Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Το νέο κόμμα μετά το συνέδριο

Published

on

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Δεν πρόλαβε να περατώσει τις εργασίες του το 3ο Τακτικό Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ένα μεγάλο μέρος των εχθροπραξιών μεταξύ ρευμάτων και τάσεων έλαβε χώρα τις επόμενες ημέρες. Η αρχή έγινε την τελευταία ημέρα του συνεδρίου με αφορμή μια τροπολογία που κατετέθη από την Ομπρέλα για την ελάχιστη προϋπόθεση της αυτοπρόσωπης παρουσίας του μέλους. Μια πρόταση που θα μπει σε κάλπη στις 15 Μαΐου, μαζί με τις κάλπες για εκλογή προέδρου και νέας Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Το όλο συμβάν, και όπως αντιμετωπίστηκε από την ηγετική ομάδα, προκάλεσε θερμό επεισόδιο μεταξύ προεδρικών και Ομπρέλας που έκανε τον γύρο των κοινωνικών δικτύων. Μια ανάγνωση θέλει το όλο συμβάν μαζί με τις έντονες διαφωνίες της Ομπρέλας για την εκλογή αρχηγού και νέας ΚΕ από τη βάση (η πλατφόρμα που κατέβασε η Ομπρέλα ψηφίστηκε από το 26% του συνεδρίου και δεν πέρασε) να αποτυπώνουν τη διάρρηξη των ψυχικών δεσμών μεταξύ συντρόφων, παρά το γεγονός πως στο τέλος το συνέδριο κατέληξε σε ομόφωνη Πολιτική Απόφαση. Η ανάγνωση που κάνει το επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα είναι πως οι ζυμώσεις, εντάσεις, διαστάσεις είναι αυτονόητες για την κουλτούρα της Αριστεράς και δεν συνιστούν διαίρεση ή ανεπούλωτο εμφύλιο.

Οι εστίες έντασης

Υπάρχουν όμως μερικά συμβάντα που σημειώθηκαν μετά το συνέδριο και που διατηρούν την εικόνα ενός χάσματος ή μιας βαθιάς αντίθεσης πίσω από τις γραμμές. Η παραίτηση του Νίκου Γ. Ξυδάκη από τη διεύθυνση του ραδιοσταθμού Στο Κόκκινο για πολλούς εντάσσεται στη διαφωνία του τελευταίου με τη νέα στρατηγική που θα ακολουθήσει το κόμμα στα ΜΜΕ, ενώ η παραίτηση συνοδεύθηκε από τσουνάμι διαμαρτυριών του λαϊκού ΣΥΡΙΖΑ, πολλών μελών, αλλά και εξηγήσεις που ζητούνται από κορυφαία στελέχη όπως ο Νίκος Φίλης.

Εστία έντασης όμως υπήρξε μετά την πρόθεση όπως διατυπώθηκε από τον έτερο της Ομπρέλας Πάνο Σκουρλέτη να κινηθεί νομικά κατά του δημοσιογράφου Γιώργου Λακόπουλου για τους χαρακτηρισμούς και τη σφοδρή κριτική που του έκανε στην αρθρογραφία του για τα συνεδριακά επεισόδια.

Πίσω από τις γραμμές πολλοί βλέπουν ένα αγεφύρωτο χάσμα όσων θέλουν διεύρυνση του κόμματος ή παρεμβαίνουν υπέρ της και όχι επιστροφή σε μια λογική, όπως λένε, του 3% και όσων υπερασπίζονται τα ταυτοτικά χαρακτηριστικά του κόμματος. Η ευρεία νίκη του Αλέξη Τσίπρα και του προεδρικού ρεύματος στο συνέδριο και οι νέες καταστατικές αλλαγές έφεραν ένα κλίμα μικροεντάσεων που μετακινήθηκε και στα κοινωνικά δίκτυα, με πρωταγωνιστές εκ μέρους των προεδρικών τον Παύλο Πολάκη και τον Νίκο Καρανίκα – ο τελευταίος έφτασε να συμπλέκεται ψηφιακά με τη σύζυγο του Πάνου Σκουρλέτη, ενώ ο πρώτος επιτέθηκε στον Νίκο Ανδρουλάκη, μην αφήνοντας πολλά περιθώρια στο άνοιγμα που επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ προς τις προοδευτικές δυνάμεις.

