Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

Συναγερμός στα σχολεία: Φόβοι για μάθημα σε κρύες αίθουσες

Published

on

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Σε απόλυτο εκτροχιασμό οδηγούνται τα ταμεία των σχολικών επιτροπών λόγω των υπέρογκων ποσών που καλούνται να καταβάλουν, εν μέσω ενεργειακής κρίσης, για την αποπληρωμή λογαριασμών ρεύματος και θέρμανσης. Η περσινή σχολική χρονιά, με τα ανοιχτά παράθυρα λόγω Covid, φαίνεται πως εκτόξευσε τις ανάγκες για θέρμανση στα ύψη, αναγκάζοντας τις σχολικές επιτροπές να διαθέσουν το σύνολο της ετήσιας κρατικής επιχορήγησης – που υπό κανονικές συνθήκες προορίζεται για την κάλυψη όλων των αναγκών των μονάδων – αποκλειστικά για την εξόφληση λογαριασμών. Και, ενώ οι έκτακτες ενισχύσεις της πολιτείας δεν φτάνουν για να καλύψουν τα αυξημένα έξοδα, τα άλλοτε νοικοκυρεμένα ταμεία των σχολικών επιτροπών αποκτούν μέρα με τη μέρα ολοένα και μεγαλύτερες «μαύρες τρύπες».

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε επίσης: Νίκη Κεραμέως: Στόχος ο εκσυγχρονισμός του σχολείου με γνώμονα την οικογένεια

Από την πλευρά τους, οι πρόεδροι των σχολικών επιτροπών διακανονίζουν οφειλές, ώστε να περισσεύει… κάτι και για τις λοιπές ανάγκες, οι οποίες όμως αναμένεται φέτος να μείνουν ακάλυπτες. Την ίδια ώρα, σοκ προκαλεί η πληροφορία ότι υπάλληλοι της ΔΕΗ έφτασαν προ 10 ημερών έξω από νηπιαγωγείο της Αττικής με εντολή να κόψουν το ρεύμα για απλήρωτο λογαριασμό.

«Δεν θα αφήσουμε τα παιδιά μας να κρυώσουν», είναι η απάντηση που δίνεται από κάθε σχολική επιτροπή ανά την επικράτεια, με τους προέδρους τους να δεσμεύονται ότι θα πράξουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να κρατηθούν τα σχολεία ζεστά. Ταυτόχρονα, κοινή είναι και η έκκληση που απευθύνουν προς το κράτος, ζητώντας να αυξηθούν άμεσα τα ποσά των έκτακτων ενισχύσεων, ώστε να καταλαγιάσει ο φόβος για μάθημα τον φετινό χειμώνα σε κρύες σχολικές αίθουσες.

Σε δεινή θέση

Ενδεικτική της δεινής θέσης στην οποία βρίσκονται οι σχολικές επιτροπές είναι η περίπτωση της Θεσσαλονίκης. Οπως εξηγεί στα «ΝΕΑ» η αντιδήμαρχος Παιδείας Ιωάννα Κοσμοπούλου που διαχειρίζεται τα οικονομικά δύο σχολικών επιτροπών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, για τις συνολικά 218 σχολικές μονάδες του Δήμου Θεσσαλονίκης, η περσινή ετήσια κρατική επιχορήγηση ήταν συνολικά 2,7 εκατ. ευρώ και περιελάμβανε τα 2,4 εκατ. ευρώ της ετήσιας κρατικής επιχορήγησης, συν μια έκτακτη ενίσχυση για θέρμανση ύψους 300.000 ευρώ που δόθηκε τον Μάρτιο.

Οι ετήσιες δαπάνες, όμως, για ρεύμα και θέρμανση ξεπέρασαν το ποσό της ετήσιας επιχορήγησης κατά 450.000 ευρώ, αφού το κόστος για θέρμανση στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ανήλθε σε 1,25 εκατ. ευρώ, της Δευτεροβάθμιας σε 1,1 εκατ. ευρώ και για ρεύμα στα 800.000 ευρώ, δαπάνη που συνολικά αγγίζει τα 3,15 εκατ. ευρώ.

