 800 ευρώ κατέθεσαν 8.000. Και σε αυτή την περίπτωση για να αποδείξουν τον ισχυρισμό τους, αποστέλλουν πλαστό αποδεικτικό της κατάθεσης χρημάτων. Αν το θύμα τούς πιστέψει τους στέλνει τα παραπάνω χρήματα που υποτίθεται ότι κατέθεσαν οι δράστες στον λογαριασμό του.
Επαγγελματικές απάτες
Από την άλλη, στον χώρο των επιχειρήσεων, απατεώνες, υποδυόμενοι τους προμηθευτές ή γενικότερα τους δικαιούχους μίας πληρωμής, αποστέλλουν μέσω e-mail σε επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες πλαστά ή παραποιημένα τιμολόγια/εντολές πληρωμής για μεταφορά χρημάτων σε τραπεζικούς λογαριασμούς που ανήκουν στους ίδιους.
Εναλλακτικά, οι απατεώνες ζητούν να τροποποιηθούν τα στοιχεία του τραπεζικού λογαριασμού του δικαιούχου της πληρωμής, προσποιούμενοι τον προμηθευτή της επιχείρησης. Ωστόσο, ο νέος προτεινόμενος λογαριασμός ανήκει στους απατεώνες.
Τα απατηλά αυτά e-mails αποστέλλονται είτε από τη πραγματική ηλεκτρονική διεύθυνση του προμηθευτή/εντολέα, την οποία όμως έχουν προηγουμένως παράνομα χακάρει οι απατεώνες, είτε από άλλη παραπλήσια την οποία έχουν κακόβουλα δημιουργήσει, συνήθως με τη διαφορά ενός γράμματος ή ψηφίου. Αν πετύχει το κόλπο, αντί να μεταφερθούν τα χρήματα στον προμηθευτή της επιχείρησης, καταλήγουν στον λογαριασμό των δραστών.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

OIKONOMIA
Τουρισμός: Το success story και οι προορισμοί που βουλιάζουν


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ολοένα και περισσότερο εδραιώνεται το τουριστικό succes story, το οποίο τη φετινή περίοδο μήνα με το μήνα σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, αφήνοντας πίσω του όλα τα «σημάδια» της πανδημίας. Όλα τα στοιχεία δείχνουν πως οι ταξιδιωτικές εισπράξεις μπορούν να φτάσουν τα 20 δισ. ευρώ, υψηλότερα ακόμη και σε σύγκριση με το 2019 (όταν οι εισπράξεις ξεπέρασαν τα 18 δισ.).

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Οι αφίξεις επιβατών από το εξωτερικό τον Ιούλιο στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια κινήθηκαν πέρα από κάθε προσδοκία, με την εισερχόμενη ταξιδιωτική κίνηση να διαμορφώνεται στα 5,127 εκατομμύρια επιβάτες έναντι 4,49 εκατομμυρίων τον αντίστοιχο μήνα του 2019. Οι αριθμοί αυτοί αποτελούν νέο ρεκόρ αφίξεων στα συγκεκριμένα αεροδρόμια και η αύξηση αντιστοιχεί σε ποσοστό της τάξης του 13,9%.
«Πρωταθλητές» τα νησιά
Με ρυθμούς που ξεπερνάνε τα μεγέθη του 2019 τρέχει η τουριστική κίνηση στα νησιά. Όπως ήταν αναμενόμενο, το 100% αγγίζουν σχεδόν οι πληρότητες σε Μύκονο και Σαντορίνη, με τον Αύγουστο να κινείται σε θεαματικά επίπεδα, ενώ πολύ καλές προδιαγράφονται οι προοπτικές και για την τουριστικές επιδόσεις του Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με επιχειρηματίες του νησιού.
Πέρα από τους κατεξοχήν πρωταθλητές βέβαια, δυναμικά εξελίσσεται η σεζόν για την Πάρο και την Νάξο. Στην περίπτωση της τελευταίας, ήδη από τον Μάιο η αύξηση των ακτοπλοϊκών αφίξεων άγγιξε το 200% σε σχέση με την χρυσή χρονιά του 2019, ενώ ακόμα και τον Ιούνιο το νησί κατάφερε να προσεγγίσει σε ποσοστό 94% τις πληρότητες της χρονιάς αναφοράς.
