ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Συγγραφείς του κόσμου ταξιδεύουν στο Μέγαρο»- Ο Boderick Beaton στη Θεσσαλονίκη

Την Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2023, στις 19.00, ο Ο.Μ.Μ.Θ. εγκαινιάζει στο καλλιτεχνικό του πρόγραμμα μια νέα θεματική ενότητα με τίτλο «Συγγραφείς του κόσμου ταξιδεύουν στο Μέγαρο» και υποδέχεται στο κτήριο Μ2 τον RoderickBeaton.

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ο Βρετανός συγγραφέας που έχει μελετήσει και διδάξει σύγχρονη ελληνική και βυζαντινή ιστορία, γλώσσα και λογοτεχνία στο King’s College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, θα συνομιλήσει με τον δημοσιογράφο Κωνσταντίνο Πουλή, με αφορμή την έκδοση του τελευταίου του βιβλίου με τίτλο «Οι Έλληνες: Μια παγκόσμια ιστορία».

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Η είσοδος στη νέα δράση θα είναι ελεύθερη στο κοινό και θα πραγματοποιείται με δελτία εισόδου. Μέσω της πρωτοβουλίας που αναλαμβάνει το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, συγγραφείς από το όλο τον κόσμο θα επισκέπτονται την πόλη, προσκεκλημένοι του Οργανισμού και θα συνομιλούν με διακεκριμένες προσωπικότητες της χώρας από διάφορους χώρους είτε για να συστηθούν στο αναγνωστικό κοινό είτε για να δώσουν την ευκαιρία στους αναγνώστες τους να τους γνωρίσουν καλύτερα.
Συντελεστές
Roderick Beaton: Συγγραφέας – Κωνσταντίνος Πουλής: Δημοσιογράφος
Τα δελτία εισόδου για την παρουσίαση του RoderickBeaton στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης θα είναι διαθέσιμα τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023 στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.tch.gr/default.aspx?lang=el-GR&page=3&tcheid=2960
Σύντομα βιογραφικά:
RoderickBeaton
Ο Roderick Beaton γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Εδιμβούργο. Σπούδασε Αγγλική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ, από όπου έλαβε στη συνέχεια διδακτορικό δίπλωμα στη Νεοελληνική Φιλολογία. Από το 1981 έως τη συνταξιοδότησή του δίδαξε Σύγχρονη Ελληνική και Βυζαντινή Ιστορία, Γλώσσα και Λογοτεχνία στο King’s College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, όπου και κατείχε από το 1988 την έδρα Κοραή του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών.
Έχει γράψει εκτενώς για θέματα σύγχρονης και μεσαιωνικής ελληνικής λογοτεχνίας. Στην Ελλάδα κυκλοφορούν, μεταξύ άλλων, τα βιβλία του Η ιδέα του έθνους στην ελληνική λογοτεχνία (Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης 2015), Εισαγωγή στη νεότερη ελληνική λογοτεχνία (Νεφέλη 1996), η βιογραφία του Γιώργου Σεφέρη Γιώργος Σεφέρης: περιμένοντας τον άγγελο (Ωκεανίδα 2003· νέα έκδοση, Εκδόσεις Πατάκη 2023), η μελέτη Ο Καζαντζάκης μοντερνιστής και μεταμοντέρνος (Εκδ. Καστανιώτη 2009), O πόλεµος του Μπάιρον (Εκδόσεις Πατάκη 2015), Eλλάδα: Βιογραφία ενός σύγχρονου έθνους (Εκδόσεις Πατάκη 2020), το μυθιστόρημά του Τα παιδιά της Αριάδνης (Εκδ. Καστανιώτη 1999) και το Οι Έλληνες: Μια παγκόσμια ιστορία (Εκδόσεις Πατάκη 2022).
Κωνσταντίνος Πουλής
Ο Κωνσταντίνος Πουλής γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε κοινωνιολογία και αρχαίο δράμα στην Ελλάδα και την Αγγλία. Γράφει κυρίως λογοτεχνία και δοκίμια. Έχει παίξει για πολλά χρόνια θέατρο δρόμου με τον θίασο «Τσιριτσάντσουλες» και είναι δημοσιογράφος και εκδότης στο www.thepressproject.gr
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

-
ΕΛΛΑΔΑ21 ώρες ago
Μάκης Καψάλης: Στο νοσοκομείο ο τραγουδιστής – Υπέστη έμφραγμα
-
ΕΛΛΑΔΑ1 ημέρα ago
Οδηγός αυτοκινήτου πέρασε με κόκκινο και σκότωσε πατέρα τριών παιδιών στο Βόλο
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago
Πέθανε ο 69χρονος επιχειρηματίας Στάθης Μόκας από Βόλο
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago
ΣΚΙΑΘΟΣ-ΗΜΕΡΕΣ ΑΝΟΙΞΗΣ ΚΑΙ Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ ΓΙΩΤΑ ΜΑΝΤΑΛΑΡΑ ΚΑΤΕΓΡΑΨΕ ΥΠΕΡΟΧΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΟΥ ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ1 ημέρα ago
Αραχωβα -Το Λαογραφικο Μουσειο Ανακοινωνει Την Εναρξη Των Εργασιων Ψηφιοποιησης Του Ιστορικου Αρχειου
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ3 ημέρες ago
Τα ιδιαίτερα γλυπτά του Ν. Μάνεση στα Λευκά Όρη – Ξυλογλυπτική στα… 1.200 μέτρα
-
ΕΛΛΑΔΑ10 ώρες ago
Νεκρός σε τροχαίο πατέρας 4 παιδιών – Έχασε τον έλεγχο της μηχανής του, διαλύθηκε το κράνος του
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago
Μια αχτίδα ελπίδας για τον 20χρονο Γεράσιμο από τον Βόλο, ο οποίος δίνει τεράστια μάχη για να κρατηθεί στη ζωή στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας