Connect with us

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Συνεχίζεται η πλατιά πολιτική εξόρμηση των Κ.Ο. Λάρισας του ΚΚΕ μπροστά στη μάχη των βουλευτικών εκλογών

Published

on

Μοιράσου το αρθρο!

Συνεχίζεται η πλατιά πολιτική εξόρμηση των Κ.Ο. Λάρισας του ΚΚΕ μπροστά στη μάχη των βουλευτικών εκλογών. Έτσι, μετά την πετυχημένη εκδήλωση το Σάββατο, με θέμα «Αστικό κράτος: Είτε “επιτελικό” είτε “δίκαιο”, εχθρικό για τον λαό», με ομιλητή το Μάκη Παπαδόπουλο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιο βουλευτή, η δραστηριότητα συνεχίστηκε και την Κυριακή.

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μόνο το ΚΚΕ μπορεί να εγγυηθεί μια ισχυρή αντιπολίτευση μέσα και έξω από τη Βουλή

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Στον Τύρναβο, έγινε συγκέντρωση την Κυριακή, με ομιλητή το Γιώργο Λαμπρούλη, βουλευτή Λάρισας του ΚΚΕ.

Ο Γιώργος Λαμπρούλης, σχολιάζοντας την επικαιρότητα και την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης της ΝΔ, τόνισε μεταξύ άλλων ότι, «η τριήμερη συζήτηση έδωσε μια ακόμα πρώτης τάξεως ευκαιρία σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για να δώσουν ένα ακόμα παραπλανητικό σόου, ώστε να εξυπηρετούνται τα πολιτικά και εκλογικά τους παιχνίδια και να καλύπτεται ότι έχουν κοινή στρατηγική που είναι οι θυσίες δίχως τέλος των αναγκών του λαού για να ενισχύεται η κερδοφορία του κεφαλαίου».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι, «την επομένη των εκλογών η αγροτιά θα έχει ξανά μπροστά της, τις χαμηλές τιμές παραγωγού, ακόμα και κάτω του κόστους, για την πλειοψηφία των αγροτοκτηνοτροφικών προϊόντων – μαζί και το αίσχος των «ανοιχτών τιμών», το υπέρογκο κόστος παραγωγής, τη συνέχιση της αισχρής κοροϊδίας με τις αποζημιώσεις για τις καταστροφές στην παραγωγή από την κακοκαιρία και τις αρρώστιες, αφού ο ΕΛΓΑ, στον οποίο οι αγρότες πληρώνουν τα μαλλιοκέφαλά τους για την ασφάλιση της παραγωγής, προσφέρει λίγα ψίχουλα κι αυτά με πολύ μεγάλες καθυστερήσεις. Απέναντι σ’ αυτήν την πολιτική στάθηκε και στέκεται μόνο το ΚΚΕ. Το μόνο κόμμα που βρέθηκε στο πλευρό αγροτών και κτηνοτρόφων, στηρίζοντας τα δίκαια αιτήματά τους. Που συμπαραστάθηκε ενεργά στους αγώνες τους για επιβίωση, έδωσε μάχη εντός και εκτός Βουλής για τα συμφέροντά τους. Εκεί θα καταθέσει το ΚΚΕ και κάθε ψήφο που θα του δώσουν αγρότες και κτηνοτρόφοι, φωτίζοντας με την πολιτική του πρόταση τον άλλο δρόμο ανάπτυξης, με διαφορετική οργάνωση της αγροτικής παραγωγής, που θα εγγυάται στον αγρότη σταθερό και ικανοποιητικό εισόδημα, καλύτερη ζωή στην οικογένειά του, επαρκή και ασφαλή τρόφιμα στο λαό.»

Αφού αναφέρθηκε σε πλευρές των θέσεων του ΚΚΕ για διάφορα ζητήματα όπως η υγεία, η ακρίβεια και η ενεργειακή φτώχεια, οι εξελίξεις με τον πόλεμο και την ελληνική εμπλοκή, έκλεισε την ομιλία του λέγοντας ότι, «την επομένη των εκλογών ο λαός έχει ανάγκη από ένα πιο ισχυρό ΚΚΕ. Γιατί μόνο το ΚΚΕ μπορεί να εγγυηθεί μια ισχυρή αντιπολίτευση μέσα και έξω από τη Βουλή, από τη σκοπιά των λαϊκών συμφερόντων, να οργανώσει την αντεπίθεση, να γεννήσει αισιοδοξία και ελπίδα στο λαό ότι μπορεί να τα καταφέρει, αρκεί να πιστέψει στη δύναμή του! Γιατί το ΚΚΕ έχει επεξεργασμένο σχέδιο για το σήμερα και το αύριο, που συμφέρει το λαό γιατί μπορεί να ικανοποιήσει τις σύγχρονες ανάγκες του».

