Ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για την Οικονομική Διπλωματία της Ελλάδας, Κώστας Φραγκογιάννης, ο οποίος πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στη Βόρεια Μακεδονία, συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό της χώρας Ντίμιταρ Κοβάτσεφσκι, τονίζοντας την υποστήριξη της Αθήνας στην πορεία ένταξης των Σκοπίων στην ΕΕ.

Ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας Ντίμιταρ Κοβάτσεφσκι υποδέχθηκε χθες Παρασκευή τον υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για την Οικονομική Διπλωματία της Ελλάδας, Κώστα Φραγκογιάννη, ο οποίος πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη εργασίας στη χώρα (φωτογραφία, επάνω, από makfax.com.mk).

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αμοιβαία ικανοποίηση

Στη συνάντηση εκφράστηκε η αμοιβαία ικανοποίηση για τις σχέσεις των δύο χωρών, οι οποίες συνεχώς αναπτύσσονται σε επίπεδο στρατηγικής εταιρικής σχέσης, ως όφελος της Συμφωνίας των Πρεσπών, σημειώνει η ειδησεογραφική ιστοσελίδα makfax.com.mk, της Βόρειας Μακεδονίας.

Ο πρωθυπουργός Κοβάτσεφσκι τόνισε ότι οι δύο χώρες επικεντρώνονται πλέον στην προώθηση της οικονομικής συνεργασίας, στην οποία περιλαμβάνονται κοινά ενεργειακά έργα, όπως η σύνδεση φυσικού αερίου και η επένδυση της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας στον τερματικό σταθμό υγροποιημένου αερίου στην Αλεξανδρούπολη, η οποία αναμένεται να καταλάβει ιδιαίτερη θέση για τη μόνιμη παροχή ενέργειας σε κατοικίες και επιχειρήσεις.

Ο έλληνας υφυπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι η χώρα του, όπως και πριν, διατηρεί την ισχυρή υποστήριξη προς τη Βόρεια Μακεδονία στην πορεία ένταξής της στην ΕΕ ως ιδιαίτερης σημασίας ζήτημα για την Ελλάδα.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr
Σιωπηρή διαμαρτυρία στο σημείο όπου δολοφονήθηκε ο Άλκης – Παρόντες και συμφοιτητές του