Ανταγωνιστικός προορισμός
Η ανταγωνιστικότητα της Ελλάδας και της Αθήνας ως προορισμών παραμένει υψηλή, όπως διαφαίνεται από τις κριτικές που μοιράζονται οι επισκέπτες και λάτρεις της χώρας στο διαδίκτυο σε σχέση με τον πολιτισμό, τη φύση, τη γαστρονομία και τα καταλύματα.
Σύμφωνα με ανάλυση από το Ινστιτούτο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΙΝΣΕΤΕ), που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο ευρύτερης συνεργασίας του με τον δήμο Αθηναίων, η εμπειρία των επισκεπτών αυτό το καλοκαίρι αναμένεται επίσης να έχει ύψιστη επίδραση στην φήμη της Ελλάδας συνολικά.
Για τον Iούνιο:
- Ο όγκος των συνομιλιών στα διαδικτυακά μέσα για την Ελλάδα και την Αθήνα συνέχισε να αυξάνεται τον Ιούνιο.
- Οι συνομιλίες που σχετίζονται με την πανδημία παρέμειναν σταθερές για την Ελλάδα και οι αντίστοιχες για την Αθήνα παρουσίασαν μια μικρή αύξηση.
- Η άρση των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας συνέχισε να συζητείται, ενώ κυρίαρχα θέματα αναδείχθηκαν οι ακυρώσεις πτήσεων και οι χαοτικές καταστάσεις στα ευρωπαϊκά αεροδρόμια λόγω των ελλείψεων προσωπικού.
- Το net sentiment score της Ελλάδας (52) ξεπέρασε αισθητά (κατά +12 μονάδες) το αντίστοιχο της Ισπανίας, ισοφαρίζοντας την Πορτογαλία, ενώ βρίσκεται οριακά (κατά -1 μονάδα) πίσω από αυτό της Ιταλίας.
- Η διαδικτυακή φήμη της Αθήνας ήταν στους 62 βαθμούς (+10 μονάδες πάνω από της Ελλάδας και -6 μονάδες σε σχέση με τον Μάιο).
- Σε ό,τι αφορά τη φήμη που βασίζεται στην εμπειρία στον προορισμό (πχ διαμονή, εστίαση, αξιοθέατα), παρά την ελαφρά «τυπική» μείωση που εμφανίζεται όταν αυξάνει η επισκεψιμότητα ενός προορισμού, η Ελλάδα διατηρεί για τρεις συνεχόμενους μήνες τη βαθμολογία στο 9,0 συνεχίζοντας να υπερβαίνει τον ευρωπαϊκό μέσο όρο (8,6).
Για το β’ τρίμηνο τρίμηνο του 2022:
- Ως προς συνολική φήμη το β’ τρίμηνο του 2022, σε μια ασταθή παγκόσμια και ευρωπαϊκή συνθήκη όπου οι περισσότεροι προορισμοί αντιμετωπίζουν παρόμοιες προκλήσεις (έλλειψη εργατικού δυναμικού, πληθωρισμός, υπερτουρισμός κ.λπ.), η Ελλάδα και Αθήνα έχουν διατηρήσει την ανταγωνιστικότητά τους χάρη σε ένα πολύπλευρο θετικό συναίσθημα που μοιράζονται επισκέπτες και διαμορφωτές γνώμης (ambassadors) στο διαδίκτυο σε σχέση με τον πολιτισμό, τη φύση, τη γαστρονομία και τα καταλύματα.
- Στο 2ο τρίμηνο του έτους, όπου συνήθως αυξάνεται η τουριστική δραστηριότητα και κατ’ επέκταση ο αριθμός των κριτικών στο Διαδίκτυο, καταγράφονται πτωτικές τάσεις στην αξιολόγηση της εμπειρίας με βάση την επίσκεψη στους περισσότερους προορισμούς στην Ευρώπη. Σε αυτό το πλαίσιο, η Ελλάδα, για τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο, διατήρησε και σε αυτή την παράμετρο την ανταγωνιστικότητά της ξεπερνώντας τους ευρωπαϊκούς μέσους όρους.
