Connect with us

ΚΟΣΜΟΣ

Συναγερμός στις ΗΠΑ για πιθανές διαδηλώσεις εν όψει της ορκωμοσίας

Published

on

Spread the love

Μετά και την άρνηση του Μάικ Πενς να ενεργοποιήσει την 25η τροπολογία που προβλέπει απομάκρυνση του Προέδρου, λόγω ψυχικής ή σωματικής ανικανότητας, η Νάνσι Πελόζι ανακοίνωσε ότι έδωσε οδηγίες στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής να προετοιμαστεί για την παραπομπή του Ντόναλντ Τραμπ, ενώ είχε και επικοινωνία με τον επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων.

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Όπως δήλωσε η πρόεδρος της Βουλής: «Μαζί με τον επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Γερουσία καλούμε τον Αντιπρόεδρο να αποπέμψει άμεσα αυτό τον Πρόεδρο κάνοντας χρήση της 25ης Τροπολογίας του Συντάγματος. Αν ο Αντιπρόεδρος και το υπουργικό συμβούλιο δεν κάνουν κάτι, το Κογκρέσο είναι έτοιμο να προχωρήσει τις διαδικασίες της παραπομπής».

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Με το Λευκό Οίκο να απαντά ότι ενδεχόμενη παραπομπή θα διχάσει περισσότερο τους Αμερικανούς, υπέρ της αποπομπής τάσσονται και κάποιοι Ρεπουμπλικανοί, με τη Γερουσιαστή της Αλάσκα Μερκόφσκι να ζητά με συνέντευξή της από τον Ντόναλντ Τραμπ να παραιτηθεί.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters, το 56% των πολιτών ζητά την άμεση αποπομπή του Προέδρου, ενώ αποστάσεις κράτησε ο Τζο Μπάιντεν λέγοντας ότι είναι απόφαση του Κογκρέσου.

«Μου είπαν, καθώς ερχόμουν εδώ, ότι (ο Τραμπ) είπε ότι δεν θα εμφανιστεί στην τελετή ορκωμοσίας. Είναι ένα από τα λίγα πράγματα, στα οποία συμφωνούμε. Είναι πολύ καλό που δε θα έρθει», δήλωσε ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

Πάντως οι αρχές προετοιμάζονται με τεραστίων διαστάσεων κινητοποίηση, να περιφρουρήσουν τη διαδικασία της ορκωμοσίας, αφού οι οπαδοί του Τραμπ με μηνύματά τους καλούν σε νέες κινήσεις διαμαρτυρίες, απειλώντας και με χρήση όπλων, αλλά και «ολοκληρωτικό πόλεμο».

Σύμφωνα με τις αρχές παραδόθηκε ο Ρίτσαρντ Μπαρνέτ, ο άντρας που είχε φωτογραφηθεί στο γραφείο της Νάνσι Πελόζι και βρίσκεται αντιμέτωπος με τουλάχιστον τρεις κατηγορίες. Οι αρχές συνέλαβαν επίσης τον άντρα που κουβαλούσε τον πόντιουμ της Προέδρου της Βουλής στους διαδρόμους. Το FBI ζητά τη βοήθεια του κοινού για να εντοπίσει τους δράστες της επίθεσης, ενώ επικήρυξε και με 50.000 δολάρια τον φερόμενο βομβιστή.

Από τους ενενήντα εκατομμύρια ακολούθους στο μηδέν, βρέθηκε ο απερχόμενος πρόεδρος μόλις το τουίτερ τον μπλόκαρε, ο Τραμπ άρχισε να γράφει μέσω του επίσημου λογαριασμού του πρόεδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, γράφοντας ότι σκέφτεται να φτιάξει το δικό του μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Λίγα λεπτά μετά τα τουίτς διαγράφηκαν, όπως επίσης και ο λογαριασμός της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ. Ο γιος του Τραμπ Ντον Τζούνιορ μιλάει για οργουελική απαγόρευση.

«Αν προσπαθήσει να μπει με το λογαριασμό κάποιου άλλου ή αν προσπαθήσει να φτιάξει καινούριο λογαριασμό και αυτά θα μπλοκαριστούν», δήλωσε δημοσιογράφος του CNN.

«Αυτό που συνέβη στο Καπιτώλιο ήταν το αποτέλεσμα πολλών ετών αδιαφορίας από τις εταιρίες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης απέναντι στο μίσος που είχε κατακλύσει τις πλατφόρμες τους.», τόνισε ο Ιμράντ Αχμέντ, Διευθύνων Σύμβουλος του Κέντρου Διαδικτυακού Μίσους.

Η πλατφόρμα εστιάζει στα δύο τελευταία τουίτς του απερχόμενου προέδρου. Στο πρώτο δηλώνει ότι οι 75 εκατομμυρια Αμερικανοί πατριώτες που τον ψήφισαν θα έχουν φωνή στο μέλλον. Στο δεύτερο, ότι δε θα παραστεί στην ορκωμοσία του νέου προέδρου. Στην πολιτική του ανάλυση το τουίτερ θεωρεί ότι αυτά τα ποσταρίσματα ενέχουν τον κίνδυνο περαιτέρω υποκίνησης βίας.

