ΚΟΣΜΟΣ
Σύνοδος ΕΕ-Κίνας: Το δίλημμα της Ευρώπης και η «σκιά» του Πούτιν


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Η τηλεδιάσκεψη της Παρασκευής με τον Σι Τζινπίνγκ και τον πρωθυπουργό Λι Κεκιάνγκ δεν είναι… πρωταπριλιάτικο αστείο, αλλά φέρνει τους «27» σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι, σε ένα κόσμο που αλλάξει ραγδαία.
Το πρωί της Παρασκευής, 1 Απριλίου, όταν η ηγεσία της ΕΕ βρεθεί «απέναντι» στον πρόεδρο και τον πρωθυπουργό της Κίνας, είναι σαφές ότι στις οθόνες και των δύο πλευρών θα υπάρχει μία «σκιά»: Του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Επισήμως, εξάλλου, το βασικό αντικείμενο αυτής της τηλεδιάσκεψης κορυφής – της πρώτης ανάμεσα στις δύο πλευρές μετά τον Ιούνιο του 2020 – δεν θα έχει σχέση με ό,τι προέβλεπε ο προγραμματισμός πριν την 24η Φεβρουαρίου. Πλέον, αυτό που θα κυριαρχήσει θα είναι η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, οι ραγδαίες αλλαγές που επιφέρει σε ολόκληρο τον κόσμο και, ειδικότερα, οι επιπτώσεις στις σχέσεις της Ευρώπης με την Κίνα.
Οι πρόεδροι του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και της Κομισιόν, Σαρλ Μισέλ και Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, όπως και ο «υπουργός Εξωτερικών» της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ, γνωρίζουν ότι η σχέση αυτή δεν μπορεί να είναι ίδια στο φόντο των δραματικών εξελίξεων στην Ουκρανία. Καλούνται δε να επιλέξουν μια κατεύθυνση σε αυτό το κρίσιμο σταυροδρόμι – κάτι διόλου εύκολο, καθώς εκπροσωπούν τις κυβερνήσεις των «27», που δεν έχουν ενιαία στάση στο θέμα.
Οι δύο επιλογές
Θα κατατάξουν, άραγε, οριστικά και αμετάκλητα την Κίνα στο ίδιο στρατόπεδο με τη Ρωσία, κάτι που σημαίνει ότι αναγκαστικά (έστω και όχι άμεσα) θα πρέπει να υιοθετήσουν ανάλογη στάση απέναντί της; Μια σημαντική μερίδα πολιτικών και αναλυτών πιέζει ήδη προς αυτή την κατεύθυνση, προειδοποιώντας ότι η Ευρώπη «πιάστηκε κορόιδο» από τη Μόσχα και, έχοντας πάρει το μάθημά της, δεν πρέπει να επαναλάβει το ίδιο λάθος.
Ή, αντιθέτως, θα υιοθετήσουν μια πιο διαλλακτική στάση, όπως αυτή που έχει εκφράσει ο Μπορέλ: «Είμαστε πολύ, πολύ μακριά από το να θεωρήσουμε την Κίνα απειλή εξίσου μεγάλη με τη Ρωσία (…) Δεν είναι προς το συμφέρον μας να οδηγήσουμε τη Ρωσία προς την Κίνα, ώστε να συγκροτηθεί μια μεγάλη συμμαχία της Κίνας με τις χώρες που έχουν ανάλογες απόψεις και έτσι να υπάρξει ένα στρατόπεδο χωρών που δεν θα διαθέτουν το δικό μας δημοκρατικό σύστημα».
