ΕΛΛΑΔΑ
Ταυτοποιήθηκε ο άνθρωπος που έβαλε βόμβα στο σπίτι πριν το μακελειό
Διαβάστε: Mακελειό στα Βορίζια: “Ο Φανούρης άνοιξε πυρ εναντίον μας – Φταίει και το πλήρωσε με τη ζωή του”, λέει η αδερφή της 56χρονης
Σύμφωνα με πληροφορίες των αρχών, η υπόθεση φτάνει όλο και πιο κοντά σε επίλυση. Έως τώρα έχουν συλληφθεί επτά άτομα, μέλη τόσο των Καργάκηδων όσο και των Φραγκιαδάκηδων, ενώ το αιματηρό περιστατικό και η τοποθέτηση της βόμβας φαίνεται να ήταν αποτέλεσμα καλά οργανωμένου σχεδίου περισσότερων εμπλεκομένων.
Σύμφωνα με τον αστυνομικό συντάκτη Βασίλη Λαμπρόπουλο, οι Αρχές βρίσκονται κοντά στην ταυτοποίηση του φυσικού αυτουργού και του εντολέα που τοποθέτησαν τον εκρηκτικό μηχανισμό στο σπίτι του 27χρονου Φραγκιαδάκη, γεγονός που αποτέλεσε την αφετηρία της αιματηρής συμπλοκής.
Οι αστυνομικοί φαίνεται πως γνωρίζουν ήδη ποιος ήταν ο φυσικός αυτουργός της τοποθέτησης της βόμβας, μέλος της οικογένειας Καργάκη. Υπάρχουν στοιχεία που τεκμηριώνουν την εμπλοκή του, ενώ φέρεται να έχει σχέσεις με τις φυλακές Αλικαρνασσού, όπου κρατούνται για άλλα αδικήματα μέλη της οικογένειας του 39χρονου Φανούρη Καργάκη.
Boρίζια: “Αυτοί έβαλαν τον δυναμίτη και έχει ξεκινήσει από αυτούς όλη η ιστορία”, λέει η αδερφή της 56χρονης
Παράλληλα, ο κατασκευαστής της βόμβας πιθανόν ανήκει σε άλλη οικογένεια, που κατοικεί σε κοντινό χωριό στα Βορίζια και δεν είχε άμεση σχέση με το αιματηρό επεισόδιο του Σαββάτου. Μέλη της συγκεκριμένης οικογένειας έχουν στο παρελθόν κατηγορηθεί για τοποθέτηση εκρηκτικών, ενώ ο φερόμενος ηθικός αυτουργός φέρεται να επικοινώνησε με μέλη της οικογένειας Καργάκη πριν την έκρηξη στο σπίτι του 27χρονου.
«Αυτοί έβαλαν τον δυναμίτη και έχει ξεκινήσει από αυτούς όλη η ιστορία», είχε αναφέρει από την πλευρά της η αδερφή της νεκρής 56χρονης,Ευαγγελίας Φραγκιαδάκη.
Εξετάζεται το ενδεχόμενο η εντολή για την τοποθέτηση του εκρηκτικού μηχανισμού να δόθηκε μέσα από τις φυλακές Αλικαρνασσού
Οι αξιωματικοί της Αστυνομίας εξετάζουν το ενδεχόμενο η εντολή για την τοποθέτηση του εκρηκτικού μηχανισμού να δόθηκε μέσα από τις φυλακές Αλικαρνασσού, καθώς η ΕΚΑΜ στην έφοδο που πραγματοποίησε την περασμένη Τρίτη σε κελιά, εντόπισε μεταξύ άλλων και κινητά τηλέφωνα.
Στο πλαίσιο αυτό, μεταφέρθηκε από τις φυλακές στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου ο γαμπρός του 39χρονου που έπεσε νεκρός από τα πυρά, προκειμένου να καταθέσει. Το ίδιο συνέβη και με άλλους δύο κρατούμενους που σχετίζονται με τα ευρήματα της εφόδου της ΕΚΑΜ.
Μιλώντας στο Mega, ο πρόεδρος της ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων Ηρακλείου ανέφερε ότι τρεις εβδομάδες πριν το μακελειό είχε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου στην ηγεσία της Αστυνομίας λόγω της υποστελέχωσης των τμημάτων της περιοχής.
«Εμείς 20 μέρες πριν επισκεφτήκαμε τις αστυνομικές υπηρεσίες της περιοχής και τονίσαμε στο υπουργείο ότι λόγω της υποστελέχωσής τους και λόγω της ιδιαίτερης εγκληματικότητας της περιοχής, πρέπει να ενισχυθούν», είπε.
Αρνείται ότι πυροβόλησε ο 48χρονος
Την ίδια ώρα ο 48χρονος που συνελήφθη καθώς ταυτοποιήθηκε ως το δεύτερο άτομο στο βίντεο με τους πυροβολισμούς, όπου φαίνεται και ο 43χρονος γαμπρός του Φανούρη Καργάκη να ρίχνει κατά ριπάς, αρνείται ότι είχε εμπλοκή στο μακελειό.
«Δεν έπιασα ποτέ όπλο, δεν πυροβόλησα, δεν ήθελα ποτέ να συμβούν όλα αυτά. Την ώρα των πυροβολισμών στο σημείο που ήμουν, βρίσκονταν και αστυνομικοί οι οποίοι βρίσκονταν εκεί λόγω της έκρηξης που είχε προηγηθεί το προηγούμενο βράδυ», τόνισε μιλώντας σε κοντινό του πρόσωπο.
-
ΕΛΛΑΔΑ23 ώρες agoΔιακοπές ρεύματος σε Μαρούσι, Βούλα, Χαλάνδρι, Γαλάτσι κι άλλες περιοχές της Αττικής την Τρίτη 9 Δεκεμβρίου
-
ΚΟΣΜΟΣ17 ώρες agoΡωσία: Στρατιωτικό μεταγωγικό αεροσκάφος συνετρίβη βορειοανατολικά της Μόσχας
-
ΕΛΛΑΔΑ6 ώρες agoΣυνελήφθησαν δύο νεαροί για την επίθεση με μαχαίρι στον 14χρονο
-
ΚΟΣΜΟΣ9 ώρες agoΈτοιμος για εκλογές δηλώνει ο Ζελένσκι – Καλεί ΗΠΑ και Ευρώπη να εγγυηθούν την ασφάλειά τους
-
ΕΛΛΑΔΑ11 ώρες agoΠροβλήματα και στο ΠΑΓΝΗ, ακύρωσε PET-SCAN ασθενών
-
ΕΛΛΑΔΑ22 ώρες agoΔιακοπές νερού σε Ψυχικό, Χαλάνδρι, Πειραιά, Άγιο Δημήτριο κι άλλες 11 περιοχές της Αττικής την Τρίτη 9 Δεκεμβρίου
-
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ20 ώρες agoΠροσωπική διαφορά: Καταργείται σταδιακά ο συμψηφισμός της στις συντάξεις – Τι προβλέπει η τροπολογία
-
ΕΛΛΑΔΑ15 ώρες agoΤο μοναδικό Ελληνικό Πανεπιστήμιο που σπάει το φράγμα των 200 καλύτερων Πανεπιστημίων για το 2025






