Connect with us

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Συνάντηση εργασίας της ΕΔΑ ΘΕΣΣ με την Περιφερειακή Ένωση Δήμων της Περιφέρειας Θεσσαλίας

Published

on

Ο Γενικός Διευθυντής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, κ. Λεωνίδας Μπακούρας ενημέρωσε τον Προέδρο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Θεσσαλίας, κ. Αθανάσιο Νασιακόπουλο, τους Δημάρχους και τους εκπροσώπους των 25 Δήμων της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την επιτυχή υλοποίηση του προγράμματος ανάπτυξης και την τροφοδότηση όλων των νέων περιοχών, της Φαλάνης του Δήμου Λαρισαίων, της Φαρκαδόνας του Δήμου Φαρκαδόνας, του Διμηνίου του Δήμου Βόλου, του Μεγαλοχωρίου του Δήμου Τρικκαίων και του Καστρακίου του Δήμου Μετεώρων για το έτος 2022 στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, σεβόμενη το αυστηρό χρονοδιάγραμμα στο πλαίσιο συντονισμένων ενεργειών και της υψηλής τεχνογνωσίας που διαθέτει.

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Συνάντηση Εργασίας της ΕΔΑ ΘΕΣΣ με την Περιφερειακή Ένωση Δήμων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Οι εκπρόσωποι της ΠΕΔ ενημερώθηκαν ότι, μια νέα εποχή διαγράφεται με την έλευση της Italgas, του τρίτου μεγαλύτερου Διαχειριστή Δικτύων Διανομής της Ευρώπης. Πρόκειται για την απαρχή μιας νέας τροχιάς καθοδηγούμενης από την καινοτομία και την τεχνογνωσία, με σημαντικές προοπτικές για τη συνέχιση των αξιών και με επίκεντρο τη βιωσιμότητα σε όλα τα επίπεδα ανάπτυξης της Εταιρείας, έτσι ώστε να ανταποκρίνεται στους στόχους που τίθενται πλέον σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Η Εταιρεία θα συνεχίζει με συνέπεια να υλοποιεί τις αποδοτικές επενδύσεις για την ανάπτυξη και ενίσχυση των δικτύων διανομής, υλοποιώντας καινοτόμες τεχνολογίες, όπως είναι ο ψηφιακός μετασχηματισμός των υποδομών, με σκοπό την υποδοχή ανανεώσιμων αερίων.

Η εγκατάσταση έξυπνων μετρητών (smart meters), και ο στόχος της δημιουργίας ενός ολοκληρωμένου κέντρου εποπτείας και ενός «έξυπνου» δικτύου για το αύριο ώστε να υποστηρίξουν την μεταβατική φάση προς το ενεργειακό μέλλον, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη, χάρη στα σύγχρονα, αποδοτικά και βιώσιμα δίκτυα.

Τροφοδοτημένοι Δήμοι στην Περιφέρεια Θεσσαλίας έως 31.12.22

Τα υφιστάμενα δίκτυα διανομής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ στο μέλλον θα λειτουργήσουν ως πολλαπλασιαστές για τη διείσδυση των ανανεώσιμων αερίων στο τελικό ενεργειακό μείγμα, επιταχύνοντας την απανθρακοποίησή του. Ιδιαίτερα στην περιοχή της Θεσσαλίας δίνεται η δυνατότητα ανάπτυξης του κλάδου του Βιομεθανίου, λόγω της συγκέντρωσης α’ ύλης από την παραγωγική δραστηριότητα στην ευρύτερη περιοχή, ενώ παράλληλα οι ίδιες υποδομές διανομής, θα έχουν τη δυνατότητα να υποδέχονται και να παραδίδουν αυξανόμενες ποσότητες βιομεθανίου χωρίς καμία τροποποίηση ή πρόσθετη επένδυση. Αυτό μεταφράζεται σε χαμηλότερο συνολικό κόστος μετάβασης και απανθρακοποίησης του τελικού ενεργειακού μίγματος για όλες τις χρήσεις.