Οι ΗΠΑ πιέζουν
Οι Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες δείχνουν να είναι απολύτως ευθυγραμμισμένες με την ΕΕ στο ζήτημα της Ουκρανίας και των κυρώσεων κατά της Ρωσίας, καλούν τους Ευρωπαίους να μην έχουν αυταπάτες όσον αφορά στην Κίνα. Και τους ζητούν, σε αυτό το πλαίσιο, να θέσουν επίσης (όπως έχει κάνει, εμμέσως πλην σαφώς και η Ουάσιγκτον) ένα τελεσίγραφο προς τον Σι Τζινπίνγκ και τον πρωθυπουργό της, Λι Κεκιάνγκ, που θα αποκαλύψει τις πραγματικές τους προθέσεις: Είστε με τη Ρωσία του Πούτιν ή με τη Δύση;
Το ερώτημα αυτό, όπως είναι φυσικό, δεν αφορά μόνο ή κυρίως την Ουκρανία, όσο κι αν ο πόλεμος δίνει την ευκαιρία να χαραχθούν πιο καθαρά οι διαχωριστικές γραμμές. Έχει να κάνει με τη νέα παγκόσμια τάξη πραγμάτων που έχει αρχίσει να συγκροτείται – όπως είπε και ο Τζο Μπάιντεν προτού έρθει στην Ευρώπη την περασμένη εβδομάδα, προσθέτοντας ότι οι ΗΠΑ έχουν στόχο να πρωταγωνιστήσουν σε αυτήν.
Πεκίνο-Μόσχα: Είμαστε μαζί
Η αλήθεια είναι ότι Πεκίνο και Μόσχα δεν αφήνουν πολλά περιθώρια για ταλαντεύσεις. Οι δηλώσεις που έγιναν και τα ανακοινωθέντα που υπογράφηκαν τόσο κατά την επίσκεψη του Πούτιν στο Πεκίνο πριν την εισβολή όσο και κατά τη συνάντηση του Σεργκέι Λαβρόφ με τον Κινέζο ομόλογό του αυτή την εβδομάδα ξεκαθαρίζουν πως οι δύο χώρες πορεύονται μαζί, αναβαθμίζουν την πολιτική, ενεργειακή, οικονομική και στρατιωτική συνεργασία τους, απορρίπτουν τις κυρώσεις και πιέσεις της Δύσης και οικοδομούν, έτσι, μια «σχέση ακλόνητη σαν βράχο» και μια συνεργασία που «δεν έχει όρια».
Γιατί, λοιπόν, το σκέφτεται ακόμη η Ευρώπη; Γιατί δεν πρόκειται να στείλει, στη συνάντηση της Παρασκευής, το ξεκάθαρο μήνυμα «ή είστε μαζί μας ή είστε εναντίον μας;».
Η απάντηση, για μια ακόμη φορά, βρίσκεται στην οικονομία. Αυτή που έκανε τη Γερμανία και άλλες χώρες να διστάσουν τόσο προτού συνυπογράψουν τις κυρώσεις κατά της Μόσχας και αναγκάζει ως και τώρα την ΕΕ να μην συναινεί στην επιβολή ενεργειακού εμπάργκο και να συζητά μυστικά ακόμη και την πληρωμή σε ρούβλια για το ρωσικό φυσικό αέριο και πετρέλαιο.
Κίνα, ο σημαντικότερος εταίρος
Μια προσεκτική ματιά στα δύο παραπάνω διαγράμματα αρκούν ώστε να πείσουν για το πόσο μεγάλο είναι το διακύβευμα. Όπως φαίνεται εκεί, το μερίδιο της Κίνας στο ευρωπαϊκό εμπόριο αυξήθηκε στις διετία που μεσολάβησε από το τέταρτο τρίμηνο του 2019 ως το ίδιο διάστημα του 2021 – ενώ την ίδια στιγμή, το αντίστοιχο των ΗΠΑ παρέμεινε σταθερό και του Ηνωμένου Βασιλείου μειώθηκε (λόγω και του Brexit).
Έτσι, σε επίπεδο εισαγωγών, η Κίνα είναι πρώτη με μεγαλύτερη διαφορά, καθώς τα δικά της προϊόντα αντιστοιχούν περίπου στο 22,5% του συνόλου που εισήλθαν στις αγορές των «27». Στις εξαγωγές, η Κίνα έρχεται τρίτη, με ποσοστό κοντά στο 10% επί του συνόλου, πίσω από τις ΗΠΑ (18,5%) και τη Βρετανία (13%).
Συνολικά δε, πέρυσι η αξία του εμπορίου ΕΕ-Κίνας διαμορφώθηκε στα 828,1 δισ. δολάρια, έχοντας αυξηθεί κατά 27,5% σε ετήσια βάση. Έτσι, η Κίνα παρέμεινε ο μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος των «27», με βάση την αξία των διμερών συναλλαγών.
