Connect with us

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Συναντήσεις ΕΒΕ Καρδίτσας στην Αθήνα για τις αποζημιώσεις του ΙΑΝΟΥ

Published

on

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Σε θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκαν χθες 28/6/2022 και 29/6/2022 στην Αθήνα συναντήσεις αντιπροσωπείας της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Καρδίτσας με την ηγεσία και στελέχη των Υπουργείων Οικονομικών, Δικαιοσύνης και Αγροτικής Ανάπτυξης στις οποίες συζητήθηκαν θέματα σχετικά με την πορεία των αποζημιώσεων των επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον «ΙΑΝΟ» και την αξιοποίηση των καπναποθηκών Καρδίτσας.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Συγκεκριμένα ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Κων/νος Ζυγογιάννης, συνοδευόμενος από τον πρώην Πρόεδρο κ. Γεώργιο Ντενίση και τον Υπεύθυνο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων κ. Κων/νο Βασιλείου, συναντήθηκαν με τον κ. Απόστολο Χριστοδουλάκη, Διευθυντή του Γραφείου του Γεν. Γραμματέα Δημοσιονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών κ. Θάνου Πετραλιά, με θέμα συζήτησης την καταβολή της εφ’ άπαξ αποζημίωσης των 8.000€ σε επιχειρήσεις που δεν την έχουν λάβει ακόμη. Από την πλευρά του το Υπουργείο Οικονομικών διαβεβαίωσε ότι είναι έτοιμο να δώσει άμεσα τα χρήματα για την πληρωμή αποφάσεων που έχουν ήδη εκδοθεί, εφόσον προηγηθεί το σχετικό αίτημα από το Υπουργείο Υποδομών. 

Επίσης οι εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου είχαν συνάντηση εργασίας με την κα. Σοφία Μάντζαρη, Διευθύντρια του Γραφείου του Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό κ. Χρ. Τριαντόπουλου, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν θέματα σχετικά με την πρόοδο της πορείας των αποζημιώσεων του «ΙΑΝΟΥ» για τις επιχειρήσεις τις Καρδίτσας.

Στη συνέχεια συναντήθηκαν με την κα. Καλλιόπη Τετώρου, Γεν. Διευθύντρια Κοινωνικής Αρωγής Γεν. Δ/νσης Κρατικών Ενισχύσεων και Αρωγής του Υπουργείου Οικονομικών και ανέπτυξαν ζητήματα αναφορικά με την πρόοδο που έχει σημειωθεί στην πληρωμή των αποζημιώσεων του «ΙΑΝΟΥ». Οι εκπρόσωποι της Διοίκησης του Επιμελητηρίου ενημερώθηκαν από την κα. Τετώρου ότι αναμένεται άμεσα η διάταξη Νόμου από την Νομική Υπηρεσία του Υπουργείου, που προβλέπει αποζημιώσεις και για τις επιχειρήσεις των οποίων οι ιδιοκτήτες έχουν συνταξιοδοτηθεί. 

Αναλυτικά το αίτημα:

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Όπως σας είναι γνωστό ο Νομός Καρδίτσας επλήγη  από τον πρωτοφανή Μεσογειακό Κυκλώνα «ΙΑΝΟΣ» τον Σεπτέμβριο του 2020, γεγονός που ουσιαστικά σταμάτησε κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα στην περιοχή, αφού οι πληττόμενες επιχειρήσεις ξεπερνούν το 95%.

Δυστυχώς , παρά το γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρήσεων έχουν λάβει τις προβλεπόμενες από τον Νόμο αποζημιώσεις, εξακολουθούν να υπάρχουν σημαντικά προβλήματα που έχουν σοβαρές συνέπειες στη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων.

Συγκεκριμένα, επιχειρήσεις των οποίων οι ιδιοκτήτες από τον Ιανό μέχρι σήμερα, συνταξιοδοτήθηκαν ή αποδήμησαν , παρά το γεγονός ότι έχουν μεταβιβάσει τις επιχειρήσεις τους στους-στις συζύγους ή στους κατιόντες τους, δε δικαιούνται σύμφωνα με όσα ισχύουν αποζημίωση.

Η μικρομεσαία και η πολύ μικρή επιχείρηση στην Ελλάδα κύριε Υπουργέ , είναι οικογενειακή και η διαδοχή στο επιχειρείν από γενιά σε γενιά, αποτελεί μια πραγματικότητα. Θεωρούμε ότι είναι άδικο να εξαιρεθούν από την αποζημίωση οι επιπτώσεις αυτές που αποδεδειγμένα έχουν πάθει σημαντικές ζημίες από τον Μεσογειακό κυκλώνα ΙΑΝΟ.

