Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: «Επί ΣΥΡΙΖΑ η Greek Mafia στη Δικαιοσύνη, επί ΝΔ αθώα και αναβαθμισμένη»

Published

on

«Οι πολίτες που άκουγαν υποσχέσεις για ασφάλεια βλέπουν και συγκρίνουν: Επί ΣΥΡΙΖΑ η Greek Mafia στη Δικαιοσύνη, επί ΝΔ αθώα, αναβαθμισμένη και ανέλεγκτη», αναφέρει σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ειδικότερα, σχολιάζει ότι «η πρώτη δικαστική αθώωση των εμπλεκομένων στο κύκλωμα επίορκων ανώτατων αστυνομικών και μαφιόζων της νύχτας δεν ήρθε ως κεραυνός εν αιθρία».

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Και αυτό, όπως σημειώνει, επειδή «κάποιοι φρόντισαν με καθυστερήσεις και κωλυσιεργίες να δέσουν τα χέρια της Δικαιοσύνης, στερώντας από τη δίκη κρίσιμο υλικό από τις παρακολουθήσεις της ΕΥΠ την περίοδο 2016-2018 για την εξάρθρωση του κυκλώματος, αφού εδώ και 3,5 χρόνια η ΕΛΑΣ δεν μετέτρεψε τα πληροφοριακά δελτία της ΕΥΠ σε ανακριτικά δελτία στη δικογραφία».

Ο ΣΥΡΙΖΑ προσθέτει ότι η απόφαση αυτή «έρχεται στη βαριά σκιά δεκάδων δολοφονιών και ξεκαθαρίσματος λογαριασμών της μαφίας την τελευταία τριετία και την ώρα που έρχονται στο φως νέες καταιγιστικές αποκαλύψεις, για τη δράση των ίδιων και νέων κυκλωμάτων στην κορυφή της ΕΛΑΣ επί διακυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη, με καταγγελλόμενη εμπλοκή ακόμα και ανθρώπων που συμμετείχαν στις κρίσεις της περασμένης εβδομάδας».

Απαλλαγή για τους 17 πρώην αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται στην σημερινή (31/1) δικαστική απόφαση, με την οποία απαλλάχθηκαν 17 κατηγορούμενοι, νυν και πρώην αξιωματούχοι της ΕΛ.ΑΣ, για την υπόθεση της εμπλοκής αστυνομικών με το οργανωμένο έγκλημα.

«Δυστυχώς, το προανακριτικό υλικό είναι ανύπαρκτο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της έδρας του τριμελούς Πλημμελειοδικείου.

Η ογκώδης δικογραφία αφορούσε παρακολουθήσεις της ΕΛ.ΑΣ που έγιναν τη διετία 2015 – 2017.

Να σημειωθεί πως ενώ το αρχικό υλικό αριθμούσε 106.000 συνομιλίες, που κατεγράφησαν σε 88 CD και ψηφιακούς δίσκους, στο δικαστήριο εστάλησαν περίπου οι μισές και μάλιστα αποσπασματικά.

Η υπόθεση, που ξεκίνησε να εκδικάζεται τον περασμένο Ιούνιο, είχε τέσσερις επιπλέον εμπλεκόμενους, οι οποίοι δολοφονήθηκαν από το 2018 και έπειτα. Πρόκειται για τον απόστρατο αξιωματικό Σπύρο Παπαχρήστο, τον επιχειρηματία Δημήτρη Μάλαμα, τον δημοσιογράφο Γιώργο Καραιβάζ και τον Δημήτρη Καπετανάκη.

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
OIKONOMIA4 ημέρες ago

Τρόφιμα με αλεύρι από γρύλο, αλευροσκουλήκι και ακρίδα με την «βούλα» της ΕΕ

ΕΛΛΑΔΑ4 ημέρες ago

Αμβρόσιος: Νέο παραλήρημα μετά τις εμετικές δηλώσεις για τα Τέμπη – Ποιον ηθοποιό αποκαλεί «διαβολόπαιδο»

ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago

ΣΚΙΑΘΟΣ-ΗΜΕΡΕΣ ΑΝΟΙΞΗΣ ΚΑΙ Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ ΓΙΩΤΑ ΜΑΝΤΑΛΑΡΑ ΚΑΤΕΓΡΑΨΕ ΥΠΕΡΟΧΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΟΥ ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗ

LIFESTYLE4 ημέρες ago

Ελισάβετ Μουτάφη: Το περιστατικό που έζησε σε εκκλησία στην Αχαρνών

LIFESTYLE6 ημέρες ago

Διαφημίζει τον λογαριασμό της στο OnlyFans με μαύρα διάφανα εσώρουχα

ΕΛΛΑΔΑ7 ημέρες ago

Βίντεο ντοκουμέντο μετά το επεισόδιο με τον γερανό: «Κι αν πάτησες κάποιον καλά έκανες»

ΘΕΣΣΑΛΙΑ7 ημέρες ago

Καρδίτσα: ΙΧ «καρφώθηκε» σε κολώνα

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ1 ημέρα ago

Τα ιδιαίτερα γλυπτά του Ν. Μάνεση στα Λευκά Όρη – Ξυλογλυπτική στα… 1.200 μέτρα

LIFESTYLE6 ημέρες ago

My Style Rocks: Δεν εντυπωσίασε με την πρώτη της εμφάνιση η Ειρήνη Καζάκη

ΕΛΛΑΔΑ4 ημέρες ago

Τέμπη: «Δεν ήταν ποτέ σε κώμα» λέει ο πατέρας της 25χρονης Ανυσίας

Advertisement
Advertisement

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Δημοφιλή