Θα… πονέσει το «διαζύγιο»
Με βάση τα παραπάνω στοιχεία, είναι σαφές ότι σε οικονομικό επίπεδο (εξαιρουμένου του ενεργειακού), ένα «διαζύγιο» με την Κίνα, την πολυπληθέστερη και ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά του πλανήτη, θα κοστίσει στους Ευρωπαίους πολύ περισσότερο από ό,τι η ρήξη με τη Ρωσία. Γι’ αυτό και θα είναι πολύ πιο προσεκτικοί στις κινήσεις τους.
Είναι ο λόγος, άλλωστε, για τον οποίο η επενδυτική συμφωνία που υπογράφηκε ανάμεσα στις δύο πλευρές την τελευταία ημέρα του 2020 – μετά από ασφυκτική πίεση της Γερμανίας (και προσωπικά της Ανγκελα Μέρκελ), της οποίας η εξάμηνη προεδρία στην ΕΕ ολοκληρωνόταν την ίδια ημέρα… – έχει μπει «στον πάγο», αλλά δεν έχει ακυρωθεί. Είναι δε απίθανο να δεχτεί την χαριστική βολή στην τηλεδιάσκεψη κορυφής της Παρασκευής.
«Γνωρίζουμε πως είμαστε σε μία περίπλοκη φάση στις σχέσεις μας με την Κίνα», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόφσκις, αναγνωρίζοντας πρακτικά τη μεγάλη δυσκολία που υπάρχει για να ληφθούν οριστικές αποφάσεις, προς τη μία ή την άλλη κατεύθυνση.
Άλλο Ρωσία, άλλο Κίνα…
Παρ’ όλα αυτά, οι Ευρωπαίοι δεν έχουν την πολυτέλεια να διαχειριστούν τις θέσεις των Κινέζων ως… πρωταπριλιάτικο αστείο. Καθώς δε έχουν σπάσει τα ταμπού με τις βαριές κυρώσεις κατά της Ρωσίας, που λίγο απέχουν από το να κόψουν οριστικά τον ομφάλιο λώρο που τους συνέδεε μαζί της, δεν αποκλείεται να επιλέξουν το «μαστίγιο» αντί του «καρότου».
Σίγουρα, πάντως, είναι σε θέση να αντιληφθούν ότι – όπως εύστοχα το διατύπωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τσεχίας, Γιαν Λιπάφσκι – «εάν ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι ένας τυφώνας, μέσα από τον ίδιο φακό η Κίνα είναι η ίδια η κλιματική αλλαγή».
Πηγή: ΟΤ
Γράψτε το σχόλιό σας



Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΟΣΜΟΣ
Μακελειό στο Τέξας: Ο μακρύς θλιβερός κατάλογος των επιθέσεων σε σχολεία στις ΗΠΑ – 65 νεκρά παιδιά μέσα σε 4 χρόνια


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Οι γονείς των 19 αθώων παιδιών ηλικίας 7 με 10 χρόνων που δολοφονήθηκαν μέσα στο σχολείο τους από τον 18χρονο Σαλβαδόρ Ράμος, θρηνούν. Ολόκληρη η Αμερική θρηνεί. Τα τελευταία 52 χρόνια στις ΗΠΑ τουλάχιστον 200 παιδιά έχουν χάσει τη ζωή τους από επιθέσεις μέσα στα σχολεία.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Και το πρόβλημα δεν είναι μόνο αυτό. Το πρόβλημα είναι πως στις ΗΠΑ, η οπλοκατοχή συνεχίζεται και ο καθένας μπορεί να αγοράσει όπλο και να το έχει σπίτι του. Και εάν κάποια μέρα γυρίσει το μυαλό του και πάει έξω από ένα δημοτικό και σκοτώνει παιδάκια, δεν τρέχει τίποτε.
Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, τα λόγια του Ντόναλντ Τραμπ που είχε εκστομίσει για την οπλοκατοχή σε κάνουν να παγώσεις. Ο ίδιος, φανατικός υποστηρικτής των όπλων είχε πει πως το πρόβλημα δεν είναι η αναξέλεγκτη χρήση τους, αλλά οι ψυχικές ασθένειες.