Απέναντι στην επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση θα είναι μόνο το ΚΚΕ

Μαχητικό ήταν το κλίμα στην συνεστίαση της ΚΟΒ Κατασκευών- η οποία έχει υπερκαλύψει το πλάνο της οικονομικής εξόρμησης εξόρμησης και δίνει μάχη για την 1η θέση. -, το βράδυ της Παρασκευής.

Στην σύσκεψη μίλησε ο Γιάννης Σκόκας, υποψήφιος βουλευτής , ο οποίος επισήμανε μεταξύ άλλων: « Το ερώτημα για το λαό, δεν είναι ποια κυβέρνηση θα μεγαλώνει την εκμετάλλευση της εργατικής τάξης, αλλά ποιος θα βρεθεί απέναντί της, πραγματικά. Ποιος θα σταθεί απέναντι στην επόμενη κυβέρνηση που, για να πετύχουν οι ρυθμοί ανάπτυξης, θα απαιτεί μεγαλύτερη ευελιξία στις εργασιακές σχέσεις, τσακισμένα εργασιακά δικαιώματα; Μπορεί να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ που στα χρόνια του διατήρησε και ενίσχυσε τον εργασιακό μεσαίωνα που κληρονόμησε; `Η μήπως το ΠΑΣΟΚ που ξεκίνησε το ξήλωμα των εργασιακών δικαιωμάτων και κατακτήσεων πολύ πριν από την κρίση; Απέναντι στην επόμενη από χέρι αντιλαϊκή κυβέρνηση ήταν, είναι και θα είναι μόνο το ΚΚΕ. Γιατί το ΚΚΕ, κόντρα στις μειωμένες απαιτήσεις και τη μοιρολατρία, θα μπει μπροστά, για να οργανωθεί ο αγώνας, η αντίσταση, για να πάρει πίσω ο λαός όλα όσα έχασε, για να διεκδικήσει όλα όσα μπορεί να έχει.»

Οι αυτοαπασχολούμενοι μπορούν να βρουν στο ΚΚΕ το αποκούμπι τους

Κέφι και μαχητικό κλίμα επικράτησε και στην συνεστίαση των Κομματικών Οργανώσεων EBΕ το μεσημέρι της Κυριακής. Στη συνεστίαση κόπηκε η πίτα για το 2023, ανακοινώθηκε η υπερκάλυψη του πλάνου των 2 οργανώσεων για την οικονομική εξόρμηση, ενώ έγινε ομιλία από τον Άγη Τριγάζη, μέλος της ΕΠ Θεσσαλίας του ΚΚΕ.

Στην ομιλία του επισήμανε μεταξύ άλλων: «Τσακώνονται ο Μητσοτάκης με τον Τσίπρα στα κανάλια δημόσια, για το ποιος τσάκισε περισσότερο τη μεσαία τάξη, το σίγουρο είναι ότι με την πολιτική τους όλα αυτά τα χρόνια έχουν τσακίσει στα χρέη τους μικρούς ΕΒΕ, για να ωφελούνται τελικά κάποιοι μεγαλοεπιχειρηματίες. ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ- ΠΑΣΟΚ στάθηκαν απέναντι στην τροπολογία που κατέθεσε το ΚΚΕ για τα χρέη των ασφαλιστικών εισφορών των ΕΒΕ και για το πάγωμα των εισφορών επικαλούμενοι τις αντοχές της οικονομίας, υποδεικνύοντας στην πράξη, για ακόμη μία φορά, ποιον υπηρετούν όταν βρεθούν στην κυβέρνηση και οι διάφοροι σωτήρες. Οι μικροί αυτοαπασχολούμενοι μπορούν να βρουν στο ΚΚΕ το αποκούμπι τους, γιατί μόνο το ΚΚΕ δε δεσμεύεται από τις κατευθύνσεις τις ΕΕ, το μεγάλο κεφάλαιο και γι’ αυτό μπορεί να πρωτοστατήσει στην οργάνωση της λαϊκής πάλης».

Δυναμώνουμε τον μοναδικό πόλο της αντίστασης και της προοπτικής για τον λαό

Συνεστίαση πραγματοποίησαν και οι ΚΟ του δήμου Τεμπών, το βράδυ του Σαββάτου. Εκεί μίλησε η Μαρία Κωστή, υποψήφια βουλευτής και επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο δήμο Τεμπών.

