ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Στην Ευρωπαία Εισαγγελέα ο φάκελος για τα προβλήματα της ανακύκλωσης στην Ελλάδα

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατέθεσε στην Ευρωπαία Εισαγγελέα το σύνολο του κοινοβουλευτικού ελέγχου που έχει ασκήσει τα τελευταία χρόνια για τα σοβαρά προβλήματα στον τομέα της ανακύκλωσης στην Ελλάδα. Ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Διονύσης Καλαματιανός, παρέδωσε δώδεκα ερωτήσεις, πρακτικά συζητήσεων και απαντήσεις υπουργείων που αφορούν την προμήθεια και τη χρηματοδότηση των πολυκέντρων ανακύκλωσης.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καταθέτει στην Ευρωπαία Εισαγγελέα το σύνολο του κοινοβουλευτικού ελέγχου για τα προβλήματα της ανακύκλωσης στη χώρα μας
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συστηματικά ανέδειξε μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου τα προβλήματα στον χώρο της ανακύκλωσης στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια και ειδικά το ζήτημα της προμήθειας και της χρηματοδότησης των πολυκέντρων ανακύκλωσης. Με βάση πρόσφατα δημοσιεύματα, η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία ερευνά την ορθή ή μη χρήση των ευρωπαϊκών κονδυλίων που διατέθηκαν για την προμήθεια των πολυκέντρων ανακύκλωσης στη χώρα μας.
Ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Διονύσης Καλαματιανός μετέβη, σήμερα, στο γραφείο των Ευρωπαίων εντεταλμένων Εισαγγελέων και κατέθεσε όλα τα έγγραφα του κοινοβουλευτικού ελέγχου που άσκησε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Κατέθεσε δώδεκα ερωτήσεις κοινοβουλευτικού ελέγχου που υποβλήθηκαν από το έτος 2020 έως και το 2024 για τα ζητήματα της ανακύκλωσης, τα πρακτικά της συζήτησης των ερωτήσεων αυτών στην Ολομέλεια της Βουλής, τις έγγραφες απαντήσεις και τα επισυναπτόμενα σε αυτές έγγραφα από τα ερωτώμενα Υπουργεία.
«Ελπίζουμε να συμβάλουμε στην έρευνα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας, με τα στοιχεία που συλλέξαμε μέσω του επισταμένου και επίμονου κοινοβουλευτικού ελέγχου για το καίριο ζήτημα της τήρησης της ευρωπαϊκής νομοθεσίας στα ζητήματα ανακύκλωσης στη χώρα μας», δήλωσε ο γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα συνεχίσει να αναδεικνύει τα προβλήματα και να ζητά απαντήσεις για την καθίζηση της ανακύκλωσης στη χώρα μας. Είναι υποχρέωση όλων μας να διασφαλίσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τη χώρα μας» καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

-
ΕΛΛΑΔΑ17 ώρες ago
Θανατηφόρο τραύμα από πυροβόλο όπλο έφεραν και οι δύο νεκροί που βρέθηκαν σε διαμέρισμα
-
ΕΛΛΑΔΑ18 ώρες ago
Το σπίτι όπου βρέθηκαν τα δύο πτώματα σε αποσύνθεση, σοκάρουν οι μαρτυρίες γειτόνων
-
ΕΛΛΑΔΑ24 ώρες ago
Αναπληρωτές εκπαιδευτικοί: 23.000 – 24.000 προσλήψεις στην πρώτη φάση
-
ΕΛΛΑΔΑ21 ώρες ago
“Την τράβηξαν από τα μαλλιά και την έβαλαν μέσα” είπε ο πατέρας της 26χρονης
-
ΕΛΛΑΔΑ17 ώρες ago
Σύλληψη γιατρού μετά από καταγγελία 18χρονης για βιασμό
-
ΕΛΛΑΔΑ22 ώρες ago
Επιβάτης επιχείρησε να δώσει χρησιμοποιημένο εισιτήριο στον Νίκο Ταχιάο
-
MEDIA16 ώρες ago
Μας είναι αδιάφορο εάν η κυβέρνηση δεν θελει να αποκαλύπτουμε σκάνδαλα
-
LIFESTYLE23 ώρες ago
Απόστολος Γκλέτσος & Ιζαμπέλα Αρβανίτη: Επανασύνδεση με φιλιά και αγκαλιές στη Μύκονο (Εικόνες)