Τραμπ και τουίτερ δύο άσπονδοι φίλοι. Πολλοί θεωρούν ότι η απόφαση ήρθε αργά. Ο Τραμπ κάρφωνε αντιπάλους, έβριζε τα μέσα ενημέρωσης, απέλυε υπουργούς και έκανε εξωτερική πολιτική. Το τουίτερ ωστόσο, κέρδιζε χρήστες που ήθελαν να διαβάζουν τα εμπρηστικά τουίτς του Τραμπ, στα οποία η πλατφόρμα είχε βάλει παρόλα αυτά 470 φορές επισημάνσεις για παραπλανητικό περιεχόμενο.

«Αυτού του τύπου τις ενέργειες το τουίτερ συνήθως τις κάνει όταν έχουμε να κάνουμε με τρομοκράτες και τρομοκρατικές οργανώσεις.», ανέφερε δημοσιογράφος του CNN.

«Το Twitter μπορεί να με απαγορεύσει και μένα γι`αυτό που θα πω… Ο Αγιατολάχ μπορεί να τουιτάρει, αλλά ο Τραμπ όχι. Αυτό λέει πολλά για όσους διοικούν το Twitter», σχολίασε ο Τραμπ.

Στο μεταξύ η Google κατέβασε από το διαδικτυακό της κατάστημα εφαρμογών, το Παρλέρ ιστοσελίδα με ακροδεξιό περιεχόμενο, ενώ και η Αpple εξετάζει το ενδεχόμενο.

Ρεπορτάζ: Λένα Αργύρη, Μαρία Αλεξάκη

Πηγή: ΕΡΤ

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

loading...
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
VIDEO48 λεπτά ago

Σκιάθος :Εσπερινός&Αγρυπνία προς τιμή της Ισαποστόλου Αγίας Ελένης στις Κουκουναριές-Ρεπορτάζ: Γιάννης Αποστολίδης

ΕΛΛΑΔΑ53 λεπτά ago

Θεσσαλονίκη: Άγρια συμπλοκή ανηλίκων μετά από παρενόχληση κοριτσιών – Μία σύλληψη και 8 προσαγωγές

ΣΤΟΙΧΗΜΑ2 ώρες ago

Best Picks Παρασκευής με μπάλα και σνούκερ στο 4.15

ΒΟΛΟΣ3 ώρες ago

Καθησυχαστικός ο Κ. Γουργουλιάνης ως προς τις επιπτώσεις στην ανθρώπινη υγεία από τη σκόνη που αιωρείται στον Βόλο μετά τις πλημμύρες

ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ώρες ago

Προειδοποίηση προς τους δημότες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, απευθύνει ο Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου λόγω νέας προσπάθειας εξαπάτησης πολιτών

ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ώρες ago

Η κακοκαιρία Daniel μετέτρεψε τη λίμνη Κάρλα στη μεγαλύτερη της Ελλάδας

MEDIA3 ώρες ago

Αθλητικές μεταδόσεις (Παρασκευή 22/9) – Δείτε το πρόγραμμα

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ4 ώρες ago

Η AlphaTauri χρειάζεται τρεις θέσεις για το 2024, σύμφωνα με το Γιούκι Τσουνόντα

ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ4 ώρες ago

«ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ»: Οι Επίσημες Σελίδες παρουσίασαν στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης

ΑΘΗΝΑ4 ώρες ago

«ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ»: Εορτασμός της ιστορικής επετείου της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας

VIDEO5 ημέρες ago

Λάρισα: Έκαναν «φτερά» ΑΤΜ και χρηματοκιβώτιο από τη Γιάννουλη

VIDEO4 ημέρες ago

Στην εισαγγελία κάτοικοι της Δράκειας υπέστη ζημιές από την κακοκαιρία η περιοχή του Πηλίου

ΕΛΛΑΔΑ2 ημέρες ago

«Έρχεται κακοκαιρία που θα θυμίζει Daniel» λέει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης

ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago

Διπλό market pass για τους κατοίκους της Μαγνησίας

ΜΑΓΝΗΣΙΑ7 ημέρες ago

Κλειστά παραμένουν τα σχολεία και την επόμενη εβδομάδα

ΕΛΛΑΔΑ6 ημέρες ago

Πήλιο: Εντυπωσιακή αποκατάσταση των ακτών που επλήγησαν από την κακοκαιρία από την ομάδα του «Typhoon Project»

ΘΕΣΣΑΛΙΑ3 ημέρες ago

Η τσίπα δεν αγοράζεται κύριε Αγοραστέ –

ΘΕΣΣΑΛΙΑ5 ημέρες ago

Άδικα έκαναν τους …δύτες οι διαρρήκτες που άνοιξαν πολυκατάστημα την ώρα που η περιοχή βούλιαζε- “Την πάτησαν” με τα… ψεκασμένα χαρτονομίσματα (φωτο) –

VIDEO20 ώρες ago

Αυτοψία του Αχιλλέα Μπέου στην λίμνη Κάρλα-Ανήσυχος με την κατάσταση που επικρατεί &την δυσφορία-Ρεπορτάζ: Γιάννης Αποστολίδης

ΠΟΛΙΤΙΚΗ4 ημέρες ago

Στέφανος Κασσελάκης: Πώς μπορεί να μπει στη Βουλή

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλή