ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σύσκεψη στο Μαξίμου για τη συγκράτηση τιμών στα σούπερ μάρκετ

Θέλεις να βλέπεις τα νέα του astratv.gr πρώτα στη Google;
Πρόσθεσέ μας στις προτιμώμενες πηγές σου:
στα αγαπημένα σου στη Google
Κορυφώνονται οι διαπραγματεύσεις κυβέρνησης και αγοράς για τη συγκράτηση των τιμών στα σούπερ μάρκετ, καθώς σε 24 ώρες λήγει το πλαφόν στο περιθώριο κέρδους.
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προήδρευσε σε κλειστή σύσκεψη, με τη συμμετοχή του Αντιπροέδρου της κυβέρνησης Κωστή Χατζηδάκη, του Υπουργού Ανάπτυξης Τάκη Θεοδωρικάκου και της διοικήτριας της Ανεξάρτητης Αρχής Προστασίας του Καταναλωτή Δέσποινας Τσαγγάρη και των προέδρων του ΣΕΒ Σπύρου Θεοδωρόπουλου, του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων Γιάννη Γιώτη και του γενικού διευθυντή της ένωσης σουπερμάρκετ Ελλάδας Απόστολου Πεταλά. Για το αποτέλεσμα της σύσκεψης θα γίνουν δηλώσεις στις 14:00 στο Υπουργείο Ανάπτυξης από τον κ. Θεοδωρικάκο.
Στόχος αυτής της σύσκεψης ήταν να εξεταστούν εναλλακτικά σενάρια για να παραμείνουν όσο το δυνατόν χαμηλότερα οι τιμές σε βασικά είδη διαβίωσης και μετά την λήξη του πλαφόν.
Στη σύσκεψη που συμμετείχε δόθηκε μια λίστα με τις κατηγορίες των προϊόντων βάσει της οποίας η εφοδιαστική αλυσίδα θα πρέπει να μειώσει τις τιμές.
Οι μειώσεις αυτές πρέπει να είναι τουλάχιστον 5% – 6% και το ποσοστό αυτό θα διαμορφώνεται ανάλογα με το προϊόν, δηλαδή μπορεί να δούμε ακόμη και μεγαλύτερα ποσοστά μειώσεων και θα αφορούν περίπου 40 κατηγορίες προϊόντων, όπως τρόφιμα – μεταξύ των οποίων και το νωπό κρέας και τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά και τα προϊόντα που τροφοδοτούν τον πληθωρισμό των τροφίμων, – αλλά και καθαριστικά, απορρυπαντικά και είδη προσωπικής υγιεινής.
Στόχος είναι οι μειωμένες τιμές να εφαρμοστούν από την 1η Σεπτεμβρίου και να διαρκέσουν τουλάχιστον 4 μήνες, δηλαδή μέχρι το τέλος του έτους, στις 31 Δεκεμβρίου.
Εφόσον υπάρξει συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης και εκπροσώπων της αγοράς θα αναζητηθεί και λύση για το μεταβατικό διάστημα, δηλαδή το δίμηνο Ιουλίου και Αυγούστου, με τις δύο εναλλακτικές να είναι είτε η παράταση του πλαφόν και ακόμη δύο μήνες μέχρι το τέλος Αυγούστου, είτε το νέο πλαίσιο να τεθεί απ΄ ευθείας σε εφαρμογή από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, με τη δέσμευση όμως της εφοδιαστικής αλυσίδας ότι το δίμηνο αυτό δεν θα αυξηθούν οι τιμές.
Ρεπορτάζ: Γωγώ Κατσέλη
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
Θέλεις να λαμβάνεις πρώτος τις ειδήσεις του astratv.gr στο Telegram;
Γίνε μέλος στο κανάλι μας:
στο Telegram
Θέλεις να λαμβάνεις πρώτος τις ειδήσεις του astratv.gr στο WhatsApp;
Γίνε μέλος στην κοινότητά μας:
στο WhatsApp
Θέλεις να λαμβάνεις πρώτος τις ειδήσεις του astratv.gr στο Viber;
Γίνε μέλος στην κοινότητά μας:
στο Viber

ΒΟΛΟΣ20 ώρες agoΘλίψη στον Βόλο για τον θάνατο του 60χρονου Αθανάσιου Γ. Τσιμούρτου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ12 ώρες agoΤασούλας στις εκδηλώσεις μνήμης στο Δοξάτο: «Η ιστορία μας δίνει δύναμη να κοιτάμε το μέλλον»
ΛΑΡΙΣΑ20 ώρες agoΔεν έχει προηγούμενο το περιστατικό με ανήλικους στη Λάρισα- Πήραν το μικρόφωνο του προαστιακού και άρχισαν να βρίζουν τους επιβάτες
LIFESTYLE14 ώρες agoΚώστας Καραφώτης: Υποδέχτηκε τον Διονύση Ζάχο στην σκηνή και έγινε χαμός (Εικόνες)
ΒΟΛΟΣ21 ώρες agoΈρχεται στον Βόλο ο Δημήτρης Κουτσούμπας
ΒΟΛΟΣ11 ώρες agoΣυναγερμός σε Λιμενικό και Αστυνομία για 31χρονο που το έσκασε κατά τη μεταγωγή του στην Ψυχιατρική του νοσοκομείου Βόλου
ΘΕΣΣΑΛΙΑ22 ώρες agoΓια τα αιτήματα των συνηγόρων υποστήριξης προτείνει η εισαγγελέας στη Δίκη για τα Τεμπη
ΑΘΛΗΤΙΚΑ23 ώρες agoΉταν δίκαιο και έγινε πράξη: Πέταξε έξω την Ολλανδία μετά από θρίλερ στα πέναλτι το ανώτερο Μαρόκο!