Οι νέες όψεις

Ολες οι εστίες έντασηςς είναι πολύ πιθανόν να μεταφερθούν στην κάλπη της εκλογής από τη βάση του πρόεδρου και της νέας ΚΕ. Για την τελευταία, ήδη οι τάσεις έχουν ξεκινήσει τις χαρτογραφήσεις τους και τον τρόπο που θα υποστηριχθούν συγκεκριμένα πρόσωπα για την ΚΕ. Η τελευταία θα είναι μια όψη του νέου ΣΥΡΙΖΑ όπως θα διαμορφωθεί μετά και τη 15η Μαΐου. Τότε θα έχει, σύμφωνα με ένα προεδρικό κλίμα, ολοκληρωθεί μια βασική διαδικασία μετασχηματισμού του ΣΥΡΙΖΑ, όχι όμως εν συνόλω. Πολλοί κρατούν τη φράση του Αλέξη Τσίπρα πως το κόμμα είναι εν κινήσει και αυτό για πολλούς θα έχει συνέχεια στο πώς ο ίδιος ο ισχυρός σήμερα πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα χειριστεί τις τάσεις (ακόμη και τις πιο φιλικές σε αυτόν), αλλά και τη δομική αντιπολίτευση που θέλει να ακολουθήσει έναντι του Κυριάκου Μητσοτάκη. Μια πρόθεσή του είναι να τα αλλάξει όλα κι ένα βήμα για το νέο κόμμα είναι η ποσόστωση πενήντα πενήντα μεταξύ φύλων για τα κομματικά όργανα που ψηφίστηκαν ομόφωνα στο συνέδριο (κάτι που θα φέρει πιθανόν και νέο γραμματέα του κόμματος γένους θηλυκού).

Μια ακόμη από τις νέες όψεις θα είναι και η πιο οργανική ενσωμάτωση του θινκ τανκ επιστημόνων στον σχεδιασμό του κόμματος, αλλά και στα ψηφοδέλτιά του. Τα θεματικά τραπέζια του συνεδρίου είχαν μπόλικους αρίστους μη κομματικούς και εδώ θα οργανωθεί μια από τις νέες σελίδες του ΣΥΡΙΖΑ.

Τζαρτζαρίσματα

Τι φέρει όμως η εικόνα του συνεδρίου επιπλέον; Ηταν μια αρένα εσωτερικών λογαριασμών που καλά κρατούν ή μια ενσώματη φιέστα ενός μαζικού κόμματος που όσο κι αν θέλουν οι αντίπαλοί του είναι πυλώνας του πολιτικού συστήματος; Μια σειρά τζαρτζαρισμάτων εντός του συνεδρίου, ιδεολογικοπολιτικών, έδειξαν πάντως πως δεν έχουν κουβεντιαστεί ενδελεχώς και παραμένουν σημεία τριβής μεταξύ των ρευμάτων και των ομάδων. Για παράδειγμα η κληρονομιά των 37 δισ. αποθεματικών δεν διαβάζεται από όλους θετικά εντός ΣΥΡΙΖΑ και αυτό φάνηκε από τα βέλη του Παύλου Πολάκη. Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος δεν άφησε αναπάντητο το θέμα διευκρινίζοντας με νόημα πως τα λεφτά τα άφησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στον λαό και όχι στη ΝΔ. Ενα άλλο ντουέτο σύγκρουσης αφορούσε την αντιπολίτευση που έκανε το κόμμα στην κυβέρνηση για την πανδημία και αυτή τη φορά στο στόχαστρο των προεδρικών βρέθηκε ο Ανδρέας Ξανθός. Ο ίδιος εξήγησε πως η αντιπολιτευτική τακτική ήταν αποτέλεσμα συλλογικής απόφασης, αν και το θέμα φαίνεται πως θα παραμείνει πάνω στο συριζαϊκό τραπέζι.

Το πολεμικό κλίμα ξορκίζεται από τους επιτελείς του Αλέξη Τσίπρα. Στέκονται στο θετικό μομέντουμ του συνεδρίου και στην αποδρομή, όπως λένε, του Κυριάκου Μητσοτάκη και της κυβέρνησής του. Πολιτικά, σύμφωνα με μια ανάγνωση, ο Αλέξης Τσίπρας κατάφερε να ενοποιήσει το κόμμα και να βγει ο ίδιος σαφώς ενισχυμένος. Τώρα, συμπληρώνουν, μετά και τη 15η Μαΐου, θα ξεδιπλώσει πιο έντονα την προγραμματική του στόχευση για προοδευτική διακυβέρνηση, τα ανοίγματά του σε άλλους χώρους, αλλά και ένα σκληρό ροκ στα πεδία της ακρίβειας, της πανδημίας, της ενεργειακής κρίσης.

