ΕΛΛΑΔΑ
Συνελήφθη Ρώσος μοναχός στο αεροδρόμιο “Μακεδονία”

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο ίδιος ήρθε στην Ελλάδα στις αρχές του 2022 με 2μηνη άδεια παραμονής. Όταν εξέπνευσε η άδεια επισκέφθηκε το ‘Αγιον Όρος, εκδίδοντας διαμονητήριο που είχε ισχύ για τρεις μέρες- έμεινε όμως πάνω από τρία χρόνια.
“Σκόπευα να επιστρέψω το 2022 στην πατρίδα μου αλλά δεν έβρισκα εισιτήριο”
«Σκόπευα να επιστρέψω το 2022 στην πατρίδα μου αλλά δεν έβρισκα εισιτήριο. Ζούσα όλα αυτά τα χρόνια στην Μονή Αγίου Παντελεήμονος, πλέον θέλω να επιστρέψω …», είπε στην απολογία του, δηλώνοντας άγνοια για το αδίκημα που του αποδίδεται. «Νόμιζα ότι θα πλήρωνα απλά ένα πρόστιμο», συμπλήρωσε.
Το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης όπου δικάστηκε, τον έκρινε ένοχο, με τον νέο νόμο περί παράνομης παραμονής, επιβάλλοντάς του ποινή φυλάκισης 2 ετών και χρηματική ποινή 5.000 ευρώ, χωρίς αναστολή ή μετατροπή. Καθώς η ποινή, σύμφωνα με τον νόμο, δεν εκτελείται εφόσον ο καταδικασθείς επιθυμεί οικειοθελώς να επιστρέψει στην πατρίδα του, ο μοναχός δήλωσε πως αυτή ήταν ούτως ή άλλως η πρόθεσή του, να επαναπατριστεί.

-
ΕΛΛΑΔΑ6 ώρες ago
Κτηνοτρόφος κατήγγειλε κλοπή 500 ζώων, είχαν βγει θετικά τα τεστ για ευλογιά
-
VIDEO22 ώρες ago
ASTRATV GREECE LIVE STREAMING
-
ΚΟΣΜΟΣ12 ώρες ago
Οι ΗΠΑ αναζητούν Παλαιστίνιους για μεταβατική τεχνοκρατική κυβέρνηση στη Γάζα
-
ΚΟΣΜΟΣ13 ώρες ago
Στην κόψη του ξυραφιού η εκεχειρία στη Γάζα – Σε ετοιμότητα ο IDF για νέο πόλεμο κατά της Χαμάς
-
ΕΛΛΑΔΑ19 ώρες ago
33 μετανάστες εντοπίστηκαν σε ξύλινη βάρκα
-
ΕΛΛΑΔΑ19 ώρες ago
Σύλληψη 27χρονου για πυροβολισμούς έξω από μπαρ της παραλιακής
-
ΚΟΣΜΟΣ19 ώρες ago
Ο Ερντογάν ανακοίνωσε το δεύτερο μεγαλύτερο πεδίο σπάνιων γαιών στον κόσμο
-
ΕΛΛΑΔΑ23 ώρες ago
Τραγωδία στην Κωνσταντινούπολη: Οδηγός λεωφορείου τσακωνόταν με δικυκλιστή κι έπεσε σε στάση λεωφορείου