Connect with us
6346 1 1 620x350.jpg 6346 1 1 620x350.jpg

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ για δίωξη γιατρού στον Ερυθρό: Απαράδεκτες εκδικητικές πρακτικές διώχνουν το υγειονομικό προσωπικό από το ΕΣΥ

Published

on

ΝΕΟ BANNER 1000x200px ΕΠΙΤΟΚΙΟ 2.25%

«Αντιμέτωπος με ΕΔΕ βρίσκεται ειδικευόμενος ιατρός στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός, διότι είχε το θάρρος να μιλήσει δημόσια για τις συνθήκες λειτουργίας του νοσοκομείου, μετά το περιστατικό κατά το οποίο τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν από πτώση ανελκυστήρα», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως τονίζει στην ανακοίνωσή του, «είναι προφανές ότι η διοίκηση διώκει προς παραδειγματισμό όποιον τολμάει να αναδείξει τα προβλήματα της καθημερινότητας και να λεκιάσει το προσωπείο που προσπαθεί να φιλοτεχνήσει η κυβέρνηση ΝΔ Μητσοτάκη για τα δημόσια νοσοκομεία».

«Απαράδεκτες οι εκδικητικές πρακτικές απαξιώνουν και διώχνουν το  υγειονομικό προσωπικό από το ΕΣΥ», υπογραμμίζει η Κουμουνδούρου, για να καταλήξει πως στηρίζει «τον διαρκή αγώνα του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού για ποιοτική δημόσια υγεία» και, παράλληλα, καλεί «την εκλεκτή του Άδωνι Γεωργιάδη διοικήτρια του νοσοκομείου να αποσύρει την εκδικητική ΕΔΕ».

Αναφορές για ΕΔΕ σε ειδικευόμενο γιατρό επειδή μίλησε

Να σημειωθεί ότι, την Παρασκευή (10/1), το Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή ενημέρωσε πως ετοιμάζεται Ένορκη Διοικητική Εξέταση κατά ειδικευόμενου γιατρού του νοσοκομείου «Ερυθρός Σταυρός», ο οποίος, με αφορμή το ατύχημα της πτώσης του ανελκυστήρα, μίλησε σε ειδησεογραφική ιστοσελίδα «λέγοντας τα τελείως αυτονόητα».

Υπενθυμίζεται πως το σοβαρό ατύχημα συνέβη τη στιγμή που υπήρχαν μέσα σε αυτό 4 άτομα: Ένας ασθενής, ένας συνοδός και δύο διασώστες. Ο ηλικιωμένος ασθενής, από την πτώση του ασανσέρ, υπέστη κάταγμα σε δύο σπονδύλους και εισήχθη ξανά στο νοσοκομείο.

Advertisement

Ο ειδικευόμενος γιατρός προέβη σε δηλώσεις (zougla.gr), υπογραμμίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι το κτίριο και ο εξοπλισμός του νοσοκομείου είναι παλιά και ότι υπήρξαν και στο παρελθόν συμβάντα δυσλειτουργίας του ίδιου ανελκυστήρα.

Παρέμβαση για το ζήτημα έκανε και ο Παύλος Πολάκης, με τον τομεάρχη Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ να υπογραμμίζει ότι «η αθλιότητα της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, της διοικήτριας του ΝΕΕΣ, αλλά και της (ορισμένης από την κυβέρνηση) διευθύντριας ιατρικής υπηρεσίας, δεν έχει όρια».

Περισσότερα Εδω

Advertisement
NEO BANNER 300x250px ΕΠΙΤΟΚΙΟ 2.25%
Advertisement
Dei
455937950 1028081182654240 8041229916307210525 n
Advertisement

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ASTRATV

Advertisement
Advertisement
Anassa
Advertisement

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Διαχειρίστρια- Διευθύντρια : Σοφία Κοντοθανάση
Iδιοκτησία – Δικαιούχος domain name ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΠΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ASTRA AE
AΦΜ 094214456
Δ Ο Υ ΒΟΛΟΥ
Εδρα Γ.ΚΑΡΤΑΛΗ 76-ΒΟΛΟΣ ΤΚ 38333 ΤΗΛ.ΕΠΙΚ. 2421031434
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ [email protected]
Νόμιμος εκπρόσωπος : Παναγιώτα Τσιρτόγλου
Τεχνικός προϊστάμενος : Μιχάλης Χειμωνίδης
Εμπορικό τμήμα – Λογιστήριο : Μαρία Παπαζέτη
Διευθυντ.ς Σύνταξης: Σοφία Κοντοθανάση
Ρεπορτάζ: Βασίλης Μπαντίδης
Copyright © 2024 AstraTV.gr - Γ.Ε.Μ.Η.: 50683644000

Μετάβαση στο περιεχόμενο