Ολοι εναντίον όλων

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει προσεχώς νέα κομματικά όργανα, έναν πρόεδρο αναβαπτισμένο από τη βάση (εδώ είναι μεγάλο στοίχημα, το πόσα μέλη θα προσέλθουν), αλλά και μια μειοψηφία που κατέγραψε στην εκλογή ή μη αρχηγού και ΚΕ από τη βάση 26% εντός συνεδρίου. Ποσοστό που την καθιστά είτε οργανωμένη τάση με συνεκτικότητα είτε ομάδα που απλώς θα δώσει μάχη οπισθοφυλακής σε ένα νέο διαμορφωμένο κόμμα. Η αντιδεξιά ρητορική του Τσίπρα, οι δημοσκοπήσεις που δείχνουν ανοδική τάση για την Κουμουνδούρου, ο εκλογικός χρόνος όσο πλησιάζει συμπυκνώθηκαν στο αίτημα της πολιτικής αλλαγής εντός συνεδρίου από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Βεβαίως, το στοίχημα είναι όντως το κόμμα να γίνει κόμμα των μελών, όπως λένε οι επιτελικοί του, και να πάει με σύνθεση και ενότητα στις κάλπες και στον νέο πολιτικό διάδρομο. Εδώ το ερώτημα είναι αν το κλίμα «όλοι εναντίον όλων» που είδαμε αυτή την εβδομάδα ήταν απλώς στο πλαίσια των απόνερων του συνεδρίου ή δείχνει μια βαθύτερη εσωτερική ρήξη μεταξύ ρευμάτων και ομάδων.

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνέδριο ΠΑΣΟΚ: Ψήφισμα για την διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Ψήφισμα για την διεκδίκηση των Γερμανικών Οφειλών εγκρίθηκε ομόφωνα από το 3ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μάλιστα, το ψήφισμα ανήγγειλε με ιδιαίτερα θερμό τρόπο ο πρόεδρος του Συνεδρίου, Πέτρος Ευθυμίου.

Το ψήφισμα κατατέθηκε από τους βουλευτές του ΚΙΝΑΛ, Γιώργο Μουλκιώτη και Βασίλη Κεγκέρογλου.

Με το ψήφισμα αυτό, το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, αφού τονίζει ότι όσο δεν τιμωρούνται οι θύτες και δεν αποζημιώνονται τα θύματα, η ανθρωπότητα διατρέχει τον κίνδυνο επανάληψης των εγκλημάτων αυτών και ότι, σε κάθε περίπτωση, ο αγώνας για δικαιοσύνη αποτελεί αγώνα για την ειρήνη και τη δημοκρατία και ενώνει τους λαούς, καλεί την ελληνική κυβέρνηση να υλοποιήσει την ιστορική απόφαση της Βουλής των Ελλήνων της 17ης Απριλίου 2019 και, σε συνεργασία με τα πολιτικά κόμματα και τους θεσμικούς φορείς, να χαράξει εθνική στρατηγική στη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών, αξιοποιώντας όλα τα διαθέσιμα πολιτικά και νομικά-δικαστικά μέσα.

Ολόκληρο το κείμενο του Ψηφίσματος:

ΕΘΝΙΚΟ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΧΡΕΟΣ ΜΑΣ Η ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ

Συμπληρώθηκαν φέτος 81 χρόνια από την απρόκλητη και παράνομη εισβολή του Γ’ Ράιχ στην Ελλάδα που σήμανε την έναρξη φοβερών δεινών για την πατρίδα και το λαό μας. Κατά τη διάρκεια της Κατοχής ο πληθυσμός της χώρας μας αποδεκατίστηκε από την πείνα, τις εκτελέσεις, τις ασθένειες, τις εκτοπίσεις, τα καταναγκαστικά έργα, τα βασανιστήρια, την υπογεννητικότητα.

Η εβραϊκή κοινότητα της Ελλάδας εξολοθρεύθηκε. Χίλια επτακόσια εβδομήντα χωριά και περισσότερα από τετρακόσιες χιλιάδες σπίτια παραδόθηκαν στις φλόγες. Οι παραγωγικές και κοινωνικές υποδομές της χώρας μας καταστράφηκαν ολοσχερώς, ο εθνικός πλούτος λεηλατήθηκε. Αρχαιολογικοί και πολιτιστικοί θησαυροί ανυπολόγιστης αξίας εκλάπησαν, λεηλατήθηκαν και φυγαδεύτηκαν στο Γ’ Ράιχ, ενώ μοναδικής αξίας μνημεία υπέστησαν βαρύτατες καταστροφές. Η χώρα μας έζησε μία ανείπωτη τραγωδία και γνώρισε συνάμα μία πρωτόγνωρη οικονομική καταστροφή, που υπονόμευσε βάναυσα την αναπτυξιακή της προοπτική για δεκαετίες.

Κι όμως, 81 χρόνια μετά τη γερμανική εισβολή στην Ελλάδα και 77 χρόνια από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας, καθολικός διάδοχος του Γ’ Ράιχ αρνείται να εκπληρώσει τις απαράγραπτες και ισχυρά τεκμηριωμένες υποχρεώσεις της απέναντι στην Ελλάδα. Αρνείται δηλαδή να εκφράσει εμπράκτως τη μεταμέλειά της για τα ναζιστικά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, που διέπραξε το Γ’ Ράιχ στην Ελλάδα.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τον νόμο 1285/1982 αναγνώρισε την Εθνική Αντίσταση του ελληνικού λαού ενάντια στον ναζισμό-φασισμό κλείνοντας οριστικά το κεφάλαιο του Εμφυλίου και του Εθνικού Διχασμού. Επιπροσθέτως, η ρηματική διακοίνωση, που επέδωσε στις 14 Νοεμβρίου 1995 η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση της Ο.Δ.Γ., κράτησε ζωντανή την Ελλάδα στη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών και διατήρησε στο ακέραιο τις δίκαιες ελληνικές αξιώσεις έναντι της Γερμανίας.

Τέλος, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ τον Ιανουάριο του 2011 υπέβαλε επίσημο αίτημα παρέμβασης στην δίκη της Γερμανίας εναντίον της Ιταλίας στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για την υπόθεση του Διστόμου, αίτημα που έκανε δεκτό το Δικαστήριο. Είμαστε υπερήφανοι για την Αντίσταση και τη θυσία της Ελλάδας ενάντια στον φασισμό. Καλούμε τη διεθνή κοινότητα να αντιληφθεί ότι όσο δεν αποδίδεται δικαιοσύνη για τα εγκλήματα πολέμου και τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, όσο δεν τιμωρούνται οι θύτες και δεν αποζημιώνονται τα
θύματα, η ανθρωπότητα διατρέχει τον κίνδυνο επανάληψης των εγκλημάτων αυτών. Σε κάθε περίπτωση, ο αγώνας για Δικαιοσύνη αποτελεί
αγώνα για την Ειρήνη και τη Δημοκρατία και ενώνει τους λαούς.

Με βάση τα παραπάνω:

1. Εκφράζουμε εκ νέου την πλήρη στήριξή μας στον αγώνα διεκδίκησης των γερμανικών οφειλών. Έναν αγώνα που ενώνει τους Έλληνες και αποτελεί, παράλληλα, γέφυρα ειλικρινούς φιλίας, ειρήνης και δημοκρατίας μεταξύ του ελληνικού και του γερμανικού λαού αλλά και μεταξύ όλων των λαών της Ευρώπης.

2. Καλούμε την ελληνική κυβέρνηση να υλοποιήσει την ιστορική απόφαση της Βουλής των Ελλήνων της 17ης Απριλίου 2019 και, σε συνεργασία με τα πολιτικά κόμματα και τους θεσμικούς φορείς, να χαράξει εθνική στρατηγική στη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών, αξιοποιώντας όλα τα διαθέσιμα πολιτικά καθώς και νομικά – δικαστικά μέσα. Στο πλαίσιο αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία η μεθοδική προετοιμασία της προσφυγής του Ελληνικού Δημοσίου στα κατάλληλα διεθνή δικαιοδοτικά όργανα.

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αντιπρόεδρος αλβανικής κυβέρνησης: «Η Ελλάδα είναι πολύ σημαντική για την Αλβανία»

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Τη σημασία των σχέσεων της χώρας του με την Ελλάδα, αναδεικνύει σε δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Αλβανίας Αρμπέν Αχμέταϊ. «Η Ελλάδα είναι πολύ σημαντική για εμάς σε όλους τους τομείς, πολιτιστικά, οικονομικά και σε ό,τι αφορά την αλληλεγγύη» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αρμπέν Αχμέταϊ σε δήλωσή του στο πλαίσιο του 7ου Φόρουμ του Στρατηγικής για την Αδριατική και το Ιόνιο, που πραγματοποιήθηκε στα Τίρανα.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στις οικονομικές σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας, τονίζοντας πως «οι οικονομίες μας είναι αλληλένδετες». Επίσης, αναφέρθηκε και στις σχέσεις μεταξύ των δύο λαών. Επισήμανε πως «η Αλβανία δεν θα ξεχάσει ποτέ, το 1990 το 1991 όταν η Ελλάδα μάς άνοιξε τις πόρτες, και σήμερα, υπάρχουν σχεδόν 1 εκατομμύριο Αλβανοί που διαμένουν ως Έλληνες πολίτες ή οικονομικοί μετανάστες».

Η συνεισφορά της Ελλάδας στον πολύνεκρο σεισμό

Επίσης, ευχαρίστησε την ελληνική κυβέρνηση και τον ελληνικό λαό για τη στήριξη κατά τον σεισμό του 2019. «Είμαι επίσης υπουργός Ανασυγκρότησης για τις ζημιές από τον σεισμό και η ελληνική κυβέρνηση ήταν εκεί. Η συνεισφορά της Ελλάδας εκτιμάται πάρα πολύ από τον αλβανικό λαό».

Eν συνεχεία, αναφέρθηκε στην ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας, εκφράζοντας την ελπίδα ότι τον Ιούνιο θα ξεκινήσουν οι επίσημες διαπραγματεύσεις και να ανοίξουν τα διαπραγματευτικά κεφάλαια για τη χώρα του. Υπογράμμισε πως η ιδιαίτερα Ελλάδα, ως γειτονική χώρα, αλλά και η Ιταλία, η Γερμανία, η Γαλλία, η Αυστρία και πολλές άλλες χώρες, πρέπει «να είναι οι υπέρμαχοι της υποστήριξης της Αλβανίας για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, για να γίνει μέλος της ΕΕ».

Σημείωσε πως η Αλβανία είναι πολύ κοντά στην ΕΕ, είναι μια ευρωπαϊκή χώρα και επομένως, το μόνο που χρειάζεται είναι να ανοίξουν ουσιαστικά οι επίσημες διαπραγματεύσεις. Εξήγησε πως θα πρόκειται ουσιαστικά για μια διαδικασία εκσυγχρονισμού. Προσέθεσε ότι «το βουλγαρικό βέτο στη Βόρεια Μακεδονία είναι πολύ κακό για όλη την περιοχή, αλλά και για τη φιλοσοφία της ίδιας της ΕΕ» και εξέφρασε την ελπίδα ότι θα αρθεί.

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading
Advertisement

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.
ΕΛΛΑΔΑ5 λεπτά ago

Λέπρα: Κρούσμα εντοπίστηκε στο Αττικόν νοσοκομείο

ΚΟΣΜΟΣ13 λεπτά ago

Βρετανία: Υπερδιπλασιασμό των μολύνσεων δείχνουν τα στοιχεία

ΠΟΛΙΤΙΚΗ23 λεπτά ago

Συνέδριο ΠΑΣΟΚ: Ψήφισμα για την διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών

ΕΛΛΑΔΑ24 λεπτά ago

Αρκαδία: Ανησυχία στους κτηνοτρόφους – Μεγάλες ζημιές από αγριογούρουνα και τσακάλια

ΚΟΣΜΟΣ32 λεπτά ago

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η τελευταία μέρα στο Azovstal πριν την παράδοση – Συγκλονιστικό βίντεο

ΕΛΛΑΔΑ43 λεπτά ago

Η εγκληματικότητα στην Αθήνα και οι αντιπαραθέσεις

OIKONOMIA50 λεπτά ago

Μπιλ Γκέιτς: Η συμβουλή του για όσους θέλουν να αλλάξουν τον κόσμο

ΚΟΣΜΟΣ51 λεπτά ago

Λονδίνο: Συναγερμός για τεράστια έκρηξη σε γκαράζ λεωφορείων

ΕΛΛΑΔΑ1 ώρα ago

Βίντεο από την επιχείρηση διάσωσης 21 μεταναστών βορειοανατολικά της Ρόδου

ΚΟΣΜΟΣ1 ώρα ago

Γαλλία: Η ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ θα χρειαζόταν «15 ή 20 χρόνια»

Δημοφιλή