ΕΛΛΑΔΑ
Συναινετικό διαζύγιο με ένα… κλικ σε 10 ημέρες (video)


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Στη νέα ψηφιακή εποχή περνάει πλέον και η έκδοση του συναινετικού διαζυγίου. Οι δύο πλευρές -μέσω πληρεξούσιου δικηγόρου- θα μπορούν ηλεκτρονικά από την πλατφόρμα gov.gr να λύουν τον γάμο τους εντός 10 ημερών.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Με τη διαδικασία να απλοποιείται ακόμη περισσότερο, τα ζευγάρια που αποφασίζουν να τραβήξουν χωριστούς δρόμους γλιτώνουν κόπο και χρόνο, καθώς το συναινετικό διαζύγιο είναι μόλις λίγα… ψηφιακά “κλικ” μακριά.
Με το νέο νόμο για το οικογενειακό δίκαιο που ψηφίστηκε πρόσφατα από τη Βουλή προβλέπεται ότι με μια κοινή ψηφιακή δήλωση μέσω πληρεξουσίου δικηγόρου οι σύζυγοι μπορούν να λύσουν τα δεσμά του γάμου τους, χωρίς να φτάσουν στο δικαστήριο.
Το ακόμη πιο καινοτόμο ωστόσο, που αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή είναι η υποβολή του αιτήματος για συναινετικό διαζύγιο σε ειδική πλατφόρμα μέσω του gov.gr. Με οκτώ απλά βήματα μέσα σε 10 ημέρες, το ζευγάρι αποχαιρετά τον κοινό του βίο.
Οι ενδιαφερόμενοι “Υποβάλλουν όλα τα στοιχεία σε συνεννόηση με τον πληρεξούσιο δικηγόρο, δηλαδή έτος, τόμος ληξιαρχικής πράξης γάμου και άλλα και στη συνέχεια οι πληρεξούσιοι δικηγόροι σε συνεργασία με το συμβολαιογράφο να διεκπεραιώσουν ηλεκτρονικά τη διαδικασία”
Και οι δύο πλευρές ενημερώνονται για την πορεία της διαδικασίας με ένα απλο e-mail. Αφού παρέλθει το 10ημερο συντάσσεται συμβολαιογραφική πράξη είτε με φυσική παρουσία, είτε ψηφιακά και ηλεκτρονικά ενημερώνεται και το ληξιαρχείο.
Η πλατφόρμα αναμένεται να τεθεί σε πιλοτική λειτουργία τον Ιούλιο, από το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής.
Πηγή: ΕΡΤ
Ρεπορτάζ: Άννα Βλαχοπαναγιώτη

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

-
COVER STORY3 ημέρες ago
Αλοννησος έκρηξη σε σκάφος με φωτιά και τραυματισμό μέλους video
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago
Πέθανε ξαφνικά 49χρονη γυναίκα
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago
Ληστεία σε ζαχαροπλαστείο του Βόλου
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago
Συνελήφθη 34χρονη που δούλευε χωρίς πιστοποιητικό υγείας
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ ΣΤΟ ΜΑΜΜΑ ΜΙΑ ΓΙΑ ΚΑΦΕ ΚΑΙ ΠΡΩΙΝΟ ΣΤΗΝ ΒΑΓΓΕΛΙΤΣΑ ΒΕΛΕΝΤΖΑΚΟΥ
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago
Χωρις σημα Ίντερνετ η COSMOTE στην Σκιαθο
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago
Πέθανε 48χρονος
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago
SUNDAY:ΤΟ ΠΛΩΤΟ ΠΑΛΑΤΙ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΠΕΛΟΥΖΟΥ ΣΤΗΝ ΣΚΙΑΘΟ.