Connect with us
algolani x.jpg 620x350.jpg algolani x.jpg 620x350.jpg

ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: Ο αλ Τζουλάνι καλεί τους κατοίκους να γιορτάσουν «τη νίκη της επανάστασης»

Published

on

ΝΕΟ BANNER 1000x200px ΕΠΙΤΟΚΙΟ 2.25%

Κάλεσμα στους Σύρους να βγουν μαζικά στους δρόμους της χώρας για να γιορτάσουν τη «νίκη της επανάστασης» απηύθυνε σήμερα ο ηγέτης των ανταρτών – τζιχαντιστών που κατέλαβαν πριν λίγες ημέρες την εξουσία ανατρέποντας τον Ασαντ.

Σε βίντεο ο Αμπού Μοχάμεντ αλ Τζουλάνι, ο οποίος πλέον χρησιμοποιεί το πραγματικό του όνομα Αχμαντ αλ-Σάρα, «συγχαίρει τον συριακό λαό για τη νίκη της επανάστασης» και καλεί τον πληθυσμό «να βγει στους δρόμους για να εκφράσει τη χαρά του»

Στο δίκτυο Telegram και στον λογαριασμό του στο Χ, ο ηγέτης της ριζοσπαστικής σουνιτικής ισλαμιστικής ομάδας Χαγιάτ Ταχρίρ αλ-Σαμ (ΧΤΣ, HTS) εμφανίστηκε φορώντας ένα γκρι γιλέκο και λευκό πουκάμισο, χωρίς την χακί σταρτιωτική φόρμα που φορούσε στις μέχρι τώρα εμφάνισής του.

Αργότερα θα συμμετάσχει στην εβδομαδιαία προσευχή της Παρασκευής στο περίφημο τέμενος των Ομεϋαδών στη Δαμασκό.

Έπειτα από μια επίθεση 11 ημερών, ένας συνασπισμός ανταρτών που κυριαρχείται από το HTS ανέτρεψε την Κυριακή τον πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ, ο οποίος κατέφυγε στη Ρωσία.

Advertisement

Την Τρίτη διορίστηκε πρωθυπουργός για να ηγηθεί μιας μεταβατικής κυβέρνησης μέχρι την 1η Μαρτίου.

Αλ Τζουλάνι: το προφίλ του αρχηγού των ανταρτών

Ο Αμπού Μοχάμεντ αλ-Τζουλάνι, ο ισλαμιστής αρχηγός του συνασπισμού των ανταρτών που πραγματοποίησε μια αστραπιαία επίθεση στη Συρία η οποία προκάλεσε σήμερα, σύμφωνα με τους μαχητές του, την πτώση του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ, έχει περάσει από ένα φονταμενταλιστικό λεξιλόγιο σε ένα λόγο που επιδιώκει να είναι μετριοπαθής για να επιτύχει τους σκοπούς του.

Ο αρχηγός της Χαγιάτ Ταχρίρ αλ-Σαμ (HTS), πρώην κλάδου της αλ-Κάιντα στη Συρία, έθεσε ως στόχο να ανατρέψει τον πρόεδρο Άσαντ, που βρισκόταν στην εξουσία από το 2000. Σήμερα οι αντάρτες μπήκαν στην πρωτεύουσα και κήρυξαν «ελεύθερη την πόλη της Δαμασκού».

Ο Τζουλάνι εγκατέλειψε σταδιακά το τουρμπάνι των τζιχαντιστών, που φορούσε στην αρχή του πολέμου το 2011, για μια στρατιωτική στολή και μερικές φορές ένα κοστούμι.

Μετά τη ρήξη με την αλ-Κάιντα το 2016, επιχειρεί να εξομαλύνει την εικόνα του και να εμφανίσει ένα πρόσωπο πιο μετριοπαθές, χωρίς ωστόσο να πείθει τους αναλυτές ή και τις δυτικές κυβερνήσεις, που κατατάσσουν την HTS στις τρομοκρατικές οργανώσεις.

Advertisement

Περισσότερα Εδω

Advertisement
NEO BANNER 300x250px ΕΠΙΤΟΚΙΟ 2.25%
Advertisement
Dei
455937950 1028081182654240 8041229916307210525 n
Advertisement

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ASTRATV

Advertisement
Advertisement
Anassa
Advertisement

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Διαχειρίστρια- Διευθύντρια : Σοφία Κοντοθανάση
Iδιοκτησία – Δικαιούχος domain name ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΠΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ASTRA AE
AΦΜ 094214456
Δ Ο Υ ΒΟΛΟΥ
Εδρα Γ.ΚΑΡΤΑΛΗ 76-ΒΟΛΟΣ ΤΚ 38333 ΤΗΛ.ΕΠΙΚ. 2421031434
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ [email protected]
Νόμιμος εκπρόσωπος : Παναγιώτα Τσιρτόγλου
Τεχνικός προϊστάμενος : Μιχάλης Χειμωνίδης
Εμπορικό τμήμα – Λογιστήριο : Μαρία Παπαζέτη
Διευθυντ.ς Σύνταξης: Σοφία Κοντοθανάση
Ρεπορτάζ: Βασίλης Μπαντίδης
Copyright © 2024 AstraTV.gr - Γ.Ε.Μ.Η.: 50683644000

Μετάβαση στο περιεχόμενο