Λες και δεν φταίει ότι ο οποιοσδήποτε Αμερικανός που έχει συμπληρώσει τα 18 του χρόνια μπορεί να αγοράσει – χωρίς κάποιος να τον ελέγξει, να ελέγξει την ψυχική του ισορροπία – πυροβόλα όπλα (όχι μόνο πιστόλια) από πολυβόλα μέχρι εκτοξευτές ρουκετών.
Και λίγες ώρες μετά τη σφαγή ο Τζο Μπάιντεν δήλωσε συγκλονισμένος: «Πότε για τ’ όνομα του Θεού θα ορθώσουμε το ανάστημά μας μπροστά στο λόμπι των όπλων;» και είπε «πως οι Αμερικανοί δεν θα ξεχάσουν αυτούς που παρεμποδίζουν ή καθυστερούν την προώθηση νομοθεσίας για την οπλοκατοχή που είναι βασισμένη στην κοινή λογική.»
Ο «μαύρος» κατάλογος των μακελειών σε σχολεία
Οι ΗΠΑ είναι η μοναδική αναπτυγμένη χώρα του κόσμου όπου επαναλαμβάνονται, απελπιστικά, οι επιθέσεις με τη χρήση πυροβόλων όπλων μέσα σε σχολικά ιδρύματα. Η φρίκη δεν έχει τέλος. Σύμφωνα με τους New York Times, η χθεσινή είναι η δεύτερη πιο αιματηρή και πολύνεκρη επίθεση με πυροβολισμούς σε σχολείο (δημοτικό, γυμνάσιο ή λύκειο) στην ιστορία της χώρας.
Τα θλιβερά πρωτεία κατέχει ακόμη η επίθεση μανιακού στο σχολείο Σάντι Χουκ, στο Νιούταουν του Κονέκτικατ, το 2012. Τότε, είχαν σκοτωθεί συνολικά 20 παιδάκια και 6 ενήλικες.
Από το 1970 μέχρι σήμερα έχουν σημειωθεί 188 επιθέσεις σε πυροβολισμούς σε σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Τουλάχιστον 200 παιδιά είναι οι νεκρά.
24η Μαΐου 2022: Ουβάλντε, Τέξας
Νεαρός 18 ετών σκοτώνει 18 μαθητές και τρεις εκπαιδευτικούς στο πρωτοβάθμιο σχολείο Ρομπ στην πόλη Ουβάλντε, περίπου 130 χιλιόμετρα δυτικά του Σαν Αντόνιο, σύμφωνα με τον γερουσιαστή Ρόλαντ Γκουτιέρες. Ο δράστης πέφτει επίσης νεκρός.
30ή Νοεμβρίου 2021: Όξφορντ, Μίσιγκαν
Δεκαπεντάχρονος έφηβος σκοτώνει εν ψυχρώ τέσσερις μαθητές και τραυματίζει άλλους έξι καθώς κι έναν εκπαιδευτικό μέσα στο λύκειο της Όξφορντ, μικρής πόλης βόρεια του Ντιτρόιτ. Ο δράστης διώκεται για «τρομοκρατική ενέργεια» και «φόνους»· ασκούνται επίσης διώξεις, κάτι σπάνιο, εναντίον των γονιών του.
14η Νοεμβρίου 2019: Σάντα Κλαρίτα, Καλιφόρνια
16χρονος ανοίγει πυρ ανήμερα των γενεθλίων του εναντίον συμμαθητών του στο λύκειο, σκοτώνει δύο, τραυματίζει τρεις, πριν στρέψει το όπλο στον εαυτό του κι αποπειραθεί να αυτοκτονήσει. Τα θύματα είναι 14 ως 15 ετών.
18η Μαΐου 2018: Σάντα Φε, Τέξας
17χρονος μαθητής θερίζει 20 ανθρώπους μέσα στο λύκειο όπου φοιτά· δύο ενήλικοι και οκτώ νέοι υποκύπτουν. Ο δράστης παραμένει έκτοτε στη φυλακή.
14η Φεβρουαρίου 2018: Πάρκλαντ, Φλόριντα
Την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, ο 19χρονος Νίκολας Κρουζ ανοίγει πυρ με ημιαυτόματο τουφέκι εναντίον μαθητών και εκπαιδευτικών στο λύκειο Μάρτζορι Στόουνμαν Ντάγκλας, από το οποίο έχει αποβληθεί. Απολογισμός θυμάτων: 17 νεκροί, στην πλειονότητά τους έφηβοι και έφηβες. Ο δράστης συλλαμβάνεται.
