Connect with us
ΕΣΠΑΕΣΠΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ για την αποκάλυψη του in περί πολιτικών παρεμβάσεων στους «αδιάφθορους»: Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Μαξίμου

Published

on

4164398 620x350.jpg

Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Μαξίμου, σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, αναφερόμενος στην αποκάλυψη του in και του δημοσιογράφου Βασίλη Λαμπρόπουλου περί πολιτικών παρεμβάσεων στους «αδιάφθορους» της Ελληνικής Αστυνομίας.

Όπως τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, «η δημοσιογραφική έρευνα περιγράφει μια ανεπίτρεπτη κατάσταση πραγμάτων στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με επίκεντρο την ευαίσθητη υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων».

«Για ποιο λόγο επενέβη το Μαξίμου στις τοποθετήσεις στελεχών στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, ενώ δεν είχε κανένα δικαίωμα να το πράξει;»

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προσθέτει ότι «προκαλούνται σοβαρά ερωτηματικά από όλα αυτά τα σκοτεινά και δυσώδη που αθροίζονται στα «κατορθώματα» της κυβέρνησης Μητσοτάκη», ενώ υπογραμμίζει ότι «τα ερωτήματα γίνονται όλο και πιο πιεστικά».

Καταληκτικά διερωτάται κατά πόσον η κυβέρνηση του Κυριάκο Μητσοτάκη «θα επιλέξει κι αυτά να τα αγνοήσει, όπως και τις καταγγελίες για τις παρακολουθήσεις «των πάντων» από ΕΥΠ και Predator, το μπάζωμα της αλήθειας για το έγκλημα των Τεμπών, τη κατάντια του κράτους δικαίου με ευθύνη της;».

Υπενθυμίζεται ότι τα νέα ερωτηματικά που διατυπώνονται, είναι σε συνέχεια αποκαλυπτικού ρεπορτάζ του in στις 15 Ιουνίου. Τότε σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ υπογράμμιζε -μεταξύ άλλων- πως «η ΝΔ συγκαλύπτει, συναλλάσσεται και προστατεύει κέντρα που εξυπηρετούν τα ιδιοτελή συμφέροντα που υπηρετεί».

Advertisement

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ αναφέρει:

«Η δημοσιογραφική έρευνα περιγράφει μια ανεπίτρεπτη κατάσταση πραγμάτων στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με επίκεντρο την ευαίσθητη υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, όταν υπουργός ήταν ο κ. Τ. Θεοδωρικάκος και ενώ συσσωρεύονταν ή μία μετά την άλλη οι καταγραφές συνομιλιών ανάμεσα σε αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας με μέλη της «Greek Mafia».

Αυτό καταδεικνύουν οι καταθέσεις του πρώην επικεφαλής της Υπηρεσίας, αλλά και η πιο πρόσφατη, ενός στενού συνεργάτη του τότε υπουργού, όπως αναφέρει σημερινό δημοσίευμα του Β. Λαμπρόπουλου στην ιστοσελίδα .

Απ’ ότι φαίνεται, όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Μαξίμου.

Από αυτό ήρθαν «συστάσεις» για την τοποθέτηση συγκεκριμένων αστυνομικών στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, με τη μία περίπτωση να μην αποτελεί καν επιλογή, καθώς, «συμπτωματικά», είχε υπηρετήσει στη φρουρά κορυφαίου κυβερνητικού στελέχους, κάτι που συνιστά ασυμβίβαστο για ευνόητους λόγους.

Είναι πλέον αδιαμφισβήτητη η προσπάθεια δημιουργίας ενός «ομφάλιου λώρου» που ξεκινούσε από το Μαξίμου, περνούσε από το γραφείου Υπουργού και κατέληγε στην Υπηρεσία ελέγχου της διαφθοράς στο εσωτερικό της Ελληνικής Αστυνομίας.

Advertisement

Σε όλα τα παραπάνω αναγκαστικά και εύλογα συνυπολογίζονται οι συνομιλίες της δικογραφίας που βρίσκεται στη Βουλή, ανάμεσα σε αξιωματικό της Αστυνομίας και πρατηριούχο καυσίμων που δολοφονήθηκε από την «Greek Mafia». Συνομιλίες με διαβεβαιώσεις ότι θα εισακουστούν πλήρως οι εισηγήσεις της πολιτικής ηγεσίας. Αλλά και οι καταθέσεις για την απαίτηση πληροφοριών από το γραφείο Υπουργού αναφορικά με τις έρευνες για στελέχη της Αστυνομίας!

Προκαλούνται σοβαρά ερωτηματικά από όλα αυτά τα σκοτεινά και δυσώδη που αθροίζονται στα «κατορθώματα» της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Για ποιο λόγο επενέβη το Μαξίμου στις τοποθετήσεις στελεχών στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, ενώ δεν είχε κανένα δικαίωμα να το πράξει;

Ήθελε να θωρακίσει την τότε πολιτική ηγεσία του υπουργείου σε σχέση με την υπόθεση της Greek Mafia και την εμπλοκή αστυνομικών;

Ποιες είναι οι υπουργικές εισηγήσεις, που θα γίνονταν πλέον δεκτές και γιατί προηγουμένως συναντούσαν προσκόμματα;

Advertisement

Γιατί ζητούνταν, κατά παράβαση των κανονισμών, πληροφορίες για την πορεία των ερευνών της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων σε σχέση με συγκεκριμένα στελέχη της Αστυνομίας;

Με ποιο πολιτικό κριτήριο επανέρχεται στην κυβέρνηση ένας υπουργός που βρίσκεται στο επίκεντρο μιας τέτοιας υπόθεσης;

Τα ερωτήματα γίνονται όλο και πιο πιεστικά. Θα επιλέξει κι αυτά να τα αγνοήσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, όπως και τις καταγγελίες για τις παρακολουθήσεις «των πάντων» από ΕΥΠ και Predator, το μπάζωμα της αλήθειας για το έγκλημα των Τεμπών, τη κατάντια του κράτους δικαίου με ευθύνη της;».

Περισσότερα Εδω

Advertisement
Advertisement
BANNER ΠΑΝΘΕΣΑΛΛΙΚΗ ΠΟΛΥΚΛΑΔΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ver1 01
BANNER 300X250
Advertisement
Dei
Advertisement web banner kotsiras 300x250
Advertisement sogabros
Advertisement
Advertisement
Anassa

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ASTRATV

Advertisement

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Μετάβαση στο περιεχόμενο