Connect with us
ΕΣΠΑΕΣΠΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδριάζει σήμερα το Εκτελεστικό Γραφείο – Στο επίκεντρο ευρωεκλογές και δηλώσεις Παπανώτα

Published

on

DSC 2396 620x350.jpg

Επιστροφή στη βάση για τον Στέφανο Κασσελάκη που σήμερα, στις 3  μετά το μεσημέρι συγκαλεί το Εκτελεστικό Γραφείο, εν μέσω πολεμικής που ασκούν ενόψει ευρωεκλογών, όχι μόνο η ΝΔ αλλά και ΠΑΣΟΚ – Νέα Αριστερά – οι τελευταίοι με αιχμή παλαιότερες δηλώσεις του πανελίστα και υποψήφιου ευρωβουλευτή του κόμματος Δημήτρη Παπανώτα για την κακοποίηση των γυναικών.

Αύριο το βράδυ θα πραγματοποιηθεί η κεντρική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για το ευρωψηφοδέλτιο

Φωνές ενόχλησης όμως υπάρχουν  και  στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να έχει τεθεί επίσημα το θέμα της απόσυρσης της υποψηφιότητας του. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ήδη από την Αμερική βρίσκεται στη δίνη εσωκομματικών πυρών ακόμη και από τους πολύ στενούς υποστηρικτές του καθώς η εξομολόγηση για το σημείο του σταυρού στη βάφτισή του, αλλά και τα όσα διαδραματίστηκαν κατά την περιοδεία του στην Αμερική έχουν προβληματίσει βαθιά τα στελέχη.

Ο Παπανώτας

Το θέμα με τον Δημήτρη Παπανώτα, προκαλεί πονοκέφαλο στον Κασσελάκης και το ζήτημα που θα κυριαρχήσει στη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου, θα είναι ποιος τελικά έχει την ευθύνη για την επιλογή των υποψηφίων και ποιος έλεγξε τις υποψηφιότητές τους.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δημήτρης Παπανώτας είχε πει στις 7 Μαρτίου: «Εγώ δεν βλέπω να έχει πρόβλημα η γυναίκα στην Ελλάδα και γενικά στην Ευρωπαϊκή Ένωση κανένα. Εκτός αν θέλει να έχει… Δηλαδή αν πάρει έναν σατράπη που την κακοποιεί και δεν μιλάει και κάθεται και το ανέχεται είναι πρόβλημά της. Στις δουλειές τις βλέπω να είναι μία χαρά, μία χαρά τις αντιμετωπίζουνε, μία χαρά έχουν μισθούς».

Ο ίδιος ο δημοσιογράφος θέλησε να απαντήσει στις επικρίσεις γράφοντας: «Τις τελευταίες ώρες κάποιοι σκόπιμα απομόνωσαν τμήμα από μία παλιά μου δήλωση θέλοντας να δημιουργήσουν πρόβλημα τόσο σε μένα όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. (…) Απολογούμαι αν μέσα από την «κοπτοραπτική» της δήλωσής μου δόθηκε η εντύπωση πως έχουν μερίδιο ευθύνης και τα θύματα κακοποίησης γι’ αυτό που τους έχει συμβεί. Και δεσμεύομαι πως θα αγωνιστώ στο πλευρό των κακοποιημένων γυναικών μέχρι την ημέρα που τέτοιου είδους φαινόμενα θα έχουν εκλείψει οριστικά».

Advertisement

Το εάν οι εξηγήσεις του πείθουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μένει να φανεί στη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου.

Το θαύμα του σταυρού και το Κασσελακικό πατρίς θρησκεία οικογένεια

Το θέμα Παπανώτα, αθροίζεται στο γενικότερο μούδιασμα που επέφερε σε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, και τα φάλτσα κατά την παραμονή Κασσελάκη στις ΗΠΑ με κύριο την αποκάλυψη για το «θαύμα του σταυρού» στη βάπτισή του. Θέμα που ενόχλησε αρκετά στελέχη του κόμματος, οι ιδεολογικές αντοχές των οποίων δοκιμάστηκαν μετά τη χθεσινή ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη, με την οποία εμφανίστηκε παρών στη διεκδίκηση της ατζέντας «πατρίς-θρησκεία- οικογένεια».

«Η καπηλεία του πατριωτισμού, της πίστης και της οικογένειας από τη Δεξιά τελειώνει εδώ. Η διαίρεση των Ελλήνων από τη Δεξιά, τελειώνει εδώ», έγραψε ο Στέφανος Κασσελάκης αφήνοντας εμβρόντητα, πολλά στελέχη του κόμματος.

Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου

Κατά τα άλλα, στη σημερινή συνεδρίαση του ΕΓ του ΣΥΡΙΖΑ, θα εξεταστεί η στρατηγική για τις ευρωεκλογές, αλλά και η προετοιμασία της μεγάλης εκδήλωσης για την παρουσίαση των 42 υποψηφίων ευρωβουλευτών.

Advertisement

Αύριο το βράδυ στις 20:00, στον «Ελληνικό Κόσμο», σε ένα πανηγυρικό κλίμα, θα πραγματοποιηθεί  η κεντρική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για το ευρωψηφοδέλτιο. Θα παρουσιαστούν οι υποψήφιοι και θα ανακοινωθούν και τα πέντε πρόσωπα, επιλογές του Στέφανου Κασσελάκη, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως ο Αλέξης Τσίπρας θα δώσει το παρών.

Περισσότερα Εδω

Advertisement
Anassa
Advertisement
Advertisement
Anassa

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ASTRATV

Advertisement

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή