ΚΟΣΜΟΣ
Συρία: Ένοπλοι σκότωσαν χορεύτρια και τραυμάτισαν θαμώνες σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης στη Δαμασκό

Ένοπλοι εξαπέλυσαν επίθεση τα ξημερώματα σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης της Δαμασκού, σκοτώνοντας μια χορεύτρια και τραυματίζοντας θαμώνες. Πρόκειται για τη δεύτερη επίθεση σε νυχτερινό κέντρο της συριακής πρωτεύουσας, εγείροντας ανησυχία για την ασφάλεια αυτών των επιχειρήσεων και των πελατών τους μετά την άνοδο ισλαμιστών στην εξουσία.
Το κίνητρο της επίθεσης παραμένει αδιευκρίνιστο μέχρι στιγμής. Ο κυβερνήτης της Δαμασκού Μάχιρ Μαρουάν «καταδίκασε το τραγικό συμβάν» και δεσμεύτηκε πως θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να οδηγήσει τους δράστες ενώπιον της δικαιοσύνης.
Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, «άγνωστοι ένοπλοι επιτέθηκαν στο νυχτερινό κέντρο Αλ Καραουάν, στη συνοικία Αλ Χιτζάζ, σκοτώνοντας μια χορεύτρια και τραυματίζοντας αρκετούς ανθρώπους». Ο κυβερνήτης της Δαμασκού επιβεβαίωσε «τον θάνατο μιας νεαρής γυναίκας».
«Άκουσα πυροβολισμούς τα ξημερώματα και τόλμησα να μπω στο κλαμπ αρκετή ώρα αφότου σταμάτησαν», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) ένας αυτόπτης μάρτυρας που ζήτησε να μην κατονομαστεί. «Είδα το πτώμα μιας γυναίκας, ίχνη αίματος στο πάτωμα, ένα σκηνικό χάους», αφηγήθηκε.
Με εντολή των υπηρεσιών ασφαλείας, παρέμεινε κλειστό το νυχτερινό κέντρο το οποίο βρίσκεται στο ισόγειο κτιρίου που στεγάζει γραφεία, σε μια πολυσύχναστη εμπορική συνοικία της Δαμασκού όπου εδώ και χρόνια λειτουργούν πολλά μπαρ και κέντρα διασκέδασης.
«Εργάζομαι στην περιοχή εδώ και πέντε χρόνια, ποτέ δεν υπήρξε πρόβλημα σε αυτό το νυχτερινό κέντρο διασκέδασης που παραμένει κλειστό κατά τη διάρκεια της ημέρας», δήλωσε στο AFP ένας υπάλληλος παρακείμενου καταστήματος.
Κάτοικος της περιοχής ανέφερε πως τα προηγούμενα βράδια υπήρχε όχημα των δυνάμεων ασφαλείας σταθμευμένο λίγα μέτρα μακριά από το νυχτερινό κέντρο.
Η επίθεση σημειώθηκε λίγες ώρες μετά τη δημοσιοποίηση βίντεο από κάμερες ασφαλείας που καταγράφει τη στιγμή της επίθεσης ενόπλων σε άλλο νυχτερινό κέντρο διασκέδασης της Δαμασκού, μερικές ημέρες νωρίτερα. Σε αυτό διακρίνονται οι δράστες να πλησιάζουν το κλαμπ και να χτυπούν πανικόβλητους πελάτες με τους υποκόπανους των όπλων τους. Το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε χθες Κυριακή τη σύλληψη των δραστών εκείνης της επίθεσης.
Οι δύο επιθέσεις σε νυχτερινά κέντρα έχουν θορυβήσει τον ιδιοκτήτη ενός μπαρ στο ιστορικό κέντρο της Δαμασκού. «Αποφασίσαμε να κλείσουμε για τρεις ημέρες, περιμένοντας να δούμε τι θα γίνει», δήλωσε στο AFP, εξηγώντας πως «ο κόσμος φοβάται! (…) Είχα μια κράτηση για πάρτι νεόνυμφων τη Δευτέρα, αλλά το ακύρωσαν».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

-
LIFESTYLE21 ώρες ago
Βρέθηκε νεκρός στο σπίτι που έμενε ο προσωπικός κομμωτής της, Δημήτρης Σουλελές
-
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ17 ώρες ago
Κυρ. Πιερρακάκης: Δεν θα ήταν προτεραιότητά μας η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ
-
ΕΛΛΑΔΑ22 ώρες ago
Τροχαίο στη Συγγρού: Αυτοκίνητο συγκρούστηκε με μοτοσυκλέτα – Δυσχέρεια στην κυκλοφορία
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ18 ώρες ago
Βόλος: Παρέμβαση Χ. Τριαντόπουλου για την αποκατάσταση της Αγίας Μαρίνας στον Κισσό
-
ΕΛΛΑΔΑ12 ώρες ago
Γυμνασιάρχης υποχρεώνει τα παιδιά να γονατίζουν και να ζητούν συγγνώμη
-
VIDEO8 ώρες ago
ΣΕ ΚΛΙΜΑ ΒΑΘΙΑΣ ΟΔΥΝΗΣ ΤΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΣΤΟΝ Α. ΓΕΩΡΓΙΟ ΒΟΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΡΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ
-
LIFESTYLE23 ώρες ago
«Ο πατέρας μου πέθανε μία μέρα πριν από το lockdown – Δεν τον αποχαιρέτησα»
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ22 ώρες ago
Ν. Ανδρουλάκης από την Καρδίτσα: Προτεραιότητα για το ΠΑΣΟΚ ο πρωτογενής τομέας