Σίγουροι για την ευαισθησία με την οποία θα αντιμετωπίσετε το θέμα,

Σας ευχαριστούμε και παραμένουμε στη διάθεσή σας.

Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος

 

 

                                              Κώστα Ζυγογιάννης

Κατόπιν τα στελέχη του Επιμελητηρίου επισκέφθηκαν τον κ. Γεώργιο Γεωργαντά Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και συζήτησαν μαζί του τις εξελίξεις για τον χώρο των καπναποθηκών Καρδίτσας μετά την καταστροφική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε και κατέστρεψε σχεδόν ολοσχερώς ένα από τα κτίρια. Ο κος Γεωργαντάς δήλωσε την διάθεση του Υπουργείου του να στηρίξει το Επιμελητήριο Καρδίτσας σε ενέργειες που αφορούν στην αξιοποίηση του χώρου των καπναποθηκών.

Τέλος ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Τσιάρας υποδέχθηκε στο γραφείο του στο Υπουργείο τα μέλη της Διοίκησης του Επιμελητηρίου και αποδέχθηκε το αίτημα τους να παρέμβει για την επίσπευση της διαδικασίας της αποπληρωμής των αποζημιώσεων των 8.000€ για τον «ΙΑΝΟ» των επιχειρήσεων που συμπεριλαμβάνονται σε αποφάσεις που έχουν ήδη εκδοθεί, σε συνεργασία με τα αρμόδια στελέχη του Υπουργείου Υποδομών.

 

Τα μέλη της Διοίκησης του Επιμελητηρίου ευχαρίστησαν θερμά τον συμπολίτη Υπουργό του οποίου η αρωγή αποτελεί πολύτιμη στήριξη στα δίκαια αιτήματα του επιχειρηματικού κόσμου της Καρδίτσας.

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Ορθοδοξία και κοινοτισμός οι αρμοί επιβίωσης του βλαχόφωνου ελληνισμού –

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

«Αξονικό, ενοποιητικό στοιχείο σε όλες τις ψηφίδες του ελληνισμού παρέμενε η Ορθοδοξία, σε αδιάλυτη ενότητα με την έννοια του Ρωμιού, του Γραικού, του Έλληνα. Για τούτο αυτές τις άγιες ημέρες του Αυγούστου, πανηγύριζαν ομοίως οι Έλληνες του Πόντου, οι Έλληνες των Νήσων, οι Έλληνες της ηπειρωτικής Ελλάδας και, βεβαίως, οι βλαχόφωνοι Έλληνες. Ο εορτασμός τους αποτελούσε πάντοτε έως και σήμερα ένδειξη της βαθιάς πίστης τους, αλλά και ανανέωση των στενών δεσμών της κοινότητας. Είναι αυτοί οι δύο αρμοί που επέτρεψαν την επιβίωσή του βλαχόφωνου ελληνισμού και τη διατήρηση της εθνικής του συνείδησης, στην μακρά περίοδο του τουρκικού ζυγού».

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τα παραπάνω τόνισε ο Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), Μέλος της Βουλής των Ελλήνων, δρ Μάξιμος Χαρακόπουλος στην εκδήλωση για την παρουσίαση του Τόμου «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ: Οι Ναοί της του Θεού Σοφίας ανά τον κόσμο», που πραγματοποιήθηκε στον Προαύλιο χώρο της Εκκλησίας της Μεγάλης Παναγιάς, στη Σαμαρίνα των Γρεβενών. Στην εκδήλωση εισηγήσεις ανέπτυξαν, επίσης, ο ομότιμος Καθηγητής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Μιχαήλ Τρίτος με θέμα: «Βλαχόφωνοι Έλληνες και Ορθοδοξία» και ο συγγραφέας και πολιτικός επιστήμων κ. Κωνσταντίνος Χολέβας με θέμα: «Γιατί μας ενδιαφέρει σήμερα η Αγία Σοφία και ο Βυζαντινός πολιτισμός».

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος στην ομιλία του υπογράμμισε ότι «οι Βλάχοι συμμετέχουν σε όλα τα προεπαναστατικά κινήματα, ενώ Βλάχοι έμποροι, τεχνίτες και λόγιοι διαπρέπουν στις ακμάζουσες ελληνικές παροικίες της δυτικής Ευρώπης, των παραδουνάβιων Ηγεμονιών, του Ευξείνου Πόντου, της Αιγύπτου. Και είναι αυτοί που ως εθνικοί ευεργέτες θα στηρίξουν την πατρίδα με σπουδαία εκπαιδευτικά και άλλα ιδρύματα, όπως οι Ζάππα, ο Σίνας, ο Αρσάκης, ο Στουρνάρας, αλλά και τον ελληνικό στρατό, όπως έπραξε ο Γεώργιος Αβέρωφ.

