ΘΕΣΣΑΛΙΑ
ΤΕ Χίου του ΚΚΕ: Σχετικά με την κατάργηση του «βάσιμου λόγου απόλυσης»


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
“Ο Υπ. Εργασίας προκαλεί με τους ισχυρισμούς του ότι με την κατάργηση του βάσιμου λόγου απόλυσης μπαίνει «τέλος στο ηλεκτρονικό φακέλωμα» για τους εργαζόμενους. Στην ουσία, υλοποιούν τις επιδιώξεις των επιχειρηματικών ομίλων που είναι η πλήρης κατάργηση της αποζημίωσης”, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΤΕ Χίου του ΚΚΕ που συνεχίζει:.
“Το κεφάλαιο δεν ανέχεται, ακόμα και προσχηματικές διατάξεις, όπως αυτή για την “δικαιολόγηση των απολύσεων”, παρά το γεγονός πως έχει στη διάθεσή του ένα ολόκληρο νομικό οπλοστάσιο, που ψήφισαν μαζί ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα των μνημονίων, για να μπορεί να απολύει ελεύθερα.
“Ο ψευτοκαυγάς της ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ συγκαλύπτει ότι και οι δυο βαδίζουν αυτόν το δρόμο. Η ίδια η κυβέρνηση με το “ηλεκτρονικό μητρώο των συνδικάτων” και των “ηλεκτρονικών ψηφοφοριών”, που έχει εξαγγείλει, επιδιώκει το πλήρες «φακέλωμα» των εργαζομένων που είναι συνδικαλισμένοι και τον ασφυκτικό έλεγχο των συνδικάτων.
“Την προηγούμενη δεκαετία όλες οι κυβερνήσεις, η μία μετά την άλλη, επέβαλαν διατάξεις που μείωσαν τις αποζημιώσεις και το «κόστος» της απόλυσης στο ελάχιστο, έτσι ώστε η μεγαλοεργοδοσία να έχει λυμένα τα χέρια της.
Χίος 20/8/2019”.
Πηγη:https://voreioaigaio.ert.gr/eidiseis/chios/te-chioy-toy-kke-schetika-me-tin-katargisi-toy-vasimoy-logoy-apolysis/

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

-
COVER STORY5 ημέρες ago
Αλοννησος έκρηξη σε σκάφος με φωτιά και τραυματισμό μέλους video
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago
Πέθανε ξαφνικά 49χρονη γυναίκα
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ22 ώρες ago
Σοκ στον Βόλο- Σκοτώθηκε 14χρονο κορίτσι -Έπεσε στο μπάνιο του σπιτιού της
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago
Πέθανε 48χρονος
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ1 ημέρα ago
Πέθανε ο 53χρονος Κωνσταντίνος Ντάκης από Βόλο
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago
ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΚΙΑΘΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΑΜΕΑ
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ1 ημέρα ago
Πέθανε ξαφνικά 49χρονη
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago
Στον μικρό Γιωργάκη η αναπηρική σύνταξη του μακελάρη της Μακρινίτσας