«Αν αθροίσετε τα ποσά που σας είπα, θα δείτε ότι υπερβαίνουν την κρατική επιχορήγηση. Η Πρωτοβάθμια για τη θέρμανση εξόφλησε τα 600.000 ευρώ από τα 1,25 εκατ. ευρώ και τα υπόλοιπα τα έχει σε διακανονισμό. Το ίδιο και η Δευτεροβάθμια, που εξόφλησε τα 350.000 ευρώ. Επιδιώκουμε τους διακανονισμούς για να περισσεύει και κάτι για τις υπόλοιπες ανάγκες. Αλλά και ο διακανονισμός πρέπει κάποτε να πληρωθεί. Εν τω μεταξύ, έρχονται και νέοι λογαριασμοί. Τώρα αναμένουμε να εκταμιευθεί άλλη μια έκτακτη επιχορήγηση 300.000 ευρώ, ποσό που πρακτικά αντιστοιχεί στους λογαριασμούς θέρμανσης των σχολικών μονάδων μόνο για έναν μήνα», αναφέρει η Ιωάννα Κοσμοπούλου συμπληρώνοντας: «Η κατάσταση είναι πάρα πολύ δύσκολη, ζητάμε επιπλέον επιχορήγηση από το κράτος. Γιατί, αν φτάσουμε στο απροχώρητο, δεν ξέρω πώς μπορεί να αντιδράσουν και οι πάροχοι. Εμείς σε καμία περίπτωση δεν θα αφήσουμε τα παιδιά μας να κρυώσουν αλλά θα τους στερήσουμε ενδεχομένως κάτι άλλο που τους είναι απαραίτητο».

Ο Δήμος Αθηναίων

Από την πλευρά του, και ο Δήμος Αθηναίων, διά στόματος δημάρχου, ξεκαθαρίζει ότι κανένας μαθητής και καμία μαθήτρια δεν θα κρυώσει φέτος τον χειμώνα. Για λογαριασμό των 14 επιτροπών που είναι αρμόδιες για τις 396 σχολικές μονάδες του Δήμου Αθηναίων, μιλά στα «ΝΕΑ» ο αντιδήμαρχος Παιδείας και Ψηφιακής Μετάβασης Νικόλαος Βαφειάδης, σημειώνοντας πως, αν και οι ανάγκες της πρωτεύουσας για θέρμανση δεν είναι τόσο αυξημένες όσο στα σχολεία του Βορρά, εντούτοις, η κατάσταση δεν παύει να είναι κρίσιμη, αφού από το περσινό ετήσιο ποσό της κρατικής επιχορήγησης των 3.559.920 ευρώ, το 80% δόθηκε για την αποπληρωμή λογαριασμών.

Την κατακόρυφη αύξηση των δαπανών για ρεύμα και θέρμανση επιβεβαιώνει και ο πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής της Δ’ Κοινότητας του Δήμου Αθηναίων, αρμόδιος για 17 σχολεία.

«Μέχρι και πριν από την ενεργειακή κρίση, το ποσό που δίναμε για λογαριασμούς δεν ξεπερνούσε το 40%-50% της ετήσιας επιχορήγησης. Αυτή τη στιγμή μπορεί να έχουμε φτάσει και στο 70%. Τα οικονομικά βγαίνουν με δυσκολία, παρ’ όλα αυτά, θα κάνουμε ό,τι μπορούμε να μη μείνει καμία σχολική μονάδα χωρίς ζέστη και φως», αναφέρει ο Γιώργος Ρωμανέας.

Ιδια εικόνα αδιεξόδου και στον Δήμο Γλυφάδας όπου, όπως εξηγεί η πρόεδρος Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Γεωργία Βαμβακερού, αρμόδια για 15 δημοτικά, 18 νηπιαγωγεία, το 100% της κρατικής επιχορήγησης ξοδεύεται πλέον σε λογαριασμούς, με τις υπόλοιπες ανάγκες, για λάμπες, τζάμια, σιδερικά, χαρτική ύλη, καθαριστικά, να μπαίνουν αναγκαστικά σε δεύτερη μοίρα.

«Είναι τεράστιοι πια οι λογαριασμοί. Σήμερα με τα χίλια ζόρια πετύχαμε διακανονισμό για το ρεύμα αλλά και τον διακανονισμό πώς θα τον πληρώνουμε αν τρέχουν καινούργια τιμολόγια; Στη Γλυφάδα δεν υπάρχει περίπτωση τα σχολεία μας να μείνουν χωρίς θέρμανση. Ωστόσο, η επιχορήγηση που μας δίνει το κράτος είναι πάρα πολύ μικρή. Η πολιτεία θα πρέπει να θέσει ως πρώτη προτεραιότητα τα σχολεία».

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΑ ΝΕΑ

https://connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v10.0&appId=723998868044315&autoLogAppEvents=1

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Σφοδρές καταιγίδες, κεραυνοί και θυελλώδεις άνεμοι – Πού θα χιονίσει

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Κακοκαιρία, σήμερα, σε όλη τη χώρα με κύρια χαρακτηριστικά τα τοπικά μεγάλα ύψη βροχής, τις μεγάλες ραγδαιότητες βροχόπτωσης, τη μεγάλη συχνότητα κεραυνών στα θαλάσσια-παραθαλάσσια τμήματα και τους θυελλώδεις ανέμους 7 με 8 μποφόρ.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο, στη δυτική και νότια Πελοπόννησο, στην Κρήτη (κυρίως στη δυτική και νότια), στη δυτική Στερεά, στην Ήπειρο, βαθμιαία στην υπόλοιπη Πελοπόννησο, στην ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), στην κεντρική Μακεδονία, στη Θεσσαλία, στις Κυκλάδες, στην Εύβοια, στις Σποράδες και από το μεσημέρι στην ανατολική Μακεδονία, στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Σημειώνεται ότι τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ιδιαίτερα ισχυρά στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία και στα βορειότερα τμήματα της Θεσσαλίας.

Χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα βορειοανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 6 και από το απόγευμα 7 τοπικά 8 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 7 και τοπικά στο Ιόνιο 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει στα δυτικά τους 17 με 18 βαθμούς, στην ανατολική νησιωτική χώρα τους 18 με 21 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 13 με17 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στην κεντρική και από το μεσημέρι στην ανατολική Μακεδονία. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά κυρίως της δυτικής Μακεδονίας.

Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7 και βαθμιαία τοπικά έως 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 07 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά κυρίως της Ηπείρου.

Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 6 με 7 και τοπικά στο Ιόνιο 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 08 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις αυξημένες με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά ιδιαίτερα στα βορειότερα τμήματα της Θεσσαλίας.

Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 09 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά κυρίως στη δυτική και νότια Κρήτη.

Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα έιναι από τις μεσημβρινές ώρες κατά τόπους ισχυρά.

Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά.

Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 09 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες.Τα φαινόμενα από τις προμεσημβρινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρά.

Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 09 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες.Τα φαινόμενα από τις προμεσημβρινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρά.

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και βαθμιαία ανατολικοί βορειοανατολικοί τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 07 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

https://connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v10.0&appId=723998868044315&autoLogAppEvents=1

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Το αρχαίο έργο που θα δροσίσει τους σύγχρονους Αθηναίους

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

του Andrew Dunne

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ενα αρχαίο υδραγωγείο της Αθήνας θα μπορούσε να αποκτήσει μια νέα «πνοή», στο πλαίσιο των εντατικότερων προσπαθειών που καταβάλλει η Ευρώπη για την αντιμετώπιση της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Η Περιφέρεια Αττικής σκοπεύει να αξιοποιήσει ένα υδραγωγείο, το οποίο κατασκευάστηκε με εντολή του ρωμαίου αυτοκράτορα Αδριανού τον 2ο αιώνα μ.Χ. για την άρδευση σημερινών χώρων πρασίνου, οι οποίοι στην παρούσα φάση επεκτείνονται, για να περιοριστεί ο αντίκτυπος των ασφυκτικών θερμοκρασιών.

Η υπόγεια σήραγγά του είχε μήκος 20 χιλιόμετρα και μετέφερε νερό από τις παρυφές της Πάρνηθας βόρεια της Αθήνας έως σχεδόν το κέντρο της πόλης.