Ο Προέδρος ΠΕΔ Θεσσαλίας, κ. Νασιακόπουλος με τον Γενικό Διευθυντή της ΕΔΑ ΘΕΣΣ

Στο ανωτέρω πλαίσιο, ο Προέδρος Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Θεσσαλίας, κ. Νασιακόπουλος Α., επιβεβαίωσε την άριστη συνεργασία με την ΕΔΑ ΘΕΣΣ, μιλώντας για το αναπτυξιακό – επενδυτικό και ωφέλιμο έργο που υλοποιεί η ΕΔΑ ΘΕΣΣ, σε όλους του Δήμους της Περιφέρειας Θεσσαλίας, συμβάλλοντας σημαντικά στη μείωση εκπομπών ρύπων προς το περιβάλλον και βοηθώντας διαχρονικά τόσο τα νοικοκυριά αλλά και τους οικιακούς και βιομηχανικούς καταναλωτές. Επίσης τόνισε ότι: “Ευελπιστούμε να αποκλιμακωθούν το συντομότερο οι τιμές της ενέργειας σε όλη την Ευρώπη και στην χώρα μας, ώστε οι καταναλωτές όλων των χρήσεων αλλά και τα δημοτικά κτίρια να μπορούν να ανταποκρίνονται στις ενεργειακές τους ανάγκες χωρίς να επιβαρύνονται με αυτές τις ασυνήθιστες και συγκυριακά υψηλές τιμές.”

Ο Γενικός Διευθυντής, κ. Λεωνίδας Μπακούρας παρότρυνε τους Δημάρχους να ενταχθούν τα δημοτικά κτίρια σε επιδοτούμενα προγράμματα με στόχο την αντικατάσταση των υφισταμένων συστημάτων θέρμανσης με νέας τεχνολογίας με σκοπό την ενεργειακή απόδοση, τον εξορθολογισμό των ενεργειακών δαπανών και την μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος.

Στοχεύοντας στην ενίσχυση της ασφάλειας εφοδιασμού και την οικονομική αποδοτικότητα της τροφοδότησης των απομακρυσμένων περιοχών, η Εταιρεία σχεδιάζει για την επόμενη 5ετία την τροφοδότηση και των υπόλοιπων απομακρυσμένων Δήμων της Περιφέρειας Θεσσαλίας με την τεχνολογία LNG.

Μία από τις προτεραιότητες της ΕΔΑ ΘΕΣΣ για τα επόμενα χρόνια αποτελεί η ενίσχυση της βιωσιμότητας των υποδομών και των λειτουργιών της. Στο πλαίσιο αυτό η Εταιρεία έχει συμπεριλάβει στον Επιχειρησιακό της σχεδιασμό για τα επόμενα χρόνια, μέτρα και δράσεις για την αύξηση της ενεργειακής απόδοσης, τη μείωση των καταναλώσεων και τον περιορισμό των εκπομπών, εναρμονιζόμενη με τις πρακτικές παρακολούθησης και βελτίωσης των δεικτών ESG που ακολουθούνται εδώ και χρόνια από το μέτοχο της -και πρωτοπόρο στον κλάδο- Italgas.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
ΕΛΛΑΔΑ5 ημέρες ago

Μερομήνια: Μετά το Πάσχα έρχεται η απόλυτη ταραχή στον καιρό

ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago

Η ιστορία του 45χρονου με αναπηρία συγκλονίζει τον Βόλο- Έμεινε ορφανός, πέθανε και ο θετός του πατέρας και συγγενής που έχει αναλάβει ως «συμπαραστάτης» τον κακοποιεί

ΘΕΣΣΑΛΙΑ5 ημέρες ago

Συλλυπητήρια για το θάνατο της εκπαιδευτικού Παναγιώτας-Νεκταρίας Μαντζιάρα

ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ημέρες ago

Έως τις 31 Μαρτίου ο ΕΦΚΑ θα πληρώσει δύο έκτακτα «δώρα»

ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago

Χιονίζει στα Χάνια Πηλίου

ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago

Η Γεωργία Μπίκα δικαιώνεται από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

ΕΛΛΑΔΑ4 ημέρες ago

Βίντεο ντοκουμέντο μετά το επεισόδιο με τον γερανό: «Κι αν πάτησες κάποιον καλά έκανες»

ΘΕΣΣΑΛΙΑ4 ημέρες ago

Καρδίτσα: ΙΧ «καρφώθηκε» σε κολώνα

ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ημέρες ago

Για 63χρονο Βολιώτη ποινή κάθειρξης 11 ετών, με έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη

ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago

Απέδρασε 48χρονος αλλοδαπός που κρατούνταν στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας και συνελήφθη αργότερα σε κεντρικό σημείο της πόλης

Advertisement
Advertisement

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Δημοφιλή