Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

Συνολικά 236 κρούσματα με μεταλλαγμένα στελέχη κορονοϊού στην Ελλάδα

Published

on

Μοιράσου το αρθρο!

Στα 236 ανήλθαν συνολικά τα κρούσματα με μεταλλαγμένα στελέχη κορονοϊού που εντοπίστηκαν στην Ελλάδα. Από αυτά τα 4 αφορούν τη νοτιοαφρικανική μετάλλαξη, σύμφωνα με το Eθνικό Δίκτυο Γονιδιωματικής Επιτήρησης για τις μεταλλάξεις του SARS-CoV-2.

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τα νεότερα δεδομένα προκύπτουν και μετά τη γονιδιωματική ανάλυση 96 δειγμάτων που αφορούν στην περίοδο 19-27 Ιανουαρίου 2021 και προέρχονται από την Περιφερειακή Ενότητα της Θεσσαλονίκης.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Στο σύνολο των 96 δειγμάτων που αναλύθηκαν, όλα πληρούσαν τα αυστηρά κριτήρια ποιότητας που απαιτούνται για την ανάλυση και ο τελικός έλεγχος ολοκληρώθηκε επιτυχώς. Από τον έλεγχο αναδείχθηκαν συνολικά 7 στελέχη με μεταλλάξεις ειδικού ενδιαφέροντος (variants of concern). Από αυτά, 4 δείγματα ήταν θετικά για το νέο στέλεχος VOC 202012/01 (Lineage Β.1.1.7/UK) και 3 δείγματα ήταν θετικά για το νέο στέλεχος 20H/501Y.V2 (Lineage B.1.351/South Africa).

Συγκεκριμένα, το στέλεχος VOC 202012/01 (Lineage Β.1.1.7/UK lineage) ανιχνεύθηκε σε 3 νοσοκομειακά δείγματα και σε 1 δείγμα από την κοινότητα.

Σε ό,τι αφορά το στέλεχος 20H/501Y.V2 (Lineage B.1.351/South Africa) ανιχνεύθηκε σε 3 δείγματα από την κοινότητα.

Συνολικά στη χώρα μας έχουν ταυτοποιηθεί 232 δείγματα θετικά για το μεταλλαγμένο στέλεχος Β.1.1.7/UK lineage και 4 δείγματα για το μεταλλαγμένο στέλεχος Lineage B.1.351/South Africa του ιού SARS-CoV-2.

 

 

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ18 δευτερόλεπτα ago

Το Ισραήλ… πέταξε έξω τη Βραζιλία!

ΚΟΣΜΟΣ3 λεπτά ago

Εύα Καϊλή: «Αν είχα αναφερθεί σε σημαντικά ονόματα θα είχα επιστρέψει στην κόρη μου, αλλά θα ψευδόμουν»

ΘΕΣΣΑΛΙΑ6 λεπτά ago

Πρώτο μπάνιο για τους Λαρισαίους στα παράλια

LIFESTYLE9 λεπτά ago

Ντούα Λίπα για τη συμπεριφορά των Βρετανών υπουργών προς τους Αλβανούς μετανάστες: «Χρειάζεται περισσότερη ενσυναίσθηση»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ15 λεπτά ago

Νίκος Ανδρουλάκης: Είναι αναγκαίο να διασυνδέσουμε το τουριστικό προϊόν με την παραγωγή και τη μεταποίηση

ΕΛΛΑΔΑ18 λεπτά ago

Αυτοκίνητο παρέσυρε διανομέα στην Κερατέα – Έπεσε πάνω σε πάγκο μικροπωλητή

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ24 λεπτά ago

Στα ημιτελικά οι Ιταλοί – www.ertsports.gr

ΚΟΣΜΟΣ27 λεπτά ago

Σιμσέκ – Τουρκία: Η οικονομία θα επιστρέψει στο «πεδίο του ορθολογισμού»

ΘΕΣΣΑΛΙΑ30 λεπτά ago

«Μόνη επιλογή αξιοπιστίας και ανάπτυξης η ΝΔ» –

LIFESTYLE33 λεπτά ago

Σε 10 χρόνια από τώρα εύχομαι να μην έχω γίνει μαλ****

Advertisement

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Δημοφιλή