Αφού εξέφρασε τη χαρά της για την «τιμή» που της έκανε το ΚΚΕ , με το να τη συμπεριλάβει στα ψηφοδέλτια του, παρουσίασε αναλυτικά τις θέσεις και τις δράσεις που ανέπτυξαν στο δήμο Τεμπών οι κομμουνιστές και όσοι συμπορεύονται με αυτούς.

Τόνισε μεταξύ άλλων ότι, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι δημότες έχουν σαν αιτία την αντιλαϊκή πολιτική που ακολουθούν διαχρονικά οι κυβερνήσεις, η οποία υλοποιείται κατά γράμμα από ς τους εκλεγμένους τους στα όργανα της Τοπικής και Περιφερειακής Διοίκησης .Τόνισε ακόμα ότι μπροστά στις κάλπες που θα στηθούν για τη βουλή το επόμενο διάστημα και για την Τοπική Διοίκηση τον Οκτώβρη, ο λαός να πάει με κριτήριο τη ζωή του, τις ανάγκες του και έχοντας καθαρό το ποιον έχουν απέναντί τους, δυναμώνοντας ταυτόχρονα το ΚΚΕ, τον μοναδικό πόλο της αντίστασης και της προοπτικής για τον λαό.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ3 λεπτά ago

“Κρέμασε” τα παπούτσια του ο Χάμσικ!

ΚΟΣΜΟΣ6 λεπτά ago

Τουρκία: Τέλος η συμμαχία της αντιπολίτευσης μετά την ήττα του Κιλιτσντάρογλου – «Τελείωσε στις 28 Μαΐου»

LIFESTYLE12 λεπτά ago

Ποιος αποχωρεί απόψε από το Survivor All Star

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ14 λεπτά ago

O Δήμος Χαλανδρίου ψηφιοποιεί την εφημερίδα «Προσφυγικός Κόσμος» με ελεύθερη πρόσβαση στο αρχείο της

ΠΟΛΙΤΙΚΗ18 λεπτά ago

Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Η Ελλάδα εξελίσσεται σε αξιόπιστο ενεργειακό κόμβο

ΕΛΛΑΔΑ21 λεπτά ago

Φωτιά κοντά στην Περιφερειακή Αιγάλεω – Έκλεισε η έξοδος της Αττικής Οδού

ΜΑΓΝΗΣΙΑ21 λεπτά ago

ΕΛΑΣ: Επτά νέες συλλήψεις για τον βιασμό της 12χρονης στον Κολωνό

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ24 λεπτά ago

Ξέσπασμα Ολυμπιακού!

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ27 λεπτά ago

Μπουσκέτς: «Αποχωρώ από τη Μπαρτσελόνα γεμάτος ευγνωμοσύνη»

ΜΑΓΝΗΣΙΑ29 λεπτά ago

Η παρουσίαση του νέου Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ Δημήτρη Πιατά θα γίνει την Τετάρτη 7 Ιουνίου

ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago

Νεαρός ένιωσε έντονη αδιαθεσία και κατέρρευσε στην παραλία του Βόλου

ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago

Θλίψη και πάλι στον Βόλο- Πέθανε 40χρονη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ7 ημέρες ago

Από τις πηγές της Πάρνηθας θα πίνει νερό η Χασιά

LIFESTYLE3 ημέρες ago

Παντρεύτηκε με τον σύντροφό της, Πάνο Μιχαλόπουλο

ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago

Πέθανε γνωστός 69χρονος επαγγελματίας στον Βόλο

ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ημέρες ago

Διασωληνωμένη η Διευθύντρια Μουσείων και Βιβλιοθηκών του Δήμου Βόλου – Έκκληση για αίμα

LIFESTYLE5 ημέρες ago

Δεξίωση της Τουριστικής Εταιρείας ‘’Dolphins of Greece’’προς τους Αυστριακούς Τουριστικούς Πράκτορες ‘’Springer’’ στο Ηotel ‘’Oniro’’ -Ανταπόκριση : Γιάννης Αποστολίδης

ΕΛΛΑΔΑ1 ημέρα ago

Τροχαίο με επτά τραυματίες – Ανάμεσά τους 7χρονο παιδί

ΕΛΛΑΔΑ6 ημέρες ago

Θεσσαλονίκη: Οχιά δάγκωσε εθελόντρια ερπετολόγο σε σχολείο – Μάχη να κρατηθεί στη ζωή

ΕΛΛΑΔΑ7 ημέρες ago

Συνελήφθη ο δολοφόνος της 60χρονης στη Βαρβάκειο

Advertisement

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Δημοφιλή