Connect with us
mgk kizoulis press 20250121 6 2η 1024x704.jpg mgk kizoulis press 20250121 6 2η 1024x704.jpg

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

“Τα Καβαφικά” του Αντώνη Κυζούλη ηχογραφήθηκαν από την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ

Published

on

Το έργο του ρόδιου συνθέτη Αντώνη Κυζούλη «Τα Καβαφικά» ηχογραφήθηκε από την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ, υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Γιώργου Αραβίδη, με ερμηνεύτρια τη διακεκριμένη μεσόφωνο Μπέττυ Χαρλαύτη.

Το έργο αποτελείται από 10 μελοποιημένα ποιήματα του μεγάλου αλεξανδρινού ποιητή, Κωνσταντίνου Π. Καβάφη, μεταξύ των οποίων τα διαχρονικά αγαπημένα «Απολείπειν ο Θεός Αντώνιον», «Σατραπεία» και «Φωνές».

Στην πρώτη του μορφή, το έργο παρουσιάστηκε στη Ρόδο το 2013, σε μία μοναδική συναυλία στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου, με ερμηνευτές την Άννα Βούη και τον Αγαπητό Πάχο και το φωνητικό σύνολο «Δέκα με Τόνο», υπό τη διεύθυνση της Άντζελας Σπανού και πενταμελές οργανικό σχήμα, υπό τη διεύθυνση του συνθέτη, με video art του Αλέξανδρου Λουϊζίδη, αφηγητή τον Ζαχαρία Αγγελάκο και σκηνοθετική επιμέλεια της Μαρίας Μανιώτη.

Στη συνέχεια παρουσιάστηκε για πιάνο και φωνή, ξανά το 2021, στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου της Ρόδου, με ερμηνεύτρια τη Μπέττυ Χαρλαύτη και τον Γιάννη Μπελώνη στο πιάνο, με επιμέλεια κειμένων της γνωστής ποιήτριας Αγαθής Δημητρούκα και αφήγηση από τον ρόδιο ηθοποιό Κωστή Σαββιδάκη.

“Τα Καβαφικά” του Αντώνη Κυζούλη ηχογραφήθηκαν από την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ

Ο Αντώνης Κυζούλης το επεξεργάστηκε σε συμφωνική μορφή και εγκρίθηκε η ηχογράφησή του από την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ.

Η ηχογράφηση «των Καβαφικών» πραγματοποιήθηκε στις 13 – 16 Ιανουαρίου 2025, στο ιστορικό Studio B της ΕΡΤ, υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Αραβίδη, με την ορχήστρα σε πλήρη σύνθεση. Με την ολοκλήρωση της επεξεργασίας του υλικού, το έργο θα παρουσιαστεί στο Δεύτερο Πρόγραμμα της ΕΡΤ, ενώ επίκειται και η πρώτη επίσημη παρουσίασή του το φθινόπωρο στη Ρόδο.

Advertisement
“Τα Καβαφικά” του Αντώνη Κυζούλη ηχογραφήθηκαν από την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ“Τα Καβαφικά” του Αντώνη Κυζούλη ηχογραφήθηκαν από την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ
Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος



Περισσότερα Εδω

Advertisement
Advertisement
Dei
455937950 1028081182654240 8041229916307210525 n
Advertisement

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ASTRATV

Advertisement
Advertisement
Anassa
Advertisement

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Διαχειρίστρια- Διευθύντρια : Σοφία Κοντοθανάση
Iδιοκτησία – Δικαιούχος domain name ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΠΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ASTRA AE
AΦΜ 094214456
Δ Ο Υ ΒΟΛΟΥ
Εδρα Γ.ΚΑΡΤΑΛΗ 76-ΒΟΛΟΣ ΤΚ 38333 ΤΗΛ.ΕΠΙΚ. 2421031434
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ [email protected]
Νόμιμος εκπρόσωπος : Παναγιώτα Τσιρτόγλου
Τεχνικός προϊστάμενος : Μιχάλης Χειμωνίδης
Εμπορικό τμήμα – Λογιστήριο : Μαρία Παπαζέτη
Διευθυντ.ς Σύνταξης: Σοφία Κοντοθανάση
Ρεπορτάζ: Βασίλης Μπαντίδης
Copyright © 2024 AstraTV.gr - Γ.Ε.Μ.Η.: 50683644000

Μετάβαση στο περιεχόμενο