ΕΛΛΑΔΑ
Συνέδριο ΠΑΣΟΚ: Το κοινωνικό κράτος στο κέντρο του διαλόγου – Θεματική ενότητα για την Κοινωνική Κατοικία


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Το ζήτημα της Κοινωνικής Κατοικίας, ενός προγράμματος παροχής φθηνής προς ενοικίαση στέγης σε νέες οικογένειες, το οποίο έχει θέσει πρώτο στη δημόσια σφαίρα το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, αναλύθηκε διεξοδικά στη σχετική θεματική συζήτηση του συνεδρίου του κόμματος, με ομιλητές την υφυπουργό Υποδομών υπεύθυνη για την Κοινωνική Στέγη στην Πορτογαλία, Μαρίνα Γκονσάλβες, και την πρόεδρο του Δικτύου για τη Μεταρρύθμιση & Πρόεδρο High Level Group ΕΕ για τη μεταρρύθμιση του κοινωνικού κράτους, Άννα Διαμαντοπούλου, με συντονιστή τον εκπρόσωπο Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Δημήτρη Μάντζο.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Η Μαρίνα Γκονσάλβες, η οποία προσεκλήθη από τον πρόεδρο Νίκο Ανδρουλάκη και ταξίδεψε αποκλειστικά για το σκοπό αυτό στην Ελλάδα, ανέπτυξε το πρόγραμμα Κοινωνικής Στέγης της Πορτογαλίας, το οποίο είναι ιδιαίτερα διευρυμένο, με τη συνεργασία της αυτοδιοίκησης και τη χρηματοδότηση του Ταμείου Ανάκαμψης.
«Σκοπός μας ήταν να δημιουργήσουμε εργαλεία για να υπάρξει απάντηση στις ανάγκες του πληθυσμού για κοινωνική στέγη», ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ παρουσίασε και το πρόγραμμα επείγουσας ανάγκης, που αφορά στον πόλεμο της Ουκρανίας.
«Η λύση στο πρόβλημα στέγασης είναι να αυξήσουμε το δημόσιο απόθεμα κοινωνικής κατοικίας», πρόσθεσε η κυρία Γκονσάλβες.
Από την πλευρά της, η Άννα Διαμαντοπούλου, ανέφερε ότι το κοινωνικό κράτος βρίσκεται στο κέντρο του ευρωπαϊκού και εθνικού διαλόγου, υπογραμμίζοντας ότι «δεν αρκεί να μιλάμε και να υποσχόμαστε. Δεν μπορεί να υπάρχει κοινωνικό κράτος, αν δεν στηριχθεί και επεκταθεί το παραγωγικό κράτος, ώστε να διανείμουμε δίκαια τον πλούτο».
«Μητέρα όλων των αλλαγών είναι η τεχνολογία. Είμαστε στην Δ’ Βιομηχανική Επανάσταση και εδώ είναι το στοίχημά μας. Το νέο ΠΑΣΟΚ έχει μπροστά του αυτό το στοίχημα του μέλλοντος. Η σοσιαλδημοκρατία είναι η κεντρική ιδέα για τον ευρύτερο χώρο που θα φέρει τις αλλαγές», πρόσθεσε η κυρία Διαμαντοπούλου, η οποία παρευρέθη μετά από πολύ καιρό σε συνέδριο του ΠΑΣΟΚ.
Ο Δημήτρης Μάντζος εξέφρασε την άποψη ότι «η ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία οφείλει να διαδραματίσει ουσιαστικό ρόλο στην προάσπιση της κατοικίας ως συλλογικό αγαθό», προσθέτοντας ότι «η εμπειρία της Ευρώπης είναι διδακτική και ενδεικτική των πολιτικών συσχετισμών και του τρόπου που αντιλαμβάνονται το κοινωνικό κράτος οι δυνάμεις της συντήρησης σε σχέση με τις πολιτικές δυνάμεις της προόδου».
https://connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v10.0&appId=723998868044315&autoLogAppEvents=1
Περισσότερα Εδω

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

-
COVER STORY3 ημέρες ago
Αλοννησος έκρηξη σε σκάφος με φωτιά και τραυματισμό μέλους video
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago
Πέθανε ξαφνικά 49χρονη γυναίκα
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago
Ληστεία σε ζαχαροπλαστείο του Βόλου
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago
Συνελήφθη 34χρονη που δούλευε χωρίς πιστοποιητικό υγείας
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ ΣΤΟ ΜΑΜΜΑ ΜΙΑ ΓΙΑ ΚΑΦΕ ΚΑΙ ΠΡΩΙΝΟ ΣΤΗΝ ΒΑΓΓΕΛΙΤΣΑ ΒΕΛΕΝΤΖΑΚΟΥ
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago
Χωρις σημα Ίντερνετ η COSMOTE στην Σκιαθο
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago
SUNDAY:ΤΟ ΠΛΩΤΟ ΠΑΛΑΤΙ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΠΕΛΟΥΖΟΥ ΣΤΗΝ ΣΚΙΑΘΟ.
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ23 ώρες ago
Πέθανε 48χρονος