Connect with us

ΚΟΣΜΟΣ

Τατιάνα Πάτιτζ: Αυτή είναι η επίσημη αιτία θανάτου της

Published

on

Μοιράσου το αρθρο!

Την τελευταία της πνοή σε ηλικία  56 ετών άφησε την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου η Τατιάνα Πάτιτζ, ένα από τα πλέον δημοφιλή μοντέλα της δεκαετίας του ’90.

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Όπως έγινε γνωστό από την ατζέντισσά της, η Πάτιτζ πέθανε από καρκίνο του μαστού και «άφησε πίσω τον γιο της, την αδερφή της και τους γονείς της».

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Η Κορίν Νίκολας, εξήγησε σήμερα στο περιοδικό People ότι το αγαπημένο μοντέλο έδινε μια «άνιση μάχη» με την επάρατο νόσο.

«Είμαστε όλοι συντετριμμένοι από τον θάνατό της. Τον τελευταίο καιρό πάλευε με τον καρκίνο του μαστού. Ήταν μια ψυχή με συμπονετική, ευγενική, γενναιόδωρη στην καρδιά και πάλευε για τα δικαιώματα των ζώων. Ένας από τους σημαντικούς σκοπούς που στήριζε ήταν η προστασία των άγριων ζώων», ανέφερε η επίσημη ανακοίνωση.

Η Άννα Γουίντορ, διευθύντρια σύνταξης της Vogue, δήλωσε με τη σειρά της στη DailyMail για την Τατιάνα Πατίτζ: «Ήταν πάντα το ευρωπαϊκό σύμβολο του «σικ». Ήταν πολύ μυστηριώδης και πολύ πιο ώριμη από τις συνομήλικές της κι αυτό είχε τη γοητεία του».

Ποια ήταν η Τατιάνα Πάτιτζ

Γεννήθηκε στο Αμβούργο, από Εσθονή μητέρα και Γερμανό πατέρα, ενώ στη συνέχεια η οικογένεια μετακόμισε στη Σουηδία. Έκανε τα πρώτα της βήματα στον χώρο του μόντελινγκ, σε ηλικία 17 ετών, ενώ το 1983 συμμετείχε στον διαγωνισμό «Elite Model Contest» στη Στοκχόλμη. Κατέλαβε την τρίτη θέση, με το έπαθλο να είναι ένα ταξίδι στο Παρίσι και ένα συμβόλαιο περιορισμένου χρόνου.

Στη συνέχεια της καριέρας της, δούλεψε με μεγάλους οίκους μόδας, όπως η Versace και η Chanel. Ήταν επίσης σε πολλά εξώφυλλα περιοδικών για τη Vogue, το Harper’s Bazaar και το Marie Claire.

Με τη φήμη της να έχει «εκτοξευθεί», επιλέχθηκε για να συμμετάσχει στο δημοφιλές βιντεοκλίπ του Τζορτζ Μάικλ για το μυθικό τραγούδι «Freedom», δίπλα στη Ναόμι Κάμπελ, τη Σίντι Κρόφορντ, τη Κρίστι Τέρλινγκτον και τη Λίντα Εβαντζελίστα.

Οι «Fab five», όπως ονομάστηκαν, σάρωσαν τις πασαρέλες και αποτέλεσαν τα «μεγαλύτερα ονόματα του μόντελινγκ τη δεκαετία του ’90», επηρεάζοντας πολύ την πορεία του χώρου μέσα από τις iconic φωτογραφίσεις τους. Το L’Officiel μάλιστα, την έχει αποκαλέσει «το πιο όμορφο πρόσωπο της δεκαετίας» ενώ η Vogue έχει κυκλοφορήσει εξώφυλλο με τίτλο «Τατιάνα: Η ομορφιά του 1.000.000 δολαρίων».

Το 2004, η Πάτιτζ γέννησε τον γιο της, Ζόνα, και θέλησε να τον μεγαλώσει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, στην Καλιφόρνια και να έχει ως επαγγελματική βάση της το Λος Άντζελες και όχι τη Νέα Υόρκη.

Συνέχισε να δουλεύει, κλείνοντας το σόου φθινόπωρο/χειμώνας του 2009 του Jean Paul Gaultier για τον Hermes και συνοδεύοντας τον Karl Lagerfeld στην πασαρέλα κατά τη διάρκεια του φινάλε της συλλογής Cruise Chanel του 2010.

Τα τελευταία χρόνια είχε αφοσιωθεί στην οικογένειά της. Στην μνήμη μας θα μείνει ως ένα από τα αυθεντικά σούπερ μόντελ, για τη συνεισφορά της στη βιομηχανία της μόδας και τη δουλειά της τόσο στην πασαρέλα όσο και στα editorial.

Η τελευταία ανάρτησή της στο Instagram ήταν τον Αύγουστο του 2022, όπου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Σκύλου δημοσίευσε δύο φωτογραφίες των κουταβιών της, Ματίλντα και Γκάτσμπι.



Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
ΕΛΛΑΔΑ5 λεπτά ago

Φωτιά σε διαμέρισμα στον Πειραιά

ΜΠΑΣΚΕΤ8 λεπτά ago

Ενθουσιασμένος που θα παίξει για την Ελλάδα ο Γουόκαπ (video)

LIFESTYLE14 λεπτά ago

Με αυτά τα σπιτικά smoothies θα αναπληρώσετε την ενέργεια που χάνετε μέσα στην ημέρα

ΕΛΛΑΔΑ20 λεπτά ago

Τουρισμός: Τι πρέπει να προσέχουν όσοι αγοράζουν υπηρεσίες από το διαδίκτυο

ΜΠΑΣΚΕΤ23 λεπτά ago

Σιγάλας: «Θα δούμε καλό μπάσκετ, πρέπει να προβληματιστεί ο Ολυμπιακός» (video)

LIFESTYLE29 λεπτά ago

Η εγγονή του στο Marie Claire – «Κράτα την ψυχή σου νέα»

ΕΛΛΑΔΑ35 λεπτά ago

Ορειβάτης αγνοούνταν στην Εύβοια – Πού εντοπίστηκε

ΜΠΑΣΚΕΤ38 λεπτά ago

Κόλεμαν: «Να διαχειριστούμε την κατάσταση εκτός έδρας» (video)

LIFESTYLE44 λεπτά ago

«Όταν με εγκατέλειψε ο σύντροφός μου την ημέρα του γάμου μας, βρήκα τη δουλειά των ονείρων μου και την αληθινή αγάπη»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ51 λεπτά ago

Νέα Δημοκρατία: Κατέθεσε υπόμνημα στον Άρειο Πάγο κατά της ανακήρυξης του συνδυασμού Κασιδιάρη

Advertisement

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Δημοφιλή