ΜΑΓΝΗΣΙΑ
Συνεχίζονται οι εργασίες ασφαλτόστρωσης κεντρικών δρόμων του Βόλου


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Συνεχίζονται οι εργασίες ασφαλτόστρωσης κεντρικών αρχικά δρόμων του Βόλου, από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου. Προ ημερών ολοκληρώθηκε η ασφαλτόστρωση της οδού Πολυμέρη, η οποία ολοκληρώθηκε σε διάστημα τεσσάρων 24ωρων, και τις επόμενες μέρες, στο πρόγραμμα του Αχιλλέα Μπέου και της δημοτικής αρχής παίρνουν σειρά τρεις οδοί της Νέας Ιωνίας και ένας του Βόλου.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Οι εργασίες πλήρους ασφαλτόστρωσης θα ξεκινήσουν στην Λεωφόρο Ειρήνης, στην οδό Αναπαύσεως, την οδό Μαιάνδρου και την οδό Κασσαβέτη.
Ο προγραμματισμός γίνεται με βάση την ολοκλήρωση των εργασιών για τη ζωνοποίηση της ΔΕΥΑΜΒ, προκειμένου να μη χρειαστεί να σκαφτούν ξανά οι δρόμοι.
Ο Αχιλλεάς Μπέος δεν ξεχνά κάθε φορά να αναφέρει και να ευχαριστεί τον Υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος εξασφάλισε τη σχετική χρηματοδότηση.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΜΑΓΝΗΣΙΑ
Οι μαθητές ζητούν την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Το περίγραμμα του Παρθενώνα με τα σώματά τους δημιούργησαν μαθητές των 18ου και 29ου Δημοτικών Σχολείων Βόλου και σηκώνοντας τα χέρια τους ψηλά ζήτησαν την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ηταν μία πρωτοποριακή δράση μαθητών της γ’ τάξης των δύο σχολείων και ταυτόχρονα ένα ηχηρό μήνυμα, με αφορμή τον εορτασμό της Ημέρας Μουσείων.
Μαθητές συγκεντρώθηκαν στο προαύλιο του σχολείου τους, ξάπλωσαν πάνω σε ένα μεγάλο μπλε πανί και με τα σώματά τους, «ζωγράφισαν» τον Παρθενώνα.
Τη δράση τους ανήρτησαν στο ιστολόγιο του σχολείου τους. Οι μαθητές προχώρησαν σε αυτό το δρώμενο έχοντας διαβάσει προηγουμένως το βιβλίο του Διονύση Λεϊμονή «Το 17ο Κιβώτιο».
Οπως αναφέρουν στην ανάρτησή τους, «τα γλυπτά του Παρθενώνα, που βρίσκονται στο Βρετανικό Μουσείο, προέρχονται από την Ακρόπολη των Αθηνών. Αφαιρέθηκαν από τον Τόμας Μπρους, 7ο κόμη του Ελγιν, πρέσβη στην Οθωμανική Αυτοκρατορία από το 1799 μέχρι το 1803. Μεταφέρθηκαν στη Βρετανία το 1806. Από το 1983, με πρωτοβουλία της τότε υπουργού Πολιτισμού Μελίνας Μερκούρη η Ελλάδα καταβάλλει προσπάθειες να φέρει τα γλυπτά πίσω στην Αθήνα. Η προσπάθεια των ελληνικών αρχών για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα στον τόπο καταγωγής τους συνεχίζεται μέχρι σήμερα…».
Τη δράση επιμελήθηκαν οι εκπαιδευτικοί φυσικής αγωγής των δύο σχολείων Δέσποινα Μανιατάκη και Μαρία Λιανού.
Στο ιστολόγιο εκτός από τις φωτογραφίες του δρώμενου, υπάρχουν φωτογραφίες των γλυπτών του Παρθενώνα, κάτω από τις οποίες οι μαθητές γράφουν: «Ζητούμε την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα από το Βρετανικό Μουσείο». Εχει αναρτηθεί επίσης φωτογραφία της αείμνηστης Μελίνας Μερκούρη μπροστά από τον Παρθενώνα.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
ΜΑΓΝΗΣΙΑ
Ημερίδα για τον τουρισμό στη Σκιάθο


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Υπό την αιγίδα του Δήμου Σκιάθου σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμό θα διοργανωθεί στη Σκιάθο τουριστική ημερίδα.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Η Ένωση Ξενοδόχων Σκιάθου, στα πλαίσια της ενημέρωσης των μελών της αλλά και γενικότερα όλου του επιχειρηματικού κοινού της Σκιάθου, για τα επίκαιρα θέματα στον τομέα του τουρισμού, συνδιοργανώνει μια τουριστική ημερίδα, με το Υπουργείο Τουρισμού και με το «Μητροπολιτικό Κολλέγιο», υπό την αιγίδα του Δήμου Σκιάθου.
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί σε δύο θεματικές ενότητες.
Η πρώτη ενότητα (11:00 – 14:00) θα έχει ως θέμα: «Ανάπτυξη Τουριστικών Επιχειρήσεων στη Πράξη» με ομιλητή τον κ. Τάσο Γούσιο.
Η δεύτερη ενότητα (18:00 – 21:00) θα έχει ως θέμα: «Λειτουργία Τουριστικών Μονάδων εν όψει Θερινής Περιόδου, Ζητήματα Αδειοδοτήσεων, Ελέγχων και Τήρησης Διοριών» με ομιλητή τον κ. Νικόλαο Σαρούκο.
Η ημερίδα θα υλοποιηθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Μπούρτζι και στοχεύει στην ενημέρωση των ξενοδόχων και στην επίλυση ερωτημάτων και προβλημάτων, που σχετίζονται με τις θεματικές ενότητες.
Θα χαρούμε να μας τιμήσετε με την παρουσία σας, έστω σε μια από τις δυο θεματικές ενότητες.
Οι ιδιότητες των ομιλητών: Τάσος Γούσιος: BSc Μαθηματικά και Στατιστική, ΜΒΑ Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων MSc Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Τουρισμού και Πολιτισμού
«Μητροπολιτικό Κολλέγιο» και Νικόλαος Σαρούκος: Προϊστάμενος Ελέγχου, Επιθεωρήσεων και Τουριστικής Ανάπτυξης Θεσσαλίας Υπουργείου Τουρισμού Διεύθυνση Τουρισμού (ΠΥΤ) Θεσσαλίας.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago
Εφυγε από την ζωή ο Γιαννης Παπανικολαου από την Συκη Πηλιου
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago
Ο ΤΖΟΝΑΘΑΝ ΧΑΡΤΝΕΤ ΤΟΥ ΜΑΣΤΕΡ ΣΕΦ ΣΤΗΝ ΣΚΙΑΘΟ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΒΕΛΕΝΤΖΑΚΟΥ .
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago
Σε θρίλερ εξελίχθηκε το ταξίδι για Βολιώτες επιβάτες με το «Βέλος» μέχρι την Αθήνα
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ώρες ago
Βόλος: Έφυγε από τη ζωή 30χρονη
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην αγορά του Βόλου και στο «Βολωνάκι» για καφέ
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago
Θλίψη έχει σκορπίσει στην τοπική κοινωνία της Μαγνησίας και της Λάρισας ο θάνατος του τραγουδιστή δημοτικών τραγουδιών Γιάννη Γκόβαρη
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago
Γεωργία Μπίκα: «Ήταν νηφάλια και διαστρέβλωσε τα γεγονότα με ασύστολα ψεύδη» λέει η εισαγγελέας
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago
Ανέλαβε υπηρεσία η Κατερίνα Σούρλα στο Νοσοκομείο του Βόλου