Παγκόσμια πρόκληση

Η πιθανή αναβίωση είναι μέρος μιας προσπάθειας που παρατηρείται ανά την Ευρώπη για την εξεύρεση διαφορετικών λύσεων σε τοπικό επίπεδο σε μια ολοένα συχνότερη παγκόσμια πρόκληση, την ει δυνατόν καλύτερη προσαρμογή στις αναπόφευκτες συνέπειες της κλιματικής αλλαγής. «Η Αθήνα χαρακτηρίζεται από πολύ περιορισμένους χώρους πρασίνου κι αυτό έχει τεράστιο αντίκτυπο στις υψηλές θερμοκρασίες που βιώνουμε», δήλωσε η Χρυσή Λασπίδου, καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και επικεφαλής του χρηματοδοτούμενου από την ΕΕ έργου για την προσαρμογή στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, ARSINOE.

Ενα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό αυτού του έργου είναι ότι χρησιμοποιεί μια πλατφόρμα διαδικτυακών αγορών τύπου marketplace, το «Climate Innovation Window». Η πύλη αυτή, η κατασκευή της οποίας βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες να δηλώσουν τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν λόγω της κλιματικής αλλαγής, από παράκτιες πλημμύρες μέχρι μεγάλες δασικές πυρκαγιές, οι οποίες στη συνέχεια αντιστοιχίζονται με καινοτόμες λύσεις που έχουν δοκιμαστεί στον εκάστοτε τομέα.

Η Αρσινόη

Για μια πόλη σαν την Αθήνα, η οποία πέρυσι ήταν η πρώτη στην Ευρώπη που διόρισε επικεφαλής Αντιμετώπισης Αστικής Υπερθέρμανσης, η αύξηση της βλάστησης αποτελεί επιτακτική ανάγκη. Οι έρευνες δείχνουν ότι η αύξηση των χώρων πρασίνου θα μπορούσε να συμβάλει στη γενικότερη μείωση των θερμοκρασιών στις πόλεις έως και κατά 6 βαθμούς Κελσίου.

Το έργο ARSINOE ζητά από τους Αθηναίους να αναφέρουν τη δενδροκάλυψη της περιοχής τους μέσω μιας κοινής πλατφόρμας και αναδεικνύει τα οφέλη της δημιουργίας μιας πιο πράσινης πόλης μέσω εικονικής πραγματικότητας. Τα δύο αυτά τεχνολογικά μέσα αυξάνουν την ευαισθητοποίηση του κοινού για την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή και βοηθούν τους ερευνητές να κατανοήσουν καλύτερα ποιες λύσεις προτιμούν περισσότερο οι κάτοικοι.

Το έργο ARSINOE συνεργάζεται επίσης με σχολεία στην περιοχή της Μητροπολιτικής Αθήνας. Η διδασκαλία των μαθητών για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στο περιβάλλον και την κοινωνία θα μπορούσε να ανοίξει τον δρόμο προς μια πιο βιώσιμη καταναλωτική συμπεριφορά, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης της κατανάλωσης ενέργειας και της παραγωγής αποβλήτων, και να βοηθήσει τα παιδιά να αντεπεξέλθουν μελλοντικά στην υπερθέρμανση του πλανήτη.

Η φιλόδοξη πρωτοβουλία

Αλλά η πιο φιλόδοξη ίσως πρωτοβουλία του έργου είναι η αναβίωση του Αδριάνειου Υδραγωγείου, η κατασκευή του οποίου ξεκίνησε το 125 μ.Χ. και διήρκεσε 15 χρόνια. Εως τη δεκαετία του 1930, το υδραγωγείο εξυπηρετούσε την περιοχή της Μητροπολιτικής Αθήνας και σήμερα εξακολουθεί να περιέχει νερό, το οποίο, επειδή δεν απολυμαίνεται, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για αρδευτικούς σκοπούς.

Ηδη κατασκευάζονται αγωγοί και βρίσκεται σε εξέλιξη η κατασκευή συστήματος υδροδότησης. «Η αύξηση του πρασίνου της Αθήνας και η χρήση νερού από το Αδριάνειο Υδραγωγείο θα ενισχύσουν την ανθεκτικότητά μας πολύπλευρα σε τοπικό επίπεδο», ανέφερε η Χρυσή Λασπίδου. «Η παρέμβασή μας δεν θα περιλαμβάνει μόνο τη δημιουργία χώρων πρασίνου και τον μετριασμό των υψηλών θερμοκρασιών, αλλά και την αξιοποίηση της τοπικής γνώσης, κουλτούρας και ιστορίας για την προώθηση ενός ιδιαίτερου αισθήματος ταυτότητας και κοινότητας».