23η Ιανουαρίου 2018: Μπέντον, Κεντάκι
15χρονος οπλισμένος με πιστόλι σκοτώνει δύο συνομηλίκους συμμαθητές του στο λύκειο της κομητείας Μάρσαλ. Άλλοι δεκαοκτώ άνθρωποι τραυματίζονται από τις σφαίρες του ή εξαιτίας του χάους που προκαλεί η επίθεση.
1η Οκτωβρίου 2015: Ρόουζμπεργκ, Όρεγκον
26χρονος φοιτητής σκοτώνει εννέα ανθρώπους στο πανεπιστήμιο Άμπκουα. Τραυματισμένος, στρέφει το όπλο στον εαυτό του και αυτοκτονεί.
2η Απριλίου 2012: Όκλαντ, Καλιφόρνια
Νεαρός δολοφονεί μεθοδικά επτά ανθρώπους στο μικρό πανεπιστήμιο Oikos στην Καλιφόρνια. Ο δράστης, πρώην φοιτητής, κορεατικής καταγωγής, συλλαμβάνεται. Πεθαίνει επτά χρόνια αργότερα στη φυλακή.
14η Δεκεμβρίου 2012: Νιούταουν, Κονέτικατ
Αφού δολοφονεί τη μητέρα του, ο 20χρονος ψυχικά ασθενής Άνταμ Λάνζα σκοτώνει 26 ανθρώπους, ανάμεσά τους είκοσι παιδιά ηλικίας 6 ως 7 ετών, στο σχολείο Σάντι Χουκ. Αυτοκτονεί κατόπιν. Η σφαγή αυτή θα στοιχειώσει πολλούς στις ΗΠΑ, κυρίως επειδή τα θύματα ήταν μικρά παιδιά.
16η Απριλίου 2007: Πανεπιστήμιο Βιρτζίνια Τεκ
Φοιτητής με προβλήματα ψυχικής υγείας, με καταγωγή από τη Νότια Κορέα, σκοτώνει 32 ανθρώπους με δύο ημιαυτόματα πιστόλια πριν αυτοκτονήσει μέσα στο φημισμένο ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα.
20ή Απριλίου 1999: Κολουμπάιν, Κολοράντο
Δύο μαθητές λυκείου, 17 και 18 ετών, βαριά οπλισμένοι, σκοτώνουν μέσα σε μερικά λεπτά δώδεκα συμμαθητές τους κι έναν καθηγητή προτού αυτοκτονήσουν στη βιβλιοθήκη. Ο απολογισμός των θυμάτων πιστεύεται πως θα ήταν πολύ βαρύτερος αν πυροδοτούσαν τους αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς που είχαν μαζί τους.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
ΚΟΣΜΟΣ
ΗΠΑ: Ενοχη για τον φόνο του άντρα της η συγγραφέας του «Πώς να δολοφονήσετε τον σύζυγό σας»


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Επειτα από οκτώ ώρες διαβουλεύσεων, οι ένορκοι έκριναν τη Νάνσι Κράμπτον Μπρόφι (φωτογραφία αρχείου, επάνω) η οποία είχε συγγράψει το δοκίμιο «Πώς να δολοφονήσετε τον σύζυγό σας», ένοχη για τον φόνο του άντρα της, Ντάνιελ Μπρόφι.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
«Ο λάθος σύζυγος»
Η συγγραφέας, ειδικευμένη στα αισθηματικά μυθιστορήματα με τίτλους όπως «Ο λάθος σύζυγος», απέρριπτε εξαρχής τις κατηγορίες, διαβεβαιώνοντας ότι τα πλάνα από κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης που την εικόνιζαν κοντά στον τόπο του εγκλήματος την έδειχναν απλούστατα να ψάχνει έμπνευση για τα βιβλία της.
Οσο για ένα πιστόλι που λείπει, το όπλο του φόνου κατά την αστυνομία, είπε πως το αγόρασε για να έχει ρεαλισμό το επόμενο βιβλίο που ετοίμαζε. Απέρριψε επίσης την κατηγορία πως δολοφόνησε τον σύζυγό της για να εισπράξει εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια από την ασφάλεια ζωής του.