- Η εμπειρία των επισκεπτών το καλοκαίρι αναμένεται να έχει ύψιστη επίδραση στην φήμη της Ελλάδας συνολικά. Η ικανότητα της χώρας και των επιχειρήσεων να διασφαλίζουν μια ικανοποιητική τουριστική εμπειρία για τους επισκέπτες θα είναι κομβική για τη διατήρηση της ανταγωνιστικότητας του ελληνικού τουρισμού.
- Η εικόνα της Ελλάδας δεν επηρεάζεται από τον πόλεμο στην Ουκρανία από άποψη ελκυστικότητας του προορισμού. Ο πόλεμος αποτελεί μέρος των συζητήσεων γύρω από τις επιπτώσεις του στον πληθωρισμό και τις τιμές για τους επισκέπτες.
«Ποιος πάει που; Πόσο μένει; Πόσα ξοδεύει;»
Σύμφωνα με μελέτη του ΙΝΣΕΤΕ οι τρεις Περιφέρειες που συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο μέρος των ταξιδιωτικών εισπράξεων είναι το Νότιο Αιγαίο, η Κρήτη και η Αττική. Στην ανάλυση των στοιχείων εισερχόμενου τουρισμού (2021), η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συγκέντρωσε το 30,2% των εσόδων από τον τουρισμό, η Κρήτη το 23,2%, η Αττική το 14,2%, ενώ τα νησιά του Ιονίου το 12,6%.
Πιο συγκεκριμένα, για το 2021, στην πρώτη θέση της κατάταξης, σε ό,τι αφορά τις εισπράξεις, διατηρήθηκε η Περιφέρεια Νότιου Αιγαίου με 3,121 δισ. ευρώ. Στη δεύτερη θέση η Περιφέρεια Κρήτης με 2,395 δισ. ευρώ και στην τρίτη θέση με 1,466 δισ. ευρώ βρέθηκε η Αττική. Στην τέταρτη θέση ανέβηκε η Περιφέρεια των Ιονίων Νήσων με 1,297 δισ. ευρώ. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας υποχώρησε στην πέμπτη θέση με τις εισπράξεις να διαμορφώνονται σε 1,012 δισ. ευρώ, στην έκτη θέση ανέβηκε η Περιφέρεια Πελοποννήσου με 250 εκατ. ευρώ και στην έβδομη η Περιφέρεια Θεσσαλίας με 179 εκατ. ευρώ.
Οι χώρες των επισκεπτών
Αναφορικά με τις επισκέψεις την πρώτη θέση στις επισκέψεις κατέχει επίσης η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με 3,624 εκατ. επισκέψεις. Το μεγαλύτερο μέρος των επισκέψεων προήλθε από την Γερμανία (870 χιλ.) και ακολούθησαν οι επισκέψεις ταξιδιωτών από το Ην. Βασίλειο (414 χιλ.) και την Γαλλία (399 χιλ.). Στη δεύτερη θέση βρέθηκε η Κρήτη με τις επισκέψεις να διαμορφώνονται σε 3,148 εκατ, εκ των όποιων από την Γερμανία προήλθαν 1,038 εκατ., τη Γαλλία 365 χιλ. και το Ην. Βασίλειο 219 χιλιάδες. Στην τρίτη θέση βρέθηκε η Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας με 2.934 χιλ. επισκέψεις, με την πλειονότητα των επισκέψεων να προέρχεται από τη Βουλγαρία (529 χιλ.).
Οι επισκέψεις για την Αττική ανέρχονταν σε 2,640 εκατ. έχοντας κύριες πηγές το Ην. Βασίλειο (348 χιλ.), την Γαλλία (311 χιλ.) και την Γερμανία (286 χιλ.). Την πεντάδα των Περιφερειών συμπληρώνουν τα νησιά του Ιονίου με 1.742 χιλ. επισκέψεις. Ο κύριος όγκος των επισκέψεων να προήλθε από το Ην. Βασίλειο (409 χιλ.) και ακολούθησαν η Γερμανία (235 χιλ.) και η Ιταλία (206 χιλ.).
Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, η δαπάνη ανά επίσκεψη στις 13 Περιφέρειες της χώρας το 2021 διαμορφώθηκε κατά μέσο όρο στα 631 ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση +30,7% σε σχέση με το 2019 (482 ευρώ).
Κικίλιας: Θα ξεπεράσουμε το 2019
Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του υπουργού Τουρισμού Βασίλη Κικίλια, ότι «αναμένονται πάνω από 1.000.000 επισκέπτες από το εξωτερικό κάθε εβδομάδα» και πως «η Ελλάδα θα ζήσει έναν ανεπανάληπτο Αύγουστο σε έσοδα και αφίξεις».
«Ταμείο θα κάνουμε στο τέλος της σεζόν ωστόσο εάν τα πράγματα κυλήσουν με μια σχετική ομαλότητα, τα έσοδα από τον τουρισμό θα ξεπεράσουν τα έσοδα του 2019» υπογραμμίζει χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι αυτή η μεγέθυνση του τουριστικού προϊόντος τροφοδοτεί εκατοντάδες επαγγέλματα και στηρίζει τη μέση ελληνική οικογένεια.
Ο κ. Κικίλιας δίνει σημαντικά στοιχεία που αποτυπώνουν την δυναμική ανάπτυξη στον τουρισμό, ιδιαίτερα από τις μεγάλες τουριστικές αγορές. Οι δυο κορυφαίες αγορές του εισερχόμενου τουρισμού Γερμανία και Βρετανία τον Ιούλιο του 2022 κινούνται πάνω από τον Ιούλιο του 2019 σε πολλούς προορισμούς όπως η Ρόδος, όπου οι Γερμανοί είναι +24,6% και οι Βρετανοί +21%, και τα Χανιά με τους Γερμανούς επισκέπτες να είναι στο +78,3% και τους Βρετανούς στο +43,2%.
Πηγή: ot.gr

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
OIKONOMIA
ΔΝΤ: Οι κεντρικές τράπεζες αυξάνουν τα επιτόκια σε συγχρονισμό για να μετριάσουν τις πληθωριστικές πιέσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, οι κεντρικές τράπεζες τόσο στις προηγμένες όσο και στις αναδυόμενες οικονομίες έλαβαν πρωτοφανή μέτρα για τη χαλάρωση των χρηματοπιστωτικών συνθηκών και τη στήριξη της οικονομικής ανάκαμψης, μεταξύ των οποίων η μείωση των επιτοκίων και η αγορά περιουσιακών στοιχείων.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Με τον πληθωρισμό σε υψηλά πολλών δεκαετιών σε πολλές χώρες και τις πιέσεις να διευρύνονται πέρα από τις τιμές των τροφίμων και της ενέργειας, οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής έχουν στραφεί προς πιο αυστηρή πολιτική.
Διαβάστε επίσης – Η επιστροφή των υψηλών επιτοκίων
O κύκλος των αυξήσεων
Στο μείζον αυτό θέμα αναφέρονται, οι οικονομολόγοι του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Τομπίας Αντριάν και Φάμπιο Ναταλούτσι: αναλύοντας το Διάγραμμα της Εβδομάδας υπογραμμίζουν ότι οι κεντρικές τράπεζες σε πολλές αναδυόμενες αγορές άρχισαν προληπτικά να αυξάνουν τα επιτόκια νωρίτερα πέρυσι, ακολουθούμενες από τις προηγμένες οικονομίες τους τελευταίους μήνες του 2021.
Ο κύκλος της νομισματικής πολιτικής συγχρονίζεται πλέον όλο και περισσότερο σε όλο τον κόσμο. Είναι σημαντικό ότι ο ρυθμός της σύσφιξης επιταχύνεται σε αρκετές χώρες, ιδιαίτερα στις προηγμένες οικονομίες, τόσο ως προς τη συχνότητα όσο και ως προς το μέγεθος των αυξήσεων των επιτοκίων.
Ορισμένες κεντρικές τράπεζες έχουν αρχίσει να μειώνουν το μέγεθος των ισολογισμών τους, προχωρώντας περαιτέρω προς την ομαλοποίηση της πολιτικής.
Ανοδικοί κίνδυνοι
Οι αναλυτές του ΔΝΤ υπογραμμίζουν ότι οι σταθερές τιμές αποτελούν κρίσιμη προϋπόθεση για βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη. Με τους κινδύνους για τις προοπτικές του πληθωρισμού να κλίνουν προς τα πάνω, οι κεντρικές τράπεζες πρέπει να συνεχίσουν την ομαλοποίηση για να αποτρέψουν την παγίωση των πληθωριστικών πιέσεων.
Πρέπει να ενεργήσουν αποφασιστικά για να επαναφέρουν τον πληθωρισμό στον στόχο τους, αποφεύγοντας κινήσεις που θα έβλαπταν την αξιοπιστία που χτίστηκε τις τελευταίες δεκαετίες.
Οι συντάκτες της μελέτης αναφέρουν επίσης, ότι η νομισματική πολιτική δεν μπορεί να επιλύσει τα εναπομείναντα σημεία συμφόρησης που σχετίζονται με την πανδημία στις παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού και τις διαταραχές στις αγορές εμπορευμάτων λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.
Ωστόσο, μπορεί να επιβραδύνει τη συνολική ζήτηση για την αντιμετώπιση των πληθωριστικών πιέσεων που σχετίζονται με τη ζήτηση, επομένως ο στόχος είναι η αυστηροποίηση των χρηματοοικονομικών συνθηκών.
Οι θολές προοπτικές
Η υψηλή αβεβαιότητα που θολώνει τις προοπτικές της οικονομίας και του πληθωρισμού εμποδίζει την ικανότητα των κεντρικών τραπεζών να παρέχουν απλές οδηγίες σχετικά με τη μελλοντική πορεία της πολιτικής.
Ωστόσο, η σαφής επικοινωνία από τις κεντρικές τράπεζες σχετικά με την ανάγκη περαιτέρω αυστηροποίησης της πολιτικής και των μέτρων που απαιτούνται για τον έλεγχο του πληθωρισμού είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση της αξιοπιστίας.
Η σαφής επικοινωνία είναι επίσης κρίσιμη για να αποφευχθεί μια απότομη, άτακτη αυστηροποίηση των χρηματοοικονομικών συνθηκών που θα μπορούσε να αλληλεπιδράσει και να ενισχύσει τις υπάρχουσες χρηματοπιστωτικές ευπάθειες, θέτοντας σε κίνδυνο την οικονομική ανάπτυξη και τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα.
Πηγή: ΟΤ

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago
Το άγαλμα που άφησε άφωνες τις υπηρεσίες του Δήμου στα Παλαιά Βόλου
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ17 ώρες ago
Σοβαρό τροχαίο στο τρούλο στην Σκιαθο με τραυματισμό
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago
Αυτός είναι ο 34χρονος που απείλησε την 26χρονη σύντροφό του με κατσαβίδι στο Βόλο
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago
Σε υπόθεση θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση της αρπαγής ενός βρέφους- Στον Βόλο αναζητούν οι αρχές τον πατέρα του
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago
Απίστευτο περιστατικό σε ιερό ναό της Νέας Ιωνίας- Ιερέας απαγόρευσε ζευγάρι να μπει στο ναό επειδή …φορούσαν μάσκες
-
ΕΛΛΑΔΑ4 ημέρες ago
Μερομήνια: Πώς θα είναι το φθινόπωρο και ο χειμώνας – Ποιοι θα είναι οι «σκληρότεροι» μήνες
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago
Βόλος- Μπήκε σε κατάστημα εστίασης για πότο.. και αφού ήπιε.. έβρισε και χτύπησε δύο γυναίκες υπαλλήλους γιατί δεν ήθελε να πληρώσει
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago
Διάλυση υπηρεσιών στο Δήμο Σκιαθου καταγγέλει ο Ν Γιαμαρελος