* Η έρευνα για το παρόν άρθρο χρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ενωση. Το παρόν άρθρο δημοσιεύτηκε αρχικά στο περιοδικό Horizon, το περιοδικό της ΕΕ για την Ερευνα και την Καινοτομία.

Ολόκληρο το άρθρο στο www.tanea.gr

https://connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v10.0&appId=723998868044315&autoLogAppEvents=1

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ3 λεπτά ago

Ο Μητσοτάκης χτίζει το αφήγημα της χαμένης ψήφου προς ΠΑΣΟΚ και άκρα Δεξιά

ΕΛΛΑΔΑ4 λεπτά ago

Καιρός: Σφοδρές καταιγίδες, κεραυνοί και θυελλώδεις άνεμοι – Πού θα χιονίσει

ΚΟΣΜΟΣ12 λεπτά ago

ΗΠΑ: Νεοσύλλεκτοι, ο νέος «πονοκέφαλος» του αμερικανικού Πενταγώνου

LIFESTYLE16 λεπτά ago

Το νέο ζευγάρι της showbiz: «Καυτή» ελληνίδα ηθοποιός σε σχέση με ποδοσφαιριστή

ΠΟΛΙΤΙΚΗ22 λεπτά ago

Τα κρυφά χαρτιά της κυβέρνησης για παροχές από Ιανουάριο  

ΕΛΛΑΔΑ23 λεπτά ago

Το αρχαίο έργο που θα δροσίσει τους σύγχρονους Αθηναίους

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ28 λεπτά ago

Εποχή Βιέρα στην Επισκοπή – www.ertsports.gr

OIKONOMIA30 λεπτά ago

Πώς θα γλιτώσετε φόρο έως 6.400 ευρώ από την ανακαίνιση ακινήτων

LIFESTYLE35 λεπτά ago

Αποκάλυψη: Αυτοί είναι οι παίκτες που θα συμμετάσχουν στο Survivor All Star

ΕΛΛΑΔΑ42 λεπτά ago

Νηπιοτροφείο – κολαστήριο: Καταγγελία φωτιά για τη δομή της Καλλιθέας

ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago

Συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος στην Αγχίαλο

ΜΑΓΝΗΣΙΑ7 ημέρες ago

Mάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει 60χρονος Βολιώτης – Υπέστη κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις μετά από τροχαίο ατύχημα

LIFESTYLE6 ημέρες ago

Σοκάρει η Αλεξάνδρα Πασχαλίδου – «Μου έχει πέσει το… στήθος. Τι να το κάνεις, άμα έχεις ζήσει 52 χρόνια»

LIFESTYLE5 ημέρες ago

«Εννοείται ότι η Τζούλια Νόβα ενδιαφέρθηκε για εμένα, τόσα χρόνια ήμασταν μαζί»

ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ημέρες ago

Καταγγελία φοιτητή για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας του ζητουν 150 ευρώ για να παρει το Πτυχιο του

ΜΑΓΝΗΣΙΑ7 ημέρες ago

Σοκ πέθανε ο Αντώνης Μανδαλος

ΣΤΟΙΧΗΜΑ7 ημέρες ago

Στοίχημα Τετάρτης: Βέλγιο – Καναδάς σε αποδόσεις έως 8.10

ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ημέρες ago

Έκλεψε τον άρρωστο σύντροφο της και εξαφανίστηκε 60χρονη στον Βόλο

ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ημέρες ago

Σόκ μπήκε με πιστόλι σε καφετέρια στην Μηλίνα και απέιλησε τον ιδιοκτήτη

LIFESTYLE2 ημέρες ago

Αποκαλύψεις – φωτιά από την Τζούλια Νόβα: «Στον Τροχό της Τύχης όλοι ξεσπούσαν σε εμένα, έγινε κάτι και…» (vid)

Δημοφιλή