Οι Βλάχοι, επίσης, βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή της μεγάλης εθνικής επανάστασης του 1821 με εμβληματικούς αγωνιστές όπως ο Γιωργάκης Ολύμπιος. Και συνέχισαν τον αγώνα τους για την απελευθέρωση, δίνοντας το παρών σε κάθε επαναστατική ενέργεια, σε κάθε πολεμική αντιπαράθεση με τους σφετεριστές της ελευθερίας, στις νίκες αλλά και στις ματαιώσεις. Όπως αυτή της Βορείου Ηπείρου, όπου ένας Βλάχος, ο Γεώργιος Ζωγράφος, υπήρξε ο Πρόεδρος της Προσωρινής Κυβέρνησης της Αυτονόμου Βορείου Ηπείρου».

Η υπόθεση της Αγίας Σοφίας είναι ανοικτή

Ο επικεφαλής της ΔΣΟ μιλώντας για την έκδοση του Τόμου για τους Ναούς της Αγίας Σοφίας υπογράμμισε ότι «με προγραμματισμένες παρουσιάσεις σε πολλές χώρες, σε πολλά κοινοβούλια, σε πολλές έδρες ανώτατων θρησκευτικών ηγετών θέλαμε και θέλουμε αυτό το βιβλίο να προκαλέσει έναν επικοινωνιακό θόρυβο. Να καταδείξει ότι η υπόθεση της Αγίας Σοφίας είναι ανοικτή. Ότι η αυθαιρεσία μιας εξουσίας που τιμά το δίκαιο της ισχύος παραπάνω από την ισχύ του δικαίου και της αλήθειας δεν είναι δυνατόν να γίνει αποδεκτή από τον σύγχρονο κόσμο. Ακόμη κι αν αυτός ο κόσμος όπως βλέπουμε συχνά βάζει μπροστά τα μικροσυμφέροντα, οικονομικά και γεωστρατηγικά, από την ίδια την αλήθεια και το δίκαιο. Η πανδημία, όμως, που πάγωσε για καιρό την κανονική ροή της παγκόσμιας καθημερινότητας, και κατόπιν ο τραγικός πόλεμος στις στέπες της Ουκρανίας, που μας πληγώνει αφάνταστα, καθώς διεξάγεται μεταξύ ομοδόξων, πνευματικών τέκνων του Βυζαντίου, καθυστέρησε τον προγραμματισμό μας. Και σε αυτές τις συνθήκες ωστόσο δεν μένουμε αδρανείς. Ήδη έχουμε προχωρήσει στην παρουσίαση του Τόμου στην Αθήνα, στο Μιλάνο, στην Φλωρεντία, στο ακριτικό Διδυμότειχο, σε λίγες μέρες στη Βενετία στο Παγκόσμιο Βυζαντινολογικό Συνέδριο και ακολουθεί η παρουσίαση στην έδρα του Παγκόσμιου Συμβουλίου Εκκλησιών και μια σειρά από ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Και εδώ από την Σαμαρίνα, το σημείο αναφοράς για τον βλαχόφωνο ελληνισμό, θέλω να τονίσω ότι είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε ότι είναι δυνατόν για τη διάδοση του μηνύματος γιατί γνωρίζουμε ότι οι αντιξοότητες είναι πρόσκαιρες, ο σκοπός μας όμως έχει διαχρονική αξία».

Μιχαήλ Τρίτος

Ο ομότιμος Καθηγητής του ΑΠΘ κ. Μιχαήλ Τρίτος επισήμανε στην εισήγησή του ότι «η Ορθοδοξία, ως γνήσια έκφραση της εκκλησίας του Χριστού, αποτελεί βασικό και αναπόσπαστο στοιχείο της πολιτιστικής ταυτότητας και της πνευματικής αυτοσυνειδησίας των Βλάχων των Βαλκανίων. Η προσήλωση των Βλάχων στο ιστορικό και πνευματικό μέγεθος της Ορθοδοξίας υπήρξε αδιαμφισβήτητη και διαπιστωμένη πραγματικότητα, η οποία εκδηλώθηκε διαχρονικά με τη δυναμική αντίθετής τους σε κάθε μορφή θρησκευτικής και εθνικής προπαγάνδας, με την ανάσχεση του κύματος του εξισλαμισμού, με την ανάδειξη Αγίων της εκκλησίας και άλλων σημαντικών εκκλησιαστικών προσωπικοτήτων και κυρίως με τον πλούσιο λαϊκό τους πολιτισμό, ο οποίος είναι έντονα διαποτισμένος από την ορθόδοξο πίστη και ζωή.

