Connect with us
banner epikhirisis

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Xωρισμένος στα δύο για τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής – Η πλευρά Πολάκη επιμένει, η Κουμουνδούρου λέει ότι έχει αναβληθεί

Published

on

Θέλεις να βλέπεις τα νέα του astratv.gr πρώτα στη Google;
Πρόσθεσέ μας στις προτιμώμενες πηγές σου:

Google Logo Πρόσθεσε το astratv.gr
στα αγαπημένα σου στη Google

Σε πεδίο έντονης σφοδρής αντιπαράθεσης έχει μετατραπεί η σημερινή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, με τα δύο στρατόπεδα να βρίσκονται στα χαρακώματα, με την πλευρά του Παύλου Πολάκη να επιμένει ότι η διαδικασία είναι νόμιμη και θα πραγματοποιηθεί κανονικά, ενώ η επίσημη Κουμουνδούρου δηλώνει ότι δεν υφίσταται σύγκληση του οργάνου και δεν αναγνωρίζει τη συνεδρίαση.

Δείτε περισσότερα στο ertflix.gr | Ακούστε περισσότερα στο ertecho.gr

Η εσωκομματική αντιπολίτευση, επικαλούμενη το καταστατικό του κόμματος, υποστηρίζει ότι η προγραμματισμένη για σήμερα συνεδρίαση είναι απολύτως νόμιμη και εκτιμά ότι μπορεί να εξασφαλιστεί απαρτία, η οποία απαιτεί την παρουσία περίπου 130 μελών της Κεντρικής Επιτροπής.

Από την άλλη πλευρά, η αναπληρώτρια γραμματέας του κόμματος, Ράνια Σβίγκου, υποστηρίζει ότι η συνεδρίαση είχε αναβληθεί μετά την παραίτηση του Σωκράτη Φάμελλου, προκειμένου να ακολουθηθούν οι προβλεπόμενες καταστατικές διαδικασίες. Σύμφωνα με την επίσημη θέση της Κουμουνδούρου, η Πολιτική Γραμματεία θα συνεδριάσει τη Δευτέρα, ώστε να αποφασίσει τη σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής στις 18 Ιουλίου.

Ο Παύλος Πολάκης, ωστόσο, επιμένει ότι η διαδικασία δεν μπορεί να ακυρωθεί μονομερώς από την αναπληρώτρια γραμματέα και διαμηνύει ότι η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί ανεξάρτητα από τη στάση της ηγεσίας του κόμματος.

Advertisement

Η πλειοψηφία των στελεχών που πρόσκεινται στην επίσημη ηγεσία αναμένεται να απέχει από τη συνεδρίαση, στην οποία θα συμμετάσχουν κυρίως στελέχη της εσωκομματικής αντιπολίτευσης. Η αντιπαράθεση έχει επεκταθεί ακόμη και σε οργανωτικά ζητήματα, όπως η εξασφάλιση της αίθουσας και η ζωντανή μετάδοση των εργασιών, με τις δύο πλευρές να ανταλλάσσουν αιχμές.

Την ίδια ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη και η κούρσα διαδοχής μετά την παραίτηση του Σωκράτη Φάμελλου. Τα δύο βασικά στρατόπεδα έχουν ήδη διαμορφωθεί, με τη μία πλευρά να εκφράζεται από τους Νίκο Παππά και Ρένα Δούρου και την άλλη από τον Παύλο Πολάκη.

Στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται να συνεδριάσει και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ για την εκλογή νέου επικεφαλής, καθώς εκκρεμούν κοινοβουλευτικές διαδικασίες. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Παύλος Πολάκης αναμένεται να θέσει ζήτημα επιστροφής του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, από την οποία είχε διαγραφεί με απόφαση του Σωκράτη Φάμελλου, αν και για την επανένταξή του απαιτούνται οι προβλεπόμενες κοινοβουλευτικές διαδικασίες.

Ρεπορτάζ: Γιάννης Φασουλάς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
Advertisement



Περισσότερα Εδω

Θέλεις να λαμβάνεις πρώτος τις ειδήσεις του astratv.gr στο WhatsApp;
Γίνε μέλος στην κοινότητά μας:

Μπες στο κανάλι του astratv.gr
στο WhatsApp

Θέλεις να λαμβάνεις πρώτος τις ειδήσεις του astratv.gr στο Viber;
Γίνε μέλος στην κοινότητά μας:

Μπες στο κανάλι του astratv.gr
στο Viber
Advertisement

Μέλος του
Μητρώου Ηλεκτρονικού Τύπου
Μ.Η.Τ. 252107

Advertisement
dei 03 2025 myHome GasControl 300x250
main logo black
455937950 1028081182654240 8041229916307210525 n
Advertisement
Advertisement
Anassa

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Μετάβαση στο περιεχόμενο