Οι συνήγοροι υπεράσπισης της γυναίκας, 71 ετών, ανακοίνωσαν πως σκοπεύουν να ασκήσουν έφεση, σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα The Oregonian.
Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, η Νάνσι Κράμπτον Μπρόφι αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα τον Ιούνιο του 2018, όταν φέρεται να σκότωσε τον σύζυγό της με δυο σφαίρες στην καρδιά στη σχολή μαγειρικής όπου δίδασκε.
Μαθητές βρήκαν τον Ντάνιελ Μπρόφι, 63 ετών, να κείτεται στο δάπεδο αίθουσας διδασκαλίας.
Παρουσίασε τεκμήρια
Η σύζυγός του συνελήφθη τον Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς κι έκτοτε παραμένει προφυλακισμένη.
Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, ο εισαγγελέας Σον Οβερστριτ παρουσίασε τεκμήρια που δείχνουν, κατ’ αυτόν, ότι η κατηγορούμενη πράγματι διέπραξε τον φόνο.
«Δεν επρόκειτο απλώς για θέμα χρημάτων. Το ζήτημα ήταν ο τρόπος ζωής που επιθυμούσε κι ο Νταν δεν μπορούσε να της προσφέρει», επιχειρηματολόγησε.
Στο εδώλιο, η Νάνσι Κράμπτον Μπρόφι αρνήθηκε τις κατηγορίες, διαβεβαιώνοντας πως τα οικονομικά της προβλήματα ήταν αρχαία ιστορία. «Οικονομικά, θα ήμουν πολύ καλύτερα αν ο Νταν ήταν ζωντανός, παρά αν ήταν νεκρός», κατέθεσε.
«Πού είναι το κίνητρο, σας ρωτάω; Οποιοσδήποτε εκδότης θα έβαζε τα γέλια και θα έλεγε ‘πιστεύω ότι πρέπει να τη δουλέψεις περισσότερο αυτή την ιστορία, έχει μια τεράστια τρύπα στη μέση’», πρόσθεσε.
Τι ανέφερε το δοκίμιο
Η διάρκεια της ποινής που θα επιβληθεί στη συγγραφέα δεν είναι ακόμη γνωστή.
Το δοκίμιο «Πώς να δολοφονήσετε τον σύζυγό σας» δεν απασχόλησε ποτέ τη δικαιοσύνη ως τη δίκη.
Το δοκίμιο ανέφερε πως τα πυροβόλα όπλα «κάνουν πολλή φασαρία, προκαλούν χαμό, κι απαιτούν ορισμένο βαθμό ικανότητας». Αλλά – κατέληγε το κείμενο –, «αυτό που ξέρω για τον φόνο είναι ότι ο καθένας και η καθεμία τον έχει μέσα του, αν πιεστεί αρκετά».

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago
Εφυγε από την ζωή ο Γιαννης Παπανικολαου από την Συκη Πηλιου
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ19 ώρες ago
Βόλος: Έφυγε από τη ζωή 30χρονη
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago
Ο ΤΖΟΝΑΘΑΝ ΧΑΡΤΝΕΤ ΤΟΥ ΜΑΣΤΕΡ ΣΕΦ ΣΤΗΝ ΣΚΙΑΘΟ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΒΕΛΕΝΤΖΑΚΟΥ .
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago
Σε θρίλερ εξελίχθηκε το ταξίδι για Βολιώτες επιβάτες με το «Βέλος» μέχρι την Αθήνα
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago
Θλίψη έχει σκορπίσει στην τοπική κοινωνία της Μαγνησίας και της Λάρισας ο θάνατος του τραγουδιστή δημοτικών τραγουδιών Γιάννη Γκόβαρη
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago
Γεωργία Μπίκα: «Ήταν νηφάλια και διαστρέβλωσε τα γεγονότα με ασύστολα ψεύδη» λέει η εισαγγελέας
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago
Ανέλαβε υπηρεσία η Κατερίνα Σούρλα στο Νοσοκομείο του Βόλου
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago
Τροχαίο ατύχημα επί της Πολυμέρη τα ξημερώματα