Οι Βλάχοι, παρ’ όλες τις πιεστικές προπαγανδιστικές μεθοδεύσεις, έμειναν σταθεροί στην ορθόδοξο πίστη και πάντα αναφέρονταν στο Σεπτό Οικουμενικό Πατριαρχείο ως τη μόνη πνευματική και εθνική τους Αρχή. Χιλιάδες Ορθοδόξων Βλάχων με αναφορές σφραγισμένες και νόμιμα επικυρωμένες αναφέρονται στη Μητέρα Εκκλησία και δήλωναν με συγκινητικές εκφράσεις την αφοσίωσή τους σ’ αυτήν καθώς και γενικότερα στην Ορθοδοξία».

Κωνσταντίνος Χολέβας

Ο συγγραφέας κ. Κωνσταντίνος Χολέβας ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «η Ορθόδοξη Εκκλησία διατηρεί τη βυζαντινή παράδοση, η οποία “μένουσα εν εαυτή τα πάντα καινίζει”. Η Θεία Λειτουργία, η υμνογραφία, η βυζαντινή μουσική, η βυζαντινή αγιογραφία, ο βυζαντινός ρυθμός των ναών, αυτά και πολλά άλλα καθιστούν το Βυζάντιο κομμάτι της ζωής μας. Ολόκληρες πόλεις και μοναστικές κοινότητες αποτελούν σήμερα βυζαντινά μουσεία που θυμίζουν την τέχνη, την παράδοση, τις πεποιθήσεις και τον συνδυασμό Χριστιανικής πίστης και ελληνικού πολιτισμού που επέτυχε η 1100 ετών Αυτοκρατορία. Ο Άθως, το Σινά, η Θεσσαλονίκη, η Καστοριά, το Διδυμότειχο, η Άρτα αποδεικνύουν του λόγου το ασφαλές. Πηγαίνεις στο Άγιον Όρος και ακούς να μνημονεύονται καθημερινά ο Νικηφόρος Φωκάς, ο Αλέξιος Κομνηνός και άλλοι κτήτορες των μονών. Μέχρι το 1946 το βυζαντινό Δίκαιο ήταν αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής των Ελλήνων. Οι Εθνικές Συνελεύσεις της Ελληνικής Επαναστάσεως αποφάσισαν να επαναφέρουν ως Αστικό Δίκαιο τους “Νόμους των Χριστιανών ημών Αυτοκρατόρων”, δηλαδή των Βυζαντινών και συγκεκριμένα την κωδικοποίηση που έκανε τον 14ο αιώνα ο Θεσσαλονικεύς Κωνσταντίνος Αρμενόπουλος. Εφαρμόσθηκε στη νεώτερη Ελλάδα μέχρι το 1946, όταν εισήχθη ο Αστικός Κώδικας».

Στην εκδήλωση, που συντόνισε ο Σύμβουλος της ΔΣΟ δρ Κωνσταντίνος Μυγδάλης, χαιρετισμούς απεύθυναν ο Μητροπολίτης Γρεβενών κ. Δαυίδ, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Γιώργος Κασαπίδης, η αντιδήμαρχος Πολιτισμού του δήμου Γρεβενών κ. Ιφιγένεια Στεργιούλα και ο Πρόεδρος της Σαμαρίνας κ. Γιάννης Λυγούρας.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν μεταξύ άλλων, ο αντιδήμαρχος κ. Ζήσης Κιάκας, ο επικεφαλής δημοτικής παράταξης κ. Κώστας Παλάσκας, ο π. βουλευτής Γρεβενών κ. Τιμολέων Κοψαχείλης, η π. πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας κ. Νικολέττα Μπασδέκη, ο περιφερειακός σύμβουλος Θεσσαλίας κ. Αθανάσιος Παιδής, ο εφημέριος της Σαμαρίνας π. Ευθύμιος, καθώς επίσης φιλίστορες και βιβλιόφιλοι που έλκουν καταγωγή από τη Σαμαρίνα.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Στις 9 Σεπτεμβρίου το 48ο φεστιβάλ ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ και στην Καρδίτσα

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Με το σύνθημα «Η νέα γενιά με το ΚΚΕ για “το μεγάλο, το ωραίο, το συγκλονιστικό” – Σοσιαλισμός, η απάντηση τον 21ο αιώνα» διεξάγεται το 48ο φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή στην Καρδίτσα, όπως και σε όλη τη χώρα. Το σύνθημα είναι εμπνευσμένο από τα λόγια του Νίκου Μπελογιάννη, που φέτος συμπληρώνονται 70 χρόνια από την εκτέλεσή του.

“Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει να ‘χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό. Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ’ τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη….”
Μετά από ένα πλούσιο πρόγραμμα προφεστιβαλικών δραστηριοτήτων από την Τομεακή Οργάνωση Καρδίτσας της ΚΝΕ, οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου στο χώρο του πρώην στρατοπέδου Λουμάκη.
Θα πραγματοποιηθεί πολιτική ομιλία από τον Ρίζο Μαρούδα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, ενώ το καλλιτεχνικό πρόγραμμα περιλαμβάνει συναυλία με την Φωτεινή Βελεσιώτου και νεανικά τοπικά συγκροτήματα.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.
ΚΟΣΜΟΣ43 δευτερόλεπτα ago

Πώς έπρεπε να αντιδράσει o Σολτς στις δηλώσεις Αμπάς;

LIFESTYLE5 λεπτά ago

Η Μόρφιντ Κλάρκ λιποθύμησε όταν έμαθε ότι θα είναι η Γκαλάντριελ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ6 λεπτά ago

Κοσμοναύτης διέκοψε διαστημικό περίπατο λόγω προβλήματος στη στολή του- Βίντεο

ΕΛΛΑΔΑ12 λεπτά ago

Φωτιά στην ανατολική Μάνη: Στη μάχη και εναέρια μέσα

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ16 λεπτά ago

Έκτος ο Βαζαίος – www.ertsports.gr

ΜΠΑΣΚΕΤ17 λεπτά ago

Μπούντενχολζερ: «Ο Γιάννης είναι τα πάντα, η Εθνική έχει καλό προπονητή» (video)

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ18 λεπτά ago

Απογοητευτική εμφάνιση και δίκαιη ήττα για τον ΑΠΟΕΛ

OIKONOMIA20 λεπτά ago

Capital Ship Management Corp.: Σημαντική διεθνής αναγνώριση από την LRQA

ΚΟΣΜΟΣ22 λεπτά ago

«Θάνατος στα σύνορα της ΕΕ» – Άρθρα κόλαφος στον Διεθνή Τύπο για το προσφυγικό με αφορμή τον Έβρο

ΘΕΣΣΑΛΙΑ22 λεπτά ago

Ορθοδοξία και κοινοτισμός οι αρμοί επιβίωσης του βλαχόφωνου ελληνισμού –

COVER STORY3 ώρες ago

Σοκ Αυτοκτόνησε επιχειρηματίας στην Σκιαθο

ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ημέρες ago

Το άγαλμα που άφησε άφωνες τις υπηρεσίες του Δήμου στα Παλαιά Βόλου

ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago

Σοβαρό τροχαίο στο τρούλο στην Σκιαθο με τραυματισμό

ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ημέρες ago

Αυτός είναι ο 34χρονος που απείλησε την 26χρονη σύντροφό του με κατσαβίδι στο Βόλο

ΜΑΓΝΗΣΙΑ7 ημέρες ago

Σε υπόθεση θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση της αρπαγής ενός βρέφους- Στον Βόλο αναζητούν οι αρχές τον πατέρα του

ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ημέρες ago

Απίστευτο περιστατικό σε ιερό ναό της Νέας Ιωνίας- Ιερέας απαγόρευσε ζευγάρι να μπει στο ναό επειδή …φορούσαν μάσκες

ΜΑΓΝΗΣΙΑ11 ώρες ago

Έφυγε από τη ζωή ο Βολιώτης οφθαλμίατρος και λογοτέχνης Ευάγγελος Ευαγγελίου

ΜΑΓΝΗΣΙΑ11 ώρες ago

Θλίψη στον Βόλο: Έφυγε από τη ζωή ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Γιάννης Αρβανιτογιάννης

ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago

25χρονος από τη Λάρισα έβγαλε εφαρμογή στο κινητό που διώχνει τα κουνούπια με όνομα «Ksou Ksou»

ΜΑΓΝΗΣΙΑ11 ώρες ago

Σοκ στα Λεχώνια – Άνδρας απαγχονίστηκε στην αυλή του σπιτιού του

Δημοφιλή