Connect with us
banner epikhirisis

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για ανάρτηση Μητσοτάκη: Οι επικοινωνιακοί απολογισμοί του Μεγάρου Μαξίμου δεν αφορούν τους πολίτες

Published

on

Θέλεις να βλέπεις τα νέα του astratv.gr πρώτα στη Google;
Πρόσθεσέ μας στις προτιμώμενες πηγές σου:

Google Logo Πρόσθεσε το astratv.gr
στα αγαπημένα σου στη Google

Σε σχολιασμό της καθιερωμένης κυριακάτικη ανάρτησης του πρωθυπουργού, προχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του: «Ο κ. Μητσοτάκης στο Κυριακάτικο μήνυμά του, πανηγυρίζει για την επιτυχία του προγράμματος “Ελλάδα 2.0” που διαχειρίστηκε τους πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Τα επίσημα στοιχεία όμως, αποκαλύπτουν μια πολύ διαφορετική πραγματικότητα: καθυστερήσεις, αναθεωρήσεις της τελευταίας στιγμής και δισεκατομμύρια που ακόμη δεν έχουν εκταμιευθεί. Το «αξιοποιήσαμε στο έπακρο» είναι απλώς ένα νέο μεγάλο επικοινωνιακό κυβερνητικό ψέμα.

Ας δούμε τα ίδια τα επίσημα στοιχεία της κυβέρνησής του που διαψεύδουν τους πανηγυρισμούς:

Στις 23 Απριλίου 2026 η Ελλάδα είχε εισπράξει 24,6 δισ. ευρώ, δηλαδή μόλις το 68,5% των συνολικών 35,95 δισ. ευρώ, ενώ είχε εκπληρώσει μόλις το 53% των συνολικών οροσήμων και στόχων του σχεδίου.

Στις 26 Μαΐου, η ίδια η κυβέρνηση ανακοίνωνε ότι υπέβαλε το προτελευταίο αίτημα πληρωμής ύψους 1,63 δισ. ευρώ και ότι το τελικό αίτημα θα υποβαλλόταν τον Σεπτέμβριο του 2026. Δηλαδή, η κυβέρνηση που σήμερα δηλώνει ότι ο κύκλος «κλείνει» και ότι όλα αξιοποιήθηκαν πλήρως, η ίδια παραδεχόταν ότι σημαντικό μέρος της διαδικασίας εκκρεμεί.

Advertisement

Στις 27 Αυγούστου, τέσσερις ημέρες πριν από την καταληκτική ημερομηνία, το ECOFIN ενέκρινε ακόμη μία αναθεώρηση του ελληνικού σχεδίου.

Αυτό εννοεί ο πρωθυπουργός “αξιοποιήθηκε στο έπακρο”»;

Τέλος, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επισημαίνει πως: «Η εικόνα μιας κυβέρνησης που έφτασε στο παρά πέντε να αναθεωρεί έργα, στόχους και δεσμεύσεις και τώρα επιχειρεί να μετατρέψει την αγωνιώδη κούρσα του τελευταίου μέτρου σε θρίαμβο είναι θλιβερή και επικίνδυνη για τους πολίτες.

Ωστόσο το σημαντικότερο ερώτημα για τον κ. Μητσοτάκη είναι το: πού πήγαν τα δισεκατομμύρια και ποιου άλλαξαν πραγματικά τη ζωή;

Το Ταμείο Ανάκαμψης ήταν μια ιστορική, έκτακτη ευρωπαϊκή ευκαιρία για να αλλάξει το παραγωγικό μοντέλο της χώρας, να ενισχυθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, το ΕΣΥ, η κοινωνική κατοικία και οι δημόσιες υποδομές.

Advertisement

Αντί γι’ αυτό, η κυβέρνηση επέλεξε ένα μοντέλο συγκέντρωσης πόρων και επενδύσεων στους λίγους και ισχυρούς, ενώ η κοινωνία εξακολουθεί να ζει με ακρίβεια, στεγαστική ασφυξία, καθηλωμένους πραγματικούς μισθούς και υποβαθμισμένες δημόσιες υπηρεσίες.

Οι επικοινωνιακοί απολογισμοί του Μεγάρου Μαξίμου δεν αφορούν τους πολίτες».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος



Περισσότερα Εδω

Advertisement

Θέλεις να λαμβάνεις πρώτος τις ειδήσεις του astratv.gr στο Viber;
Γίνε μέλος στην κοινότητά μας:

Μπες στο κανάλι του astratv.gr
στο Viber

Θέλεις να λαμβάνεις πρώτος τις ειδήσεις του astratv.gr στο WhatsApp;
Γίνε μέλος στην κοινότητά μας:

Μπες στο κανάλι του astratv.gr
στο WhatsApp
Advertisement

Μέλος του
Μητρώου Ηλεκτρονικού Τύπου
Μ.Η.Τ. 252107

Advertisement
dei 03 2025 myHome GasControl 300x250
main logo black
455937950 1028081182654240 8041229916307210525 n
Advertisement
Advertisement
Anassa

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Μετάβαση στο περιεχόμενο